Priateľ nechce dieťa
Ahojte chcem sa opýtať, mam 25 rokov, priateľ má 23 zachvilu 24. Sme spolu 3 a pol roka, vzdy som chcela dieťa, nikdy som na priateľa netlacila, ale teraz už keď sme tak dlho spolu, tak niejak som začala tlačiť, q vtedy mi povedal ze nevie ci vôbec chce deti alebo až o 5 rokov, čo si myslíte mňa to dosť zranilo neskutočne ho milujem
@janasilnajana presne ako píšeš, jeho vyjadrenia sú známkou toho,že si nieje istý ani vašim vzťahom. Ja keď som začala chodiť s moji mužom mala som 20 rokov a on 26, ja som po týždni vedela že je to človek s ktorým chcem mať deti a on napriek tomu že som bola jeho prvá frajerka tak sme sa po pol roku chodenia bežné bavili kedy svadbaz deti a pod. Na rozprávaní nič nieje. Aj my sme vedeli že počkáme kým skončím vysokú, ale vedela som jeho plány, že som v nich aj ja a rodina,nie len že raz možno, alebo netlač na mna. To hovorí tej mojej kamoške frajer už 15 rokov. Nedospel, nezmenil názor, nepohne s ním nikto a nič.
@janasilnajana mala som dlhodoby vztah, bola som 2 roky po vysokej skole a dieta som nechcela. Este pred rokom som tvrdila, ze ak ziadne nebude, nic sa mi nestane (partnera som milovala a chceli sme sa brat). Teraz mam noveho partnera a uz niekolko mesiacov sa u mna prejavuju silne materinske pudy 😃 Mozno je to vekom, mozno partnerom, tazko povedat. Ale ak by ma predchadzajuci partner "presvedcil" mat dieta, hoci by som si tym sama nebola ista, myslim, ze by to nedopadlo dobre. Dieta je zavazok na cely zvysok zivota a ak si niekto nie je isty tym, ze ho chce, je fajn mu nechat cas a priestor sa rozhodnut. 24-25 rokov podla mna nie je tolko, aby ste sa museli do toho hrnut, tak mozno este pockaj a ak sa nic nezmeni v casovom horizonte, aky si ochotna akceptovat, porozpravajte sa znovu a prehodnotte, ci mate v zivote tie iste priority a ciele. Aby to zase nedopadlo tak, ze mu budes vycitat, ze ste dieta nemali, alebo on tebe, ze dieta nechcel. Kazdopadne drzim palce 🙂
buď je ešte mladý a sa na to necíti, alebo naozaj nechce. Ja som takto zabila s bývalým partnerom 5 rokov a potom sa rozišiel so mnou s tým, že on deti nechce a že si chce užívať. Tak si našiel o 10 rokov mladšiu babu od neho....mne ostali len oči pre plač, 30-tka na krku a vtedy sa mi zrútil celý život ako domček z karát. Nevedela som si život bez neho ani predstaviť. Ale jedného pekného dňa prišiel človek, ktorý ma skutočne miluje pomohol mi zabudnúť na minulosť a teraz čakáme naše spoločné bábo a som veľmi šťastná 🙂 Takže určite si zváž svoje priority a neostávaj s niekym ak vieš, že to nemá zmysel. Hlavne si musíte ujasniť, či nechce vôbec alebo nechce momentálne. to je to najdôležitejšie. Držím ti palce 🙂
Mas 25 a chces dieta. Mas uz vytvorenu nejaky plan, viziu, mate zeleznu rezervu, mate vlastne byvanie? Kde budete s tym dietatom byvat, co mu date jest, co mu obleciete. Ci najskor hop do studenej vody a potom sa rovno v nej nejako naucime plavat, alebo sa utopime?
