icon

Priateľ mi neprispieva, všetko platím ja

vitalita1
11. jan 2019

V skratke....mám od leta priateľa, ide o intenzívny vzťah, sme spolu denne, ozaj len pár krát sa stalo, že sme sa nestretli. Sme v určitom veku, obaja dlho rozvedení, on o dosť starší, deti dospelé, býva pri rodičoch, ale zase musím povedať, že oni sú už v takom stave, že on im je veľa nápomocný, myslím ako s prácami pri dome a v záhrade. Ja bývam ešte so synom. Ide o to, že počas prvých mesiacov som ho samozrejme hneď domov nevodila, tak sme chodili na kávu, na prechádzky a občas počas víkendu niekde na penzión. Večeru platil z 90% len keď sme boli na ubytovaní, inak sa stalo pár krát, že sme boli niekde na večeru. Ja som mu zase na margo toho stále niečo kúpila, tričká, sveter, voňavku. Pár mesiacov už chodí ku mne do bytu, je tu každý deň do večera, cez víkend aj prespí. Bol tu celé sviatky a nič. Nikdy mi neurobil nákup....ako prinesie zemiaky na jedno varenie podotýkam alebo nejakú zaváraninu, či občas vajcia, aj to len keď pýtam alebo keď mu volám a je na ceste, tak zbehne kúpiť maslo napr., keď mu poviem. Inak, vianočný nákup som hradila sama celý, sivestrovský na polovicu a to som už mala doma dosť vecí nakúpených, čiže len také dokupovanie. Už som ho aj pár krát vybalila domov s jedlom alebo koláčmi, lebo jeho mama už veľmi nie je schopná navariť. Keď sme niekedy v obchode, hlavne pred víkendom a robím nákup, tak platím ja, on zaplatil fakt pár krát, keď išlo o sumy do 10 E. A u mňa ako doma, stravuje sa, vyberie si z chladničky čo chce, variť nevie, čiže ešte aj varím len ja, zo začiatku občas aspoň riad umyl, teraz už ani to nie. Podotýkam...príjem má medzi 1800 - 2000E. v lete viac, je na výsluhovom dôchodku + pracuje. Ja medzi 700-800 E. O výške jeho dôchodku som sa dozvedela nedávno náhodou, ja som sa nikdy nepýtala, dovtedy som sa ešte aj cítila trápne, keď sme sa občas niekde ubytovali a on mal výdavky. Cítim sa znechutená, postupne mi to dochádza, lebo sa to ukazovať začalo vlastne až potom, keď som ho začala vodiť domov. Čakala som, či ho to napadne, lebo mi je trápne mu to hovoriť, sám by sa mal nejak spamätať. Viem, že komunikácia je základ, ja som mu už myslím aj dosť dala najavo, že to by tak nemalo byť a nič. A vravieť mu, že by sa patrilo, aby občas nakúpil.....to fakt je trúba? A už aj keby som to mala od neho žiadať, už len tým mi odpadáva od srdca. Inak veľa vecí mi nasľuboval, ktoré som ja sama od neho ani nechcela, bola to jeho iniciatíva, ale išlo to pomaly do stratena...Čiže ja to tak či tak vidím na rozchod a to je len jedna z vecí, čo mi vadí.

0izidora0
12. jan 2019

Pametaj,niekedy aj taky robotnik so zlatymi rukami a srdcom je viac. Vzdelanie este nic neznamena.

vitalita1
autor
12. jan 2019

Dievčatá, dnes nerobím nič. Ani na nákup nejdem, jednoducho mu napíšem, že sa mi nechce. Nechám ho prísť a chladnička je prázdna, variť nebudem, synovi jedlo objednám. A som zvedavá. Lebo v podstate nebude čo jesť.

zooeynka
12. jan 2019

@vitalita1 skvely pristup. Moze vas pozvat na obed aj veceru.

vitalita1
autor
12. jan 2019

@alaguema aj tento názor beriem, každý má naň právo. Ale rozpisovať sa a obhajovať nebudem. 🙂

0izidora0
12. jan 2019

@vitalita1 Fuuu ja by som nesla ,mas moj obdiv. Sklamal by ma na totalku takyto clovek. Ale sama musis vediet,ci je co zachranovat. Drzim palce

vitalita1
autor
12. jan 2019

@0izidora0 Aj mňa sklamal. Hlavne nevyžiadanými sľubmi, ktoré už upadli do zabudnutia.

