Priateľ mi všetko zakazuje
Ahojte, ani neviem ako začať, chcela by som len vedieť názor iných ľudí a čo s tým robiť. Mám priateľa je to rok čo sme spolu. Je úžasný, všetko porobi, postará sa o mna, ale ma aj druhu stránku..všetko mi zakazuje, zakazuje mi chodiť von s kamarátkami, to že som sa musela vzdať kamarátov to chápem, ale kamarátky ? Nemôžem ísť s nimi von nikde nemôžem nič, mám kamarátku od detstva vyrastali sme spolu a hrozne mu vadí, aj keď mu nič neurobila, zakázal mi sa s ňou baviť. Napísala som jej na narodeniny a trochu sme si popísali ako ide život atd nič viac…spýtal sa ma na to s kým som si písala a ja nikdy neklamem a povedala som mu. Dostal nervy, chcel sa so mnou skoro rozísť úplne cirkus. Jedna sa mi o tu neférovost..zákaz mi chodiť do práce typu čašníčka..hoci ta otáča ma napĺňa smaozrejme ju nechcem robiť cely život, ale stále študujem s na privyrobenie je super. Tak som odišla z prace. Nemôžem ísť ani na nákupy napr o mesto ďalej lebo vraj sa boji, že pôjdeme spolu. Vždy to vraví. Cítim sa hrozne, nemôžem robiť to čo chcem, ale bijú sa tam dva pocity tá sloboda zájsť si na kávu s kamarátkou a nič viac na nákupy a láska k priateľovi hoci si postupom uvedomujem, že toto nie je správne, ale neviem ho opustit. On ma kamarátov chodí s nimi von, do prace si chodí aj cez víkendy. Ja nemôžem nič. Tvrdí, že on mi všetko kúpi, ale ja chcem mat tiež tie svoje peniaze za ktoré si kúpim niečo čo len chcem. On mi kúpil vždy čo mi treba oblečenie atd, ale ja chcem mat niečo svoje ako kedysi. Zároveň nechcem sa hádať lebo ho nechcem stratiť. Veľa krát som skúšala mu všetko dohovárať, zbytočne. Vadí mi aj to, že si vypije a nevie byt týžden bez alkoholu. Sľúbi, nedodrží. Správa sa hrozne, keď ma vypité. Fyzicky mi neublížil nikdy, ale to čo mi dokáže povedať to zabolí. Najviac ma trápi ta neferovost zakazuje mi to čo on sám robí, a keď mu poviem aby aj on to nerobil tak buď povie dobre, ale nedodrží to, alebo sa mi “vysmeje”. Trápi ma to. Cítim sa ako vo väzení, kde moje slova nemajú žiadnu hodnotu a moje city tiež nie. Neviem čo mám robiť ako sa zachovať..
Ako sa zachovat? Rozísť sa kým nie je neskoro..lebo toto čo opisujes nie je vôbec dobré
@aria07 Vezmi nohy na plecia a utekaj kade ľahšie keď si nechceš zničiť život. Zakáže ti kamošky, zakáže ti pracovať. Nabudúce ti zakáže rodinu? študovať? chodiť samej do obchodu? Ide na to sofistikovane - pomaly, ale isto docieli to, že budeš sama bez kamošiek, bez rodiny, bez hocikoho kto by ti mohol pomôcť. Budeš bez práce, bez peňazí, budeš na neho odkázaná, on si ťa vlastne tak postupne k sebe prikováva... Fakt utekaj kým môžeš...
Neviem prečo, ale keď čítam takéto príbehy, mam nutkanie obliecť sa a ísť tomu debilovi ručne stručne vysvetliť, že žijeme v 21.storoci a žena nikdy nie je majetkom muža. Mam sto chutí mu liatinovou panvicou nazorme ukazat, čo si o tom jeho zadubenom majetnickom zmyslani myslim.
A to ja som mierumilovný a tolerantný človek.
