icon

Priateľ ma zranil a sklamal

tonca74
11. máj 2014

S priateľom máme 6 ročný vzťah a spolu 2 ročného syna. Už nejakú dobu som ho podozrievala, že si z niekym volá či píše. Nosil všade mobil zo sebou, schovával sa s ním. Predtým to nerobil. Rovno som sa ho spýtala a on tvrdil, že nič také nerobí. Lenže ja som v kútiku duše vedela, že mi nehovorí pravdu. Včera som úmyselne ťukla do jeho telefónu ( mal ho vonku na okne) a videla som, že tam má z nejakého čísla správu. Vošla som do domu pre prádlo a keď som znova vyšla von, tak už mal telefón v ruke a bol schovaný za rohom. Pýtala som sa, či mu nejaká písala a on znova, že nie. Tak som mu povedala, že som videla, že má sms, tak prečo mi klame. Najprv mi tvrdil, že to bol kolega z práce. Tak som povedala, že je mi divné, že ho nemá uloženého pod menom. Skrátka stále len klamal a klamal a zamotával sa. Nakoniec z neho vyliezlo, že si píše z nejakým chlapom. CHápete ? čo by Vám napadlo ako prvé. Vyletelo zo mňa- ty si teplý? Povedal, že nie, že len si písali aj o intímnych veciach ( čo je v našej spálni) a nechcel, aby som to vedela. Ja som cez net zistila, že je to nejaká ženská, čo takto píše s chlapmi. On mi však stále tvrdí, že on si písal s chlapom. Ja som z toho na nervy,preplakala som celý deň aj noc, neviem čo si mám myslieť, čomu veriť. Potrebujem niekoho názor.

Strana
z2
juliana77
11. máj 2014

Sú muži, ktorí majú problém niaku ženu osloviť a nedaj bože pozrieť jej do očí, to majú gule rovno v podrážkach, ale ak sa jedná o internetové zoznamky a sms flirty, tak majú gule ako melony a keď majú vyjsť s pravdou von, tak to už sú rovno bez gulí.

marcelatje
11. máj 2014

@juliana77 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

adri266
11. máj 2014

@juliana77 svata pravda. Smiala by som sa, keby to nebolo na plac 🙄 🙄 🙄

maria1989
11. máj 2014

@marcelatje načo by sa niekam trepal, keď domá má full servis, s milenkou sa pobaví a vráti sa do milujúceho náručia manželky ... a po čase, keď sa nudí, opäť ten istý scenár

marcelatje
11. máj 2014

@maria1989 ja tomu rozumiem, len nechápem prečo chlapi neriešia veci na rovinu a ak vzťah nefunguje tak odíde, veď to sa stáva, ale takto ženu naťahovať??? Čo nevidí to utrpenie ktoré spôsobuje žene ktorú vraj miluje? Matke svojho dieťaťa? Napätie v rodine? A keď to praskne ešte sa ľutuje ako si žena namýšľa a stresuje ho chudáčika jedného 🙄
Niektorí chlapi sú jak filcky, skáču z postele do postele 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄

juliana77
11. máj 2014

@marcelatje Pretože z ukončeného vzťahu plynú aj finančné záväzky a znovuzačatého ďalšie a je jednoduchšie a aj lacnejšie finančne zabezpečovať jednu ženu a druhú len namotávať, ako sa starať aj o bývalú a aj terajšiu. Nemáme každá doma Kolára 😉 😉 😉 😉

Preto to muži neriešia na rovinu.

bosoriak
11. máj 2014

@adri266 Divne na tom nie je vobec nic. Akurat to nicomu nepomoze. Nikde nie je napisane, ze na druhej strane telefonu povedia pravdu. A navyse samotna osoba nema s celym problemom vo vztahu nic spolocne. Moze to byt aj len nevinne rozpravanie a pisanie si. A moze to byt aj nieco viac. Cely problem je v dovere k partnerovi. Na tej treba pracovat, nie hrat sa na detektiva a patrat, kto je na druhej strane telefonu. To nema byt ani ironia, ani rypanie, to je cisto moj nazor.

