icon

Priateľ je málo doma, máme 7-týždňové bábätko

viktoriina
18. okt 2023

Ahojte, chcem sa spytat, čo si myslite o tejto situácii.
Máme doma 7 týždňové bábätko, priateľ si čerpal prvé dva týždne otcovskú dovolenku a týždeň obyčajnú dovolenku. Keď sme prišli z pôrodnice, veľmi sa snažil a staral sa o nás, pomáhal veľa. Posledný týždeň jeho dovolenky však začal ponocovat, tým pádom aj neskôr vstával, už sa ani tak velmi nesnažil a odkedy začal chodiť do roboty - teraz to je štvrtý týždeň, tak to ide dolu vodou. Robí 12tky, takže bývame s malou celý deň doma samé, čo je v poriadku, veď prácu si nezmení. Lenže keď ma voľný deň, tak spáva aj do 10-11 takmer každýkrat a poobede chodí do posilky na 3 hodiny. Čiže náš týždeň pozostáva z toho ze buď robí a keď ma voľno, tak je doma minimálne. Do posilky chodí tak 2-3x do týždňa vzdy aspoň na 3 hodiny. Veľmi ma to hnevá, ze s nami netravi veľa času, hlavne teraz, keď je mala ešte takáto mala - snažila som to s ním prebrať, ale očividne je posilka preňho dôležitejšia. Predtým ako sa mala narodila mal rôzne obdobia - raz chodil, raz nechodil do posilky. Bavili sme sa však, že takýto životný štýl je ťažko udržateľný s malým bábätkom, že možno keď bude trochu vacsia. Neviem čo mam robiť, keď je teraz realita taká, aká je. Chápem že chce mať pohyb, ale toto je jednoducho na mňa veľa - aby sa viac venoval posilke ako rodine :/

Strana
z6
jakub79
20. okt 2023

@viktoriina Pozri,matersku máš vysoku takmer ako tvoj plat.matersku máš určenú na starostlivosť o dieta a o seba.koľké ženy z toho žijú samé.ale do tohto sa zas púšťať nechcem to uz ako si ktorá rodina nastaví.moja žena ešte popri materskej aj pracovala a na rodičovskom príspevku uz bola zamestnaná na pól úväzku.ale do tohto ja naozaj zachádzať nechcem to uz ako si ktorá rodina zariadi.ja osobne by som to utiahol ale moja žena chcela ísť pracovať tak nech sa páči.ale sú rodiny kde to chlap z jeho platu neutiahne a je potrebná súčinnosť manželky.ja som sa vyjadroval len k tomu že nepotrebuješ muža aby sedel pri vás s malím 24/7

proximaa
20. okt 2023

@jakub79 esteze aspon zenu mas milu a prijemnu, ked ty zo seba vies vypustit iba hejt

babo561
20. okt 2023

@viktoriina chlap nevie uniesť ani zvládnuť toľko čo žena. My sme proste gladiatorky a chlap je ako šumivá gulička. Hodiš do vody a hneď sa rozpustí :D možno teraz potrebuje pár týždňov off a potom zase bude s vami. Daj tomu ešte čas.

majlo1234
20. okt 2023

@jakub79 mas pravdu, nikoho nedokazes donutit, aby si vazil svoju partnerku a rodinu, co ma. Aby s laskou a ochotne s nimi travil cas, staral sa o nu a neunikal na pova a do posiliek. A nedokazes ani nikomu zabranit, aby sa citil ako geroj, ked sa na neho usmieva mila mlada kolegynka, zatial co zena doma po prebdenych nociach lata domacnost, starostlivost o dieta a nejake sebaprezivanie. Ale ver mi, ze je malo takych zien, ktore s takymto gerojom vydrzia cely zivot. Odseru si s nim tie detske roky, kedy su velmi limitovane prijmom a pracovnymi prilezitostami, odrazia sa od dna a geroja kopnu do riti. A na starobu mu nebude mat kto vyprat ani tie osrate trenky, o ktore sa mu pocas produktivneho veku starala ta jejo “harpia”

zltalienka
20. okt 2023

@jakub79 toto je určite troll

zltalienka
20. okt 2023

@samanta44 "viktoriina bože to si fakt nevieš dať rady s jedným dieťaťom a potrebuješ asistenciu ?nech aj zarába aj teba na materskej nech zastupuje .jednoducho sa vám život zmenil po narodení tak sa tomu prisposob a áno ak materská nieje dovolenka tak sa snaž!"
Presne tie Tvoje slová "jednoducho sa vám život zmenil po narodení tak sa tomu prisposob" treba pripomenúť priateľovi autorke.
Lebo on jej povedal, že svoj život po narodení dieťaťa prispôsobí novej situácii a nespravil to. Prakticky ju OKLAMAL. To je dôvod, prečo je autorka nespokojná. Nie žeby nezvládala starostlivosť o dieťa. Ona nechcela byť na to sama a on jej povedal, že budú na to dvaja, že sa bude podieľať...a nerobí to.
To že iným ženám stačilo po porodení dieťaťa to, že majú dieťa a o čas strávený s chlapom už nemali záujem, nemusí autorku vôbec zaujímať. Ona chce tráviť čas so svojim "chlapom" aj po narodení dieťaťa. Čo je na tom zlé?
Divné je, že on nechce....

