icon

Priateľ ide bezomňa na svadbu svojho kamaráta

janulka311
28. mar 2014

Ahojte baby, niekomu sa to mozno bude zdat ako banalita, ale chcem sa spytat, ako by ste reagovali vy....Mam priatela 3 roky, on ma kamarata s ktorym sa kamaratil este dlho predtym ako sme sa dali dokopy, no my dva sme si vobec nesadli a mali sme medzi sebou aj konflik , takze sa viac jeden o druheho nezaujimame, mam pocit ze ten pritelov kamos zacal ziarlit, ze si vlastne moj priatel dovolil najst niekoho a nemal na neho uz tolko casu, ale chvalabohu si medzi casom nasiel tiez niekoho a teraz sa ide zenit, no a otazka je ta, ze ten jeho kamos pozval na svadbu len jeho ,priatel mi to povedal a povedal ze na svadbu celu nepojde, ale vraj s chalanmi s ktorymi hravali futbal tam pojde pozriet, mne to je luto pretoze on vie, ze som bola trochu proti tomu aby siel, viem su kamarati roky, ale ja by som keby to je opacne reagovala asi tak, ze by som kamoske isla tak na obrad do kostola, zapriala ,dala obalku do ruky a sla prec, a kamoske potom povedala, ze sa to nehodi, aby som sla bez svojho priatela alebo tak, on stale argumentuje tym, ze mohol pozvat vela chalanov ale pozval len jeho jedineho, no ja mam pocit, ze on vedel co tym sleduje , ked ho takto zavola, neviem ci ma nejaka z vas pochopi, mozno som ja sebecka, neviem ale je mi to cele luto a vo vnutri ma to sklame , ak priatel pojde, prepacte ze sa tu rozpisujem, potrebovala som to tako dat von zo seba .Za kazdy Vas nazor dakujem.

ynett
28. mar 2014

úprimne povedané, keby môjho drahého pozval jeho kamarát, ktorého ja nemusím na svadbu bezo mna tak by ma to len potešilo. neznášam chodiť na svatby pre mňa neznámych ľudí alebo ľudí, ktorých nemusím, tváriť sa veselo a furt odbíjať podnapitých tanečných nápadníkov. nie dakujem. 🙂

valy
28. mar 2014

Nie ste este manzelia, nemusia Ta pozvat. Nechaj priatela ist, lebo ho stavias pred rozhodnutie ja alebo dlohorocny kamarat a neviem, ci je to nutne, skor sebecke.

papajko
28. mar 2014

@sashabb nesúhlasím že chlapi sú sebci, generalizuješ. Myslím si, že by si mu na rovinu mala povedať, že ťa to trápi. A nie že tam nemá ísť, ale choď s ním. To že si nebola adresne pozvaná podľa mňa vôbec nevadí, ak ste seriózny pár, platí jeho pozvanie aj pre teba 😀
Jedine prečo by ťa tam nechcel zobrať je, že by tam mali nejaké plány s družičkami 🙂 Žartujem 🙂

celasapremenim
29. mar 2014

som velmi tolerantna, no a tu mam kamen urazu
myslim si, ze par by mal drzat pri sebe a svadby a podobne podujatia su pre manzelov parovy zazitok a je neslusne a arogantne, ze pozval len jeho
od svojho partnera by som cakala na toto reakciu, ze nehnevaj sa, ona je mojou sucastou a bud pojde so mnou, alebo nepridem...prejavit sudrznost vo vztahu a dat tak kamosovi najavo, co si moze a co nemoze dovolit k jeho manzelke
nemam najmensi problem, ked ide moj manzel s kamaratmi na bik na cely den, aj na vikend, nech sa vyblbnu, ale toto je uplne nieco ine

aj ked nie ste manzelia, ale ste dlhodobo spolu, plati to tiez podla mna

erickatt
29. mar 2014

Pusti ho. Ved to bude vyzerat z twoj je uplne podpapucnik. Urob si svoj den pekny. My sme s polovicku 4 roky a ide na cely vikend na koncert,tiez z kamosom od dectva, a ide, nemam pravo ho nepustit.