adri266
11. máj 2014

@bosoriak nesuhlasim. Ak pojdem k lekarovi, nechem vediet vysledky testov? Samozrejme ze chcem, aby som sa vedela zariadit. Ked idem na osetrenie, a lekarka mi predpise lieky, tak sa pytam a chcem vediet, o co ide.
A takisto aj tu. Ak islo o nejaku somarinu, tak by jej predsa povedal, o co ide. A ak neide o somarinu, tak chcem vediet, preco klame, preco to taji, aby som sa vedela s tym vysporiadat. Tu neide o doveru. TA dovera uz bola narusena. A prave ona si chce tu doveru ziskat naspat.
Samozrejme, aj to je len moj nazor, nerypem, ale pytam sa, co by si robila Ty v takej situacii. Manzel chodi z prace pravidelne neskor, skryva si mobil, najdes mu stopu ruzu na golieri. Spytas sa ho, on povie, ze nic sa nedeje. A Ty mu veris? Tvaris sa akoby nic?

bosoriak
11. máj 2014

@adri266 Ale ved ja nikde netvrdim, ze sa ma tvarit, ze sa nic nedeje. Tvrdim len, ze mrhat svoju energiu na zistovanie identity konkretneho cloveka na druhej strane telefonu je zbytocne. Ved sama pisala, ze sa schovaval, ze klamal. Takze nevinne to asi nebude. Naco volat na nezname cislo? Kto jej zaruci, ze jej tam povedia pravdu? Pravda je vzdy v ociach pozorovatela. Cize vysledky sa autorka nedozvie nikdy. Je len na nej, ci si to dokaze s priatelom vydiskutovat a vyriesit alebo nie. Preto moje dve riesenia - rozchod alebo vyriesit to a uz sa k tomu viac nevracat.

Takze na tvoju hypoteticku otazku poviem, ze ak by to bolo tak ako pises, tak nepotrebujem kontrolovat mobil. Chodi to ako kacka, kvaka to ako kacka, plava to ako kacka, tak co to asi moze byt? Takze by som to riesila tak, akoby uz neverny bol. Ale opat - je to len hypoteticka reakcia, netrufam si odhadnut, co presne by som robila v takom navale emocii. Preto radim autorke to, co radim, lebo sa na jej problem pozeram s odstupom a cisto racionalne.

adri266
11. máj 2014

@bosoriak ALE, moze chodit ako kacka, a nemusi to byt tak. Co ked jej chce urobit radost a kupit nejaku drahu dovolenku? A ma to byt prekvapko? 😎

juliana77
11. máj 2014

@bosoriak
@adri266 Žena, ktorá sa chce pravdu dozvedieť, tak sa ju aj dozvie, a ktorá sa tej pravdy bojí, tak má po ruke hneď desať prekážok a výhovoriek, že sa do nedozvie.

Už len správanie toho muža a schovávanie sa s mobilom a výhovorky ako keby mu včera dorástol 15 zub, sú viac ako detinské a takéto deti sa dajú ľahko prekuknúť.

bosoriak
11. máj 2014

@adri266 Ano, to je samozrejme moznost. Sanca je sice miziva, ale ano. Akurat teda neviem, ci po tomto vsetkom by si autorka aj danu dovolenku uzila, ze 🙂

tonca74
autor
11. máj 2014

@adri266 nechcem ani vedieť čo písal. Chcem len vedieť, či to bola žena alebo ako tvrdil on že chlap. Nahnevalo ma to, že ma klamal, keď som sa na rovinu spýtala. Klamal mi do očí a to ma zranilo viac ako čokoľvek iné. Dôverovala som mu a teraz to pokazil. Mala som veľmi ťažkú minulosť a on o tom vie, vravel, že mi v živote neublíži. Preto to tak ťažko nesiem.

tonca74
autor
12. máj 2014

@silaviat myslím, že je v tom rozdiel. Tu v podstate ani nejde o to, že si z niekym písal, ale o to, že mi úmyselne do očí klamal, že sa schovával.Ak by mal čisté svedomie, tak by to nerobil. A že tu ja píšem o svojom probléme? Som v tomto meste sama, nikoho tu nemám. Potrebovala som sa vyžalovať, počuť nejaké názory, povzbudenie. A nakoniec, hanbím sa niekomu koho poznám vyžalovať, pretože vždy som o svojom priateľovi tvrdila, že je neskutočne dobrý, láskavý a všetko len to dobré. V živote odo mňa nikto nepočul povedať naňho krivé slovo. O to viac ma to všetko bolí. Je mi jedno či mi tu odpíše chlap alebo žena, možno by sa hodil aj nejaký názor od chlapa, ale ako píšem vyššie- klamstvo a to schovávanie je pre mňa nepochopiteľné.

tonca74
autor
12. máj 2014

@elina25 Spýtala som sa ho, či by sa mu páčilo, keby vedel, že niečo robím a do očí by som mu tvrdila, že to nie je pravda. Povedal, že nepáčilo.

