Priateľ ma opustil. Má novú priateľku a čakajú bábätko
Ahojte baby..ja ani neviem ako to napisat alebo co robit ale priatel uz 3 roky robi v zahranici a ja som bola doma s malou…a v piatok mi napisal ze on tam uz ostane ze tam ma priatelku a cakaju babetko proste z nicoho nic…aj peniaze mi odmietol poslat povedal ze bude platit vyzivne ale teraz mi nevie poslat lebo si zariaduju byt s priatelkou…proste z nicoho nic ja nechapem…a teraz fakt neviem co robit absolutne bez penazi mam asi 5 € v penazenke…ano viem ze ho mozem dat na sud vyzivne a vsetko ale co robit momentalne? Nemam ani nikoho kto by mi pomohol rodicov uz nemam…zblaznim sa asi fakt v pondelok ma mala nastupit do skolky aj tam kopa veci treba platit…a ja ani na jedlo nemam uplne som zufala fakt neviem co robit😔
@baskica a mas pracu ked dieta ide do ms ?
@nikyball skvela rada 👍 teba mat za kamaratku, clovece - to musi byt parada!
@nikyball fuha dievča ty si mentálne ale veľmi zle..
@kittykat22 a čo jej teda pomôže ak nie práca? Ty?
Najlepsie spravis, ked si pozicias nejake peniaze od kamaratov a znamych. Spytaj sa, kolko ti mozu pozicat na par mesiacov a zober - aj mensie ciastky. Zavolaj jeho rodicom, ze si v krize, ci ti mozu pomoct. Malu daj do skolky a ty nastup do prace. Sestra asi bude musiet prerusit VS a ist na dialkove a zvysok si doplatit. Mozno by nebolo zle keby sa k tebe nastahovala a pomahala ti. Tak ako si pomahala ty jej. Vela veci je darujem za odvoz - pozri FB skupiny a MK skupiny.
Baby tu kecaju o financnych rezervach - ale realne, tu nema takmer nikto koho poznam.
@baskica tak skus poriesit zalohu u zamestnavatela a sestra ak je uz na vs n ech si najde brigadu
@nikyball to vies, ked je clovek nestastny zo situacie tak praca mu pomoze financne, ale ludia okolo poradia, polutuju, daju na situaciu lepsi nadhlad aby sa clovek citil menej strateny. Hovori sa tomu empatia. Ktora tebe zjavne chyba. Vzhladom na to, ze ty jej pracu nedas, tak ti zostava len ta empatia na tomto konikovi.
Ja normalne neverim, ze niekto moze byt takto sprosty. Dnes prispevkami dominuje hlavne mentalny suteren.
@kittykat22 takým ľuďom občas treba povedať pravdu. Ale ak si myslíš,že viac pomôže toto,tak potom áno.
@kittykat22 ona už prácu dávno mohla mať aj bez toho, aby som jej ju dávala ja.
Ja by som tlačila na toho debila povedala mu ze teba netrápi ze si zariaďuje byt ale pokiaľ si ešte s malou doma nech ti láskavo pošle peniaze keďže ma povinnosť sa starať a to ze ti to oznami zo dňa na deň a mysli si ze tým pádom ma na haku ti poslať peniaze ze sa mýli povedz mu všetko ze ti treba poplazit veci ze mate 5€ a nech sa nad sebou zamysli co je dôležitejšie ci dieťa aby malo všetko alebo zariadenie do bytu a ak by sa ďalej choval ako kkt išla by som ta jeho rodičmi povedala co spravil aj postoj k tebe že ti nič nepošle a vypýtala si od nich toľko aby ti to vydržalo a povedala im ze nech si to potom do riešia s nim
Zaujímavé, že takmer každá tehotná a slobodná matka, ktorá sa tu objaví je úplná sirota. Rovnako každá, ktorá žije v zlom vzťahu - nikdy nemá rodičov ani inú rodinu a nemá kam ísť.
Niečo mi tu štatisticky ani logicky nesedí.
Veď keď zomrú normálni rodičia, deti po nich dedia - bývanie, úspory... čiže detí sú zabezpečené. Navyše majú nárok na sirotský dôchodok, rodinné prídavky a počas štúdia aj na sociálne štipendium...
Pripájam sa k tým, ktorí píšu, že toto je ďalší vymyslený srdcervúci príbeh.