xevulax
29. mar 2014

Ja nechapem co riesis. Bol pozvany na celu svadbu, ok, od kamosa neslusne, ze teba nepozval ( aj ked ja osobne ak niekoho nemusim tiez by som ho na svadbu nepozyvala). Tvoj priatel vsak urobil to, ze povedal, ze na celu svadbu nepojde a pojdu az vecer zablahozelat s chalanmi. Teraz co riesis? Tymto dal jasne najvo, ze ez teba nepojde a ma aj tochu slusnosti a na chvilu sa tam ukaze s partiou a zablahozela. Myslim, ze toto by ti mohlo stacit. A co sa tyka niektorych komentarov ako pozyvat este manzelky aleno manzelov kolegov, tak my sme tiez volali kolegov na vecer ale ako partiu z prace, nikoho ani nenapadlo vziat partnerov. Nechapem preco by som mala volatnpre mna dalsich 10-15 cudzich ludi, ktoryh som nikdy v zivote nevidela ( ine hy bolo keby och pozyvame na celu svadbu). A kto tu porovnava ze nebol pozvany na rodinnu svadbu alebo na kampsovu vadbu to je diametralny rozdiel! Je ine ak ma na svadbu nepozve kamos mojho priatela a ke ine ak ma nasvadhu nepozve moja bidica svagrina aj ked som tehotna. Obrovitaaansky rozdiel. A ano svadba aje velka udalost ale je to ich svadba. Povhop zenpriatel sa zachovat spravne urobil kompromis tak sa nespravaj ako male dievcatko. V zivote bude oooovela viac problemov a ovela vacsich problemov, nie riesit taketo banality.

digysa
29. mar 2014

@mamavera To by som urobila aj ja......s radostou nech si ide s kamaratmi. Ja si viem najst program aj pre seba a ovela lepsi, ako ist niekomu zagratulovat na svadbu, ked ho nemam rada. 😀

@janulka311 myslim, ze by sme to ho mohli zhrnut..... Tvoj priatel to ma tazke, ale podla mna, ked ide iba na chvilu, tak to vyriesil spravne. Nechaj ho ist sameho a Ty si uz teraz planuj program pre seba, aby si na to moc nemyslela. Inak ta chapem, tiez by mi to bolo trochu luto, ale len z toho principu, ze ten kamarat je ako maly chlapce, co sa este stale nevie preniest cez minulost. Cize zo seba urobil "umrncane decko, co sa stale durdi"

Inak ja som pozvala kopec ludi na moju svadbu, ktorych nemusim. A od svadby som ich nikdy nevidela.....ale tak, slusnost kaze.

digysa
29. mar 2014

@celasapremenim Keby boli manzelia, tak s tebou suhlasim. Viem, ze moj manzel by bezomna na takuto akciu nesiel. Mozno pogratulovat pred kostol a dovidenia.

Ale oni dvaja su zatial iba priatelia....aj ked dlhodobi..

celasapremenim
29. mar 2014

@digysa chapem, ale mal by sa jej po troch rokoch vediet riadne zastat a pripadne rozhovor s kamosom, aspon o toleranciu jeho partnerky by nezaskodil..... a ked pozval len jeho na svoju svadbu, to je podla mna agresivny postoj voci nej a to si mohol odpustit
ja mam tiez kamosa, ktoreho zenu nemusim a nikdy by som im neurobila, ze pozvem len jeho, asi tolko

