Priateľ je veľmi sebecký a ničí ma to
No skúsim to čo najviac skrátiť. Som (ja, 33)v rozvodovom konaní (naozaj vážne problémy) a už nejakú dobu mám priateľa (33). Pracuje v zahraničí, čiže nejaký čas trávi tam a potom na pár mesiacov príde domov. Keď je preč, komunikácia medzi nami je super, píše mi ako mu chýbam ako ma miluje atď a ja mu v podstate aj verím, lebo viem že to tak je, cítim to. Tiež ho ľúbim. Veľmi. Z manželstva mám dcérku, s ktorou sa už spoznal a myslím že sme na dobrej ceste. Problém je ale v tom, teda aspoň ja to tak vnímam, že je veľmi sebecký. Hlavne on musí mať svoj priestor, svoj pokoj, až potom (ak vôbec) pozerá na iných. Jeden deň je ako med a druhý deň ako by som pre neho bola iba nejaká náhodná okoloidúca. Čas sa snažím zadeliť si medzi prácu, dieťa a neho a napríklad som bola sklamaná, keď som bola s ním, vedel že o chvíľu pôjdem domov a on zaspal. Nevravím že keď je unavený alebo proste sa mu chce zdriemnuť, nemôže. Ale ja som tam len tak sedela ako sprostá. Niekedy mám dojem že iba ja som tá, ktorá potrebuje objatie, pusu, dokonca potrebu milovať sa. Hľadám chybu v sebe, lebo zo všetkého ma viní. Rozbila som mu náhodou pri umývaní šálku, mala som dojem že materiálne veci sú mu prednejšie ako ja, pretože neskutočne škaredo na mňa pozrel. Ľúbim ho ale akoby mi vnútorný hlas vravel že toto nie. Znamením je váhy, ja ryba. Ešte dnes sme sa rozprávali o tom, ako budeme mať raz dieťa, vianoce konečne spolu atď a potom zaspal a nevšímal si ma. On jednoducho nevie kedy ja potrebujem objatie a mňa unavuje mu to stále hovoriť. Ani by to tak byť nemalo. Spontánne by ma mal hocikedy objať, pohladkať keď ide okolo.. neviem či to mám prestať robiť ja aby si to uvedomil alebo čo mám robiť. Strašne ma to trápi, som dosť silná ale kvôli tomuto plačem každý deň.
@de21062011 prečítaj si niektorú z kníh Johna Graya, z nich pochopíš, akí muži ozaj sú. Myslím, že máš o nich ružové predstavy 😉
ja mam len jednu otakzu...rozvadzas sa, uz to je nieco, co nechceme zazit...a naco ti je druhy takyto chlap ako pises?
@monika2012
Musim Ti napisat, co som dnes spravila, po tych Tvojich komentaroch, hlavne to ze si ho za 10 rokov nic nenaucila. A uplne som s tebou suhlasila a sucitila, ze taky vztah je cely smutny, vycerpavajuci a beznadejny. Takze dnes ked sa vratil z vikendu od svojich deti z predosleho vztahu, povedala som mu nech sa zbali a odide, kedze on byva u mna. Vysvetlila som mu svoje dovody rozchodu po 1,5 roku, ze mi chybaju prejavy lasky, empatia, istota v nom ze sa postara, zariadi ... no vsetko co sme si tu v tejto diskusii vypisovali. Nemyslim ze mi rozumel. Ale dobalil sa, vratil kluce a odisiel. K dnesnemu cinu ma vsak nakopli Tvoje komentare a ta vyhliadka pokracujucej beznadeje v takomto vztahu. Uvedomila som si, ze za 10 rokov (cas co si Ty v manzelstve s podobnym clovekom), nechcem byt rovnako smutna ako dnes a pisat toto na MK. Ja som stratila len 1,5 roka😊, pocas toho som mala sancu byt s niekym inym a mozno stastnejsia.
@sylvia002111
Ahoj. Velmi dobre si sa rozhodla, ver mi. Co ale neznamena, ze Ti nejaky cas nebude chybat. Velmi Ti prajem, aby si stretla niekoho, s kym sa oplati stravit cely zivot, ktory mame iba jeden. Keby nemame dceru, ktora nas potrebuje a miluje oboch, urobim to iste aj ja. Radsej nemat nic ako iba "polovicnu lasku". A robit sluzku a upratovacku cudziemu chlapovi (myslim po emocionalnej stranke)... Takyto vztah zenu nikam neposunie, iba ak udupe. Urcite casom pocitis velku ulavu, a mozno aj hned. Gula na nohe je prec. A Ty mas opat priestor pre seba a neskor aj na novu, skutocnu lasku. Prajem Ti vsetko dobre.
