icon

Priateľ mi všetko zakazuje

aria07
21. nov 2022

Ahojte, ani neviem ako začať, chcela by som len vedieť názor iných ľudí a čo s tým robiť. Mám priateľa je to rok čo sme spolu. Je úžasný, všetko porobi, postará sa o mna, ale ma aj druhu stránku..všetko mi zakazuje, zakazuje mi chodiť von s kamarátkami, to že som sa musela vzdať kamarátov to chápem, ale kamarátky ? Nemôžem ísť s nimi von nikde nemôžem nič, mám kamarátku od detstva vyrastali sme spolu a hrozne mu vadí, aj keď mu nič neurobila, zakázal mi sa s ňou baviť. Napísala som jej na narodeniny a trochu sme si popísali ako ide život atd nič viac…spýtal sa ma na to s kým som si písala a ja nikdy neklamem a povedala som mu. Dostal nervy, chcel sa so mnou skoro rozísť úplne cirkus. Jedna sa mi o tu neférovost..zákaz mi chodiť do práce typu čašníčka..hoci ta otáča ma napĺňa smaozrejme ju nechcem robiť cely život, ale stále študujem s na privyrobenie je super. Tak som odišla z prace. Nemôžem ísť ani na nákupy napr o mesto ďalej lebo vraj sa boji, že pôjdeme spolu. Vždy to vraví. Cítim sa hrozne, nemôžem robiť to čo chcem, ale bijú sa tam dva pocity tá sloboda zájsť si na kávu s kamarátkou a nič viac na nákupy a láska k priateľovi hoci si postupom uvedomujem, že toto nie je správne, ale neviem ho opustit. On ma kamarátov chodí s nimi von, do prace si chodí aj cez víkendy. Ja nemôžem nič. Tvrdí, že on mi všetko kúpi, ale ja chcem mat tiež tie svoje peniaze za ktoré si kúpim niečo čo len chcem. On mi kúpil vždy čo mi treba oblečenie atd, ale ja chcem mat niečo svoje ako kedysi. Zároveň nechcem sa hádať lebo ho nechcem stratiť. Veľa krát som skúšala mu všetko dohovárať, zbytočne. Vadí mi aj to, že si vypije a nevie byt týžden bez alkoholu. Sľúbi, nedodrží. Správa sa hrozne, keď ma vypité. Fyzicky mi neublížil nikdy, ale to čo mi dokáže povedať to zabolí. Najviac ma trápi ta neferovost zakazuje mi to čo on sám robí, a keď mu poviem aby aj on to nerobil tak buď povie dobre, ale nedodrží to, alebo sa mi “vysmeje”. Trápi ma to. Cítim sa ako vo väzení, kde moje slova nemajú žiadnu hodnotu a moje city tiež nie. Neviem čo mám robiť ako sa zachovať..

viestta
21. nov 2022

@sono2 je úplne jedno kto by mu napravil úsmev, mama, tato, brat, bratranec alebo mnou vedené komando feministiek z MK. Ale náprava usmevu je tu priam nevyhnutná.

sono2
21. nov 2022

@madla60 veru onedlho bude facka a dievča s odvrávaním skončí a ešte uzná, ved som ho provokovala a som tehotná mimochodom.
Počítam, že teraz plní priania. Lebo veď čo robí poslušne dievča o pol jedenástej?

sono2
21. nov 2022

@viestta choré. Ale ako ho vykresľuje, neskutočne.
On by jej chýbal. A nenapíše nič konkrétne, mladá to nemá evidentne doma ok, pri ňom sa cíti niečo, niečo si tým vynahradza.
Možno jej otec je taky, že jej to príde ok, ale nepozná riadne hodnoty, ešte na ňom mina peniaze a on ju zranuje slovami.
Čo jej už len môže povedať. 19 ročnému dievčaťu, Kur** neni, je oddaná ťapka, býva u rodičov, či kde je, víkend u nich, alebo u neho cez týždeň neviem, nemá nič, možno je krajšia, tak on z toho ťaží, čo mu ona môže dávať okrem sexu no čo?

