Priateľ je starší o 28 rokov
Ahojte,
mám o 28 rokov staršieho priateľa, sme spolu 7 rokov. Hoci s manželkou nežije, nie je rozvedený, ani sa k tomu veľmi nemá,hoci sľubuje že to spraví. Ja pracujem, mám vlastný byt, takže nejde ani o peniaze. Úžasne si rozumieme, vždy sa máme o čom rozprávať, spoločné záujmy, tých 7 rokov je ako 7 dní...ale trápi ma ten vekový rozdiel...chcela by som bábo, vydať sa...máte s tým skúsenosti? Ďakujem za názory 🙂
@maca_p ja sa vyjadrím teraz iba ku kočke,ktorá sa rozišla(nepíše,prečo sa museli rozísť) a dala dokopy s tým 60tníkom,kde je myslím 37 rokov vekový rozdiel a on by chcel viac,než kamarátstvo..
píšeš o predsudkoch..
haluz ,ale si zober,že ked sa dievčina narodila,chlap mal už 37 rokov ,ona bábo,čo pozná len plienku a on chlap s rodinou,čo mal za sebou už vojnu ,prácu,komoušov,kadečo......v podstate by mohol byť kľudne aj jej dedko,ked vezmeme do uvahy tu dobu..
a ked ona bude mať 37 rokov ,on už možno nebude na tomto svete ,to má od predsudkov daleko,mne to príde chlípne ,no to je iba moj názor ,nechcem sa nikoho dotknuť 😉
Dakujem za vsetky príspevky,každá máte v niečom pravdu...vsetko sme riešili,ja som z toho na prasky....je to dobrý človek,a nie je možné tu opisovať 7 rokov a vsetky pekné veci...aj. mne sa to zdá veľa rokov,ženatý ale na druhej strane nepoznám nikoho v mojom veku kto by nechodil chlastat,chodil na tury a mal sa vždy so mnou o čom rozprávať...dakujem za vašu podporu aj napriek nesúhlasu s mojimm vzťahom...viem že rozhodnutie je na mne a úprimne aj ja dufam že sa rozhodnem správne...
Juuj, to je dosť 28 rokov, a sedem rokov byť druhá v poradí by mi veru nestačilo, veď on je stále ženatý, má stále manželku, tebe to nevadilo a ani nevadí? Myslím, že na dieťatko si hľadaj skôr partnera vekom tebe rovného alebo staršieho o pár rokov ale nie, čo ti môže byť otcom..a pozor-uvažuj dopredu, teraz je všetko ok, rozumiete si..ale prejde pár rokov..prídu možno nejaké zdravotné problémy a ty ako milujúca partnerka budeš stáť vedľa neho v každej situácii, čo ho pošleš k manželke? Kamarátka mala tiež staršieho partnera, dostal porážku, cukrovku..ona mladá vitálna plná elánu, energie sedela doma a sledovala, ako si pichá inzulín..robila spoločnosť nervóznemu pánovi, ušomranému..je to kruté ale to je realita..a to isto nechceš, svoje najkrajšie roky presedieť vedľa starého pána, ktorému vadí aj bzučanie muchy..nemusí to tak byť ale ten vekový rozdiel je veľká pravdepodobnosť. Nepíšeš koľko máš rokov, ale ak túžiš po dieťatku, to je vážne rozhodnutie..vieš si predstaviť, že pôjdete na nejaké predstavenie, keď bude malý-malá prváčka-ty budeš mať 35 a on 63??-a už vtedy mu možno zdravotný stav nedovolí sa tam ani dostaviť...takže tak.
