icon

Priateľ chce pozvať na oslavu dcéry jeho kamaráta, no ja nesúhlasím.

10. feb 2020

Ahojte, malá bude mať čochvíľa rok a chceme jej organizovať oslavu. Priateľ chce pozvať kamaráta a priateľkou s čím nesúhlasím. Odkedy sa maličká narodila videli ju asi 4x na pár minút, nevedia sa mi ani ozvať ako sa máme, keď bol priateľ odcestovaný ani mu ani bu, žiaden záujem z ich strany o nás dve. Len jemu napíšu keď chcú ísť na kávu alebo do mesta. Vedia, že ich nemusím, ale zhnusili sa mi práve týmto prístupom. Priateľ si proste nedá povedať, vôbec nechce vidieť ako sa k malej a ku mne chovajú.

Píšem anonymne nakoľko tu chodi priateľka toho kamaráta a aj moja švagriná

aylinn
10. feb 2020

Tak namiesto toho aby si mavla rukou nadtym ze "sak nech dojdu ajtak sa nevídame často , mozno po tomto sa to zmeni" tak si budes tvrdohlavo stať za svojim a ešte sa aj s mužom zbytočne pohadaš a nakoniec este celu oslavu malej pokazite vy dvaja ty urazena muž vytlakovany 😁🙈🙈 ved neries, nech pridu, mala bude mat o darček viac, možno aj prinesu nejake občerstvenie tak nebudes mat ty tolko roboty stym. Ved keby tak nemali velmi zaujem o malu tak si myslim ze by ani neprisli.. moj priatel ma tiez plno kamaratov s ktorymi ja sa len pozdravim a viem ze by ich tiez chcel pozvat na oslavu nasho (este nenarodeneho) syna , no a co ved sa chce pochvalit malou ze je o rok starsia atd.. ber to trochu viac s nadhladom ved to neni taka karastrofa , mozno sa ani dlho nezdrzia

cormeum
10. feb 2020

Vieš eo ma baví najviac tejto diskusii? Že tí, ktorí majú tak liberálny názor, že o nič nejde to píšu preto, lebo sa to netyýka ich osobne. Ale ak by sa im stalo niečo podobné, tak by robili z toho cirkus alebo minimálne by sa ich to dotklo tak, ako sa to dotýka teba, že partner pozeraá len na kamarátov, ktorí sú mu zdá sa prednejší pred tvojimi citmi.

autor
10. feb 2020

@aylinn nevídame sa často lebo nemajú nezáujem, keby bol problém napríklad v diaľke alebo by niekoho opatrovali bola by to iná situácia. Veď pochváliť sa môže kedykoľvek v roku. A malá by o darček viac určite nemala, toho sa nebojím 😂

autor
10. feb 2020

@cormeum každý sa na to pozerá inak. Ak by sa ich to týkalo lietali by hromy blesky. Tak je to len problém cudzej ženskej a všetci sme predsa tak tolerantní. Keby to bola jednorázová záležitosť kašlem na to, ale je to dlhodobé. Už neviem či som ja ta vadna. Ale problém mám len s týmto jedným kamarátom.

aylinn
10. feb 2020

Tak mozno cakaju ze sa ty ozves, ale tym ze nemas zaujem tak je to tak ako to je , su taki ludia ze si potrpia aby druha strana bola iniciativna lebo sa citia ziadani potom.. a mozno maju kopec prace neviem ale podla mna by si tomu mozno mala dat sancu, aspon si mozes povedat a aj muzovi ze z tvojej strany snaha bola (unho si spravis ocko a mozno z nich debilov 😂) a ak sa to nezmeni ani po oslave tak ich kopni do riti

nosalinda
10. feb 2020

@cormeum presne. Ja teda vôbec neriešim kto, s kým, kde. Koľkokrát sa ozval, záujem - nezáujem a neviem čo. Ale keď som robila oslavu 1 roka pre moju rodinu, tak sa kamaráti nepozývali, moji, tvoji, spoloční, s deťmi, či bezdetní. Ja napríklad viem, že aj mojej mamke by sa to nepáčilo, a to nie je vôbec nejaký odľud, ale tak išla si užiť vnúčatá, deti. A bolo to fajn. Teraz mal muž oslavu s kamošmi, celý víkend. Myslím, že určite lepšie ako sedieť s niekoho rodičmi na oslave 1 roka🙂.