viestta
21. nov 2022

@sono2 neviem, naozaj neviem. Okrem sexu mu ona dáva pocit, že je ten, kto môže o nej rozhodovať. Zakomplexovaný blbec, čo nikdy nič nedosiahol, čo nikdy nič nedosiahne, jedine co dokáže je mastit si ego na naivnej a bez brannej dievčine. Takého by každá kompletná žena prečítala do dvoch dni a expresne poslala do múky. U ženy s hrdosťou a sebeúctu by si ani neskrtol, to on veľmi dobre vie. Taký debil si vyhliadne obeť a potom s nou manipuluje.
A obeť je mu ešte vďačná, za každú omrvinku, ktorú jej občas hodí. Títo veľmi radi používajú metódu žaby v hrnci. Keď si žaba uvedomí, že voda je už horúca nemá sily vyskicit, tak sa nechá uvariť. 🙄 Je mi tých žien ľúto, ale komu niet rady, tomu niet pomoci. 5 stran a aj tak napíše, že ho miluje. Zajtra toto ani nedocita, a ak áno bude si vyčítať, že sa vôbec sťažovala, však on ľúbi ju, ona ľúbi jeho, tak je všetko ako ma byt. 🤔

nelly360
21. nov 2022

@aria07 utekaj,toto není normálny vzťah

danana20
21. nov 2022

Bože takéto ženy milujem. Koľko máš rokov? Kde mas rozum? robíš zo seba chudinku ale pritom ty si za to môžeš a tvoja hlúposť že od neho neodides. Neviem si predstavit takú lásku .takto to funguje u arabov nie na Slovensku takže sa vzchop a rob s tým niečo a nevyplakavaj tu že ho ľúbiš lebo to je blud.

olimuc
21. nov 2022

Kedze studujes si este velmi mlada, ale nemusis byt blba a skor alebo neskor s tebou bude zaobchadzat ako s handrou … ked vtacka lapaju atd a story konci o… a macka vtacka a ty pojdes s igelitkou a so sebavedomim do minusu odkial si prisla. On ani zdaleka nie je tak uzasny ako ty zalubena (naivna)

whatever1
21. nov 2022

@aria07 On ti nezakazuje ist von pretoze ta miluje a boji sa aby sa ti nieco nestalo. Ale preto lebo ti neveri, mysli si ze si lahka korist pre chlapov lebo si submisívna, urcite ho podvedies, a tie tvoje kamaratky ti urcite dohovoria aby si ho neposluchala a odisla od neho. Takto rozmysla. Je to psychopat, manipulator. Odstrihol ta od vlastneho prijmu od kamaratov od kamaratiek, vymyva ti mozog, chce aby si bola na nom zavisla. Spravi ti dieta a uz sa ho nikdy nezbavis. Potom si uz mozno bude moct dovolit aj fyzicke nasilie. Chces v takomto chorom vztahu vychovavat dieta? Dat mu taketo vzorce do zivota? Take ake on dostal od vlastneho otca? Neber slova jeho matky na lahku vahu, ona si pozná syna najlepsie, pocuvni ju.

julish
21. nov 2022

@aria07 Pozri si prejavy narcizmu, na YouTube napr . J. Dvořák ma fajn videá! Preč, preč, nie je iný dôvod, prečo to všetko robi, že ta nechce vidieť ako životaschopnú slobodnú bytosť, seberovnu. Toto nie je láska z jeho strany!!

vler
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
21. nov 2022

Úplne úžasný je 😂 ale manipulátor a nie frajer. Otras. Ja keď počujem od chlapa ako sa boji a má obavy a potom trestné hlúposť nejakú, tak mám dosť. Ešte aj slope, predpokladám že neprestane lebo tebe však to nepáči, to len ty sa máš prispôsobiť

vler
21. nov 2022

@aria07 na konovi by mala existovat zvlast stena pre extra odstrasujuce pripady ako Ty...aby sa aspon poucitelne zeny mohli poucit z cudzich chyb

ninusa221
22. nov 2022

@aria07 je mi tá veľmi ľúto ale presne popisuješ môjho bývalého ja som bola tá zlá iba snim žiadne kamarátky pil ako dúha. Odstupom času je to už 6 rokov nám dala učiteľka prečítať jednu knihu volá sa to múdrosť psychopatov. Keď som na tu tému písala seminárnu prácu a po otvorení tej knihy som si hneď všimla že tie znaky psychopata ma môj bývalý úplne..😀skús si ju prečítať je na ulož. to
A utekaj od neho jedného dňa som sa tak psychicky zrútila z toho dusná a zlatej klietky že už zasahovali aj moji rodičia 🙂

monillia
22. nov 2022

@aria07 ake mas rodinne zázemie? Máš oporu v rodičoch, toto je forma tvojej istotu,vrhnúť sa do náručia psychopata? To ,že si teraz môžeš "otvoriť hubu" neznamená to, že tak bude navždy, prvá druha facka,kopanec ti ju veľmi rýchlo zatvoria. Máš tu 5 strán komentárov je aspoň jeden taký, ktorý by bol na jeho strane ? ZOBUD SA A UTEKAJ !!!