@barcelona94901 pozri, ak to nevadi im dvom, nam to moze byt uplne jedno. bolo by ine, ak by kocena bola maloleta.
kazdy sa moze vyjadrit na margo ci uz @mon_soon alebo tej druhej kocky, ale nik nema pravo ich nazyvat kentusakmi, alebo zvratenymi, alebo ci maju vsetkych 5 po kope. alebo zelat im hrozne a hroznejsie.
kazdy sme individualita, kazda sme ochotna zit s niekym inym a za uplne inych podmienok. co by stacilo jednej, nestacilo by dalsim 5tim.
tiez nie som naklonena vysokemu vekovemu rozdielu, ale ja ten zivot nezijem.
huha no ja za seba nikdy,to skôr mladšieho,s pevným telom 😀 ale mám kamošku,má o 29 rokov staršieho manžela,bol pre ňu skôr útočiskom od bývalého,od rodiny,života,nemajetnosti a pod...a bol jej skôr ako otec ktorý ju chápal,podporoval ju aj jej malú dcérku,zabezpečil,videli celý svet,žije v zahraničí,má všetko čo len chce....ale...síce už je s ním vyše 10 rokov,ale vtedy športovej postavy pán v dobrých rokov dosť zostarol a aj pôsobí pri ňom ako dcéra.aj keď nehovorí,viem že ho moc neprezentuje vedľa seba,to už neviem či je to strach o tom čo ľudia povedia,alebo je to v inom,pochybujem že je taký vitálny ako muž vo veku primerom k žene,aj keď vekový rozdiel je ok,ale veľmi veľký myslím už nei je ono.ja za seba,by som ho nechcela ani kedy bol celý zo zlata a nosil ma na zlatom podnose,nepíšeš čo ťa pri ňom drží okrem 7rokov,tak nie je to viac zvyk ako láska???a potom aj či chceš prežiť život jeho ako svoj,pretože v neskoršom ešte zrelšom veku sa on ťažko prispôsobí tvojmu tempu,aj keď môže byť akokoľvek športovo založený,budeš sa musieť prispôsobiť ty.budeš tak chcieť žiť?budeš chcieť priviesť dieťa na svet takto mužovi?a nechce si ťa on poistiť dieťaťom?neviem ti viac poradiť keď nepíšeš čo ťa vlastne pri ňom drží,Vlstne prečo si s niekym kto za 7rokov si nedal ani tú námahu rozviesť sa?veď by ho to stálo 5minút času...stojí tebe takýto chlap (pre mňa dedo) za to aby si mu dala najlepšie roky svojho života?inak si s ním vážne 7rokov?keď máš len 25 tak si mu dala najkrajšie roky života.... 😝 ja ti radím najdi si mladšieho a ver aj medzi nimi sú taký,ba do konca lepší než to čo máš doma !!! 🙂
teraz to možno až tak nevidno,,,no neviem si predstaviť to do budúcna... ty máš 25 a on 53 ???? prirátaj tak +10...a máš doma dôchodcu...myslíš, že bude ti to vyhovovať aj do budúcna ????
@mon_soon
Nečítala som všetky príspevky , ale mňa by zaujímalo či si mala vzťah aj s rovesníkom... Nie som odporca vekového rozdielu medzi partnermi, lebo poznám aj dobrý vzťah kde je žena mladšia o 13 rokov a fungujú už roky spolu veľmi dobre a rozdiel ani nie je vidieť....
Ale ak máš 25??? a si s ním 7 rokov , tak sa mi natíska otázka či si sa neobrala o príležitosť nadviazať perspektívny vzťah pre založenie rodiny...
Partner si ťa našiel v období keď muži prechádzajú DRUHOU PUBERTOU a mladá žena mu dodala chuť do života... Čerpá z teba energiu a pohladká mu to ego , keď má pri sebe mladú kočku....