TY miluješ manipulátora bez ktorého nebudeš môcť urobiť krok. Rozumieš nikdy nikto ti nemá čo rozkazovať a držať ťa nasilu. Figu borovú ho miluješ len si to namýšľaš takého človeka sa milovať nedá. A dalšia vec ešte takú nehrali že by mi zakazoval kamarátky a prácu čo je základ každý normálny človek chodí do práce aby mal na všetko čo potrebuje. Už by mi blikala kontrolka na hakabarkavo ked by ma upozorňovala jeho mama asi TI chce dobre lebo vie že ONA mala pokazený celý život a TY ho mať nemusíš. S takým magorom manipulátorom mať deti no preboha ani omylom. Chce aby si nechodila do práce postupne ťa odstrihne od rodičov súrodencov rodiny presvedči ťa že iba ON je ten dobrý a tvoja rodina je zlá. Napíšem TI 2 prípady z môjho okolia na SS som mala spolužiačku baba ako lusk chlapov si mohla len vyberať. Vybrala debila zdebilnetého začali spolu chodiť najprv jej zakázal kamarátky potom postupne sestru rodičov a jedného dňa ked ušla ku rodičom a rozurení jej volal kde je prišla domov tak ju dobil takmer na smrť keby nebol prišiel vybiť sused dvere tak ju zabije a to doslova. Zvalil na zem a tak strašne pre strašne ju dokopal že zostala na vozíku a to do konca života ON v base 20 rokov a ONA dokiaľ bude žiť bude invalidna len preto že ho obraňovala pred všetkými aký je super dobrý. Je z nej po rokoch troska sediaca na vozíku. A druhý prípad moja kamarátka muž to iste čo tvoj frajer ale už mala dospelých synov robil im zo života peklo ked ho chcela opustiť tak tak sa rozzúril že dostal infarkt ležal ešte asi 2 roky buzeroval ju aby sa o neho starala. Komandoval nadával tiež ju odstrihol od rodiny a za krátko zomrel tak mi povedala že žije v raji že ma pocit že prešla s pekla do raja. Nemohla nič ani takú záclonu zavesiť akú chcela lebo strhol a nie raz rozbil okno. Ked jej rodičia vraveli aby si ho nebrala ONA mlada hlúpa že ONI tomu nerozumejú. TY nechceš odisť už keby si chcela odídeš. TY ho nemiluješ to je len ilúzia nedokážem ho opustiť chceš žiť v pekle musíš poslúchať na slovo. TY si čo ved ON TA nemá za nič za odpad. Vezmi rozum do hrsti skôr než ostaneš tehotná. Vydeľovanie peňazí nastane TY nebudeš môcť nič ON všetko. Ved si neurobila nikomu nič aby si žila vždy pod dozorom ako v base. Rok že si s nim je nič. Odstup s kratšej cesty aby si neskôr neplakala a bude týrať nie len teba ale aj vaše deti. Ked tak s nim chceš ostať prosím aspoň nemaj s nim deti lebo im pripravíš svojou hlúposťou peklo zo života. Toto chceš ved TY si obyčajná naivná to že si dospela neznamená že vieš dospelo konať. Ked sa necháš tak obmedzovať prečo pre vtáka neboj službu TI poskytne každý chlap rovnako. Ale sú aj dobrý na rozdiel od toho tvojho. Neboj neskôr budeš bitá budeš sa búriť a nebudeš poslúchať začne to fackou, jednou druhou kopancami a potom TI tak ublíži že sa s toho nedostaneš. Ved ON je chorý. Ta priateľka od neho určite ušla no lebo mala viac rozumu ako TY. Vedela že by ju čakalo peklo na zemi a že nemala by dobrý život. To kde si spoznala takého debila korunovaného. Keby debilita kvitla tak ON je sama ruža odstup s kratšej cesty. Chlieb by sme TI dali ale rozum nie to sa nikde nedá kúpiť ani získať to bud máš alebo nie. A TY sa rútiš cestou rovno do pekla. Snád si nejdeš zabiť celý život s takým chlapom. Rok je nič nechaj ho takej čo ho postavy ONA do laty ON nie je pre teba. Skonči to kým je čas. Už len by mi zakazoval chodiť do roboty a čo budeš od neho závislá a čo povie ON že ti kúpi tak ak ON povie že TI kúpi jeden kopček zmrzliny TY musíš byť ticho lebo si od neho závislá. Preboha zobud sa daj si facky zbaľ veci a padaj alebo ked bývanie je tvoje zbaľ mu veci a nech vypadne čim skôr. Ale to by si najprv musela chcieť ved TY si tak naivne-hlúpa prepáč že až mi je s toho zlé. Ked chceš sebe zničiť život prosím pre všetko najdrahšie aspoň nemaj s takým chujom deti. Budú trpieť budú to týrane chúdatka. Strašne aká si naivná. A ako bonus ožran prvej klasy najhoršia kombinácia ožran agresívny manipulátor chorý psychický. Ale darmo budeme tu na MK drať klávesnice TY ho miluješ tak s nim zostaneš. Len aby si časom tu na MK nepísala že mate dieťa a si ťažko psychický a fyzický tyrana nemáš peniaze ani kam ísť si od neho závislá a to bude skôr ako nie preto že normálna si dá povedať. Ale TY ideš v jednom kole milujem ho je obetavý či dobrý. Moja zlata TY si taká naivná zmanipulovaná ním že už nemáš o sebe zdravý úsudok.