lili_mia
29. mar 2014

@janulka311 Ešte mi napadlo. Ja ked som uvažovala o počte svadobných hostí, koho z rodiny by som tam chcela mať, tak tiež som uvažovala iba o rodine, bez ich partnerov, samozrejme, že ak by boli zobratí, bolo by to iné, lenže jeden môj bratanec strieda partnerky ako lunárny kalendár a takú dočasnú slečnu, hoc aj inteligentnú, by som na svadbe nechcela mať. Čiže v rámci férovosti by som nepozvala ani partnerov ostatných z rodiny. Momentálne je moje uvažovanie o tom, že len moji rodičia, súrodenci a starí rodičia. Ostatok tam nechcem mať. Raz za čas tam k nim prídeme a tá vetva rodiny ani nemajú v paži, aby si medzi sebou povedali, že prídeme pozrieť (sme dopredu ohlásení) a mohli by teda ostať aspoň na kus reči. Ono omša je prednejšia 😀

fidka79
Odpoveď bola odstránená
brady1
29. mar 2014

@janulka311 ako može ist bez teba ste par či nie?na mieste jeho by som nešla je to max. neeticke, neslušne pozvať len jeho ked ma priatelku už tri roky, ked sa budete brat vy mal by ho pozvat lebo taketo pozvania sa vracaju ale nebude moct lebo ty ho tam predpokladam nebudeš chciet, však teba ani neviem ako to nazvať. proste vrcholne sa to nepatri blbec je to

luvika
29. mar 2014

@janulka311 necitala som prispevky predtym, ale neries to...je to naozaj banalita. Je to jeho kamos, pozna ho dlho. Zrejme je to pako, ktory nevie, co sa patri, ale ty bud ta, co ma navrch a sa nad to povznes....Ty si s nim mala konflikt, ale tak tvoj priatel za to predsa nemoze. Co tym sleduje jeho kamos, moze ti byt fuk, je to len jeden den, ty si urob svoj vlastny program s kamoskami, alebo cokolvek ine...hlavne sa neurazaj a nehadaj so svojim, lebo to nema vyznam. Prave naopak mu povedz, ze napriek vsetkemu mu zelas, aby sa zabavil a ze sa budes na neho tesit, ked dojde domov, resp. ak nebyvate spolu, tak na to, ako ho zas co najskor objimes. Nech vie, ze kamos je kamos, ale nech ma dovod povedat si, ze ty si ta uzasna a rozumna, ku ktorej sa rad vrati.

dahra
29. mar 2014

V poho, netreba zbytočne veci rozpiplávať. Vlani sa nám narodila malá, cca o 3t mal svadbu manželov fakt dobrý kamoš, tiež ho poznám, žiadny problém, len proste sa mi nechcelo od malej a ani s malou, tak som ho poslala samého. Žiadny problém 🙂

eeerika.h
30. mar 2014

@lyzzy ....hm každý máme svoje priority, prečo by niektoré mali byť lepšie ako tie druhe?...no pravda je, že žijeme v civilizovanej krajine, kde ľudia nežijú na hromádke a dakedy dávno niekto vymyslel, že rozhodnutie dvoch ľudí žačať spoločne žiť svoj život, stojí za oslavu. 🙂 Táto oslava sa nazýva svatba 🙂 No a kto oslavuje? No predsa všetci, kto dotyčných pozná a chce zdielať ich radosť, podľa mňa sú to určite v prvom rade rodičia a najbližšia rodina. Tí ktorí nemajú na veľké oslavy, zvyčajne sa delia so svojou radosťou len s týmito ľudmi. Tí ktorí majú, sa chcú podeliť so všetkými. No a keďže sa medzi známimi nájdu ľudia, ktorí ešte nemajú tento akt za sebou, ale i tak už tvoria pár, nevidím žiadny dôvod, prečo by na svatbu nešli pekne spolu. Teda jeden sa určite nájde napr: ľudská "jednoduchosť", ak to nie je škodoradosť a pod. Nie preto "ŽE sa to patrí"- jednoducho preto, lebo je to NORMáLNE ľudské. 😉

adulka24
30. mar 2014

@janulka311 citila by som sa ako ty...som na tvojej strane a ak tvoj priateľ pôjde bez teba je to debil.lebo tým dá nsjavo že pre neho nič moc neznamenas..mak povedať že ak ty nejdes tak nejde ani on !!!