tonca74
autor
12. máj 2014

@zuzanockamt Rozprávali sme sa, teda ja som sa snažila. On mi nevie vysvetliť prečo. Pýtala som sa ho, či mu niečo chýba, či sa nedokáže so mnou porozprávať o všetkých veciach. Vraj mu nechýba nič, má všetko čo chcel.

adri266
12. máj 2014

@tonca74 velmi dobre tomu rozumiem. Vela zien sa tu na nete priznalo, ze im ani nevadila ta nevera, to sa dalo vyriesit aj odpustit, ako tie klamstva, zapieranie, a tvarenie sa ako James Bond.

A zial, opakujem milion krat. Chlapi nepodvadzaju zeny, lebo s nimi nespia, lebo su skarede, tucne, lebo su mrchy. Chlapi podvadzaju vtedy, ak su si prilis isti s tym, co maju doma. Nemusia o to bojovat. Tak bojuju niekde inde.

Skus mu povedat, ze Ta viac trapi to klamstvo a zatajovanie, ako to, co spravil. Ak Ti to nevie povedat, nech Ti napise email, kde Ti to vysvetli. Ak to nebude fungovat, navrhni mu poradnu, tam sa uz rozhovori. Ak to bola nejaka somarina, zbytocne to teraz zatazi vas vztah. Tak to skuste dat do poriadku. DRzim prsty.

moonlight1210
12. máj 2014

@tonca74 kedysi davno som riesila moj maly domaci problem s kamoskou cez sms. jednak preto, ze nebol az taky ozehavy a jednak preto, ze sa mi nechcelo sediet hodinu na telefone, ale popritom som robila ine veci v dome. manzel bol prec.
potom ale prisiel z prace a mne doslo, ze netuzim, aby vedel, ze s kamoskou prepieram nase rodinne pradlo (aj ked neslo o nejaku extra citlivu vec, ale on je na toto citlivy az dost. a povedzme si rovno - v opacnom garde by to nastvalo aj mna, keby slo o mna.). tak som rychlo smsky pomazala a napisala jej, aby uz nepisala, ze manzel je doma. ale aj tak som opatrne strazila telefon, keby daco este prislo, aby to nezachytil nahodou on.
na prvy pohlad by to vyzeralo naozaj velmi podozrivo. a veru si vsimol, ze nejak mam oko stale prilepene na mobile. ale zakecala som to.
je to take riesenie problemov, ked partner v tom problem nevidi, no teba to z casu na cas zerie a potrebujes to s niekym aspon prebrat, ked uz vies, ze to aj tak nevyriesis. vyrozpravat to. ale keby sa to partner dozvedel, tak hromy-blesky. z problemiku by bola afera ako hrom.

mozno u vas naozaj pisal nejakej zene. mozno sa nechal unasat prijemnymi pocitmi, ze flirtuju horúcimi navrhmi a podpichnutiami. mozno naozaj riesil nieco malého vyznamu. mozno fakt pisal chlapovi ako tvrdi.

kazdopadne by som mu povedala, ze chlap, ktory si nieco zacne inde a nevie si to ustrazit, je hlupak, ktory sa hra na agenta FBI, hoci na to nema. a ked mu uz na to pridu, nevie byt chlap, aby rovno priznal farbu. a ze takého chlapa si ja zial vazit nemozem, lebo je a) neschopny a po b) zbabely.
tak nech pocita s tym, ze zial, ale nejake body ma uz u mna dole a tazko ich niekedy vrati spat. a v buducnosti sa mu to moze vypomstit pri ovela mensom podozreni. alebo sa mu to bude pomalicky spocitavat, az ma to dostane do bodu, ked si poviem, ze uz mu nie som nic dlzna, lebo toho nie je ako muz hoden a v pripade pokusenia pojdem za pokusenim. 🙂

tonca74
autor
12. máj 2014

@adri266
@moonlight1210 ďakujem Vám baby. Pomohli ste mi vypočutím a aj vašimi názormi.

veronicka137
13. nov 2018

Ach ty chlapy

lucinkaboz
5. okt 2019

Toto je všade, väčšinou muži teraz som o tom písala, zažila som to , taký muž sa nikdy nezmení klamať bude , písať si bude , akoby viedli iní život, dokazujú si koho by zbalili no v skutočnom živote sú takí chlapi obyčajní stačí a tie čo si s nimi pisu a vedia že sú zadaní sú zakomolexovane slabé zeny

Strana
z2