icon

Priateľ ma týra

jadih
6. feb 2015

Psychicky, fyzicky aj eekonomicky. Dosiahol to ze nemam prijem a som na nom zavisla. Sice mi dal kartu z jeho uctu ale presne vie co si kupim...potom mI to vycita, aj ked to je nakup potravin pre neho, mna a jeho mamu, kde im robim iba sluzku, varim, upratujem, vozim hore dole, ale to oni nevidia. Uz nemam ziadneziadne.sebavedomie, prisla som o pracu, stratila kamaratov, mam iba dlhy, cast aj kvolI nemu. Citim sa totalne neschopna, za 5 rokov sa zo mna stala troska. Mam moznost vybrat si z jeho karty peniaze, aby som mohla dalej fungovat bez neho a nasla si pracu, uz nevydrzim an8 jeden den.Ak to urobim, co mi hrozi? On ma dohnal k tomu aby som bola na nom totalne.zavisla :(. A ja uz neviem ako dalej.

tiwyna
6. feb 2015

@evamarek77 zaujimave, mne prisiel predschvaleny uver 800 eur a v banke som musela dokladovat uplne vsetko, od vyplatnych pasiek, cez vypis z uctu, isla som kupovat mame retiazku na striebrnu kartu Qatro, kedze som ich dlhorocny klient a zas musela som dokladovat prijem. Nastuduj si nieco o predschvalenych uveroch.A otazka bola, ci mu moze beztrestne vybrakovat ucet, tak odpovedam, nie nemoze, ked nie su manzelia a nemaju BSM.

mircalla
6. feb 2015

Fakt neviem nakolko je tato tema pravdiva, ale v podstate, co je tu opisane je na slovensku typicke - grazlik, ktory sa tvari, ze podnika zbali mladu radoby zlatokopku (ktora sa vsak trochu preratala s vidinou ruzovej buducnosti) - je prijemne byt obaja nezamestnani, frajer ma daku nelegalnu cinnost a obaja ziju v podstate z nasich dani a vyvazaju sa pritom v bavoraku....tvaria sa, ze ziju nadstandard.....iste, on ju drzi skratka - kupuje jej sice drahe handry a pod....ale inak ona v podstate nema ani svojpravnost.....

pribinak
6. feb 2015

@evamarek77 to si musí riešiť ona sama!!!! Nie my!!! Tu si môže maximálne prečítať co by sme robili na jej mieste, ako by sme riešili situáciu my!
ALE, my nie sme ona! Ja neviem akú radu a cestu si ona vyberie, rad tu dostala dost, na tie velmi nereagovala

mircalla
6. feb 2015

@evamarek77 Skoda, ze si to necitala cele, povodne sme to aj riesili.

to je inak super, ze si mala uver na ucte,nebola si ani v banke a ani len zmluvu si nemusela podpisat.....

tiwyna
6. feb 2015

@mircalla ono na ponuke je vzdy napisane, ze bez dokladovania prijimu, ale ja som sa este nestretla s tym, zeby som nemusela niekde dokladovat prijem, alebo aspon pracovnu zmluvu, nikdy a nikde. Jedine, ak vam banka povoli precerpanie, toto naozaj sa deje bez dkladovania prijimu, ale musite tiez splnit nejake podmienky, napriklad vam tam musi chodit prijem nad urcitu sumu pravidelne nejaky cas a peniazky nesmu v jeden den hned prist a zas hned zmiznut na splatku niecoho...

parker36
6. feb 2015

@tiwyna Ja som ako nezamestnaná dostala predschvaleny úver na 5000eur. Ja som vzala 2000 a nikto nechcel nič dokladovať... Takže v tom problém nie je. Ja len nechápem čo tu riesite... Pisatelka témy prosí o pomoc a nie o to, aby ste ju tu súdili.

mircalla
6. feb 2015

@parker36 precitaj celu diskusiu.....je super, ze si niekto precita posledne 3-4 prispevky a je mudry
Ked si precitas, tak mozno pochopis.ja som sa tiez snazila pomoct, kym sa nezacala zamotavat do klamstiev

cipsinka
6. feb 2015

@mircalla ja robim v nebankovke (ale fungujeme na bankovom systeme) a bez overenia prijimu nevystavime ani 300e kreditnu kartu 😀

parker36
6. feb 2015

@mircalla Čítala som celú diskusii a potom čo sa tu začalo riešiť mi nedalo nereagovat. Treba si asi uvedomiť, že pisatelka má problém a nevie ako z toho von, tiež je aj pod psychickým tlakom... Nemám dojem, že by sa zamotala, skrátka niektoré veci tu nechcela rozoberať...

tiwyna
6. feb 2015

@parker36 sme jej uz poradili, bankomatovu kartu mu vybrakovat nema a kedze s nim nema absolutne nic, ani majetok, ani deti nech sa zoberie a odide od neho nech si najde pracu hocikde s ubytovanim, ako bezdetna nema problem aj vycestovat a ma po probleme. su zeny, co maju deti a odidu a ona, alobodna bez zavazkov ma aky problem?

