icon

Priateľ je starší o 28 rokov

mon_soon
20. sep 2013

Ahojte,
mám o 28 rokov staršieho priateľa, sme spolu 7 rokov. Hoci s manželkou nežije, nie je rozvedený, ani sa k tomu veľmi nemá,hoci sľubuje že to spraví. Ja pracujem, mám vlastný byt, takže nejde ani o peniaze. Úžasne si rozumieme, vždy sa máme o čom rozprávať, spoločné záujmy, tých 7 rokov je ako 7 dní...ale trápi ma ten vekový rozdiel...chcela by som bábo, vydať sa...máte s tým skúsenosti? Ďakujem za názory 🙂

maminuska
20. sep 2013

@tajka14 je to len pocit, každá z nás čo sa vydávala a čo sa aj rozviedla si pri svadbe myslela že takého super človeka už nenájde. A častokrát našla ešte lepšieho.
Ten 60 ročný kamarát je ženatý , rozvedený , vdovec alebo slobodný ?

barcelona94901
20. sep 2013

@tajka14 prečo sa vzťah musel skončiť?

digysa
20. sep 2013

@tajka14 OK....idme na to matematicky.... Dieta ma 15 rokov, takze pred tym, ako sa narodilo dieta musel si najst priatelku a potom dieta splodit....Dajme tomu casu cc. 2roky. Cize ratam, ze 15 rocne dieta + 2roky zoznamovana/splodenie/narodenie dietata.........= 17rokov

60-17= 43rokov Predpokladam, ze nie je PEDOFIL a "ako mladu" zenu povazujeme dievca v tvojom veku 23-24...

NO moja..............ale ked on mal v 43-rokoch 23 rocnu zenu, to je ale PARAAAAAAAAAAAAAADNY rozdiel...... Presne povedane 20 rokov

Vekovy rozdiel medzi tebou a nim je 37 rokov!!!!!!!!!!!! Skutocne ti radim- pouvazuj, porozmyslaj................on nemladne...no iba starne. 😖
Som si ista, ze rodica nevedia o vas nic..... 🙄

irriss
20. sep 2013

@tykat
@bipsy
Kazdopadne nebudu doporucovat svym detem a souhlasit s podobnym "rozhodnutim"..ale dotklo se mne vyjadrovani , "slovni hratky" na mne pusobily jako neucta... ☹ 😒
@digysa nejde o unii,-ale o Tve slovni hratky...vim, ze si neberes ubrousky ale prijde mi, ze obcas prehanis...v domneni a touze se lisit... 😉
(v dobrem)

lili_mia
20. sep 2013

@danim Joj, tak načo som ho teda stretla? 😉 Bola som ako želé, ked sa postavil ku mne pri nástenke počas toho ako som menila jej obsah a ako sa potom na niečo pýtal .. a ako sa potom na další deň škeril, ked okolo mňa prechádzal .. ako sa smial, ked mi niečo vravel .. doslova ako nevinná panna v cirkevnej škole, ked sa má pozrieť na sochu Dávida 😀 😀 😀
osud sa asi veľmi dobre zabáva, ked nám toto robí

emilena
20. sep 2013

Ahoj, medzi mnou a mojim manzelom je 27-rocny vekovy rozdiel. Chodili sme spolu 8 rokov a pocas nich som sa dost casto trapila otazkou ako to hlavne psychicky zvladnem. Vzali sme sa minuly rok a teraz uz cakame babatko. Nic nelutujem. Zivot bez neho si neviem predstavit. Je mi oporou, vyborne si rozumieme. Zo zaciatku to, samozrejme, nebolo jednoduche. Ale myslim si, ze pokial sa dvaja maju skutocne radi, dokazu prekonat vela. Vekovy rozdiel neriesim ... dnes je zivot taky uponahlany a nutit ta predstavovat si co bude o 10 rokov, ked zajtra ta moze (nedajboze) zrazit auto, je podla mna zbytocne. Dolezite je iba to, co k nemu citis ty a co on k tebe. To, ze sa doteraz nerozviedol vsak hovori dost vela. Asi mu vyhovuje stav, ktory teraz medzi vami je. A mozno ani ty nie si uplne presvedcena, ze zvladnes s nim zit a v tomto smere sa s nim "pre istotu" radsej vaznejsie nepozorozpravas, aby na teba netlacil. Neviem, poradit je tazke, rozhodnutie je na tebe. Prajem vela stastia.

tajka14
Odpoveď bola odstránená
anatalia77
20. sep 2013

@bipsy áno dochodca,ale povedzme si pravdu,ak by aj prišlo dieťa s takým starcom,tak sa mamička zracionálni,a všetko vyrieši jedným vrzom:plienky,choroby...
lebo keď to príde tak porieši pomočovanie dieťata aj tatka,neohrabané pohyby,zaujatosť jednou vecou,odmietanie nepomixovanej stravy,zlá artikulácia,prvé kroky a pády,vzdúvanie sa,papulovanie...

