Priateľ je "alergický" na môjho syna
ahojte touto cestou som zvedava na vas nazor ...mam dve deti ked mal starsy syn 1,5 roka jeho tatinood nas odisiel casom som si nasla priatela a zacali sme spolu zit chceli sme spolocne dieta podarilo sa...martinko ma surodenca ten mensi je velmi zive dieta porobi hocico len otvaram usta a niekdy fakt s nim nevladzem ale snad ho to prejde a vyrastie z toho starsiemu robi zle byje ho a zapara donho...vcera donho maly zas dobiezdal a martinko vravi lubkovi ze sa nemal narodit on alemali sme mat dievcatko lebo to by viac posluchalo a nerobilo by tak zleako on ...sme sa natom smojou mamou pousmiali ale priatel ked som sa na neho pozrela normalne by ho vedel za to zavradzit ja som to odignorovala....ale toto je len jedna z veci teraz mu idem kupit bicykel a ked som mu povedala ze ci mi pozicia na bicykel pre matka tak ani slovo nepadlo ze on zaplati polovicu a ja polovicu zda sa mi ze ho neberie ako nasho spolocneho aj ked ho vychovavame spolu co mam urobit?trapi ma to lubim svoje deti
@mysicka36 bio ocino maleho uz styri roky nevidel ani nezavola nenapise vobec nic ani ked ma sviatok matko 😖
@digysa vzdy ked je jedna vec ktoru chcu obaja snazim sa rozdelit rovnakym dielom jednemu druhemu...dnes bol priatel uz doobeda doma a ja som si muusela odbehnut matko chcel ist so mnou a jasne ze aj lubko to bolo na 10 minut z domu ale zacal mensi nariekat tak sli obidvaja 😊😊
Ahoj, neviem ci ti tu nejaka mamina napisala aj s pohladu dietata ktorym bola , ze si to ako dieta zazila .... ja som si zazila to co teraz zaziva asi tvoj starsi syn, zazila som si celu tuto situaciu s pohladu dietata, nie s pohladu matky ktora ti racionalne logicky napise co by si mala a co nie atd.
Takze, moja mama ma sice len mna,nema ine dieta ale partnerov mala XY a kazdy u nas byval ,a tento jej posledny byvaly mi dokonca nadaval do píč atd, a moja mama ? nezastala si ma ,poznam ten pocit ake to je musiet sa ako dieta prisposobit nejakemu novemu cloveku s ktorym mamina je, a ci ma ma rad alebo nie respektovat ho aj ked by som nemala preco, a ked by som sa vzburila bola by som ja ta zla, dieta ktore za nic nemoze, bohuzial, viem co tvoj syn asi musi zazivat a viem si presne predstavit ako ho musi tvoj novy partner brat, a ver mi, neni to v poriadku, neviem ako to mas ty, ci si si nasla chlapa lebo si nechcela byt sama a zalubila si sa a na dietati si nechala ze sak si sadnu alebo co ze sa maly prisposobi ze on mu nebude ublizovat sak moj partner ma rad deti.... no ak je to takto tak to je pekna sebecka bezcharakterna kokotina, a do teraz nechapem tie matky ktore takto rozmyslaju, ze najprv JA a potom dieta. Tvoj syn je maly a nemoze za tvoje rozhodnutie ze si mu dala ineho muza -akoze otca, on dobre vie ze mu to neni otec, nech mi tu nikto nepise ze mu to je ocino ako vysity dieta to citi, on vie ze ty si jeho mamina a ma iba teba, a jeho brat je aj maminin/tvoj ale aj toho druheho "tatina",a co s toho bude ked bude starsi ? to nevravim preto ze sa chcem hrat na vesticu ale pre skusenost, ked to bude citit ze on sa takto sprava k nemu co isto aj citi nebude ho mat rad, a odcudzi sa aj tebe aj jemu aj bratovi a bude citit len zlost a nepochopenie, bude to vnimat tak ze si ich uprednostnila pred nim, darmo ze ty to vidis inak, neni to o tebe .... A kvoli tomuto, tym ze o chvilu budem aj ja mamina -slobodna, chcem mat niekoho nechcem byt sama ale prvorade mi je dieta, nedovolim aby sa mi partner hral na noveho ocinka, a urcite s nim nechcem dalsie dieta, a preco ??? lebo som si to zazila ako dieta , tie pocity to odcudzenie a nedovolim aby toto maly citil. Pokial to nezazivas ako dieta nepochopis to ani ako matka.
