icon

Priateľ chce, aby som sa zbavila môjho psa

11. apr 2022

Ahojte,
ja už neviem čo mám ďalej robiť, tak skúsim napísať sem. Mám 3 roky priateľa, doteraz sme sa iba stretávali niekoľkokrát týždenne až sme sa rozhodli, že je čas to posunúť ďalej a plánujeme spoločné bývanie. Priateľ je slušný, nenadáva, má dobrú prácu, nepije, nefajčí, nebije ma, športuje a dobre vyzerá, je veľmi inteligentný, máme vyriešenú otázku svadby, detí, vierovyznania, rátame spolu do budúcnosti. Problém však je, že mám psa už 8 rokov, prežil so mnou toho veľa, vychovala som si ho od malého šteniatka, vydrží sám keď som v práci a doteraz s ním v byte nebol žiadny problém. Ku mne sme nechodili práve kvôli psíkovi, lebo priateľ sa bojí psov. On má fóbiu, nedokáže s ním vydržať v jednej miestnosti, že vraj by sa bál že by mu v noci ublížil. Ono je tam tých problémov viac, že vraj pre neho je pes v novom byte no go, totálne narušenie súkromia. Argumentoval mi chlpami všade, že keď nebudeme doma bude nám oblizovať veci, ňuchať nohy v noci, capkať po podlahe a že či vôbec viem, že keď je sám doma, tak môže zavýjať a budú nás neznášať noví susedia a že mu smrdí psí pach a keď budeme chcieť ísť do domu, tak byt po psovi budeme mať problém predať a on jednoducho odmieta žiť so zvieraťom v byte a už vôbec nie, keby nám pribudne nový člen rodiny, lebo psa by pri bábätku nenechal samého ani na sekundu. Ja sa samozrejme svojho psa vzdať nechcem ani za nič, rodičov už nemám a žiadna kamarátka nie je ochotná si ho vziať, že by som ho navštevovala a ani by mi to nevyhovovalo, takže buď budem trvať na svojom a bude pravdepodobne nasledovať rozchod, alebo môj psíček milovaný pôjde do útulku. Boli by ste sa ochotné vzdať svojho zvieratka, časti svojho života, kvôli chlapovi? Alebo existuje vôbec iné riešenie? Na dom so záhradou momentálne peniaze nemáme.

heleninamama
11. apr 2022

@tomi97 Neviem, čo si za tvora a na aké ženy si zvyknutý, ale ja sa sprchujem minimálne 2x denne a nesmrdím. A žiadneho psa by som si do bytu nepustila, ani do chalupy. Je to zviera a patrí na dvor.
Vy psíčkari nedokážete akceptovať, že psí pach - a pes veru smrdí - nie každému vyhovuje. Sú ľudia ktorým vadí aj srsť, slintanie, pes vyvalený na miestach, kde sedia oni a iné psie prejavy v ich blízkosti.
Ja som si však vybrala partnera s rovnakým názorom a nečakala /nenútila som nikoho, aby sa menil v takejto dosť závažnej a každodenné bytie ovplyvňujúcej veci. Lebo tu kompromis možný nie je.

babajaga
11. apr 2022

necitala som prispevky,ale zbav sa priatela..keby ta mal rad ma ta rad so vsetkym,aj so psom,toleroval by to...toto mi inklinuje najskor pes,potom co mu bude vadit?

tomi97
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
alanko20
11. apr 2022

Tu je podľa mňa jedno, kto má a kto nemá rád psov a či pes patrí do bytu. Autorka mala psa 5 rokov, keď sa spoznali. Mala to byť pre ňu priorita, aby jej potenciálny partner akceptoval jej život, a k nemu patril aj pes. Priateľ nie je zlý, lebo nemá rád psov. Ja som psíčkar ale akceptujem aj ľudí, ktorí nemajú radi zvieratá.

natalinka25
11. apr 2022

Ten tvoj chlap je ale kkt. Prepáč. Ja som psíčkarka. ❤️

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
alenka58
11. apr 2022

ja som mala psíka 15 rokov a veru stretla som sa s tým, že naši priatelia s ktorými sme chodili často lyžovať keď k nám prišli a videli že máme psa tak sa na opätku zvrtli, nikdy sme o psoch nehovorili nám ho varovala často mama, úplne sme zostali v šoku., proste tento náš priateľ 2 m chlap aj s manželkou nemajú radi v domácnosti zvieratá, priam neznášajú, majú 3 deti dovolím si povedať že sú to úžasní priatelia a rodičia ale toto ......odvtedy sme sa stretávali v reštauráciách, musíš si nájsť priateľa ktorý má rád zvieratá

laska86
Autor odpoveď zmazal
laska86
Autor odpoveď zmazal
laska86
11. apr 2022

Podotykam ze tu absolutne nieje po nej pach pretoze je vonava kedze spinka s nami v posteli..mame dvor kde sa blaznime chodime na prechadzky a vecer osprchujeme labky a nemenila by som ju za nic na svete..maznacka nasa..uzasna povaha...nenadava nieje agresivna a je pritulna az sa vela ludi cuduje ze pitbull a taka milunka..