Veľmi pochybujem ,že by mal chuť kočíkovať a budiť sa v noci k bábätku to ho už skôr budú budiť problémy s prostatou... 😀 😀 😀
No dievča moje stratila si 7 rokov života s chlapom čo už neomladne. Ak máš plány a predstavy o živote , jeho sú isto iné a ak sa nerozhýbal k rozvodu v štádiu rannej zamilovanosti už sa k tomu neodhodlá a manželka to tiež nebude riešiť načo keď jej to doteraz nevadilo.... ☹ ☹ ☹
@mon_soon,no mila slecna,moj nazor znie:uz len to,ze on je o 28r starsi a zenaty,nedokaze si jeden dospely chlap dat dokopy co vobec chce ani byt s manzelkou ani sa rozviest a uzivat si s mladou kockou zivot,ktorej roky a krasna mladost unika cez prsty a zostarne pri starom chlapovi,ktory uz nema co v zivote stratit,ale ty stracas,je odneho obrovsky sebecke nemyslim,ze to je skutocna laska,urcite si zasluzis nieco viac.vyuziva vas obidve,lebo neviem ci si nedrzi manzelku ako zad.dvierka co keby nahodou ty sa rozhodnes inak aleba ta bude mat uz dost,taknajde este tu drzost a vrati sa k tej odlozenej manzelke..koho ozaj lubi tak hlavne seba a vas ma len figurky s ktorymi manipuluje a teba nelubi len vlastni a to su dva obrovs.rozdiely.trvaj natom aby si to upratal hore aj dole..vela stastia😉
@mon_soon ozaj, ja som si teraz spomenula... Poznam par ktory sa dal dokopy ked ona mala 52 a on 27. Dali sa dokopy pred 29-30 rokmi. Ano, dobre pocitas ak teraz dospejes k cislu ze ona ma 82 a on 57. A su spolu. A stastni. Ona ma z prveho,manzelstva deti vo veku toho jej manzela, su to dnes 50tnici. Zda sa to niekomu na slovensku nemyslitelne? Ak ano, tak ma pravdu. Lebo nie su to slovaci a neziju na slovensku. Ja mam tu pani dokonca na facebooku, je uzasna a velmi vitalna 🙂 a co koho do toho vekoveho rozdielu, oni su dve spriaznene duse, ktore sa nasli (soulmates) a ako si pamatam, tak davali si lasku najavo, ked vedla sedeli, drzali sa vzdy za ruky. Uzasni... Myslim ze je im spolu uzasnejsie ako vacsine parov bez vekoveho rozdielu.
Ale pokial on nebude ochotny sa rozviest, nezostala by som s nim. Toto je alfa a omega a zakladny predpoklad.
Pisala si, ze on by chcel dieta. Ale to je vec, ktorou by si na nom zostala zavisla - pises ze sa vies zabezpecit aj sama a mas byt, ale s dietatom by si is dobu musela byt na MD co znamena nizky prijem a vysoke vydavky. A nasledne aj keby ste sa rozisli, ako slobodna matka s dietatom by si si uz tazsie nasla noveho partnera. Takze myslim ze to ze on chce dieta je pre neho forma ako si ta POISTIT.
V podstate nechapem preco sa nechce rozviest, as tam bude nejaky majetkovy zadrhel. Mozno by pri rozvode prisiel o velku cast majetku? Nieco tam bude. Lebo inak by sa rozviedol.
Takze zostat s nim napriek vekovemu rozdielu - ano, kludne, ak sa milujete. Ale len ak si bude ochotny dat do poriadku existujuce zavazky. Bez toho by som v dalso, vztahu s nim nepokracovala a co najskor by som to skoncila. A dala by som si extra bacha na to aby ti nespravil dieta. Lebo potom uz od neho tak lahko neodides...
Neberte toto prosím osobne, ale myslím si, že ste hlúpa. Aj keď sa vezmete, nebudete spolu dlho. A on sa nerozvedie, pretože tam budú určite majetky, pretože pochybujem, že by ste si začali s nejakým Jožkom robotníkom.
