Prestala som sa o seba starať
vcera bola na navsteve u nas moja sestra, ktorá je o 6 rokov mladsia, cize sexi 25 rocna kocka. 😀 So sestrou mame celkom dobry vztah, pokecame si naozaj o vsetkom. Ked som tak na nu kukala mimovolne, uvedomila som si,že o seba sa takmer vobec nestaram.Teda presnejsie povedane, o svoj zovnajsok, nejako som sa zanedbavala poslednu dobu cca 2 roky. Segra perfektne upravena, namalovana, nechty, proste ok. Ja v rotahanom tricku a kratasoch. 😲 Urobili sme so segrou reviziu mojich sminiek, kde s hrozou skonstatovala a musim jej dat za pravdu, ze tam nemam nic len jednu spiralu. Ostatne po zaruke a nepouzitelne. 😅 Ked si to tak spatne premietam, tak do práce sa nemalujem cca 2 roky, odkedy som sa vydala, pribrala som asi 15 kil, odkedy sa s muzom pozname- a nie je za tym tehotenstvo, syn má 11 rokov 😀 No proste som spokojna so svojim zivotom, tak som sa jednoducho zanedbavala . Vysoke podpatky som nemala hadam 100 rokov. Tak ma napadlo mile žienky, ako je to u VAS? Lebo sa ja cudujem, že moj muž si este nenasiel milenku. Idem robit raziu po drogerii a hadam mi to moje odhodlanie vydrží. Tema trosku na odlahčenie. 😀 😀
@juliana77 suhlasim s tebou 😉 Tiež nechápem toto nestíhanie pri jednom dieťati 😕 a to nechcem teda rýpať, aby si to zas niekto nezobral osobne.
Taktiež sa pozastavujem nad tými neumytými vlasmi ... to akože je taky problem si tie vlasy umyť, keď už som v tej sprche? veď tam hádam nieste hodinu. Za 10minut nemáte čo robiť, a to mi nehovorte, že nemáte 10minut čas za celý deň 🤐
Taktiež to prezlečenie z pyžama, to je tiež tak 5minut ani to nie.
@sashabb tak vlasy som si umyvala aj to sa velakrat stalo ze som letela zo sprchy lebo mala zacala plakat. Ale veru prve 3mes.mala komplet preplakala takze z pyzama som sa dostala az ked sme sli na vychadzku ...to som rovno dala rifle. Neriesila som ze som v pyzame ved som bola len s malou a jej pohoda mi bola prednejsia nez to aby som sa prezliekala. To neznamena ze von som sla spinava a neumyta a v teplakoch.
Ja neviem,babule,ale z toho co tu citam mam pocit,ze
pre niektore je uz nadstandart umyt si tie vlasy,zuby,ci osprchovat
sa a prezliect sa z pyzama.To su,podla mna,uplne zakladne
veci o ktorych sa neda diskutovat a polemizovat,ci sa to
da stihat alebo nie.Su to zakladne hygienicke veci,tam nieje
o com.Mat umyte vlasy nieje luxus,ale mala by to byt
samozrejma vec.K tomu malovaniu sa,obliekaniu a
celkovemu stylingu sa nevyjadrujem-kazdy ako mu
vyhovuje 🙂
@zuzkat1 hlasim sa 1 promile zien, co si vlasy umyvaju max. 2x tyzdenne 😀
@ginger_fox 🙂 ale stale si ich umyvas pravidelne,a o to ide🙂
myslim, že tu vôbec nejde o to či si niekto stihne umyť vlasy. alebo prezliecť z pyžama. Myslim, že ženy, ktoré zo začiatku mali ťažké chvile, kym sa zladili s babatkom, proste stal riešili dojčenie, pripadne koliky refluxy, nespavosť, plač.... No jednoducho pre nich bolo dôležite len to, aby sa s tymto popasovali a ostatné neriešili, aj ked mali tyžden neumyte vlasy. Podla mna je to istu dobu po pôrode pochopitelne, najmä u prvorodičiek. KEd si to tak vezmem, je to zrejme aj normalne, tak trochu živočíšne, že matka rieši v jej očiach zachranu jej potomka a všekto okolo neho. Ostatné veci su jej v porovnaní s tymto proste nepodstatné. Určite po istej dobe, sa to pomaly vracia do normalu, aj hormony atd. A mlada mamička začne vidieť veci aj z inej perspektivy, začne pomyšlať na to, že by začala cvičiť atd...