luuubik
11. apr 2022

@vlcik1 Nie je to jednoducha situacia, to priznavam. Idealny by bol kompromis, lenze tu sa, zial, asi tazko da nejaky vymysliet, to sa neda trochu mat psa, trochu nemat, rovnako ako sa neda byt trochu tehotna... Neviem, ci by som ja toto od priatela ziadala, vzdat sa psa. Kazdopadne bol by to pre mna problem a ako sa poznam, aj ked by som sa kvoli milovanemu cloveku snazila takto zit, skor by to viedlo potlacovanej nespokojnosti, ktora by raz tak ci tak vybuchla. Vidim, ze vacsina tu chce od autorkinho partnera, aby sa jednoducho prisposobil on, no on tiez ma tiez narok na domov podla svojich predstav a pes v byte zas nie malickost...

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
laska86
11. apr 2022

Urcite by som to nedokazala len tak sa zbavit psika ktoreho mam od steniatka..ved aj ten psik je na nu naviazany chudacik velmi by sa trapili obaja..panicka aj psik😢

natalinka25
11. apr 2022

Joj aj my sme s našim prvým zvieracím bábätkom spávali. 💕 Naša neplzne a má našu vôňu. 💕
Môj muž nemá rád zvieratá ale mňa miluje a psík patrí ku mne tak že si ju obľúbil.

laska86
11. apr 2022

@natalinka25 zlatunkeeee😊😊😊

natalinka25
11. apr 2022

Vždy sa hovorí že keď máš deti nikdy nie si sama ale keď sa moje dcéry hrajú spolu v izbe keď sa obzriem tak je tam vždy ona vždy ma sleduje. ❤️😁❤️

laska86
11. apr 2022

@natalinka25 to je podareneeee aka spekulantka😂😂

natalinka25
11. apr 2022

@laska86 taka Dorotka 😁

januelik
11. apr 2022

U mňa by dostal chlap padáka.

laska86
11. apr 2022

@natalinka25 zlataaa

opica_skorica
11. apr 2022

Ok, poprosím doplniť autorku - teraz bývaš kde?
U rodičov v byte či v dome?
Píšeš “u mňa” alebo “v mojej domácnosti”……..
A u nás je to naopak. Partner má už takmer 8 rokov psa. Za mňa do bytu nevhodné ALE má ho a ja to akceptujem. Je to maznák. Teda žiadny strážny. Aspoň na cvičák som ho nahovorila. 😃

evelyn246246
12. apr 2022

no neviem ... zviera ma byt von ...mam rada zvierata, ale v zivote by som nemala ziadne v domacnosti ...a tiez by nikdy nebolo zviera viac ako partner ci dieta ...

saxana000
12. apr 2022

Tak velky pes nema nejak extra dlhu zivotnost tvoj ma 8 plus minus este 2 roky a mozno sa bude porucat nechaj ho dostojne dozit s tebou a potom si rieste dalej byvanie..preco idete z bytu do bytu?nemozte riesit rovno hned dom a psika dat na zahradu?vol by tak s tebou ale nebol by ani pri chlapovi ani pri potencionalnom babetku

nika523
12. apr 2022

@evelyn246246 máš prosím ťa psa alebo si mala niekedy?

lavender273
12. apr 2022

Ani na sekundu by som sa nezamyslela nad tym ze by pes siel z domu.

ghostsgirl
12. apr 2022

@lavender273 presne. Ja sa tiez nestacim cudovat ako moze vobec uvazovat nad tym, ze by sa zbavila svojho psa a niektore pouzivatelky a ich nazory tiez radsej bez komentara. Fakt niektore zeny by sa pre chlapov aj rozkrajali, hlavne si ho udrzat...

jankalukasova
12. apr 2022

Odhliadnuc od všetkého, ma udivuje ako si ľudia myslia, že proste prídu do útulku a nechajú tam psa. To ako fakt? By Vás odtiaľ vypakovali raz dva aj so psom.

evelyn246246
12. apr 2022

@nika523 predstav si, ze ano ... cely zivot ... no v zivote by som si ho nedala do domu ...ani ho nepusinkovala ...a podobne ...ked vidim poniektore osoby ako uprednostnia zviera pred partnerom napriklad ...zastavuje sa mi rozum ...

nika523
12. apr 2022

@evelyn246246 rob si čo chceš, mne sa zas zastavuje rozum nad ľuďmi čo sa dokážu zbaviť len tak psa lebo niekomu vadí, pes nie je vec ani zvonček na dvore ale člen rodiny a kto to tak necíti tak by psa nemal mať lebo pes je citlivý tvor ktorý miluje človeka a keď človek nedokáže opätovať takú lásku tak nech psa nemá