nedovolim aby sa mi partner hral na noveho ocinka, a urcite s nim nechcem dalsie dieta, a preco ???
tak ja len otázočku , akú teda očakávaš ulohu partnera v tvojom živote, ked na otca sa mu " hrat " nedovolíš a žiadne ďalšie dieta s ním nechceš ?
@maminuska chcem partnera ktory ma bude mat rad taku aka som, a aj s tym ze uz mam dieta a bude to respektovat, ale nie niekoho kto sa mi bude starat o dieta, na to som tu ja a nie on, ja si neviem ani predstavit nejake byvanie s novym muzom a aj s mojim dietatom pod jednou strechou a aby ho vychovaval a hovoril mu co ma a co nie lebo ma na to pravo ked je s maminkou, v ziadnom pripade, toto som si zazila ako dieta a nemienim toto dopriat mojmu syncekovi, ale tato diskusia neni o mne ale o tom poradit a napisat nazor autorke 🙂
@andrejka1994 Andrejka ani taky model nie dobry, ked sa otcim nestara, mozno mas na zaklade vlastnej zlej skusenosti tendenciu zovseobecnit, co nemozno zazlievat ani v najmensom, ale napr. moj muz tiez vyrastal v takejto rodine ako ten strasi mamin syn s otcimom a veru sa ten nestaral o jeho vychovu a bol len taky volny partner mamy, ktory sa radsej co sa tyka jeho-nevlastneho syna, drzal spat, aby nieco nepokazil a poviem ti ze moj muz je rovnako nespokojny z takeho chovania a ma mu to velmi za zle. Je to akoby mal vlastne len matku, lenze on otca chcel, niekoho do tej role potreboval, aj keby s nim nesuhlasil, musel "bojovat" (otec a syn su vzdy konkurenti aj ked su si bio), ale potreboval zazit to otcovske posobenie.
Ked niekto zazije otcima ktory to robi zle, ktory je zlym otcimom, tak ako mnohi bio otcovia to robia zle a su zlymi bio-otcami, nie je este absolutbe dovod k tomu mat model "radsej ziadny muz" a "nech sa nepriblizuje k mojmu dietatu ktoreho ja som jedinou vlastnickou a rodickou uz navzdy"- lebo to je zase len utek pred niecim, pred strachom zo zranenie, zlyhania...z toho ze bude treba nieco riesit...je to pohodlna lahsia cesta mozno, ale z dlhodobeho hladiska ...moj muz s tym bojuje doteraz..niet o co stat, takyto model....
@andrejka1994 Ahoj, nedá mi nenapísať Ti.
S mamou si zažila ten extrém, jej striedanie mužov a takto chápem Tvoj postoj k jej mužom.
Ak si ako dieťa zažila, že si okrem mamy mala rada aj niekoho iného, napr babku, tetu, pani učiteľku, či kamoškinu mamu, takto môže vyzerať aj láska dieťaťa k novému partnerovi jeho mamy. Teda ak je to ten ozaj správny muž na život, manželstvo, ak je to muž, ktorý to dieťa plne prijal za svoje a nerieši, že ked treba kúpiť dieťaťu topánky, tak mu ich kúpi a nemá reči, že to má na starosti matka, či bio otec.
Žiaľ, zažila si veľmi extrémny model rodiny, Tvoja mama si vyberala mužov zrejme iba pre pocit, aby nebola sama, nie aby boli aj partnermi.
maminuska Ti dobre píše, ona sama má dve staršie deti z predchádzajúceho manželstva a terajší manžel jej povedal, že bral si ju aj s deťmi a on sa nebude hrať na to, že na dovolenku pôjde iba s deťmi, ktoré má s ňou a že starším to má zaplatiť bio otec. Ona proste mala už dve deti, ked si ju bral a bral si všetkých troch, teda považuje za samozrejmé, že sa bude venovať aj im, teda aj platiť výdavky okolo starších detí.