tak ja este raz, vysvetlim pre tie ktore nepochopili, alebo pochopit nechcu. 😉 reagovala som na prispevok, kde mamicka tvrdi ze nez by mala otvorit dvere necakanej navsteve rano neupravena, tak radsej neotvori. cize patrim k tej skupine zien, ktore bez make-upu nevyjdu z domu a je jedno ci vyniest smeti, do obchodu alebo kocikovat. a ano, ked sa mi narodilo dieta, venovala som sa jemu, ked som mala trochu cas tak spanku, potom sebe a partnerovi a potom domacnosti. niekedy som dokazala pri dietati prelezat aj hodinu, len tak. no a? ja som si to chcela uzit a stale si chcem cas s dietatom co najviac uzit, nie ziskat zlatu medailu v sutazi o najlepsiu hospodynku. 🙂 ps1: sprchujem sa kazdy den, ci uz o 8.00 alebo 14.00. ps2: mne uprava vlasov rozhodne trva dlhsie ako 10 minut. nejde o to si ich len umyt, ale aj vysusit a upravit. co z vlasov ktore su umyte, ale vyzeraju ako by tu hlavu krava pozula? 🙂
@zuzkat1 stretla som sa veľa krát s názorom, že žena sa vyjadrila, že kojenie je jednoduchšie a pohodlnejšie. Kojiť a v noci vstávať každú hodinu mne osobne nepríde ako jednoduchšie. To netvrdím, že som nekojila.
A v dobe xy sa tiež deti kojili podľa potreby,len tu je treba rozoznať kedy dieťa prsník má ako zdroj potravy a kedy si z neho robí cumlík.
@sashabb Ja tiež nemám potrebu rýpať, snažím sa len možno trochu rýpaním naznačiť, že sa to dá aj inak. Umyť si v sprche vlasy nie je problém, ja skôr vidím problém dopracovať sa celkovo k sprche. O druhej v pyžame si viem predstaviť akurát mamičku, ktorá momentálne bojuje s chrípkou a nemá jej kto pomôcť, ale nie v bežnom dni.
@juliana77 o dojceni sa hadat nebudem,tato tema nie je o tom.no je to viac ako zdroj potravy. Odporucam mamila.sk
Alebo dojcenie.wordpress.com aby si vedela o com hovorim.
neviem, ale ked sa tu hovori o nestihani a podobne, to baby nemate partnerov? vsak snad nejsu 24 hodin v robote...., moj muz pracuje na smeny, ale ked uz budeme mat dieta, bude sa musiet aj on postarat...., velmi davno su prec casy, ked chlap nerobil nic okolo babatka a zena sa isla udriet k smrti, jasne, ze chlap kojit dieta nemoze, ale to je snad jedina vec, kde je potrebna len mamina...
ohladne dojcenia, mozno sa to niekomu nebude pacit, ale mne sa strasne nepaci, ked mamicka nema zabrany a trebars na lavicke v nakupnom centre zacne dojcit svoje dieta, kto je na nu okrem nej zvedavy? vzdy existuje miesto, kde sa moze na tu chvilku prestahovat...., volakedy to nebolo, aby sa zeny roztahovali medzi ludmi a dojcili za pochodu, ale minule jedna znama, boli sme u nich na navsteve a ona priamo predomnou, pritom mala dom plny prazdnych miestnosti...., niektore veci by sme fakt nemali vidiet vsetci...
@monciky vidiet ze nemas dieta, pretoze ak ho raz budes mat pochopis, ze ked bude hladne das mu jest hned a bezohladu na to kde budes. Pretoze kym sa mamicka s tym babatkom niekde ,,zastrci,, tak babatko vresi od hladu. Ty nejes na verejnosti? Zavres sa doma aj ked ti pride kamaratka na navstevu do vedlajsej izby a tam sa najes?
Co pises je chore!
@lenuska1lele obrovsky like
@lenuska1lele
mam svoj nazor a takisto neberiem nazor nikomu, az budem matkou, budem postupovat takisto ako si to myslim teraz, nejsom exhibicionista....., samozrejme, ze je velmi super, ked matka moze dojcit, ked ma to stastie, ze ma mlieko, ale aj tak, zastavit sa v strede centra, sadnut si tam na lavicku a nemat absolutne ziadne zabrany...., prepacte, ale to nie....,
ja som nepisala o tom, ze dojciace matky maju odopierat jedlo detom, ale ze sa nemaju vystavovat kade-tade...
a chore je porovnavat odhalenu dojciacu matku s dospelym clovekom, ktory sa vie sam najest....
@monciky Ja nekojim, ale keby som mohla robila by som tu uplne vsade, ja totiz mam babatko, ktore si poplace kym mu pripravim papat a ver mi, ze bez ohladu na to ci je to cez den alebo v noci, vobec to nie je dobry pohlad, ved sama uvidis..
A fakt nechapem co je na tom take hrozne? Ved pri kojeni nie je vidiet cely prsnik, to su sekundy a vobec ked ta to takto vytaca na co na tie kojace maminy pozeras? Kazdy normalny clovek im doda sukromie a pozera vedla...