autor
10. feb 2020

@aylinn rok som sa im ozyvala dokola. Oni sa ozvali 2x keď niečo potrebovali, takže z mojej strany snaha bola.

aylinn
10. feb 2020

Sak a co ti nato muz povedal? Ze ty sa ozyvas a oni nemaju zaujem?

evitka83
10. feb 2020

Lebo chcu prist na oslavu a vidiet kamaratov. Okrem toho, neviem co znamena zaujem o malu. Hlavne ked nemaju deti. Moji znami sa tiez nejdu potrhat , zeby ich nejako extra zaujimalo moje dieta, ale ked sa stretneme, tak jej nieco prinesu, trochu sa pozabavaju, ale ked nemaju svoje deti, tak to tak velmi nevedia. Ja to nejak neriesim, bola som taka ista bezdetna. Fakt mi to pride, ze si zbytocne robis vrasky kvoli blbostiam. Teba nezabije, ked pridu, donesu nieco malej a ta sa potesi. Bud to dobre vypali a zabavite sa, alebo sa budu nudit a pojdu zachvilu prec. Tak ci tak to bude pre teba pozitivny vysledok.

autor
10. feb 2020

@aylinn vraj majú toho veľa. Samozrejme za rok si neviem nájsť trošku času, hlavne že s ním odkedy prišiel si chodia po kávičkach

autor
10. feb 2020

@evitka83 vidia sa stále, tak aspoň tento jeden deň nech patrí malej a nie, že otec sa bude venovať kamarátovi, všetkých aj ju dá bokom. Záujem znamená aspoň sa opýtať ako sa má, lebo ani toho niesu schopní

dopolbokaodrata
10. feb 2020

@bmuller ved oni sa tam ani sami nehrnú, len otec dieťaťa ich chce pozvať.

bmuller
10. feb 2020

@dopolbokaodrata ved jasne, ze sa tam nehrnu sami, ale naco muz povazuje za potrebne pozvat na oslavu pre dieta vlastne takmer cudzich ludi (=preco by sa to zene muselo pacit?)... snad inych moznosti na stretnutie s nimi ma dost, napr. jeho meniny ci narodky (vseobecne dramatizacia oslavy 1 roka s pozvanymi ako na oscary 🙂

cormeum
10. feb 2020

Skutoční priatelia sú vždy priateľmi, tvoj partner týchto nechce stratiť, aby mal s kým ísť vypustiť paru, ani mu v tom nebrániš ani nebudeš, ale je to čisté sebectvo z ich strany, že prestala si pre nich existovať, lebo už máš inébpriority. Som len zvedavá, že ked ten tvoj šuhaj bude potrebovať od nich skutočnú pomoc, či aj jeho neodložia na bočnú koľaj...lebo už nepatrí do ich životného štýlu.

777januska777
10. feb 2020

A tvoj muž ich chce pozvať silou mocou? Ako ste sa natom dohodli? Keďže už tu boli povedané všetky možnosti, tak mňa zaujíma ako ste sa dohodli s mužom.

nefertiti5843
10. feb 2020

Píšeš, že nemajú záujem....ale oni majú záujem...o tvojho frajera, ale o teba už nie .

mila23
10. feb 2020

tiez si myslim,ze muz s chce na oslave zabavit s kamosmi,aby sa nenudil. Ale to ho neospravedlnuje...je to oslava dietata, jeho mama (babka) si tam tiez ma zavolat kamosky, aby sa tam nenudila?
skusila by som to uhrat s muzom,ze to bude rodinna oslava - iba rodina, nikto dalsi. Ak bude trvat na tom,ze ich zavola - nech si ich zavola,ale na oslave by som ho zamestnavala s pripravou, obsluhovanim, nech ma malu na starosti,nech nema cas vykecavat s kamosmi. Ved s kamosmi moze ist inokedy von pokecat. A jeho kamosom by som sa nevenovala, ved sa mozes rozpravat s rodinou. A keby sa urazil,ze si sa im nevenovala, tak zahras neviniatko,ze si chcela,ale nevisiel cas