@maminuska asi by si mohla napísať niečo o svojom manželovi 🙂 nech sa ženy, ktoré sú samé s dieťaťom, neboja hľadať partnera, ktorý sa postará o oboch a nie iba o dieťa, ktoré s ňou splodí
@satanka1 ako pise luba28 nemusi byt suhlas otca! Da sa na sud ziadost o zmenu mena maloleteho dietata. Ale musite mat na o opodstatnene dovody. My mame tieto. Som 2x vydata,dcera ma brata. Co sa tyka mena. Na ziadosti alebo ine davaju jejpriezvisko mne a moje jej. Napr:sli sme do Tunisu a na letenke bolo priezvisko ako mame my 3ja. Nastastie sme si to vsimli vcas inak by ju nepustili do lietadla.dalej trpi tym,ze len ona sa vola inak a vsade sa podpisuje nasim menom (ziacka k.zosity v skole pisomky a pod) takze my podavame pre tieto dovody. A bonus mame ten,ze jej biol.otcovi sud zakazal styk s nou. Takze ja verim v to,ze nam to sud schvali!
@andrejka1994 je smutne ake si mala detsvo,ale pekne si a hl.pravdivo opisala pocity dietata. Je tazke vychovavat dieta sama .ja dceru do 5r! A dieta potrebuje otca! Ja som bola hrdinka,ze jej dam vsetko! Bohuzial nedala. To OTCOVSKE jej dal az moj 2hy manzel! Tu lasku a starostlivost o dieta! Nebran sa vztahu a vychove dietata od druheho partnera. Ak si budes partnera vyberat ,nie tak ako tvoja matka budes stastna ty a aj tvoje dieta ver mi! Drzim palce s malinkym. Ak by si potrebovala pomoc s nejakymi vecickami (ak to bude chlapcek,rada ti podarujem) vseuko mame nove kedze mam 1 dcerku!
@andrejka1994 s takýmto prístupm to budeš mať veľmi ťažké , nájst si niekoho 😒 . Si poznačená svojim detstvom . Nebývat spolu , nestarat sa do výchovy ... samé ne.. ne ..ne . Čo ten muž vlastne bude môcť pri tebe - no akokeby nič, ani dieťa, ani sa plnohodnote zúčastňovat na chode domácnosti , ani .. jednoducho nič.
Sú aj muži ktorí sú normálni a normálne prijmu aj cudzie dieta , bez problémov ho vychovávaju a bez problémov aj financuju , podporuju v jeho raste.
To čo sa ti stalo , nie je problém mužov ale tvojej mamy.
Tak prajem veľa štastia.
@lili_mia ano môj muž nerobí rozdiely medzi deťmi , on aj všade vraví že má tri deti a štvrté na ceste. Dcéra najstaršia ho oslovuje ocino , syn mu vraví Roman . Keď sa ide lyžovať, ide so synom aj s mladšou ked sa vyberali lyže , vyberal obidvom , ked sa išlo na Rhodos, išli sme všetci .... ked sa kupuju topánky, kupuju sa kvalitné všetkým trom , ni eže jeho dcére od batu a im dvom z činy...
Ich biootec o ne nepreavuje záujem 4 roky,platí len nutné a biedne výživné ....
@11kacenka11 napriek tomu, že vlastne biologický otec nemá záujem o SVOJE dieťa si myslíš, že tvoj terajší partner sa zachoval úplne nenormálne? Nezachoval sa správne, to je fakt, ale je to naozaj len človek s chybami. A pocitom nerozkážeš..... Ja som vlastne macocha a napriek tomu, že mám rada dcéru môjho MM z mladosti moje mám radšej. Ale som racionálny človek a tie moje pochybné myšlienky si vytĺkam z hlavy ale mám ich. Možno ako žena sa viem lepšie ovládať ako chlap....