digysa
20. sep 2013

@irriss Viem, ze ak ja neprestanem pisat, Ty urcite neprestanes tiez...takze si este napis poslednu reakciu na tento prispevok a ja ti slubujem, ze Ti dam posledne slovo......ktore ocividne musis mat.

danim
20. sep 2013

@lili_mia 😀 😀 😀

tykat
20. sep 2013

@anatalia77 len vies ako to je... U maleho decka sa to vekom zlepší, minimálne plienky, mixovanu stravu a krmenie sa odbura ale u stareho cloveka to bude len horsie a horsie a toto je velmi ubijajuce ked nevidis ziadny pozitivny vyvoj.

lovergirls
Odpoveď bola odstránená
digysa
20. sep 2013

@emilena Pozri sa......taketo vztahy nalepsie klapu v zaciatkoch, prvych 20 rokov.....urcite sa da vytvorit krasny vztah medzi mladsou a pomerne starsim..........

ale o buducnosti tu nemoze byt ani rec..... Zeny sa vzdy dozivaju vyssieho veku...to je snad zname kazdemu.......(ak nie, tak si zagooglite) a ak su zeny ochotne dochovat svojich muzov v rovnakom veku, ako dochovavaju rodicov, tak nech sa paci.......Samozrejme dalsia vec, ktoru by som ja nechcela je- zit poslednch 10-15 rokov ako vdova....

Ja by som chcela prezit starobu s manzelom po jeho boku.......chcem s nim cestovat, zabavat sa (ked deti podrastu).....nechcem ho bezvladneho opatrovat zaroven s mojimi rodicmi, chcem aby bol moja opora a nechcem sa stat vdovou v 60-ke. ( ano, ano......clovek moze zomriet kedykolvek, nehody sa stavaju...ja vsak pisem o beznej situacie, kedy sa ludia doziju stareho veku, bez nehody ci vazneho urazu)

koniarova
20. sep 2013

@mon_soon Ak máš úprimný a vrúcny vzťah s mamou, poraď sa s ňou. Ak pozná tvojho priateľa a vída vás spolu, jediná ti dobre poradí. My sa tu môžeme len doťahovať. 😉

bipsy
20. sep 2013

@tajka14 ale vsak kto chce kam, pomozme mu tam... Aspon ti mladi chlapci ostanu nam starym korytnackam 😉 nepokazte ich, my si ich zaucime aj same... 😀 😝

maca_p
20. sep 2013

ale ste hasterive 😀

podla mna je lepsie dobre stravenych co i len 10 rokov s chlapom co aj o 30 rokov starsim, ako cely zivot s chlapom primeraneho veku, s ktorym je nuda a zivot s nim je len zivot so spolocnym majetkom, spolocnou hypotekou a spolocnymi detmi 😎

maminuska
20. sep 2013

@anatalia77 v mnohom máš pravdu , moja svokra nežije so svokrom už 12 rokov, lebo si našiel priatelku. odstahovala sa od neho a žije si svojim životom , rozvod zo začiatku chcela ale nakoniec povedala že by bola sprostá aby prišla o vdovský a čast majetku . A že je tak vyžratý ( tlstý ) + k tomu musí plnit sexuálne nároky priateľky , že aj tak ho zachvílu porazí . Obidvaja maju 60 rokov.Svokra si chodí po dovolenkách , tiež mala priateľa .. jednoducho si užíva život.

anatalia77
20. sep 2013

@maminuska múdra žena,kto si počká ten sa dočká...

maca_p
20. sep 2013

@anatalia77 skor vypocitava

acko
20. sep 2013

@mon_soon pridam svoj nazor - z roznych hladisk:

Po prve vek... Nuz, s prepacenim, vyprdni sa na to ze ti tu niektore radia "s takym by som nebola", "mala by si vztah s vlastnym otcom?" a podobne... Ved ty by si mozno nic nemala s ich muzmi - bud kvoli vyzoru, alebo kvoli povahe, alebo kvoli spolocenskemu postaveniu, alebo kvoli niecomu inemu. To je jedno, ty si ty a ony su ony. Nechaj si radit len od takych zien, ktore maju vztah s muzmi podobneho vekoveho rozdielu.

Po druhe. Poviem ti jeden pribeh. Mam kolegynu, ma okolo 50 rokov. Minule mi hovorila ze stretla svoju spoluziacku zo strednej, ta sa vydala na VS za muza ktory bol o nej o genraciu starsi, tusim nejakych 25 rokov - nepamatam presne uz. No a ta pani jej povedala ze nema radostne obdobie, lebo zomrel jej manzel. Ze nesie to tazko, lebo je este mlada, a citi sa teraz sama. Ale ze prezila s nim uzasne roky, uzasny zivot, porodila mu dve deti. A ze teraz je to tazke, ale keby sa mohla vratit naspat, svoje rozhodnutie prezit s nim zivot by NIKDY nezmenila. Ze to stalo za to a boli si sudeni 🙂

Myslim ze ten vyssi vek ma aj pozitiva, pokial je financne zabezpeceny, tak naozaj si to dieta bude vediet uzit a muzi v takomto veku si tie deti fakt vazia a uzivaju, mozno aj viac ako 20 rocni oteckovia, ktori maju hypo na krku a 8-12 hodin v praci...

