Priateľ chce pozvať na oslavu dcéry jeho kamaráta, no ja nesúhlasím.
Ahojte, malá bude mať čochvíľa rok a chceme jej organizovať oslavu. Priateľ chce pozvať kamaráta a priateľkou s čím nesúhlasím. Odkedy sa maličká narodila videli ju asi 4x na pár minút, nevedia sa mi ani ozvať ako sa máme, keď bol priateľ odcestovaný ani mu ani bu, žiaden záujem z ich strany o nás dve. Len jemu napíšu keď chcú ísť na kávu alebo do mesta. Vedia, že ich nemusím, ale zhnusili sa mi práve týmto prístupom. Priateľ si proste nedá povedať, vôbec nechce vidieť ako sa k malej a ku mne chovajú.
Píšem anonymne nakoľko tu chodi priateľka toho kamaráta a aj moja švagriná
Nechapem tieto caviky okolo oslavy. Ja robim dcere velku vikendovu garden party kazdy rok 🤣 pozveme x ludi, berieme to ako prilezitost hromadne sa stretnut s priatelmi. Niektori su moji, niektori muzovi, niektori spolocni. Nie kazdy ma deti. My mame svoju zabavu, deti sa jasia. Dcera dostane mrte darcekov a je z toho strasne happy, ze je ako princezna a fuka tortu pred 40timi ludmi. Pochopila by som, keby si ich nechcela pozvat, ze ta ohovaraju alebo neviem co. Ale ze oni nejavia o mna zaujem?? 🤣🤣 pre mna detinsky dovod, resp. take egocentricke, ale tak nepoznam pozadie, tak tazko sa hodnoti. Z toho co pises pre mna robis z komara somara
@jaskolka navrhovala som v rámci uzmierenia, keď už bez nich môj nevie vydržať aby sme dali malú na chvíľu našim a išli vonku sami. Záhadne im to v nijaký z asi 10 termínov nevyhovovalo a keď sa dozvedeli, že v jednom z nich naši náhle nemohli už povedali priateľovi, že oni môžu. Proste mi to prišlo ako čistá vychcanosť
@evitka83 nejde tak o mňa, ale prečo sa trepu na oslavu dieťaťu o ktoré nemajú záujem?
A prečo vlastne majú mať o teba a dieťa záujem? Nie sú tvoja rodina svokra ani nič, asi to boli kamoši skôr tvojim frajerom a teba tolerovali kým ste nemali deti. Skratka sa zmier s tým, že nie si pre niekoho stredobod záujmu a nenadchýnajú nad tebou a vašim dieťaťom, keď ich to nezaujíma. Je to úplne normálne, že majú iné záujmy než ste vy dve.
@jaskolka Ale takto to, bohužiaľ, nebude. Muž sa bude baviť s kamošmi, autorka sa bude starať o dieťa a jej kamoška sa bude cítiť, ako piate kolo na voze. Nakoniec to celé skončí zle, lebo ona bude jemu vyčítať, že sa celú oslavu venoval len kamarátom, on sa urazí... Ach, načo si takto komplikovať život!
@dopolbokaodrata nepotrebujem byť pre nich stredobod záujmu. Keď sa chcú stretávať nech sa stretávajú. Len nech mi ich tu nepchá, keď vie, že nieje záujem ani z jednej strany
@h2 všetci hostia by zostali mne na hlave. Všetko pripraviť, odniesť, priniesť, starať sa o nich a o malú. Hlavne, že by tam mal svojho kamaráta
Tie, co sa tu do nej navazate, vam sa pomoc chlapa pri oslavach nezide? Napr. u nas to funguje tak, ze ja sa staram, aby mali hostia co jest a manzel sa stara, aby mali co pit. Predsa len je to na jednu osobu vela. Ak sa ma starat, aby kazd vsetko mal, zorganizovat foteni, atd atd... A ona nepise, ze sa maju o nu a o jej dceru zaujimat, ale ze ich na tej oslave nechce, lebo sa o nu a o jej dceru nezaujimaju. A ako vedlajsi produkt bude aj to, ze jej priatel pri nicom potom nepomoze, kedze sa zrejme bude venovat iba tym svojim 2 kamosom.