@11kacenka11 este, pokial ide o sarvatky deti a ich vyhlasenia na adresu surodencov - je to tak vsade. Aj moji synovia si vojdu do vlasov, maly je este maly, vo veku tvojho Lubka a starsi je skolacik a teda obcas mu nervy tecu z brata. A veru uz aj padlo, ze je brat taky a hentaky....toto proste patri k detom, k ich hram, najma ak su vo veku, ktory je nekompatibilny. A aj ziarlivost - mame radej mladsieho, vyhlasil starsi...chce to laskave a trpezlive vysvetlovanie, neustale zmierovanie, arbitrom som denne aspon raz. Vidis, aj uplni surodenci toto robia, nic patologicke a nenormalne. ziadna nenavist voci mensiemu. Toto tvoj partner bude musiet pochopit a to co najskor, nez napacha skody.
@11kacenka11 Ked som čítala o tebe a tvojom partnerovi, akoby som čítala o mojom expriatelovi a mojom synovi, ktorého som mala ako slobodná mamička predtým. Bola som s ním 6 rokov a stále som dúfala, že sa to nejako zmení, snažila som sa s ním o tom rozprávat, nezmenilo sa to, nikdy mojho syna neprijal, nerobil mu zle, ale viac-menej ho skor ignoroval, no stále sa ma snažil presvedčit, že on ho má rád a že ja prehánam. Odišla som od neho a dobre som urobila. Teraz som štastne vydatá a moj manžel má rád aj mojho staršieho syna, videla som ten obrovský rozdiel v prístupe k nemu hned od začiatku, ked som to porovnala s mojím ex. Aj ked teraz je to trochu ťažšie, lebo starší syn je v puberte, ale moj mm sa snaží a to je hlavné. Staršiemu v pohode kúpi drahšie darčeky ako vlastnému synovi, lebo ten je ešte malý a vobec to nerieši. Skús sa s ním porozprávat, ale dorazne, no u mna to vtedy nepomohlo, jednoducho láska sa nedá vynútiť asi.
@janickacrazy niekedy mam sto chuti skoncovat s tymto vztahom. Prekaza mi ako sa chova k starsiemu ze maly ho musi upozornit aby si aj jeho vsimol je mi z takychto situacii nanic uvidim ako to pojde dalej ale buducnost nevidim super..mam jednu dobru kamaratku a aj moje deti ma rada obcas ideme von na prechadzku a minule sa pytala matka ci by bol rad keby tato odisiel maly bez rizmyslania Ano to vravi za vsetko
@11kacenka11 To je smutné ozaj, ťažko sa mi to číta, lebo si spomeniem ako to aj u nás bolo. Aj tie situácie presne ako u vás, moj ex mi tiež vyčítal, že malého nosím na rukách, mal vtedy asi 2 a pol roka, nosila som ho na rukách aj po byte niekedy, ked plakal a stále mi vyčítal, že ho rozmaznávam. Bicykel som mu kúpila tiež za svoje peniaze, ale až po rozchode s ním. Pre mna bola posledná kvapka, ked mi odmietol dat peniaze na synovu alternatívnu liečbu, ktorú potreboval a som mu vtedy povedala pekne od podlahy, čo si o nom myslím. Po rozchode som bola s malým u psychologičky a tá mi povedala, že malý vobec nemá žiadnu traumu z nášho rozchodu, lebo moj ex s ním nemal žiadny vzťah vytvorený. Bolo mi z toho smutno, ale po rokoch ti možem povedat, že nič lepšie som nemohla urobit.