paciko9
22. nov 2022

@aria07 dievča ty utekaj kade lahsie. Ako kvoli comu si snim? On ta uz,zacal menit na svoj obraz. A este ked,zacne pit tak to len bude labužo. Byvam na orave, pred nedavnom preplo chlapovi, zabil matku svojich deti, udajne ziarlivost. Cez vikend, zienka vyskocila z okna aby sa zachranila, pred debilom ktory ju pobodal. Toto chces?

patus_2
22. nov 2022

@aria07 ešte môžeš kľudne odísť. Možno bude chvíľu robiť scény, možno sa bude vyhrážať, možno bude vypisovať... Ale nikdy to nebude ľahšie ako práve teraz. Každým jedným dňom sa ti slučka sťahuje pevnejšie.
Máš 19, krásny vek na kamarátov, kamarátky, výlety, diskotéky, brigády.... Nezahoď tieto roky.
Raz keď si nájdeš niekoho normálneho budeš samé sebe ďakovať, že si nechala toto individuum
Utekaj kade ľahšie teraz kým sa ešte dá.

1fifinka1
22. nov 2022

5 strán a nikde rady od Zora? Môj deň práve stratil zmysel. K téme.... Komu niet rady... Moja mama je taka istá. Bez rodiny, bez priateľov, 25 rokov bez prace. Bez svojho názoru. Lebo otec zakázal. Je z nej alkoholicka troska, ktorá stratila zmysel života pred 20 rokmi. Tam modrina pod okom, tam ruka zlomená. Ved a čo... A tiež jej dohovarala vlastná mama dokonca a nepomohlo. Nuž. Tu je to tiež zbytočne.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
aurora33
22. nov 2022

@aria07 no úžasný priateľ, klasicky maniulator

neznamaznama
22. nov 2022

@aria07 NEMILUJEŠ ho. Nemôžem milovať človeka, ktorý ma trápi. To máš ako so štokholmskym syndrómom. Človek si myslí, že únosca mu nechce zle, že ho má rád a všetko to robí pre neho. A tak ho začne brániť. Aj ty brániš tohto debil.a. Skús si nájsť niečo o manipulatoroch a ziarlivcoch. Ale (teraz budem hnusná a protivná), osobne si myslím, že ho neopustíš. Nie teraz. O pár rokov, keď budeš zničená a zlomená to možno spravíš, ale teraz máš ružové okuliare. Budem veriť a dúfať, že si ich zlozíš ešte dnes a do týždňa pozeráš na svet reálne. Ale ver mi, vzťah môže vyzerať aj inak. Že môžeš robiť kde chceš, že môžeš ísť na kávu, s kým chceš.....

Mimochodom, keď budete mať deti, tvoj život skončil. A nečakaj, že budeš môcť do práce. Do hocijakej práce. Nehrozí meškanie so škôlky, školy, obchodu.

Je mi viac ako jasné, že moje slová ( a slová veľa žien tu) padnú mimo, ale musela som to napísať. Ešte že som tú tému večer odignorovala, mala by som problém zaspať od nervov.

aria07
autor
22. nov 2022

@neznamaznama netuším aké to je mat iný vzťah kef toto je moj prvý a nič iné som nezažila, nepoznám ako sa správajú iný chlapi vo vzťahoch. Poznala som veľa chlapov, väčšinou každý chcel len jedno tak automaticky som to nechcela a vycúvala.

1fifinka1
22. nov 2022

@aria07 preboha, ale ved nemusíš mať 5 vzťahov aby si vedela, že toto nie je v poriadku! Toto, čo píšeš sa už fakt nedá čítať. Dievča dievča kde máš rodičov? Daj nám číslo, dane im to prečítať, nech aspoň oni zasiahnu. V živote nikdy by som nedovolila dcére žiť s takýmto magorom. Halooooo, čo sa ešte musí stať, aby si to pochopila? . Ale ty máš strach, že? Z neho. Teraz je na teba krátky, ochhrania ta rodičia, ale potom už nie. Na ct2 vodí seriál. Včera som pozerala tiež. O týraných deťoch a ženách. Pozri si to.