Aj ja si myslim, ze aj 10 rocny vekovy rozdiel je vela. Poznam vela takyh manzelstiev, ale je to proti prirofe. Mlade bsby pritahuju starsi muzi, napr. kamos zabezpeceny ma dobru pracu auto rodinny dom a vzal si o 10 rokov mladsiu ta baba nikdy nerobila len prisla na hotove a teraz ide na matersku. Teraz sa ma fajn ale ked on bude uz na dochodku tak ona bude este 10 rokov chodit do prace a ked pride domov, bude ju cakat ufrflany dedko. Slovo dedko nie je urazka, ale realita, cas sa neda zastavit.
@mon_soon ahoj, ja mám manžela staršieho o 17 rokov, sme spolu siedmy rok. Nikdy som ten vekový rozdiel nepociťovala, hoci u vás je to o niečo viac. Tí, čo sa do toho obúvali, boli vždy ľudia z nášho okolia - vtedy sa vie ľudská zloba a závisť prejaviť naplno. Tiež má dvoch synov, rozdiel je ten, že keď sme sa my zoznámili, bol už vdovec. Nečítala som všetky príspevky, len ten tvoj úvodný - píšeš, že dieťa by ti spravil hneď, takže ťa v tomto neodmieta a je to dosť závažná otázka - my sme si v nej tiež urobili jasno hneď na začiatku. Osobne by som nemohla byť s mužom, ktorý by so mnou nechcel mať dieťa, pretože už má X vlastných. Ak ho naozaj miluješ, podľa mňa nerieš vekový rozdiel, ale v prvom rade to, že ak ťa aj on má naozaj rád, je načase vyčistiť si stôl a vyriešiť vzťah s jeho manželkou - z môjho pohľadu je to neprípustné, že je stále ženatý a taký dlhý čas sa nemá k činu. Ty máš život vo svojich rukách a vieš čo chceš, ak ťa miluje, nie je o čom ...
@mon_soon podla mna tiez nie je vek na prekazku...ak sa maju dvaja radi, chapu sa a dokazu ten vekovy rozdiel tolerovat. Pretoze ani my nemame istotu, ze nasi manzelia, ktori su rovnako stari ako my, alebo dokonca aj my same, sa do dvoch troch rokov nezmenime na nesvojpravne osoby, o ktore sa treba starat /vinou choroby, nehody, atd/...
ALE velky problem vidim v tom, ze ste spolu 7 rokov a on sa nemal za ten cas k cinu. A cudujem sa aj Tebe, ze si to nechala zajst tak daleko...Bola si spokojna v postaveni milenky? Kde Ti on kazdy rok sluboval, ze uz tento rok sa rozvedie? 😒 Co si si od toho slubovala? Ze jeden rok sa to zmeni? Ze jeho manzelka sa len tak vzda? A kde je vlastne problem? Rozvod nechce on /lebo pride o majetok, nestojis mu za to, alebo ina pricina/ ci ona?
Myslim, zeby si si mala stanovit priority a takisto by si to mala s nim poriadne prebrat. Drzim prsty
@natalienka12 nehadz vsetkych do jedneho vreca.