sasanka605
10. feb 2020

Co ja viem. Na oslavu by som volala rodinu, ale keby chcel chlap zavolat kamarata, tak neriesim. Ja tiez nepoznam všetkých jeho kamarátov ani sa s nimi nestretavam, mam svojich. Ked raz nemaju radi deti tak naco to silit, chodit s nimi na kavicky aj s malou. Podla mna neries, nech pridu, mozno sa ani nezdrzia dlho a mate pokoj.

autor
10. feb 2020

@bmuller nerobíme z toho oskary 😂😂😂 ja som chcela malú rodinnú oslavu. On špekuluje s tým kamarátom. Vidia sa každý alebo takmer každý deň, čiže to nieje žeby sa videli raz za čas

autor
10. feb 2020

@cormeum pochybujem o tom, proste im neverím. Len sa bojím, že ani vtedy neuvidí čo sú zač

autor
10. feb 2020

@nefertiti5843 dosť pokrytecké z ich strany, ale im sa to raz vráti

cormeum
10. feb 2020

Len aby aj jemu sa nestalo, že sa im bude doprosovať a oni nič, lebo on už nepatrí do vhodnej kategorie kamarátov...uvidí to, a ešte mu to aj peipomenieš :D aspon pár krát...

autor
10. feb 2020

@cormeum veď už teraz vidím, že to tak bude. Prerábame dom, priateľovi je ponúkaná pomoc od mojej rodiny, ale vraj netreba lebo jemu kamarát pomôže. Bol 3x z toho 2x išiel prv priateľ pomôcť jemu s robotou po dvore. Keď predtým trebalo kamarátovi pomôcť priateľ bežal, ale jemu sa to nikdy nevráti

bmuller
10. feb 2020

malu rodinnu oslavu by muz teda mohol pochopit aj sa podla toho zariadit 😉

cormeum
10. feb 2020

Ta hej, majú ho spracovaného, musí padnúť na zobák.

autor
10. feb 2020

@cormeum určite padne. Neprajem mu to, lebo je to veľmi dobrý človek, ale až príliš. Keď niekto niečo potrebuje hneď beží, ale keď potrebuje pomoc on buď nikto nemá čas alebo sa radšej nikomu nepýta.

ivanizna
10. feb 2020

@mila23 Perfektne a trefne napísané 🙂
Autorka, a im nie je trošku divne? Keď vedia, aká je to príležitosť a kto tam bude, že len najbližší okruh rodiny a detičky, sama by som odmietla, lebo sa to nehodí, si myslím. Veď muž by to mal pochopiť za takých okolností, veď nikomu nezakazuješ sa kamošiť, len je to taká príležitosť iná 🙂

autor
10. feb 2020

@ivanizna my sme boli tak pred časom kamarátovi a kamarátke gratulovať malej, ale prišli sme "na návštevu" 2 týždne po oslavách, nakoľko vieme, že majú obaja veľa súrodencov, ktorí už majú rodiny. Pričom oni chceli aby sme prišli riadne. Veď kamošia sa a riadne, takmer každý deň sú spolu. Pred malou s nimi bol každý deň, somnou max 2x do týždňa. Mali by akceptovať, že už má rodinu

ivanizna
10. feb 2020

No ja si myslím, že máš určite pravdu a aj právo na svoj názor, ale tiež hlavne tvoj muž by si to mal uvedomiť. Ale veď vedia ako to je, nepovedala by som nič, a verím, že ani ty (lebo nevnímam z tvojej strany určite žiadnu žiarlivosť ani nič také), že sú blízki rodinní priatelia a bežne sa stretávajú a zaujímajú aj o dieťatko. A oni stále žijú tým slobodným životom, u vás už sa niektoré veci zmenili a nie je nič zlé na tom povedať nie. A nikdy nevyhovieme každému, len keby sme boli päťsto eurovka 😉

katkabg
10. feb 2020

Mat tak vase problemy