Alebo sa s ním dohodni, že prídu na jeho oslavu. Proste mu to odovodni tak, že chces aby bola malá šťastná, aby sa na oslave venoval len jej. Proste, že chces aby to bol pre malú len jej deň s rodinou. Nehovor mu, že ich nemusíš, asi to nepochopí.
@hanata celá oslava a aj malá by zostala len na mne 🤷♀️ nech si ich pozve na jeho oslavu, nebudem proti, ani sa o mna nemusia zaujímať, ale keď videli malú na rok pol hodiny dokopy, nech sa nikde netrepu. Pritom bývajú do 5 minút autom
Co tak sa zamysliet nad tym, ze “kamaratka” sa v tomto prispevku najde ? Aha, chces jej nepriamo dat vediet, nech odmietne pozvanie... strategia.
Tvoj priateľ by mal považovať za prioritu teba a dieťa. Aj benevolentnosť má svoje hranice. Aj kamaráti majú hranice. Ale obávam sa, že jemu to ťažko vysvetlíš.
To je novy trend roka 2020 pozyvat si ludi do baraku, ktorych neznasam, a ozyvat sa ludom, co o moju spolocnost nestoja
pytas sa: nejde tak o mňa, ale prečo sa trepu na oslavu dieťaťu o ktoré nemajú záujem?
No lebo ich otec dietata pozval ...
riesis tu pixoviny, ked uz mate potrebu robit rocnemu dietatu oslavu ako pri okruhlom jubileu, tak si to zariad tak, aby si to zvladla. jednoducho ked bude treba obskakovat X hosti, povedz chlapovi - drahy, treba kavu urobit .... malu daj starkej ... alebo popros prave tu kamosku, nech ti ide pomoct zakusky priniest ....
no ja neviem, mam 2 deti, rocna oslava bolo vzdy len starki, co doniesli tortu a pofotili sme sa. to bolo vsetko, riadnu velku oslavu mal teraz mladsi ak ako 5 rocny, ale teda v dežskej herni, aby som prave s upratovanim a obskakovanim nemala problemy.
Ja chápem pani autorku, tak ako je rok dlhý tak ju ani neo..bú ani moje dieťa a ja im mám zadky obskakovať, lebo fešák si ich pozval? A oslávenec ich taktiež nezaujíma ako je rok dlhý? Jéminé to už je iný level drzosti.
Ja si tiež nevolám svoje kamarátky na oslavu narodenín mojich detí, len tie ktoré majú deti a poznajú sa.... A už vôbec nie manželovych kamarátov 🤷♀️. Tých nech si vola na svoju oslavu. A pre take malé dieťa sme robili oslavu s rodinou a až keď začali chodiť do škôlky sme robili oslavu s detičkami... A necítila by som sa ja sama a u mňa doma príjemne v spoločnosti ľudí ktorých nemusím 😕
Treba sa na to pozriet z dvoch uhlov, že keď nemajú deti, ani ich nechcu(pravdepodobne k ním teda vzťah nemajú), či vôbec chcú chodit na takéto oslavy. Sestra je posledna bezdetna z partie, vzťah k detom nemá a vyslovene ju obťažuje, že ju pozývajú na oslavy a musí minat peniaze na darčeky pre ne a tiež tam nemá moc čo robit, keďže tie témy ohľadom deti ju nezaujímajú.. druha vec je, že keď ste sa videli 4x za rok, to je dosť veľa. Ja sa napr s bezdetnými známymi stretávam bez deti raz za rok(maximálne ukážem dieťa a odovzdám mužovi, nech sa stara). Keď sa so mnou niekto stretáva, tak asi preto, že sa chce so mnou porozpravat, stráviť so mnou čas a nie dívať sa na to, ako zabávam dieta. Tiež som sa ako bezdetna s detnymi kamoškami casto nestretavala, lebo jednak mali harmonogram prispôsobený detom(nemohli sa stretávať vecer po praci) a tiež som rešpektovala, že majú iný svet a asi sa im nechce chodit od dietata..