mircalla
6. feb 2015

@parker36 V pohode, povodne som to tak tiez brala..Ale uz sa mi to dost nezda - najma ak rodicov uz nema a nasledne volal jej mame....to uz musim byt riadne pod tlakom, ked neviem, ci mam rodicov
Ale v podstate by sa tie rady dali zhrnut, co napisala @tiwyna

tiwyna
6. feb 2015

ja by som este napriklad, kedze jej on posiela na jej osobny ucet peniaze za splatky uverov a tie ona ma vo vyske 450 eur, tak by som proste ten uver jeden mesiac nezaplatila a spominane peniaze by som si vybrala a pouzila na start v novom zivote, popripade by som od neho este pod nejakou zamienkou opytala aj dalsich aspon 200 eur, na nakup, alebo nieco by som si vymyslela, so 650 eurami moze ist aj do tramtarie a kym dostane prvu vypltu bohate jej to postaci.

tiwyna
6. feb 2015

no a potom, keby som uz zarabala, by som si vzala jeden normalny uver, ktorym by som spatila tie ostatne , co mam a nejakou normalnou sumou by som si dlhy posplacala. cca 150 eur mesacne je normalna suma...

macka334
6. feb 2015

Pokiaľ si právne spôsobilá,čo asi si,tak nikto nevie z Teba spraviť trosku a úplne závislú ženskú na niekom inom.

pribinak
6. feb 2015

@tiwyna aky ma problem? Nuž slečna si zrejme zvykla na vysoký životný štandard, drahe darčeky, ... Dlhodobo je bez prace a pracovných návykov, zrejme aj bez nejakého použiteľného vzdelania a praxe

Druha vec je jej sebavedomie a sebaúcta

Život v zlatej klietke ju síce depta, ale az take zle to asi nebude, inak by uz dávno zdupkala, je bez deti, nic ju pri ňom nedrzi

veronika33
6. feb 2015

@cat hlavne tým predschváleným úverom to veru vyzerá na BŠ 😉

tiwyna
6. feb 2015

co je BŠ?

timea7
6. feb 2015

@pribinak
@mircalla
@tiwyna a začal víkend a vonku fúka severák......

tiwyna
6. feb 2015

@timea7 si sa pomylila asi, to nie nam adresuj :D

pribinak
6. feb 2015

@timea7 a ani v telke nic nedávajú

timea7
6. feb 2015

@tiwyna nepomýlila, zakladateľke témy to nemá zmysel adresovať, tá sa niekde baví, alebo zakladá inú tému, v ktorej sa jej hádam nepodarí zamotať do vlastných klamstiev.....vaše nicky som dala viac menej náhodne, že nemá zmysel reagovať,

timea7
6. feb 2015

@pribinak ale že sa vždy cez víkend nájde nejaký autor podobnej témy - manžel ma týra, máme tri deti, lebo tri krát zlyhala antikoncepcia, rodičom ísť nemôžem, lebo žijú v dvojizbovom byte s ďalšími dvomi súrodencami, prácu nemám, manžel je alkoholik....čo by som tam ešte napísala, aby som to osladila....potom ženy, ktoré majú skutočne problémy, s ktorými potrebujú pomôcť, alebo sa aspoň vyžalovať a prečítajú si podobné témy, radšej nič nenapíšu, lebo majú pocit, že prišli na nejaké fórum pre pubertiakov.

pribinak
6. feb 2015

@timea7 žeby zámer adminov? Ved nech to tu žije!

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
timea7
6. feb 2015

@pribinak jasné!!!! Že by som nejakú založila?Aspoň sa chorí a so zlomenými hnátmi nenudia 😎 😎 😎 😎 😎 pekný večer!

tiwyna
Odpoveď bola odstránená
bellamafia
6. feb 2015

@timea7 nesranduj 😀 mam vonku pradlo 😀

sissmiss
6. feb 2015

@evamarek77 tiez sa cudujem ze niekto je prekvapeny ze sa daju v banke pozicat peniaze bez dokladovania vdaka bonite. Holky tu asi urazilo ze sa povazovali za top klienta a predsa museli dokladovat a zistili ze su aj ludia co nemusia 😅

sissmiss
6. feb 2015

@evamarek77 inak...tiez rozmyslam ze mi raz moja banka dala spotrebak na nizsiu sumu (sice velmi nevyhodny) bez dokladovania prijimu, len na zaklade obratov, vtedy to bolo cca 1000eur a to som tam mala obraty male, k ziadnym top klientom som nepatrila...a to mi ponukli oni sami, ja som on neziadala. Ked som raz neskor chcela ze si od nich poziciam, tak riesili prijem atd, takze asi zavisi aj od produktu, od urokov

petra7777
6. feb 2015

@mircalla Dievčatko si podľa mňa len vymyslelo "tému" 😖 Tak krásne sa zamotala do vlastných klamstiev, že potrebuje kompas, aby sa z tých sračiek vymotala... 😢