icon

Priateľ cholerik

9. feb 2023

Ahoj, potrebujem si trosku ulavit a vypisat sa 🙂
Mam dve male a hlucne deti. A priatela, s ktorym nebyvam. On deti nema.
Ma rad klud a poriadok, stary mladenec 🙂
Dnes prisiel podvecer ku mne. Do chaosu a bordelu 🙈
Umyvali sme s detmi akvarium, do toho som varila veceru, doma bolo ako po vybuchu, kedze som cely tyzden bola pracovne velmi vytazena.
Videla som na nom ze je z toho v nepohode. Mal aj tazky den v praci, uz dlhsie chodi velmi unaveny a podrazdeny.
Vacsinou ked pride, tak sa snazim mat upratane, on mi vie s poriadkom pomoct.
Dnes si vsak nevedel najst miesto. Bol vyslovene v nepohode. Dva krat som sa ho opytala, ci mozem urobit nieco aby sa citil lepsie, deti uz mali ist o 20 minut do postele.
Druhy krat ked som sa ho opytala, tak zacal tym, ze sa nemam urazit a uz isiel: aky mam bordel, ako sa nema kde zlozit, ako je vsetko strasne spinave a spustnute, ako sa stale nanho nieco niekde prilepi, atd.
Ja som mu povedala, ze ano, dnes to tak je (stava sa to ozaj vynimocne) lebo som cistila 300 litrove akvarium a to proste s malymi detmi trva dlho. A ze sa bohuzial neviem rozkrajat a ze pri malych detoch to tak proste je, ze sa neda mat stale dokonaly poriadok.
On sa na to uplne ofukol, ze pouzivam prehnane gesta a ze mu davam najavo aky je precitliveny.
Fakt netusim, co som mala na jeho ponosy povedat a ako reagovat.
Videla som ze je uplne napaty a podrazdeny, tak som mu povedala, ze vsak ked sa neciti v pohode, nech ide domov. Cely cas som bola v obrannej pozicii, ani raz som nanho nezvysila hlas, uz som nevedela co robit aby bol viac v pohode.
On sa schytil a doslova usiel prec.

Ako by ste v takej situacii reagovali vy?
Moj pocit je, ze to dnes nezvladol a len si hladal zamienku, aby na mna mohol vyletiet a este to aj otocit proti mne.
Ale mozno sa mylim, privitam akukolvek konstruktivnu kritiku.

Strana
z4
rony2255
10. feb 2023

Ty si tá, čo tu riešila dvoch mužov? Že s jedným je vo vzťahu, chová sa ako Monk a s druhým sa len raz, dvakrát stretla, ale stále si volajú? A riešila si sťahovanie, a že keď sa odsťahuješ, tak s tým Monkom to ukončíš, že on on to vie, a vie ži si aj s niekým volávaš, aj si sa s ním stretla. A ten druhý vedel o tom prvom. Asi tú diskusiu idem nájsť. Lebo si pamätám, že aj tam sa ťa pýtali, či tá diskusia je tvoja, čo tu pridala @katkine_terapie a tiež si písala, že hej.

rony2255
10. feb 2023

Z tej prvej diskusie som čítala možno 5 strán, tú druhú som potom prestala sledovať. Ja som myslela, že s týmto chlapom č. 1 si sa rozišla. Sama si písala, že chceš, len nechceš aby to bolo náhle a nevieš sa k tomu dokopať. Myslela som, že už budeš vo vzťahu s chlapom č. 2, alebo v lepšom prípade si konečne užívať single život

jan510
10. feb 2023

ja len zasnem, ze napriek 21 storociu je stale tolko vela naivnych zien, ze kvoli kusku pozornosti, sa daju zneistit ci reagovali spravne a ospravedlnovat manipulatorov.

babulkomale
10. feb 2023

Toto je cholerik? Cholerika poznam a ten huci tak, ze sa trasu aj trojskla v oknach. Stary ufrflany mladenec co neznesie realny zivot, neviem ci je pre teba dobra volba.

babulkomale
10. feb 2023

Si sa ho spytala co mas urobit aby sa ON citil lepsie? 👀👀👀 On ti mal pomoct aby si sa ty citila lepsie a prilozit ruku k dielu a nie fnukat ze je tam chaos. Pre mna nepouzitelny chlap.