@lula313 videli sme sa 4x konkrétne raz na dverách keď prišli po najake veci, potom na krstinach kde sedeli bez pohnutia kým neodišli, raz náhodou v meste keď sme okolo seba prechádzali a zrazu sa strašne ponáhľali a poslednýkrát začiatkom leta keď len priateľ vystúpil z auta a o malú ani nezavadili pohľadom
@lula313 neboli sme vonku či už s malou alebo bez, lebo nebol záujem z ich strany
Anonym, ale musis ich pochopit, že keď nemajú vzťah k detom=nechcú ich, tak ti dve hodiny nebudu vzdychat nad kocikom. To ako keď niekto nemá rad psov, nenecha sa od cudzieho vyoblizovať na privítanie. Otázka je, že prečo ich na oslavu tvoj priateľ pozýva, keď s najväčšou pravdepodobnostou o to pozvanie ani nestoja..
@cormeum nech si ich pozve na svoju oslavu. Tortu dostanú keď už vraj mám byť milá, ale to je všetko. Ako oni k nám, tak ja k nim
Ja zasa celkom autorku chapem. Jedna vec je, ze nemusi muzovych kamaratov, to je v tejto situacii nepodstatne, lebo druha vec je logicky dovod, naco ich muz vola na oslavu narodenin maleho dietata, s ktorym nemaju nic spolocne. Ja v tom logiku napriklad nevidim 😝 Ved ked sa chcu stretnut jej muzom, ci uz aj s autorkou alebo bez, mozu si najst inu udalost, ako su jeho meniny a pod., nie narodeniny dietata (a este k tomu 1 rok, ked ho za rok videli len parkrat, je asi zjavne, ze na oslavu nepridu len zo samej lasky k dietatu).
@dopolbokaodrata no ved zaujem samozrejme mat nemusia, nie je povinne, aby boli vsetci kamosmi, ale naco by potom mali byt na oslave narodenin dietata, o ktore tiez zaujem nemaju? 😀
@lula313 nenútim ich vzdychat nad kočíkom, keď sa bijú do pŕs, že sú ako rodina tak sa tak aj správam a keď kašlú na dieťa, resp nemajú radi deti tak nech si sedia doma a nikde sa netiskaju
@cormeum úplne mám na háku ich život. Ale keď si za rok nevedia nájsť čas, hoci len zo slušnosti tak prečo by sme my mali?
Moj osobný názor manžel sa nechce po sfuknuti sviečok na torte na oslave nudiť a chce si vypiť a pokecať so svojimi kamarátmi. To že sa oni tebe neozvali keď bol muž preč dako moc riešiš. Nemajú deti a možno im bolo blbe sa ti ozývať. Každý dospelý predsa vie že byt s dieťaťom sám je vyčerpávajúce a podľa mna ta nechceli zaťažovať ešte návštevou navyše a mysleli si že keď budeš potrebovať ozves sa sama ako normálna dospela žena. Či potrebuješ aby sa ti niekto pchal do zadku? S prepáčením. Nerieš to. Pre dcérku je dôležité že tam budeš ty, babka, dedko, starka, starký a ostatný členovia rodiny.
@nika898 so svojimi kamarátmi sa stretáva x krát do týždňa, dcéra má narodeniny raz za rok. Keď odišiel ešte som bola tehotná, nemusela som sa starať o malú a aj tak nič z ich strany. Práve ja som im vypisovala jak blbá, odpísali pár správ, ticho a potom zase ja.
Neviem podľa mna to veľmi preháňaš a prežívaš.

Tak ono zas to dieta z tej.oslavy mat vela nebude. V 1.roku je mu to tak suma fuk....ci tam.bude rodina al kamarati, oduts msma ci oduty.otec.... sviecku tiez samo nesfukne.... a z darcekov bude naj tak baliaci papier...