@mon_soon ahoj, ešte mi nedá reagovať, keď som si tak trochu prečítala niekoľko reakcií... nehnevajte sa, ale považujem za prízemné obúvať sa do niekoho kvôli veku... reči typu "to ti je skoro foter, a čo bude keď budeš mať 40 jemu bude ťahať na 60-tku;" atď atď ... ak je v nejakom vzťahu vzájomná úcta a láska, nie je o čom ... ak nie je, to je druhá vec a treba riešiť pálčivé otázky - myslím že aj skôr, ako po siedmich rokoch... NIKTO NIKDY nevie dokedy tu budeme (ja sa tej 40-tky nemusím dožiť, človek nikdy nevie) alebo čo sa nám v živote stane ... u nás to bola láska na prvý pohľad, chémia na prvý dotyk, nemohli ani sme sa nechceli proti tomu brániť; on mal s tým väčší problém ako ja a aj to len kvôli okoliu ktoré do neho hustilo že som mladá nechám ho odídem od neho, či sa chce opäť trápiť atď atď a doteraz je to v ňom a občas sa to aj prejaví aj ke´d sme si mnoho vecí vysvetlili aj posledne... do mňa sa zase obúvali či nemám na mladšieho a či mám tatkovský komplex... predstavte si, že NEMÁM ... s mojím otcom si doteraz rozumiem viac ako s matkou ... NIKTO nemá právo nikomu zasahovať do vzťahu pretože vzťah je o dvoch ľu´doch a tí dvaja hlavní aktéri musia vedieť, čo chcú a s kým to chcú , a musia to vedieť aj riadne povedať ... to je môj názor; iné je, keď je vo vzťahu nejaký záujem napr. peniaze, ale to už potom nie je láska ale vydržiavanie si jedného z partnerov ... každý prípad je špecifický ale pokial je to normálny partnerský vzťah bez vedľajších interesov tak prosím vás, komentáre typu to ti môže byť otec a predstav si ho v 70-tke či v 80-tke ... no, no comment ...
na zaklade skusenosti z mojho blizkeho okolia nie som fanusikom velkych vekovych rozdielov ...ono je ine ked ma chlap 50 ci 55 a preziva druhu mladost a ma pri sebe mladu zenu a inak je to ked zena prijde do veku 45 ci 50 rokov a chce si este uzivat zivota ved je v najlepsom veku a ma pri sebe nervozneho 70 rocneho dedka ... detto co sa tyka deti .. podla mna to uz neni ani otec ale dedko .
samozrejme isto existuju vynimky ... ja zatial taku nepoznam ... prosim nepiste mi ze vam to skvele funguje ... ja to vidim nazivo v blizkom okoli ako to dopada potom ked uz aj ta zena ma tu 50 tku a viac.. a neni to nic prijemne ... ale co uz ... kazdy si zije svoj zivot ... my ako deti sme si vsetci vzali partnerov s rozdielom max dva tri roky ... 😝
a kamaratky co si takto brali manzelov s velkym vekovym rozdielom (poznam take tri pary ) uz vsetky tie vztahy ukoncili ... proste po rokoch sa to ukaze .... cas neoklames ...
@maznacik007 pozri, to je tvoj názor a ja ti ho neberiem, vidíš to vo svojom okolí, ale napriek tomu čo si napísala, tak ja ti napíšem "ÁNO MNE TO FUNGUJE" a keď už ide o to, toľko párov mám ja vo svojom okolí ktorí sú rovesníci a odcudzili sa po dvoch troch rokoch manželstva, štekajú po sebe ako psy, rozvádzajú sa ako na bežiacom páse ....a ich deti trpia ...
@suzi31 u nasich doslo k problemom az po maminej 50 tke....... 😉 kedy ona este pracuje deti uz su odrastene a chce si uzivat zivot ale holt treba sa starat o otca .....
takze ja by som skor uvitala pripad ako to riesia taketo pary po rokoch ....... 😉 resp. pozitivny pripad 😉
@maznacik007 ano rozumiem tomu, ale holt nikto nikdy nevie, čo bude do budúcna ... keď niekoho ľúbiš, myslím láskou, je ťažké vtedy riešiť "ale však o 30 rokov bude mať on 80 a ja len niečo cez 60..." je to podľa mňa aj zvrátené takto uvažovať, proste ak sa zamiluješ a záleží ti na tom človeku, ak ti ten človek po všetkých stránkach vyhovuje, takéto veci neriešiš...