zooeynka
12. jan 2019

@vitalita1 mamke lahko vysvetlis ako to je v skutocnosti s jeho financovanim, nie? Neveriiiim ze ked jej popises situaciu tak bude z vasho rozchodu nanervy

kiwi3
12. jan 2019

@vitalita1 ako ovela vaznejsie by som este brala to ziarlenie, ved to nie je normalne. ale myslim, podla toho, co tu pises, ze mas dost rozumu a sama vies, co s takym chlapom. len sa obavam, ze bude robit neprijemnosti aj po rozchode

vitalita1
autor
12. jan 2019

@bodka70 vieš, nevedela som správne popísať ten pocit....a ty si ho vystihla. 🙂 Presne ten pocit by som mala, keby som ho pýtala, aby aspoň občas urobil nákup. Že žobrem. Preto som čakala určitý čas, že keďže aj on je človek a má city a pocity, že aj on by mal cítiť zase v jeho prípade - hanbu. A to by ho prirodzene malo nakopnúť niečo zmeniť.

vitalita1
autor
12. jan 2019

@zooeynka na nervy bude z toho, že zase ostanem sama...ona ťažko niesla, že som dlho bola sama, je po 80, takže rada by zomrela s vedomím, že tu sama nezostanem. O to tu ide. Ale bohužiaľ, asi to tak bude.

vitalita1
autor
12. jan 2019

@kiwi3 ak mám pravdu povedať, netrúfam si predpovedať jeho reakciu a správanie, keď sa s ním rozídem. A áno, to žiarlenie a iné veci som zatrhla hneď na začiatku, takže sa drží teraz, ale veľakrát vidím, že v ňom doslova vrie.....čiže sa len zdržiava, ale je to v ňom a v podstate by to asi tiež smerovalo k rozchodu časom, lebo naveky sa nikto nevydrží pretvarovať.

vitalita1
autor
12. jan 2019

Pred chvíľou som mu volala, že ho čakám okolo 16h a že či nebude taký dobrý a neodnesie cestou mojej mame droždie, lebo zajtra k nej máme ísť na návštevu a chce nám upiecť šišky. Čiže do obchodu musí ísť. A nechám sa prekvapiť. Či neprekvapiť? .....Vôbec sa ma nepýtal, či netreba urobiť nákup alebo aspoň, či niečo nepotrebujem.....takže skôr neprekvapiť. ☹

marseillefan
12. jan 2019

@vitalita1 jednej veci fakt nerozumiem... že na čom je vlastne založený váš vzťah, keď stojí a padá na tom, či ti bude prispievať na nákupy? Veď si o ňom nepovedala jedinú dobú vec počas celej diskusie... a keď ti aj začne prispievať, tak to už akože bude zrazu veľká láska a partner na celý život? Ak ti ide o lásku, tak ja mám taký pocit, že tá je voči tomuto človeku z tvojho srdca už dávno preč...

vitalita1
autor
12. jan 2019

@marseillefan vzťahy začínajú, vyvíjajú sa, stagnujú, upadajú, končia....takže aj tento môj mal určitý priebeh a na niečom začal troskotať a nie je to len táto vec. Príď aj ty ku mne na večeru, rada ťa pohostím. Na dverách mám menovku Charita.

vitalita1
autor
12. jan 2019

@marseillefan a ten cit , čo som začala k nemu mať a ktorý sa začal rozvíjať, postupne zašľapoval on sám svojím celkovým správaním a laxným postojom. Človek spoznáva partnera postupne a bohužiaľ u nás to dobre nedopadlo. A samozrejme tak ako má zlé stránky, má aj dobré, ale tie zlé predčia pred tými dobrými o hodný kus teda. Je mi to ľúto. Dnes s ním budem hovoriť v podstate o všetkom, ale inú možnosť ako rozchod veľmi nevidím, aj keby som chcela. A dôvodov je viac.

saslavka73
12. jan 2019

@vitalita1 Nevšimla som si, ty si bola niekedy u neho?

vitalita1
autor
12. jan 2019

@saslavka73 párkrát som bola, asi 4 x.