na zmenu priezviska potrebujete súhlas od bio otca,a v prípade že sa o sieťa nezaujíma,musíte preukázať súdu že to tak je,na základe rozhodnutia potom môžete zmeniť priezvisko.môj starší syn čaká na to posledný pol roka kedy dovrši 18 a už nepotrebuje súhlas od biosa(čo je aj drahšie) menší má 3roky,je to krpatý od môjho 3.manžela a prešla som si s tým sama,môj 2.sa vedel tak pretvarovať že mne to trvalo kým som ho prekukla,zato môj ešte vtedy malý syn ho prekukol hneď.Nikdy ho nemal za svojho a nikdy sa to ani nezmenilo.Takže som si dala skara námahu nájsť mu naj tatinka na svete,našťastie sa to podarilo.No nikdy by som mu nedala dieťa pokial by som nebola presvedčená o tom,že moje dieťa má ako svoje.Ja mám tiež rada jeho dcéru ale je to úplne iné keď s nami nežije a môj je s nami furt.Nedá sa to porovnať.Bála som sa lebo syn bol akurát v puberte ale prijal ho hneď a tak akoby som nedúfala.Ale on je dobrák a to dieťa cíti.Je už neskoro plakať nad tým,určite sa s ním porozprávaj,možno to on tak vôbec nemyslel,niekedy totiž dospelý chlapi sa vedia správať ako naše malé deti,možno ho len zaskočilo čo počul a preto vyvalil oči,no garantujem ti ak to bude počuť častejšie tak to bude brať s rezervou veď aj my dospelý vieme povedať veci,ktoré nás potom mrzia a det sa riadia momentom citu tak nad tým sa netreba ani pozastavovať.Ja by som toto nebrala až tak tragicky,v podstate ty musíš vedieť a cítiť ako to je.Na druhej strane však ---aby som si požičala pre neho peniaze???No tak to by som ho kopla tak do zadku párnymi nohami že by sa ani neobzrel! A tu je problém v jeho postoji čo by si mala riešiť,prečo nepovie čo si malá?veď mu to kúpim ja.Aj keby necítil nič k nemu,tak z princípu k tebe Ako máš ľúbiť takéhoto muža?Ako máš s ním žiť ? Čo si pre neho keď ťa neberie aj s 1.synom?NEchápem ani teba zostala si vtedy ticho??? Tak ja by som mu hneď šplechla do očí svoj názor. Máš vôbec odvahu povedať mu ten svoj?Alebo si vždy ticho?No ťažko ti poradiť keď o tom nič neviem.Ale poviem ti príklad.Môj úžasný muž mal jediný krát také hefty že dirigoval dirigoval a dirigoval(hrôza bolo mne na grc)tak som mu povedala na rovinu najprv si získaj lásku potom môžeš dirigovať.Vieš starší je s tebou viac ako s ním,ty ho poznáš viac,kvôli tebe musel prejsť ťažkou skúškou a zostali ste sami,mal ťa len pre seba.Zrazu prišiel otčim,neskôr súrodenec a ten malinký niežeby ZÍSKAL LÁSKU ďalších,ale asi ani tvojou si nie je isté.Nič mu až tak nechýba ako pocit,že ho ľúbite a TO MU AK NEVIETE DAŤ NAJAVO,pošli svojho niekam ďaleko a nech sa ani neobzrie,alebo nech sa rýchlo preberie ! A ak nie nekopni aj seba,možno zistíš kde robíš aj sama chybu.Deti budú VŽDY TVOJE,chlap príde,odíde,ďalší,to je jedno,nemáš v nikom záruku na večnosť ale o deti bojuj keď treba aj s celým svetom ! Držím ti palce aby si mala odvahu a silu.
@janickacrazy aj ja si myslím,láskou sa nedá nič a nikto rozmaznať ani rozmazať,veď aké je to mňam keď nás ľúbia a pre nich je to to isté 🙂)) pre mňa je rozmaznávanie niečo iné,keď urobí zle a prejde mu to len tak...a nieže láskou...veď kedy ich máme nosiť?keď budú v puberte,či mať 18?ja ten rozdiel vidím,viem to porovnať,starší má 18 a menší 3,aj starší bol tak isto nosený,pusinkovaný,objímaný ,obletovaný a vôôôôbec mu to neuškodilo.Prečo si chlapi myslia že láskou sa deti rozmaznávajú?Nechápem to.Veď v dospelosti sú citovo vyzretý,a hlavne schopný lásku prejaviť.
@11kacenka11 prešla som s tým pri 2.mužovi,odvtedy syn dospel a neraz mi povedal čo cítil len malé dieťa nevie zadefinovať prečo to tak je.chybu robí on.nebuď smutná,aj s dvomi detičkami sa dá nájsť milujúci partner.