No a po tretie - bez ohladu na vek, aj keby tvoj partner bol tvoj rovesnik - to ze sa nechce rozviest, a teba si vziat, resp. ze to len slubuje, ale nema sa k cinom - toto mi hovori v neprospech takehoto muza a vztahu s nim. Ma on z toho manzelstva deti? Totiz tu nastupuje uplne prakticke hladisko - to ze mas byt a vies sa o seba postarat je fajn. Ale predstav si ze by ste spolu mali dieta, potom sa rozidete, a on ti bude platit max vyzivne...alebo ak by ste zostali spolu a jemu sa nieco stane, ochorie, zomrie (zial, cim vyssie vek, tym vyssie riziko - povedzme si to na rovinu), a ty by si nedostala z jeho majetku nic. Dedilo by len vase dieta. A k tomu tie tahanice, a nervy co by si z toho mala...

Cize moj prakticky zaver - ak ho skutocne milujes a on teba a on ti dokaze to ze to s tebou mysli vazne tym, ze sa rozvedie, a vezme si ta, tak s nim zostan. Neriad sa nazormi konzervativnych zien a ludi - lebo ony hovoria co by (ne)robili ony a nie su v tvojej situacii. Tych 7 rokov bolo dost dlho na to aby preverilo ze ci to nie je len pobluznenie. Cize moj zaver je, ze kasli na vekovy rozdiel a riad sa len tym, co je ochotny urobit pre to aby ste mohli spolu zit oficialne ako par, a neskor ako rodina.

A dodam, ze niektori 50 rocni su psychicky, a zaujmami mladsi ako niektori 30tnici. Ano, jasne, telo neoklames, teda nie uplne... ale do istej miery plati, ze clovek je taky stary na akeho sa citi...

lulu_lu
20. sep 2013

niekto tu chce poradiť a div sa tu nepobijete 😀
Môj názor je, že je to príliš veľa rokov. Teraz to je ok, ale o nejakú dobu už nebude....
Ale ľahko sa radí a moralizuje, keď sa to netýka nás.... :/

Nech sa rozhodneš ako akokoľvek, želám Ti aby si bola šťastná!

maca_p
20. sep 2013

zeny, nezbudajte na jeden podstatny fakt, ze sobasny list nie je list vlastnictva. nik si nemoze na nikoho uzurpovat pravo byt s nim az do smrti. nic netrva totiz vecne.

briketa
20. sep 2013

,..uzi si a posun sa v zivote dalej. tot moj nazor

maca_p
20. sep 2013

este ma napadla jedna vec.
vy, ktore, si glorifikujete vase manzelstva, vasich manzelov, vas spolcny zivot a opovrhute zivotom inych, alebo mate predsudky, kde mate istotu, ze vas zivot zostane taky aky ste si ho predstavovali, vysnivali?

danielahamar
20. sep 2013

@lovergirls co zakon T i nedovoluje 😲 😲

bipsy
20. sep 2013

@maca_p istoty??? Tak vies ako sa hovori, dobry manzel by mal mat 40 stunove teploty, na ucte 60 milionov a aspon 90 rokov... Tam aspon aku taku istotu uz mas... 😀 aj ked nikdy nevies... Prepacte dievcata, ale sa mi zda, ze to niektore prilis prezivate...

maca_p
20. sep 2013

@bipsy ano a hlavne ziadnych neopomenutelnych dedicov. tak takeho by som brala na chvilu aj ja 😀 a nech ma aj ohovaraju 😉 , kazdy skandal trva 3 dni

vanga223
20. sep 2013

@jankatt1 Tvoj vztah je nechutny a zvrateny. Ked si chces vybudovat stastie na ukor inych, tak sa ti to vrati.Prajem vsetkym rozbijackam vztahov, aby to pocitili a vtedy pridu na to, coho sa v zivote dopustili.

maca_p
20. sep 2013

@vanga223 preco by mala byt nechutna a zvratena?
nikto nikoho nevlastni, ak sa jej partner rozhodol pre nu, tak zrejme jeho manzelsvo nebolo dobre. nikto nikoho nevlastni a zivot v povinnosti klesa na kvalite zitia. to nie je zivot, to je prezivanie.
kazdy hlavne nech sa stara o ten svoj vztah...

dukokatka
20. sep 2013

@mon_soon Boze stale nad tym premyslam ako moze mat rada taka mlada baba ,takeho stareho chlapa.Vsak on moze byt tvojim otcom nie priatelom,.Spametaj sa viem ze si s nim rozumies ,ako pises to chapem ,ale mysli na tvoju buducnost .On sa ani nerozvedie si myslim,lebo by to uz urobil ,ked ste tak dlho spolu.Ver mi stretnes este seberovneho chlapca mladeho a budes si s nim rozumiet.Daj si pauzu uvidis ako a co bude robit on ,ci sa nevrati k zene.Ty si uzivaj mlady zivot bav sa,tes sa ,chod sa zabavat s priatelmi a uvidis ze az potom stretnes lasku svojho zivota.