Priateľ chce, aby som sa zbavila môjho psa
Ahojte,
ja už neviem čo mám ďalej robiť, tak skúsim napísať sem. Mám 3 roky priateľa, doteraz sme sa iba stretávali niekoľkokrát týždenne až sme sa rozhodli, že je čas to posunúť ďalej a plánujeme spoločné bývanie. Priateľ je slušný, nenadáva, má dobrú prácu, nepije, nefajčí, nebije ma, športuje a dobre vyzerá, je veľmi inteligentný, máme vyriešenú otázku svadby, detí, vierovyznania, rátame spolu do budúcnosti. Problém však je, že mám psa už 8 rokov, prežil so mnou toho veľa, vychovala som si ho od malého šteniatka, vydrží sám keď som v práci a doteraz s ním v byte nebol žiadny problém. Ku mne sme nechodili práve kvôli psíkovi, lebo priateľ sa bojí psov. On má fóbiu, nedokáže s ním vydržať v jednej miestnosti, že vraj by sa bál že by mu v noci ublížil. Ono je tam tých problémov viac, že vraj pre neho je pes v novom byte no go, totálne narušenie súkromia. Argumentoval mi chlpami všade, že keď nebudeme doma bude nám oblizovať veci, ňuchať nohy v noci, capkať po podlahe a že či vôbec viem, že keď je sám doma, tak môže zavýjať a budú nás neznášať noví susedia a že mu smrdí psí pach a keď budeme chcieť ísť do domu, tak byt po psovi budeme mať problém predať a on jednoducho odmieta žiť so zvieraťom v byte a už vôbec nie, keby nám pribudne nový člen rodiny, lebo psa by pri bábätku nenechal samého ani na sekundu. Ja sa samozrejme svojho psa vzdať nechcem ani za nič, rodičov už nemám a žiadna kamarátka nie je ochotná si ho vziať, že by som ho navštevovala a ani by mi to nevyhovovalo, takže buď budem trvať na svojom a bude pravdepodobne nasledovať rozchod, alebo môj psíček milovaný pôjde do útulku. Boli by ste sa ochotné vzdať svojho zvieratka, časti svojho života, kvôli chlapovi? Alebo existuje vôbec iné riešenie? Na dom so záhradou momentálne peniaze nemáme.
@mimka1402 aj mňa to zarazilo. Psa má 8 rokov a oni sú spolu 3 roky..čo bol ten pes počas tých troch rokov vo vzduchoprázdne? Ako to riešili, keď u nej prespával? Určite chodili na dovolenky. Kde ho vtedy dávala? Čo si ten chlap myslel, že pes je ako škrečok? To sú také malé veci, ktoré proste nedávajú zmysel.
A po psovi mu bude vadit co? Nema zaujem hladat daky kompromis len si tvrdohlavo presadzuje svoje, lebo skor ego nez fobia...
3 roky spolu 8rocny pes a chalan sa sprava ako keby spadol z marsu, ze ma partnerku psickarku, co mozno v buducnosti psa opat bude chciet,alebo deti.
poprosím autorku, aby napísala rasu psa? Lebo je rozdiel veľký bradáč, doga alebo SAO. Však nikto sa tu na teba s 9 oháňať nebude.
Koľko sa dožíva takýto psík ?
Väčšie plemená bohužiaľ nežijú dlho.
Tak ešte teda odložte spoločné bývanie na dobu neurčitú, ak to myslíte vážne.
Ale myslím že ak by ťa naozaj miloval, tak by za za tie tri roky skúsil s ním skamarátit.
Aspoň na prechádzky spolu chodiť a podobne.
Vidieť snahu.
Lebo ak nie je ochotný na sebe pracovať a on sám by radšej volil rozchod kvôli psovi, tak to asi nie je veľká láska 🤔🤷
Tak asi az tak inteligentni nebude. Vedel ze mas psa,had necakala ze pride on urodzeny panko a ty vysmaris psa na ulicu,ajaj taku este nehrali aby by muz rozkazoval ci si mozem nechat zviera,hlavne ked ho mas odmalicka,a navyse ,nemusi vam to vyjst a potom budes lutovat ze si dala psika prec, ak ta ma rad,ma ta brat se vsim vsudy :D
Ale ako prvé ma napadlo, Bohu vďaka že miesto psa nemáš dieťa .... 🙈🤣🤣
To by asi žiadal aby si sa dala dieťa do detského domova, lebo susedia by vás nemali radi lebo by plakalo. Tiež by všade buchotalo a teda, robilo by neskutočný bordel.