dopolbokaodrata
12. jan 2019

@vitalita1 ved sama neozostanes, máš deti, priateľov, širšiu rodinu, atď.. Ani kvôli mame ktorá ho ma rada by som s takým chruňom neostala.
Mij bývalý frajer bol tiež totálny debil ale bol môj prvý a ja som bola ešte decko, tak to trvalo kým som to s nim skončila, ale mama ho neviem prečo mala rada ešte aj pred manželom mi ho ukazovala že ma fotku v novinách 🙏 ale už s tým prestala našťastie.

marseillefan
12. jan 2019

@vitalita1 Ja ti rozumiem... vlastne si potvrdila to, čo som naznačoval... ak nehľadáš sponzora (čo si úprimne myslím, že nie), tak potom váš vzťah už dávno nemá perspektívu a ani nemá zmysel riešiť, či ti prispeje alebo nie... je cítiť z tvojich príspevkov, že to skončí tak či tak...

dopolbokaodrata
12. jan 2019

@marseillefan nehľadá sponzora, len by som povedala ze jej došlo za čo ju ten chlap má, súdiac podľa jeho správania.

vitalita1
autor
12. jan 2019

@dopolbokaodrata ak mám napísať svoj pocit z neho.....tak asi najviac by ho vystihli slová....znechutená a sklamaná. Chcela som už niekoho ľúbiť a mať v niekom takú psychickú oporu, s kým porozprávať, komu sa zdôveriť, k niekomu patriť.

marseillefan
12. jan 2019

@vitalita1 držím palce, aby ti to vyšlo... z príspevkov je jasné, že si na chlapov nemala šťastie ani v minulosti, zaslúžiš si už konečne byť šťastná...

saslavka73
12. jan 2019

@vitalita1 On nebýva sám?

iviacik
12. jan 2019

@saslavka73 v uvodnom prispevku je napisane, ze byva u rodicov 🙂

vitalita1
autor
12. jan 2019

@marseillefan vďaka, snažím sa myslieť pozitívne, aj keď myslím, že po tomto budem zase dlho sama, lebo fakt som si dávala pozor, aby som nešľapla vedľa a akosi už ťažšie si ku mužom budujem dôveru, preto som aj hneď na začiatku mu o všetkom povedala, že potrebujem, aby mi dal čas a v ničom na mňa netlačil a hlavne, aby nemal veľké reči a nič nesľuboval, lebo sľubov som sa ja už napočúvala a on presný opak robil. ☹ Tlačil ma do svadby, bývania hneď, sľuboval mnou nevyžiadané veci....Len sa strápnil a teraz rozmýšľam, prečo ma tak hnal do svadby.
@saslavka73 býva s rodičmi v dome na dedine...a čo sa týka financovania viem toľko, že rodičia chodia pravidelne každú sobotu na veľký nákup. Keď niečo vypadne tak to už dokúpi on v meste počas týždňa. Energie neviem kto tam platí. Začínam rozmýšľať, či nemá nejaké dlhy, ale zase nechcem byť paranoidná. Spýtam sa ho dnes v rámci rozhovoru.

saslavka73
12. jan 2019

@vitalita1 Však ten musí mať prachov plnú rit. Možno že sa stará o rodičov, možno ze ťa skúša. Možno má také skúsenosti že každá ho len vycúvala.

vitalita1
autor
Autor odpoveď zmazal
vitalita1
autor
12. jan 2019

@saslavka73 rodičia sú ešte relatívne samostatní. Stále nechala žena jeho, nie naopak, jednu dokonca poznám. Túto informáciu som od neho dostala náhodou, sám priznal, že on bol stále ten opustený.....ale on mi to povedal z iného dôvodu, aby som ho ľutovala, pritom možno si ani neuvedomil, akú informáciu, myslím že dôležitú, mi podal.

vitalita1
autor
12. jan 2019

@saslavka73 a potvrdila to v podstate aj jeho dcéra, nezávislo od neho, tiež povedala, že otca stále ženy nechali, pritom ona má s ním ako s otcom dobrý vzťah.

dopolbokaodrata
12. jan 2019

@vitalita1 z diskusii co tu čítam kde dospelé deti bývajú s rodičmi by som sa nečudovala akejkoľvek možnosti. Aj keby dával celú výplatu rodičom.