majloo
22. nov 2022

@aria07 si mladucka, cely zivot pred sebou, rozid sa s nim, dostuduj, pracuj popri skole, cestuj, spoznavaj novych ludi, nenechaj sa obmedzovat, naco ti je taky chlap, mal by ta podporovat a nie ta brzdit. Musis mat svoju hodnotu a pri sebe muza, co si ta vazi a podporuje ta. Toto preboli... Pamataj.. "pro jedno kvítí slunce nesvítí"

derdia
22. nov 2022

@aria07 keby ti zakazuje, drogy, alkohol atd, ale tebe zakazuje zit, a dychat... Nema na to pravo. Je to nevyspely jedinec... Treba ho "darovat" niekomu inemu😊👍

aurora33
22. nov 2022

@aria07 to nie je výhovorka, že si predtým nemala iný vzťah. Plus ako píšeš, že každý chlap chce len jedno, to tiež nie je pravda, skus hľadať niekde inde potom. Ale toto ako ti postupne zakazuje všetko to je naozaj choré. Predstav si, že budete mať deti, ako od neho odídeš bez skoly, prace peňazí? Stavím sa o čokoľvek že ďalšia vec, ktorú ti zákaze bude škola, ved načo ti ju treba keď tvoj cukricek ti kúpi všetko čo len budeš chcieť, však?

annadobsonyova
22. nov 2022

@aria07 necitam celu diskusiu, len Ti polozim otazku- podla Teba preco zavadza tieto opatrenia? Z lasky? Ak si si odpovedala slovickom ano, tak tu debata aj konci. Sama sa musis zobudit, my Ti tu mozeme kecat 0-24 o povahe lasky, o tom ako vyzera toxicke spravanie manipulatora, alebo ze si si to priniesla z domu ze nieco taketo vobec tolerujes.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
1fifinka1
22. nov 2022

@aria07 niečo ti napíšem. Láska je keď ti partner pomasíruje večer nohy, pretože vie, ze si mala ťažký deň, napriek tomu, že sám je unavený. Láska je keď prídete z prace a on sa ta opýta, zlato ako bolo v práci. Láska je keď zaspis pred telkou poobede a on ta zakryje. Láska je, keď sa ta opýta co je s tebou a snaží sa ti pomôcť. Láska je keď ti povie, my to spolu zvládneme. Láska je keď sa usmejes na neho keď ti ráno robí kakao. Láska je keď ta pošle von s priateľmi, lebo vie, že sú pre teba a v tvojom živote dôležití. Láska je, keď spolu idete na nákup a on hodí do košíka tvoju obľúbenú čokoládu. Láska je keď vyberie myčku, alebo zloží prádlo, lebo vie, že ty chystáš večeru. Láska je ucta, láska je tolerancia, láska je empatia, láska je zdvorilost, láska je zmysel vzťahu. Táto rovnica ale musí mať znamienko =. Polož si otázku, úprimne sama k sebe, nechcela by si žiť v láske?

komplikovana
22. nov 2022

@aria07 prosim, neklam samu seba, nesnaz sa si nahovorit, ze raz mozno bude dobre. Nie nebude. Ty rozhodujes za svoj zivot, nie tvoj frajer. Skus pocuvat svoj strach co ti hovori. Zatial som necitala ani jeden pozitivny komentar k tvojej situacii. Skus sa aspon zamysliet, ci to co piseme, moze byt aspon trosku pravda. Co pre teba znamena laska? Pri milovanej osobe sa mas rozvijat, doslova lietat od stastia a nie sa citit ako vo vazeni. Mate byt rovnocenni partneri. Mas trosku pomylene definicie.

ghostsgirl
22. nov 2022

@aria07 kazda takáto podobna story zacina rovnako: zena ma uzasneho, dokonaleho priatela, ale... A za tym ale nasleduje nieco, co sa totalne vylucuje s tym zaciatkom vety a ziadna pricetna zena by nikdy nic take netolerovala ani 10 min...
Inak mi to pripomina pribeh jednej mojej kamosky, co mi raz rozpravala. To bolo este davnejsie pred erou gps a sledovania cez mobily. Raz bola nakupovat so svojou kolegynou a ta kolegyna mala podobne trafeneho priatela, presne ako cez kopirak jej zakazoval kamosky, chodenie von, proste vsetko. Samozrejme, ze ona ho klamala a bola s kamoskou nakupovat. On ju stale kontroloval cez telefon, tak samozrejme zavolal aj ked bola zrovna v nakupnom centre. Ona ho oklamala, ze je doma a tak jej povedal, nech do 30 s splachne zachod, aby to pocul do telefonu. Ona hned ako splasena zacla v panike hladat v tom nakupnom centre zachody a pobehovala hore dole, aby to stihla do limitu. Ked som tuto story pocula nechapala som ako moze byt niekto tak strasne zaslepeny a chodit s takym clovekom. Preslo par rokov a takych zien je podla tychto diskusii stale viac a viac. Smutne