@andrejka1994 nesúhlasím s tebou úplne,samozrejme chápem ťa,poznačená si na celý život,ale predpokladám už len tým,že si uvedomuješ chyby tvojej mamy,že si vyzretá,inteligentná a pretože chceš pre svoje dieťa to najlepšie tak budeš mať veľkú šancu nájsť si partnera,ktorý vás môže ľúbiť oboch úprimne.Ale pokiaľ tomu nedáš šancu,nikdy sa to nedozvieš.Pre vás,pre dieťa,pre rodinu a nie pre seba.Nie všetci mamy si hľadáme partnerov pre seba,ale v prvom rade aj pre dieťa mužský vzor,tvoja mamima je skôr extrém ako je to bežné a matiek a nemôžeš všetky hodiť do jedného vreca lebo by si tam potom musela patriť aj ty....
@severanka96 dakujem
Tiez som si do manzelstva doniesla 4,5 rocneho syna a spolocne nemame.Na zaciatku manzel nevedel ako da postavit nema vlastne deti a po roku ho chcel vychovavat a zacal mu davat dake zabrany a obmedzovat ho a mne sa jeho vychova dvakrat nepozdavala. Ku mne je manzel uuuplne iny tolerantny a milujuci a strha mi modre z neba. Hadali sme sa iba koli synovy.A ja som razne zakrocila a vytmavila som mu ze sa balim hned ak sa nadslej mieni miesat do vychove.Akoze treba aj jeho zapojit do vychove ale ked su jeho vychovne metody o tom ze decko treba bit tak si nezelam od neho ziadnu vychovu . Nedam na mojho syna dopustit mudry je sikovny v skole.Ochranujem ho stale a nedovolim mu zasahovat!Ak sa opovazi udriet mojho syna skoncili sme!Nedam ho za nic milujem ho(syna) a nikdy nedovolim aby mu niekto ublizil!Bola som s nim sama takmer do jeho 5 rokov a v zadnom pripade mi manzel do toho zasahovat nebude lebo nema na to nevie co je to vlastne decko.Moj syn urcite trpiet nebude.Bud sa manzel zmeni alebo ideme prec!Ked sme doteraz boli sami budeme aj odteraz.Dieta ma byt pre kazdu mamu prvorade !Muzov je kopec a ak sa nenajde muz ktory bude syna milovat budeme radsej sami. Vlastny otec ho v zivote nevidel odmieta ho alecda sa najst partner ktory ho milovat bude. Ak nie budeme sami a konec!
Este na margo chcem dodat ze nechapem zeny ktore odsunu vlastne dieta koli muzovi! Uplne sa mi to hnusi!Stava sa ze aj vlastny otec ziarli na decko lebo jeho manzelka od narodenia dietata sa viac venuje dietatu no a podla mna su to nedozrete osobnosti ak ziarlia na vlastne dieta?A su take pripady dost !Moje dieta miluje mojho muza lebo to mu je tatko on za ineho nevie... Vie iba tolko ze ma tatka ale ze je chory( na rozum, ale to iba medzi nami) lebo sa nemoze o neho starat a ho lubi( tak som synovy vysvetlila stav jeho biologickeho otca)
A mojho manzela povazuje za otca ( mal iba vyse 4 rokov ked smevsa zobrali a teraz ma 6 )Ale casto da mi zaluje ze tatko mu robi zle ( lebo mu naozaj robi) a ja ze tak si kupime ineho tatka. Jeeejda ako sa rozbrecal ze on nechce ineho uz ma dvoch a tohoto lubi( fakt ho miluje lebo zabudol a povazuje ho za svojho neda na neho dopustit aj ked mu robi zle) deti miluju svojich rodicov aj ked by boli najhorsi... Zo synovej strany ta laska je uprimna ako u dieteta a moc je stastny ked ho tatko pochvali proste lipne na tom a chce byt ako tatko... Typicke pre syna a hrozne znasa ked hontento depta !A preto som zasiahla a dala muzovy ultimatum lebo ja vidim obrovsku lasku zo synovej strany voci nemu a zbjeho strany iba ked treba dieta hresit zdeptat karhat tu je prvy ...tak to teda nie!V ziadnom pripade!