blondtana
11. feb 2023

Raz som videla v jednom filme, ako chlap niečo vyviedol a toľko do ženy hučal svoje výčitky, že sa mu nakoniec ona ospravedlnila a až po jeho odchode si uvedomila, ako ju zmanipuloval..ten tvoj chlap mi pripadá rovnako, príde so zlou náladou, výčitky a irónia hneď od začiatku, ale potom ťa chce donútiť, aby si sa ty cítila vinná a keď nie cez slová, lebo tam máš jednoznačne pravdu ty, tak ťa obviní z tónu hlasu, intonácie, spôsobu komunikácie, len aby si zase bola vinná ty...ani sa nečudujem, že máva zlé dni v práci a je starý mládenec, keď sa nevie vysporiadať s kritikou a zlí sú všetci okolo...v každom prípade sa neospravedlňuj, lebo dosiahne svoje, nechaj na neho prvý krok a v každom prípade sa o tom pobavte a povedz mu, že sa ti nepáči, že keď mu dôjdu argumenty, tak používa ako obhajobu tvoj spôsob komunikácie, pritom jeho je často horší (napr. tie výčitky a irónia po príchode)

autor
12. feb 2023

@babulkomale cholerik v zmysle ze sa vytoci kvoli malickostiam. Cholerik neznamena ze musi kricat a robit sceny

autor
12. feb 2023

Inak, neozval sa odvtedy. A ja som pevne rozhodnuta ze sa neozvem prva. Nevidim v tom vyznam, sa doprosovat

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
12. feb 2023

@petedea ano, asi je pedant, v neporiadku sa citi velmi zle. Ja tomu rozumiem, preto sa snazim aspon nieco upratat, kym pride, lebo chapem ze ked niekto nema deti a je zvyknuty na ticho a poriadok, tak je to zataz na psychiku.
Ale to mu predsa nedava pravo z toho vinit mna, nie?
Prisiel necakane, v podstate bez ohlasenia a zacal ma buzerovat za neporiadok. Naco? Co mal pocit ze ja som si ten neporiadok nevsimla? Nie. Len si na mne vybil svoje nervy a cakal na najmensiu zamienku aby sa mohol ofuknut

katkine_terapie
12. feb 2023

Autorka: ale on sa ozve, on nieco vymysli, ale bude to bud po a) tak, ze hned zvali vinu na teba alebo b) bude robit, ze sa nic nestalo. To, ze este nie si v leveli poslat ho do certa mas uz hned v druhej vete: "Ja tomu rozumiem, preto sa snazim aspon nieco upratat, kym pride, lebo chapem ze ked niekto nema deti a je zvyknuty na ticho a poriadok, tak je to zataz na psychiku." Dospely zrely muz (ano, aj ked nema deti) vie pochopit, ze obcas je v domacnosti neporiadok. Dospely zrely muz nerobi prepadovky a ked nie je upratane v CUDZEJ domacnosti psychicky sa zruti, robi mu to zataz na psychiku, utoci na majitelov domu, buzeruje ich a podobne. Dospely zrely muz si nevybija na nikom svoju zlost a frustraciu. A co spravis ty namiesto, aby si si urcila hranice, ze "moj zlaty, takto tu spravat nebudes a ked sa to zopakuje este raz viac tento prah dveri neprekrocis" (a aj to dodrzala)? Ty ho obhajujes, ze neporiadok je zasah do jeho psychiky a radsej sa snazis pred jeho navstevou rychlo nieco upratat. Co cita z tvojho spravania on? Tato fakt nema ziadne hranice, tej mozem robit co sa mi zachce. Nemusim si ju vazit (ved ani ona sama si seba nevazi), mozem si na nej vybijat svoju nervozitu (ved i tak sa nic neudeje, max bude chvilu ofucana), mozem k nej prist kedy sa mi zachce a este bude aj rada. Prosim, vyhladaj odbornika, pomoze ti popracovat na svojom sebavedomi, sebahodnote, ukaze ti ako si nastavit hranice a nauci protimanipulativne techniky.

petedea
12. feb 2023

Ja by som to riesil tak, ze by som ta s detmi poslal na prechadzku a upratal to sam.

autor
12. feb 2023

@petedea doteraz vzdy pomohol

autor
12. feb 2023

@katkine_terapie ano. Ocividne tiez nie som zrela dospela zena.

katkine_terapie
12. feb 2023

Autorka to neviem, ale viem, ze sa da pracovat na tom, aby si sa citila vo vztahoch aj mimo nich ovela lepsie ako teraz.

Strana
z4