lyzzy
30. mar 2014

@eeerika.h ...dakujem ti,ze si mi to takto polopate vysvetlila. 😨 Zase som sa nieco nove naucila. 😉 Doteraz som bola hlupa. 😀

veronkarisko
30. mar 2014

Ja sa vydavam teraz v auguste a tiez som pozvala len kamosku, lebo nemam rada jej priateľa! Vadi mi ako človek. Ale ju tam chcem....takze podla mna je to v pohode! Zeni sa on a ma pravo si pozvat koho chce q ked su dobry priatelia s tvojim partnerom, tak mu v tom nebran. Jedna sa predsa len o jeden den. Ty si sprav wellnes, vypadni s kamoskami do mesta a hotovo 😉

eeerika.h
30. mar 2014

@lyzzy 🙂 bez urážky, jednoducho som len chcela povedať 100 ľudí - 100 rôznych priorít...a nevidím dôvod na pohrdanie, či používanie smajlika grcu.. sú proste aj citlivejšie povahy ako si ty 🙂...no ešte taká maličkosť..ak máme svojich priateľov rady, tak predsa necháme na nich s kým sa rozdhodnú prísť na našu svatbu aa zabaviť sa...

vierka311
30. mar 2014

@janulka311
Keď som sa vydavala, tak mm chcel pozvať kamoša a tiež bez priateľky, pretože vyše pol roka sa vyhybali stretnutiu s nami, mm nepoznal ju a ten kamoš nepoznal mňa..takže sme sa dohodli, že pozveme len jeho. Keď sme ho pozyvali, tak sme sa dozvedeli, že on už pozval (sam pozvany ešte nebol) aj tu svoju priateľku, že ona sa teši a čo jej teraz ma povedať. To nebol naš problem, takže nakoniec neprišiel ani on...A za pol roka sa mu ani neozval, ani mu nazagratuloval, takže až taky kamarat pre neho zrejme nebol.
radila by som to až tak nepreživať, je to jeden večer a keď nemaš problem s dôverou k nemu, tak neviem, v čom je problem...

lyzzy
30. mar 2014

@eeerika.h ....kludne ma nazvi necitlivou.Nezajem.Ale na mojej svadbe ludia ktorych nemusim nebudu.....takze ja stresy nemam 😎

eeerika.h
30. mar 2014

@lyzzy je to tvoje rozhodnutie, no necitlivou by som si nedovolila nazvať nikoho ...všetci sme, len niekto menej iný viac ... 🙂 pekný deň prajem 🙂

lyzzy
30. mar 2014

@eeerika.h ....aj aj tebe 😎

mahalo
30. mar 2014

Prosim ta hlavne mu nevycitaj ze tam pojde..to by ma na jeho meiste uplne dozralo keby mi niekto vycital ze si dovolim ist aj ked sama na KAMARATOVU svadbu...a teraz ti poviem dalsiu vec xyyyyyyyyy neviest, ci zenichov pozyva na svadbu castokrat len kamaratov bez partnerov (aj pokial maju partnerov dlhodobejsich) pokial nie su zosobaseni...je to divne, ale naozaj to robi vela paprov kvoli peniazom...lebo ta svadba je tiez drahy spas a kedze si pisala, ze pozval len par kamaratov v podstate..tak urcite myslia okrem ineho aj na peniaze..nechaj partnera ist a na tvojom miest eby som ale isla zapriat do kostola aspon 😝

livka299
30. mar 2014

Moj priatel bol bezomňa na svadbe kamarátke, išiel s kamarátom...Ja som bola v nočnej. Službu som nemohla vymeniť, takže tak. nehovorím, že ma to kus neškrelo, ale je to o dôvere.....