ja mam rozdiel 7.5 a viac by som nechcela aj napriek tomu ze vyzera mladsi nez ja 😉
Nedá mi nenapísať o páre, ktorý poznám. Vekový rozdiel je tam zhruba 20 rokov, bola to láska ako trám, na nič nehľadiaca, všetko rúcajúca. On sa rozviedol a odišiel od ženy a detí a vzali sa. A prišli aj deti. Ešte pred pár rokmi pôsobili ako šťastný, spokojný pár a ja som si hovorila, že sa títo dvaja asi mali nájsť, napriek tomu, že pri tom poubližovali mnohým ľuďom. Lenže - dnes má ona okolo 40-tky, on po 60-tke. Pri deťoch evidentne nestíha - ten vek skrátka neoklamete, ak chlap nemá dobrú kondíciu, môže si v tomto veku užívať vnúčatá pri občasných návštevách, ale nie deti, ktoré sú doma stále a navyše hyperaktívne a nezvládateľné. On už nepracuje, ona áno. A atmosféra medzi nimi sa zmenila. Ona je stále v podstate mladá, funguje normálne medzi ľuďmi. On sedí doma, žiadny spoločenský život, nulové záujmy. Už sú to len problémy s peniazmi, chorobami, s tým, čo zase dnes deti urobili. A jej reálna perspektíva: v čase, keď sa deti osamostatnia, príde na rad s prepáčením utieranie zadku manželovi.
Ono veľmi záleží na tom, aký ten starší partner je. Ak je ten muž činorodý a intelektuál a mladšia partnerka k nemu vzhliada a obdivuje ho, môže to fungovať. Pretože aj na jeho staré kolená sa budú mať o čom baviť, on nezakape, nezdedkovatie - intelekt ho nepustí. Ak je k tomu aj v dobrej kondičke a udržiava sa, super. Ale koľko je takých? 🙂
necitala som vsetko ale v podstate suhlasim s babami co tvrdia ze nie je problem vek - ved aj niektori chlapi po 50tke su sexi! ale fakt je smutne ze ta 7 rokov natahuje.. ked sa nerozviedol doteraz, dajs i pozor aby si sa raz napr v 35tke nezbadaal ze si tam kde dnes... drzim palce aby si sa rozhodla co najlepsie 🙂
Napíšem ti z vlastnej skúsenosti, ked som bola mladá, zamilovala som sa tiež do staršieho muža, ja som mala 21, on 50. Bol rozvedený, inteligentný, vyšportovaný, rozumeli sme si po všetkých stránkach, rada som sa s ním dlhé hodiny rozprávala, bola som mladá a bláznivá a jemu sa to páčilo, dobíjal si pri mne baterky. Mali sme krásny vzťah, no samozrejme okolie nás ohováralo...mne všetci vraveli, že je pre mna starý a bla bla bla....nakoniec sme sa rozišli, lebo ja som si uvedomila, že by som chcela mať bábo a nevedela som si predstaviť aké to bude ked malý alebo malá pojde do školy a moj partner bude mať pomaly 60....Teraz viem, že som sa rozhodla správne....On je už mrtvy, zomrel pár rokov potom ako sme sa rozišli na infarkt. Takže by zo mna bola akurát tak vdova s malým možno 2-3ročným dieťatkom....Mladým babám imponujú starší muži....no teraz mám mladšieho manžela a som šťastná 😀
ja si myslím, že každý je sám zodpovedný za svoje rozhodnutia a aj za svoje činy - takže aj to, že niekto vstúpi do takéhoto vzťahu, je jeho záležitosť a čin, za ktorý ponesie zvyšok života (alebo počas trvania vzťahu) zodpovednosť. Čas sa v žiadnom prípade nedá oklamať - práve čas napokon ukáže, nakoľko sú dvaja aktéri v takomto vzťahu zrelí ...

@vanga223 Asi ste si pomýlili adresáta! Ja si nebudujem šťastie na úkor iných. A ani som nikomu nerozbila vzťah, preto nerozumiem Vášmu príspevku. Ja som písala hneď prvý príspevok, že mám tiež staršieho partnera a máme synčeka, no o žiadnom rozbití vzťahu, manželstva nebolo reči. Nechápem. Zrejme ste si pomýlili adresáta.