@oli18 ja som skor mala pocit z tohto pribehu že autorka potrebuje dostať lekciu. Nie facku v tom zmysle že by bola zla ale pochopiť že jej prehnane reakcie vytvaraju tiež prehnanu akciu protistrany. Lebo som si všimla že najprv piše že je z toho nešťastna a potom keď dostala par prispevkov že treba ubrať z prehnanych cit.reakcii a nevydierať tak sama to skusila a videla že sa to da. Možno plno ľudi keby dostalo nestranny nazor tak by nezavrhli hneď svoje prve manželstvo. Ja za dovod na rozvod povazujem zavislost na alkohole , drogach, agresiu a fin.nezodpovednosť. Inak som toho nazoru snažiť sa zachraniť manželstvo. Podľa mna velakrat ked clovek nepochopi prvy krat tak je nanho zoslane to iste "len v ružovom" aj druhykrat. Holt ale ľudia vedia malokedy sami v sebe opraviť tie "chybne vzorce spravania"
@sasa1310 ja chapem preco si to tak pejorativne napisala "ze debil..." podla mna kazda zena (aj chlap) by si mali po rozvode, rozchode prevetrat hlavu, byt osamote, najst samych seba. A niekedy na vytvorenie toho odstupu (aj pomocou hnevu) od druheho pohlavia moze pomoct aspon myslienka ze ten druhy bol debil aj ked v realite to tak byt samozrejme nemusi. Potom si clovek uvedomi niekedy ze v tom vztahu boli mozno tymi "debilmi" obaja 😂🤣 ze sa chovali k sebe zle alebo sa snazili zmenit nezmenitelne.
@de21062011 nie si spokojna ty = nebude ani tvoja dcera. A to by mala byt alfa a omega pri vybere partnera. Co sa tyka znameni, kazdy clovek ma v sebe v takej ci onakej miere sebeckost. To ako velmi a v com sa prejavuje zavisi od povahy, vychovy, doterajsieho zivota.... Preto tu baby pisu, ze aj ryby su take, aj vahy aj rak a co ja viem kto vsetko - lebo to naozaj od znamenia nezavisi, aj ked urcite crty z astrologickych znameni mozu byt pritomne, ich rozvinutie zavisi od mnohych faktorov.
Žila som so sebcom. Ukonči to.. to s tou rozbitou šálkou ti napovie. Druhý by sa pousmial.. ja si myslím že neskôr prídu na rad urážky ako si neschopná a neviem čo.. neváži si ťa už teraz. Ak máš pochybnosti daj na ne.. a utekaj z toho vzťahu. Ver mi. Prešla som si kadecim a nedávno jedného takéhoto vyhodila a to som s ním tehotná.. môjho 17 ročného syna urážal.. svoje vlastné deti urážal ( prezradila bývalá) ...
@mamcotka
Fuuuha, to si silna. Ukoncit vztah a cakat s nim babatko. Toto neviem ci by som dala. Asi v tej sebeckosti a egocentrizme Ti spravil nepekne veci. My sme o babatko prisli, takze ja som to mala s tym rozchodom trosku lahsie.
@sylvia002111 my sme chceli ale ja už potom ani nie hlavne nie s ním.nedarilo sa a už som s ním ani nespavala. V januári sme však spolu raz spali a na supu sa podarilo aj keď už som ho chcela vykopnut len som potrebovala to naplánovať.. aj keby že mám s ním tri deti tak ho doma nechcem ani za svet.
@de21062011 nie je to o znameni, ale.o povahe.. ja som ryba a teda ja som ta, co sa uč objímať,vyznavat lasku..
Ale k tebe..ak ti to veelmi prekáža, tak sa radsej rozidte,kym nemate spolu dieta.
Salka mohla byt jeho oblubena, ja by som tiez nebola nadšená, ak by mi niekto nieco rozbil, vratane seba, len dramu by som nerobila, stava sa to...a ak on len zazeral, tak dramu z toho robis ty.

@sasa1310 dakujem veď máš pravdu. Asi to nebudem siliť za každú cenu.