miku1
30. mar 2014

@janulka311 Svadba je v dnešnej dobe dosť drahá záležitosť, aby sme na ňu pozývali ľudí, s ktorými si nemáme čo povedať. Nesadla si si s priateľovým kamarátom, tak pozval len jeho. Ja v tom nič zlé nevidím, chápem, že ti to bude ľúto ak tam priateľ pôjde, ale zakázať mu to, by bolo podľa mňa od teba nefér. Ako si písala, poznali sa dlho predtým, ako ste sa dali dokopy. Skôr budeš mať podľa mňa väčší problém vtedy, keď sa budete chcieť brať vy dvaja, a priateľ bude chcieť zavolať kamaráta.....Nečítala som celú diskusiu, ale normálne ma zaráža fakt, ako tu niektoré označujú tvojho priateľa za debila, a že ak pôjde, tým dáva najavo, že mu na vás nezáleží.....ako nechápem, ako niekto môže takú kravinu napísať. Nemôže predsa nikto porovnávať váš vzťah a priateľovo kamarátstvo. Je to choré. Nechaj priateľa ísť, a ty si vyraz s kámoškami a hotovo.

nini1010
30. mar 2014

Zbytočne to dramatizujes.nie ste manželia nemusí ta pozvať.nemyslím si že to musí byť nevyhnutne o vašich zlých vzťahoch.Svadba je veľmi draha vec a určite majú obaja dosť kamarátov a keby si mal kazdy z nich doviesť partnera nedoplatia sa.aj my sme to tak robili a aj môj manžel bol takto raz na svadbe kamosky a to sme už boli manželia.videla som ju len párkrát v živote takže som vôbec neriešila že tam šiel s partiou ich spoločných kamarátov a single.navyše,ja som tiež nechcela mať na svadbe ľudí,ktorých nemusím.nikto nemá žiadnu povinnosť niekoho na svadbu pozvať,navyse ak nie ste manželia.vôbec by som to neriešila.

lyzzy
30. mar 2014

@miku1 ....podla mojho nazoru tie zeny ktore za debila oznacuju kazdeho muza,ktory si nepyta povolenie (pomaly pisomne) aj na to aby sa isiel vycikat maju sebavedomie niekde doooole.Uplne.Splietaju tu reci o dovere....akonahle muz chce nieco robit bez nich tak uz maju nervicky ze co tam bude s kym robit.Ale pritom vyzaduju rovnopravnost a emancipaciu.

mahalo
30. mar 2014

@eeerika.h ahmm a prosim ta ty si uz vydata? Alebo si z lacneho kraja..lebo keby si pozyvala vsetkych svojich priatelov a oni vsetci so sebou brali +1 tak by ta to mohlo vyst aj na par stovak eur..a niektori jendoducho rozmyslaju tak, ze si peniaze radsej odlozia do spolocneho byvania atd. radsej ako by si mali len kvoli slusnosti pozyvat na svadbu xy ludi ktorych ani nepoznaju, ci su to len prechodne vztahy..lebo by mal byt na kazdeho rovnaky meter aby neprislo na dalsie konflikty...kamarati by mali ist na svadbu kvoli svadobcanom a oslavovat spolu s nimi tento den, preto ze to je ich den...a na zabavu clovek predsa nepotrebuje mat svojho priatela za zadkom..budu tam pokope dalsi kamarati s ktorymi sa poznaju..a tiez nie vsetci si svadbu platia sami, al eplatia im ju rodicia a ti maju tiez svoje poziadavky..proste sa na to pozri komplexne..ja som uz zazila xy svadobnych chaosov a co vsetko museli nevesty riesit a toto je jedna z najcastejscih problemov a ked nevidis co vsetko moze byt za tym, tak neodsudzuj..duplovane ked ma zak. temy konflikt so svadobcanom...kto uz by chcel mat na svadbe niekoho koho nemusi len kvoli slusnosti???? Uz nezijeme v minulych storociach kde sa vsetko riadilo etiketou.

lyzzy
30. mar 2014

@mahalo .......tiez som sa jej chcela spytat ci je vydata 😀 ...ale nestoji to za to.
Niektore radsej ,,pretrpia" takych ludi V NAJDOLEZITEJSOM DNI SVOJHO ZIVOTA...len aby neboli za bezcitne.
Dakujem,neprosim.Radsej budem za bitch 😀