V noci by ti veruze neňuchalo nohy, ono by totiž ani v noci nespalo... Alebo by naopak ocikalo celú posteľ a muž by to mohol čistiť 🤣🤣🤣
Sorry, ale s dieťaťom je to 100000 x horšie...
Ak mu vadí pes v tomto smere, neviem čo potom povie na spoločného potomka.
PS: nechcem aby to vyznelo že porovnávam psa a dieťa, ale v rámci vyššie spomenutých veci - hluk, špina v byte, susedia a pod, je to proste naozaj horšie 🤣🤣
zvieratko je zavazok na cely jeho zivot, je to ziva bytost, ktora ta nadovsetko lubi, takze nie, nevzdala by som sa ho, nech by sa aj na hlavu postavil. My sme vsak s manzelom rovnako nastaveni a mame v dome vlciaka 🙂 Je vychovany, nic nam neolizuje, nikdy nic vedome neznicil a ani nam neonuchava nohy ked spime, to co su za argumenty? 🙈 Nechapem, ako moze nieco take od teba ziadat, ked vedel od zaciatku, ze mas psika.
Ja mám názor iný ako tu väčšina, ja Tvojho priatelia chápem, veľký pes do bytu nepatrí a nechcela by som ani malého psa do bytu. Psa som ochotná tolerovať len vonku na dvore 🤷♀️
Vadia mi chlpy, sliny a iné výlučky...
Ale na druhej strane, pes tu bol skôr ako ON, to by si mal uvedomiť a buď sa prekonať kvôli tebe, alebo urobiť nejaký kompromis. Žiadať dať psa preč je sebecké, už len kvôli tebe a že ťa má rád. Je to živý tvor, nie vec. Ťažké rozhodnutie.
nie nevzdala... v utulku si 8 rocneho vacsieho psa nik nevezme... chudaka ho vykastruju... a rataj ze dost mozne ze nakoniec tam aj umrie smutny a sam...
Samozrejme priateľ je po všetkých stránkach dokonalý, len ten cit a empatia akosi absentuje. Vysvetli priateľovi, že pes je živé stvorenie, cíti bolesť, smútok, radosť takisto ako človek. Navyše má mentalitu takého dieťaťa, je na svojho majiteľa úplne naviazaný. Chudak pes, nevedela by som nemysliet na to čo je s ním keby som ho dala preč.
@zmrzlinka2021 🤣🤣🤣
nie nevzdala, v byte mam dvoch, aj velkeho, nastastie ani detom ani nikomu nevadia. mali sme mensieho ktory bol s detmi od narodenia, dozila sa 11 rokov. Tak bud pockas kym tvoj psik odide alebo sa s priatelom nestahujte spolu. Do utulku by som ho urcite nedavala, lebo ho asi ani nezoberu a zasa na bazos nevies u koho by skoncil a ci by vobec skoncil
Toot keby mi hocikto povedal uz by ma nevidel 🙂
ahoj, je skoda ze ste obaja stratili tri roky zivota, ked si vyberas partnera, tak by ste v zasadnych otazkach mali mat podobne nazory a to vlastnictvo psa je. ked mas teraz psa, tak je mozne ze po psovi budes tuzit aj v buducnosti, preto by si mala mat partnera ktory to bude zdielat a chapat. ja som tiez mala za mlada psy a kazdy napadnik musel pochopit, ze ja a moje psy som ja.
caka ta tazke rozhodnutie.