@lenuska1lele
ja sa na ne nepozeram, vzdy som sa otocila alebo pozerala inde, nemam rada, ked by sa na mna niekto pozeral, tak to nerobim druhym...., nevysvetlim Ti to asi, lebo je to asi nepochopitelne zo strany niektorych mamiciek...., su take ktore s dojcenim na verejnosti problem nemaju, ale iste sa najdu aj take co s tym problem maju a pripravia sa na to, ze ked babo zaplace, tak budu pripravene ho nakrmit aj bez toho aby to videla polka nakupneho strediska....
nechcem sa s nikym hadat, len som napisala svoj nazor....
prajem vsetkym krasnu nedelu
@monciky
Neda mi nezareagovat k tej prvej casti co si pisala.Ano,
väcsina ma urcite partnerov,ale...Napr.moj ma take
zamestnanie,ze pracuje len v noci od 18tej dvanastky
takmer kazdy jeden den.Volno ma len ked ho naozaj
uz potrebuje,co je cca.max.4 krat do mesiaca.Ked pride
z prace je,samozrejme,unaveny,prespi cele doobedie,lebo
predsa musi aj on spat.Zobudi sa na obed,nieco zje,sprcha,
kdesi cosi a ide opät do prace.Takze,este raz-ano,väcsina
zien tu ma partnerov,ale nie kazdy robi napr.od 6tej do
14tej,a poobede pripraveni tahat s nami-mamickami
druhu smenu!Poznam chlapov,ktori pridu z roboty,najedia
sa,a doma "fachcia" dalej.Ci okolo domu,na dvore,zahrade,
v lese,apod.Dalsia vec-nie kazdy chlap odrobi 8hodin a
ide domov.Dalej su tu muzi pracujuci v zahranici,kamionisti,apod.
Takze,ja by som bola opatrna s vyjadreniami typu "co
nemate partnerov,ked nestihate?".
@dasiacik a zena sa ma starat o deti a domacnost, u nas chlap robi akurat tak vynimocne jest, on nam predsa nosi domov peniaze nemozem od neho vyzadovat aby vstal v noci k malemu aby som sa ja vyspala a rano bola krasna a nalicena, ved to je tiez chore... a vela x sa mi stalo, ze som si zuby umyvala az poobede....
@dasiacik
ze je tazka doba s pracou, to som si vedoma, ale neviem ci by mi vyhovovalo, aby mi manzel robil len nocne, ved on je potom podla toho co pises, len v praci a doma spi, potom zase praca a dookola, to je akokeby som ani muza nemala...., vidim len jeho vyplatu, ked pises, ze ma volno max. 4x do mesiaca....☹
zase len moj nazor..., lebo tu to z prispevkov vsetkych vyznelo, ze mozno len 5% co pisali maju partnerov co pomozu....
@monciky takze dospely clovek ma pravo na to aby sa najedol lebo to dokaze sam a kojene babo nech umre od hladu
Ja ked som bola tehu tiez som dristala ze kojenie je fuuuj a ked sa mala narodila bolo mi jedno kde som ked bola hladna.som zvedava ako vysvetlis mesacnemu dietatu ze teraz nie lebo je tu vela ludi... Kam pojdes na wc-hygiena nadovsetko.
@monciky
Tiez mi to nevyhovuje,ale na vyber nema.Dnes je clovek
vdacny za to,ze je vobec zamestnany,a nie riesit to aka
ta praca je,ci stazovat sa na pracovnu dobu.Vies ako to
je- "nepaci sa vam,mozte ist"...Ja som velmi rada,ze
nejaku pracu ma,aj on.Aj ked sa mi na neho zle pozera,ked
vidim aky je unaveny,lebo predsa len ten nocny spanok
sa neda nijako plnohodnotne nahradit.Ale,som mu vddacna
za to aky je,ako sa snazi a velakrat sa premaha ist do
tej roboty.Ale,viem,ze by urobil vsetko preto,aby nas vzdy
financne zabezpecil.A preto ho milujem 🙂
Peknu nedelu prajem!
@zuzkat1
precitaj si este raz co som napisala, kde je napisane, ze kojene babo ma umriet od hladu? zrejme vidis, co chces vidiet..., fakt nemam naladu sa hadat, takych ludi je tu plno....
som asi velmi staromodna ale ked uz pises o mesacnom dietati, tak take este nema co robit vonku, mozno max. na prechadzke v parku a nie v nakupnom centre, mam za sebou dost vela prednasok od odbornikov z pediatrie, vela som si z nich zobrala a pacila sa mi ta doba, co bola volakedy, ked mamicky v prvom rade mysleli na to, aby boli deticky na cerstvom vzduchu a nie na to, aby vychytali vypredaje v Auparku a podobne....,
neviem, ale ked idem von, viem, ze pojdem do centra a stravim tam pol dna, tak co je zle na tom, mat pripravene odstredene mliecko vo flaske?
@monciky že...niektoré veci by nemali vidieť všetci....
ano dojčenie je taak strašne hanbaté že sa treba s ním zastrčiť pod zem:D
ale tie výstrihy po pupok, sukne ako opasky, všade na plagátoch v reklamách takmer nahé ženy i muži...o filmoch ani nevravím..tak s tými čo urobíš?Tam je vidiet viac než len kúsok prsníka 🙂

@zuzkat1 neuveritelne!