@kittykat22 to sa pohybujes v divnej spolocnosti, ked takmer nikto okolo teba nema financnu rezervu...
@akiana ....toto bude skôr ten príklad,keď žena samu seba spraví dobrovoľne úplne závislou na chlapovi a jeho peniazoch.Bez roboty,bez vyhliadky na robotu,bez pomoci,bez hocičoho.A panko keď vezme nohy na plecia,tak ostávajú iba oči pre plač.
Prečo robil v zahraničí? Aby mali viac prachov.Keby sa uskromnili a pracoval by tu,mali by možno ešte viac prachov,lebo by mohla pracovať aj ona. Mal by jej kto pomôcť s dieťaťom,atď.Ale keď ma niekto veľké oci🤷
Kde pracuje tvoj priatel, v ktorej krajine?
Pracuje tam legalne?
Kedy ti poslal naposledy peniaze? Posielal pravidelne?
@baskica
@baskica Este otazka... je priatel otec tvojho dietata?
Ako radili baby , do prvej výplaty v práci bez hanby požiadať o finančnú pomoc rodinu priateľa , kamošov , vzdialenejšiu rodinu .. vysvetli predovšetkým svokrovcom čo ich synček roka ti spravil a že ho nezaujíma že jeho vlastné dieťa nemá čo do úst ale na byt pre milenku má. Ak majú v sebe trochu chochmesu tak nenechajú vnúča o žebrote a vyčistia mu žalúdok. Neviem kedy nastupuješ späť do práce , ak bude treba do tej doby zober kľudne aj brigádu v obchode alebo hocičo nech si zabezpečíš príjem a čo najskôr požiadaj o neodkladné a výživné. Je mi ľúto že si v takej situácii , zabojuj chvíľu a bude dobre , zvládnete to s malou. A priateľovi prajem aby mu niekto vajcia dobre nakopal
@heleninamama fenomén modrého koníka 🤣🤣🤣🤣
@baskica Slušná, VŠ vzdelaná žena, ktorá sa náhle ocitla vo finančných problémoch vďaka nezodpovednému priateľovi.
Skôr dlhodobo alebo nikdy nezamestnaná poberačka dávok.
A sme doma👍.Chuda dieta
@heleninamama vieš čo, mňa viac fascinuje to pokrytectvo. Kebyže je tu téma o tom, že žena chce ísť na interupciu, lebo ju nechal priateľ, ktorý si urobil dieťa s inou a chce byť s nimi, tak by ju väčšina presviedčala, že potrat je vražda a pošlú jej balíček s oblečením, postieľkou, plienkami a pod. A keď je tu žena, ktorá už reálne dieťa má a dostane sa do blbej situácie, tak je to vlastne nezodpovedná a finančne negramotná žena a má si pomôcť sama (nehodnotím teraz autorku a jej situáciu, píšem tak všeobecne). Kde sú tie prolife aktivistky, ktoré tu tak rady moralizujú?
Inak ale bohvie z akých pomerov je autorka. Ono ak by napr. moja matka zomrela, tak by som nezdedila nič, maximálne tak dlhy. 😂 Možno to mala tak aj autorka, ktovie. Radšej som sa zabezpečila sama. 😀
@heleninamama Ja som na toto tipovala hneď od začiatku....jasné, že chcela peniaze...no nikto jej na ten "srdcervúci" prispevok neskočil tak obrátila svoj príbeh na vysokoškolský vzdelanu, pracujúcu, obetavu sirotu....
@doriiis Plus, každý mesiac píše v téme, kedy príde rodičovský príspevok a prídavky. A vždy netrpezlivo čaká, lebo už nemá peniaze.
Typická dávkarka. A celý príbeh vymyslený. Keby ju situácia trápila, už dávno by si hľadala prácu, prípadne riešila alimenty - ak žiadne nepoberá, ale jednoduchšie je takto klamať a skúšať.
@heleninamama ...jedným slovom: smutné
Počuj @autor......a nechceš pre zmenu začať hovoriť pravdu? Vieš pravda je taká oslobodzujúca....načo je dobré toto divadlo,čo stvaras?

@baskica prepáč , ale áno si finančne negramotna. Sestra aj ty ste mali dávno makať. Chlap ,s ktorým si si robila dieťa sa mal o vás finančne postarať. Rodičak nie je určený na to, aby si z toho živila celú rodinu.