stanzi
20. okt 2023

@samanta44 Tvoje komentáre sú tak zlé, že sa čudujem, ako toto dokáže žena žene vôbec napísať. A to, že sa o 7-týždňovom bábätku vyjadruješ štýlom "....čo jedno decko nevie dať naporiadok", tak to no comment....

zuzu11166
20. okt 2023

@gejb takto presne by som to riesila ja.perfektne a trefne a jasne si to napisala!!
Toto by mu autorka mala razne povedat

madeline1
20. okt 2023

@viktoriina vela robi, tak je potom unaveny...a potrebuje aj vypnut...skuste si najst chvilku aj pre seba spolu tak, aby ste mali stale aj osobny priestor.

nelca0510
21. okt 2023

@samanta44
Podľa profilu dieťa nemáš. Ani ho nemaj.

heni79
21. okt 2023

@goodidea Opravím ťa. V prírode to občas funguje tak, že sa „muž" stará o mláďa. 🐧 Tučniak napríklad . Vajíčko vysedí otec, stará sa o mláďa, kŕmi ho, zatiaľ čo matky idú spoločne na lov. A ešte lepší je morský koník. Ten svoje mladé „porodí". Samček. 😉

lacibo
21. okt 2023

@viktoriina jedine co mu davam za pravdu, ze chce aby dieta zaspavalo same..ja som absolutne proti uspavaniu lebo to zabera neumerne casu a energie zbytocne..treba nastavit na rezim a v noci co najmenej reagovat, zvykne si ze je noc a spi sa..3 deti som takto vychovavala..v 7.tyzdnoch uz spali celu noc..v ostatnom davam za pravdu tebe..on si robi co chce a ty mas pocit ze nemas priestor..ale je to len tvoj pocit..v skutocnosti mas rovnake prava travit cas mimo domu a hned s tym aj zacni..rob si program na dni kedy on nerobi a realne aj vypadni..venuj sa sebe, zalubam, chod s kamoskami..jemu nic nebran, ale ty sa zariad rovnako..mnohi muzi maju pocit ze sa dusia, ked sa vsetko doma riadi babom a nedavaju to..ty ked mas tento typ doma..bud rovnaka..nenaviaž si babo iba na seba, aby nik iny sa o neho nevedel postarat iba ty..a budes aj ty spokojna a zrelaxovaná

lalu_sk111
21. okt 2023

@jakub79 sice nemam vobec taketo problemy ale strasne trapny prispevok ste napisal. Tato cela diskusia je o tom druheho urazit, vyzdvihnut vlastne ego ake je u nas vsetko uzasne aj ked len Boh vie, ze kolko nepravdivych kecov tu je...autorka prispevku sa podla mna pyta uplne normalne a nechapem na co ju tu urazate

veronikastrickova
21. okt 2023

@babo561 co su chlapi? Ked je tvoj taky fajn, ale kazdy taky nieje.

veronikastrickova
21. okt 2023

@zmrzlinka2021 my mame spolocne peniaze odzaciatku, odkedy sme apolu zacali zit, cize naozaj od zaciatku nasho vztahu. Nedelime to stylom, moj prijem je nizsi, lebo som dobrovolne doma s tvojim dietatom, lebo to je nase spolocne dieta, ktore sme si spravili spolu, cize moju matersku ani rodicak neminam len na seba a svoje potreby. Vsetky peniaze co mame su spolu na ucte a z toho platime vsetko, vieme o vsetkych pohybovh penazi obaja. Jedine co je osobitne na inom ucte, je vyzivne na mojho syna.

pinke87
21. okt 2023

@laurita285 ona a jeho dieťa ? Tak je to aj jeho dieťa . Ach žena .. a aj tie čo lajkly tvoj hnusný komentár s vyskerenymi smajlíkmi , musíte mat smutný život keď sa tešíte z nešťastia druhých .

zmrzlinka2021
21. okt 2023

@veronikastrickova tak by to aj malo byť, hospodáriť spolocne

mir0456
23. okt 2023

Radšej si váž čas ktorý je doma ako si sťažovať a zakazovať mu koníčky, to bohužiaľ bude viesť ešte k horšiemu. Buď rada že ti je verný, nepije, nedroguje, a vracia sa k vám každý deň domov. Toto je podľa mňa banalita, príde mi že na neho len žiarliš že on si môže chodiť po vonku a ty nie

Strana
z6