@aria07 tak este aj jeho vlastná matka ťa varovala, jeho otec je taký istý ako on a ty očakávaš od svojho priateľa nejakú zmenu k lepšiemu?? Nebuď naivná, on to videl a vidí doma, jemu to pripadá normálne, zrejme to bude mať aj v povahe takéto jednanie… dievča, utekaj! Nepokaz si celý život s blbom.
Ani som nedocitala, nebud trubka, utekaj od takého
@aria07
jasny scenar. Otehotnies, budes nadalej zit ako v base, s dietatom este viac a podla chuti ta coskoro aj mlatit zacne poriadne. Nedaj Boh aby si povedala jednu vec dvoma rozlicnymi vetami, to uz budes za klamarku. On ta nemiluje ale ma ta ako kus nabytku, vlastni ta.
Odid kym je cas. Mne pomohlo vtedy mysliet na este ani nepocaze dieta- ake by malo dedstvo, vzory spravania do buducna a aka nestastna by som bola. Su veci absolutne neakceptovatelne a nezlucitelne zo zivotom. Ty si väzen a budes aj otrokom.
Bud odides a zacnes zit alebo ostanes a je to tak na psychicke aj fyzicke zrutenie. A predstav si ze to nedas, zomries a ostanu jemu kretenivi psychopatnemu deti. Chcela by si pre ne taky zivot s psychopatom ??
Tak si to dobre rozmysli.
Precitaj si uvodny prispevok po sebe a predstav si ze sa ti s tymto zverila ta tvoja kamoska z detstva. Co jej poradis?
@aria07 tvoj priatel ma psychicku poruchu. Cim skor si to priznas a odides od neho, tym lepsie. Takyto clovek ta bude trapit cely zivot, bude to stale len horsie.
Pre svoje vlastné dobro - ukonči to. Naozaj. Môže byť chrumkavý ako chce, ale za chvíľu - čo ešte ti zákaže? Chodiť na wc? Zavolať rodičom? Cestovať MHD?
Rok nie je dlho, nakoniec zistíš, ako môžeš voľne dýchať. Ži tak, aby si naplnila svoje predstavy, nie jeho!
Fuu mladá, bez záväzkov, slobodná. Kopni ho do riti vezmi si svoje veci a dovidenia viac takého chrapuňa nevidieť. Si dospelá on ti nemá čo zakazovať vôbec nikoho je jedno či je to kamarát alebo kamarátka. Preč od takého čím skôr tým lepšie
Liatinové panvice mam dve, môžem požičať. Hoci v tomto konkrétnom prípade som si nie ista, či by aj dievke taka ľahká forma panvicovej terapie nepomohla, aby sa jej v hlavičke veci urovnali.

@aria07 si mladá a blbá. On ma presne vytipovane také dobracke baby ako ty co veria ze " on sa zmeni". Musíš si na to prísť sama, len bohužiaľ sú tam vtedy už záväzky ci financie/deti, nemať kam lebo veď od priateľov a rodiny ta odstrihol. Ale tak dufaj.