Priateľ mi nosí jedlo po záruke. Ako reagovať?
Chápem, že sú aj sporovliví ľudia, ale správanie môjho priateľa mi príde vyslovene nepochopiteľné. Poznáme sa 5 rokov. Keď k nám príde, bud nedonesie nič, alebo, väčšinou, potraviny po záruke. Kompoty od mamy z roku 2018, sladkosti rok staré, dezert, z ktorého chýbajú 2 cukriky, nadhnite ovocie, zeleninu...Vyvrcholilo to predvčerom, doniesol tvaroh mesiac po záruke, pastetu 2 roky po záruke, mozzarelu syr mesiac po záruke a ,keďže ma bolela noha, doniesol mi masť Ibalgin,ktorému záruka končila v roku 2019 a vyslovene uz smrdela...Pritom viem,že sám užíva masť od bolesti Voltaren atď. Ale on mi doniesol takú, čo ju mal kdesi v zásuvke , starú...Strašne sme sa pohádali, lebo sa mi takéto chovanie hnusi. Nič od neho nechcem, neprosím ho,aby čokoľvek nosil, on to nosí, aby nechodil naprázdno, no mne to príde,že doma pozbiera všetko, čoho sa chce zbaviť...
A čo ti on na to povedal,že prečo to také veci nosí? Akože nie že by to niečo menilo na situácii,keďže za mňa to je vrchol hnusu,ja si nedám vec ani deň po záruke,nie mesiac alebo roky,takisto lekárničku minimálne 2-krat ročne celú pretriedim a vyradím veci po záruke. Len by ma fakt zaujímali jeho argumenty,prečo toto robí..
Píšeš, že sa poznáte 5 rokov…..ta mast je s ním dlhšie ako ty 😀.
@user62056819 čo chces od autorky počuť? Prečo tu riešiš, ako sa k tomu stavia on? Veď autorka píše, že sa kvôli tomu strašne pohádali. Tak zrejme to týpek veľmi dobre nestrávil, takúto výčitku..
A čo k tomu potrebuješ počuť?
Ponúkať iným veci po záruke jednoducho NIE je ok. Aká tu môže byť druhá strana? Iný pohľad?
A prečo radia hneď rozchod?
Nuž, vyzerá to ako unáhlena rada, ale vezmi si, že aký je to život s lakomcom. A o to horsi s lakomcom, ktorý ale sebe dopraje (usudzujem z toho, čo autorka píše o tej masti).
Nie, nie je to ideálny človek na partnerstvo a rodičovstvo.
A niekedy je ľahšie zísť z kratsejj cesty...
Ale co ti na to povedal, ked si sa rozculila? Lebo toto je chore.
Možno je ten typ co si mysli, ze asi ma všetko doživotnú záruku.....pochopím, že možno masť nepozeral dátum spotreby ale hnile ovocie, zeleninu snáď vidí, nie? Neviem ci je to kategória lakomec alebo diagnoza " mám na salame " ale ja by som mu normálne ukázala, že aha, ved to je úplne staré, zahod to rovno do koša....nie ja, on
Neverím, že v iných veciach je normálny.Chodite do kina, na zmrzlinu, kúpi ti niečo?koľko máte rokov?5 r možno stracas čas s niekým čo nebude chcieť ani zaplatiť nájomné a stravu, keď už teraz je takýto.
prvý-druhýkrát by som to ešte možno považovala za omyl, prehliadnutie. Tretíkrát by som ho na to dôrazne upozornila. Ale keby sa to opakovalo, vrátila by som mu to s usmernením, aby to vyhodil do kontajnera, keď bude odchádzať, čo sa udeje hneď teraz
@eviq fakt som sa dobre pobavila. 🤣🤣🤣. Máš pravdu, veď to je pre mňa česť
@hyta úprimne, nemá problém zjesť aj týždeň staré jedlo
@user62056819 áno, on by to zjedol, nemá s tým problém. Ze potraviny sa nevyhadzuju ho učila mama
tak sa inspiruj nim a daj mu skolu hrou
kup sunku s konciacou zarukou nechaj ju splesniet, uvar vajce na tvrdo nechaj ho odlezat tyzden dva a este paradajku nahnitu a urob mu chlebicky a este mu aj zabal domov rodicom
potom schovaj toaletak a daj mu do wc noviny alebo ho rovno zamkni nech ide kadit k sebe a neminat tvoju vodu
Ja by som trvala aby to všetko zjedol. by neodišiel, pokiaľ by to nebolo zjedené. Rátam že keď je to podla neho dobré pre mňa, tak to bude dobre aj preňho.
Ináč, na pobavenie... známa mala chlapa.. bohatý, precestoval celý svet, obrovský, dvojposchodový dom s veľkým pozemkom v centre BA + ďalšie 2 byty. Keď varila psovi zrezky z kože a orgány (nie toho psa :D ako krmivo pre psa) čo potom mieša s konzervou.. tak henten chlap to bral a buď to zjedol, alebo to dal do mrazáku na neskôr. Nadrapovalo ho, ale lakomosť bola silnejšia. Bohatý chlap vyžiera psovi z misky.
Lakomci sú špeciálna sorta. S tým sa nedá žiť.
ty si tu uz raz pisala, pravda? o chamtivom priatelovi a jeho kytici z tesco vypredaja... a si s nim dalsie 2 roky?!!!
Veď si to nechaj a keď pôjdeš k nim, tak vrátiš. Nepôjdeš s prázdnou rukou rovnako ako on 🤷♀️ Po 5tich rokoch ešte spolu nebyvate?
Budem hnusny, ospravedlnujem sa, ale to je sila co robi, ale neda mi- ked bude chciet sex povedz mu ze na patologii po zaruke najde co potrebuje.
Otázka k téme - našla som ráno v špajzi konzervu gulášu z roku 2022. Vyhodíme či zjeme ešte 😄 nevieme sa doma dohodnúť 😄
A ty by si chcela takú svokru? To by bolo, stavím sa, že má ešte v pivnici odložené storočné veci pre bábätko, trošku deravé, trochu zatuchnute, ale veď to ešte ponosi, brr, utekaj.
Áno, potraviny sa síce nevyhadzuju, ale ma sa kúpiť toľko koľko sa zje v dátume spotreby.. kde drží také zásoby, že pasteta 2r po záruke? Veď tam je trvanlivosť často aj 4ri roky, tak kde sa to nachádza keď to vie byť aj 2r po záruke?
To ma pivnicu plnú jedla?
a prečo to nezje sám a nosí to tebe? Vieme odpovedať?
Je sam humusak a nestojis mu ani za to aby ti kupil cerstve.Do certa s takym.chlapom.
Ma napadlo, ze asi si myslí že to je ako s alkoholom, že normálne archivne kúsky ti donesie. Čím staršie, tým vzácnejšie
a s maminkou si sa už stretla? tá bude level expert 😎😂

Tak naco si s nim,