Asi ma tu ženy ukameňujú ale musíš si uvedomiť či je pre teba dôležitejší pes alebo človek/muž, s ktorým plánuješ budúcnosť. Pre mňa osobne je to manžel/človek.. a keby mal on na vyššom mieste psa ako mňa veľmi by ma to sklamalo
ZBAV SA frajera.Takého nájdeš na každom rohu ,ako ten Tvoj egoista .To kde sme aby mi chlap diktoval ,čo mám robiť .O chvíľu ti bude zakazovať a dávať na vyber niečo iné ..manipuluje s Tebou .Len nepristúp na jeho hry lebo už z toho kolá nevyjdeš .Ani by som nerozmýšľala koho sa zbaviť …tam je odpoved jednoznačná.
Rodicom ho nemozes dat? Jedine kompromis. pes ma 8 rokov, vydrzat, nechat ho dozit a nekupovat uz dalsieho.
Obe strany sa daju pochopit. Ty mas na psa citovu vazbu, zvykla si si na "nepohodlie" - vencenie, chlpy, neporiadok, starosti,... Jemu tie dodatocne starosti a nepohodlie vadia.
@buberova ale autorka toho psa ocividne ma velmi rada, neviem si predstavit ake vycitky by roky mala ze sa ho zbavila a ze bohvie ako skoncil.... a to nie som psickar a psov moc nemusim, ale mam ine zviera, kvoli ktoremu si nieco take viem predstavit. to je potom co za partnera ktory toto nevie pochopit, to by zase sklamalo mna.
Ja ti napisem z ineho sudku. Treba pocuvat svojho psa. Skusila by som ich zoznamit, ak by to kategoricky odmietal aj s moznostou rozchodu, kaslala by som na neho a poslalaho kade lahsie. Mam fenku, ktora ma neskutocny cit na ludi, keby som ju viac "pocuvala" sledovala jej spravanie, mohla som si usetrit vela nervov s chlapmi. Byvala zdrzanliva, odtazita, nedoverciva, mojmu terajsiemu priatelovi sa tesi, skace po nom, hra sa s nim, byva uplne vo vytrzeni, ked pride. Lahne si mu na nohy, berie ho ako clena rodiny. A vidim to aj vonku ako sa sprava ku psom, jednoducho to vyciti, kto ano a kto nie. Ver svojmu psovi a kaslina chlapa, co ma same vyhovorky
ja by som nechcela muza, ktory sa takto boji psa. to akoze nikdy nikdy v zivote nebudete mat ziadne zviera? lebo strach, chlpy, tapkanie po podlahe... pre mna nonsens
Počas troch rokov mal x príležitostí a možností ako jeho averziu voči psíkovi riešiť. Ak by teda ovšem chcel. Co asi nechcel.
@buberova ale on vedel, že si začal so ženou, ktorá má psa. Nemal do toho vzťahu ísť, ak mu pes vadí a nevie to tolerovať. Tak ako ľudia nemajú ísť ani do vzťahu s človekom, ktorý má deti a im tie deti potom vadia, lebo nemajú človeka len pre seba. 3 roky k nej nechodil, lebo nebol ochotný situáciu riešiť. Myslím, že to on je ten, ktorý tu preukázal svoju sebeckosť.
Keby to bolo opacne. On mal psa a ona fobiu zo psov, to by bolo nadavok, aky je egoista, ze ju nuti zit so psom v byte, ktoreho sa boji. 🙂
Nebolo by riesenim dom a pes by bol vonku?
nevzdala by som sa psa. Išiel s tebou do vzťahu, o psovi vedel a isto vedel aj to, že psi sa v pohode dožívajú aj viac ako 15 rokov. Takže nechápem, načo vôbec taký vzťah začínal. A ty si tiež za tie tri roky mohla pochopiť, že ak nie je schopný prísť k tebe na návštevu len kvôli psovi, tak je tu vážny problém.
Ja rešpektujem akékoľvek fóbie, aj tie úplne najabsurdnejšie, ale človek s tým nemá buzerovať ostatných.
U mňa by jednoznačne vyhral pes, už len z princípu.

Nevítala som ostatne komentáre ale psíka by som sa určite nevzdala. Veď je súčasťou teba, je ako člen rodiny. Chlapovi by som dala ultimátum. Buď spoločne bývanie ale aj so psikom alebo môžete žiť tak ako doteraz