Tak sa ospravedlnujem ze som sa tak rozkecala ale osobne sa ma to dotklo tak mi to neberte za zle. Dakujem
@11kacenka11 čože??? dobre som pochopila??či mi požičia maťkovi na bicykel??? nehnevajte sa namna ale tato veta svädči ovašej hluposti, neberte to prosim ako uražku, stakym chlapom nieje čo riešiť, ten vaš syn to sam začne vnimať a nebude vam zato vdačny.... z oklia poznam vela takychto pripadov ked chlap robi rozdieli medzi svojim a nesvojim dieťaťom, tie deti tym trpia, kašlať na takych chlapov
@11kacenka11 no tak to je zle, ze ho neberie! To si mala si rozmysliet na zaciatku s kym sa davas dokopy! Ja mam tiez dieta z prveho manzelstva, s priatelom mame spolocne dieta. Poziadal ma o ruku po 4 mesiacoch chodenia a dodal, ze si Niku prisvoji. Manzel zahynul pri autonehode. S priatelom sme spolu 8rokov! A berie ich obe za svoje, nikdy nedal pocitit ze nieje jeho. Dnes ich vzal do dracika, kupil im co chceli vsetko. Teraz jej zaplatil skolu v prirode, ani som nemusela nic povedat. Skus popremyslat ci to takto dalej chces zit.
ja som z takeho rodinneho vztahu...od malicka, asi od 5rokov...poviem ti...velmi velmi zle...☹ nedovol to...je to zle, tolko som plakala koli nemu "otcimu"...nesmies to dovolit...nenapravi sa to...nejdem pisat sem co vsetko som prezila..ale nedovol aby sa niekto spraval k tvojmu dietatu INAK ako milujuci clovek...
Ja mam priatela tri roky mam taky pocit ze doslova nenavidi mojho trinastrocneho syna a moj syn zrejme jeho.som ztoho nestastna pretoze nam moj priatel dost pomaha a som rada ze niesom sama ale uz ma unavavuje ked sa ti dvaja stale hadaju,moj syn place a priatel mu casto vycita ako si ma nevazi a casto utoci na jeho otca ktory sa onho moc nestara.Viem ze mojmu synovi to ublizuje a ja zacinam mojho priatela nenavidiet.Casto som z toho nervozna a potom utocim na syna,i ked viemze aj on casto neposlucha ale pripisujem to aj puberte.Milujem svojho syna nadovsetko a dala by som zanho aj zivot,a vzdy sa ho zastanem aj ked viem ze niekedy nema pravdu ale nemozem si pomoct,poradte mi mam sa rozist s partnerom ktory si nenasiel cestu k mojmu synovi alebo zostat radsej sama pretoze ja uz o dalsi vztah nestojim.Je toho ovela viac ale to by som pisla do pol noci,poradte zeny!!!
@sedalka jednoznacne rozchod.

@11kacenka11 Hlavne medzi nimi pestuj lasku.....aby boli dobri bratia, aby necitili ziadny rozdiel, lebo maju ineho otca..... Su tvoja krv a tak to bude.
Radim ti, aby si si zapisovala situacie,kedy sa ti zda, ze manzel preferuje syna. (zistis, ako casto sa to opakuje a mozes potom rozmslat, ci ti to stoji za to s nim zit)
Co sa tyka hmotnych statkov, tak obja by mali dostavat rovnaky diel........my dospeli az tak nelipneme na daroch, ale pre deti je to podraz, ked jeden chlapec dostane coline vacsi kusok cokolady a druhy mensi......
Treba to robit 50% na 50% a vo vasom pripade obzvlast.
Ked dostane nove lego jeden, tak druhy tiez musi dostat.
My mame obe deti nase a aj v beznom vztahu sa stava, ze dcerka mala narodeniny, tak dostala kopec darcekov, ale museli sme aj synovi aspon malickost kupit, ....aby sa zle necitil....(dostal taku krabicku na odkladanie lego figuriek, uplne nic.....ale potesilo ho to, ked videl kopec hraciek pre sestru).
Samozrejme treba ich ucit aby sa VZDY podelili- o hracky, o jedlo, o pomoc!