Ty chces dieta, ale on vas oboch bude musiet dlhe roky financovat = Ty si este ani len nezacala poriadne pracovat a uz budes dlhe roky mimo prac.trh. Dlhe hodiny v praci plus starost o dieta plus domace prace = zbohom mladost, zbohom zaluby, cestovanie, kamosi. Ty dostanes vytuzenu babiku, on povinnost zivit rodinu.
Vacsina chlapov je fyzicky zrela na dieta od puberty, ale psychicky, zodpovednostou a financne az po 30tke - chcu mat postavene, zarobene, odlozene. Bud pockas, alebo si najdes vynimku, co chce deti pomaly uz v 15. 🙂
@majkeel konecne jeden pragmaticky, zrely nazor.👍
@majkeel veď to píše v poslednom príspevku 🙄
@janasilnajana nechce svadbu, nechce deti ... myslím si, že toto stačí na urobenie si názoru. Svadba sa dá urobiť aj o 2-ch svedkoch, čiže argument, že svadba stojí vela by u mňa neprešla + tie deti, no hladaj radšej iného otca pre svoje deti.
@majkeel prečítaj si všetko a zistíš, že som písala, že máme bývanie, on stálu prácu, ja som zamestnaná, peniaze našetrene. 3 a pol roka a stojíme na mŕtvom bode,chcela som to posunúť. Nie som hlúpa premyslela som si to poriadne, keď som stále videla tie ženy ktoré partner opustí, hneď ako zisti, ze je tehotná, alebo ich mlátí tak som dúfala, že ja tak nedopadnem, ale pre istotu som si i sama našetrila. Bola som rada, keď som stretla toho svojho priateľa, vedela som ze ten by ma neopustil. Ale už sa upokoj, už sme sa rozišli. Takže skúsim možno si nájdem tu výnimku 😂
Nemyslim si ze by nechcel deti nikdy, skôr sa nad tým podla mna nezamýšľa a nechce ich teraz.. možno ich nebude chcieť ani o rok, dva, päť.. a ma na to právo.. potom pride cas, ked si (či uz s tebou alebo s inou partnerkou) povie ze ake fajn by bolo mať vlastnú rodinu, chce ju a je na ňu pripravený, fyzicky, psychicky aj finančne.. tebe asi nezostáva nič iné, iba sa s tým zmieriť a počkať az bude sám chcieť, alebo sa poobzerať po niekok kto je rovnalo naladený na rodinu ako ty.. presviedčať ho je blbosť, lebo to môže dopadnúť katastrofálne 🙈🙈
@janasilnajana to ste mali ake byvanie a teda spolocne zariadeny zivot, ked si si len tak jednoducho zbalila vsetky svoje veci a cestujes domov?
@jankalukasova ja som s nim bývala v Česku, v byte, všetke spoločne veci kuchynská linka, obývačka, to som mu nechala, hrozne to boli tak nechcem sa s ním ešte hádať o tom koľko čo stalo, každú sekundu mu chcem povedať že kašlem nato ze deti nemusíme mat ale to ja ich chcem. Zato ze som mu to nechala ma on odviezol domov s vecami a ďalšie mi dovezie nabudúce.
@janasilnajana myslím, že keď ťa ešte aj odviezol domov a nijako o teba nebojoval, je to jasné. Potrebuješ partnera na rovnakej rozumovej úrovni, lebo s týmto ste sa skrátka “nestretli”. Žiadna veda. Chalan si ešte bude užívať a ty už možno kočíkovať
@janasilnajana nuz. tak to malo rychly spad. ale zas nemat deti s fajn chlapom ako ich mat s debilom. na to pozor
@janasilnajana tak to z toho vysiel dobre... zjavne, ked nemal problem ta takto jednoducho vystahovat sa ulavilo aj jemu... a praca? Nemas tam pracu?
@jankalukasova prekvapilo to aj mňa síce išli mu slzicky, keď som vystupovala, ale čakala som niečo viac ja som plakala celu cestu a pýtala sa a ponižovala ci si to nechce premyslieť a porozprávať sa o tom a urobiť niejaky kompromis... Mam pracu ale vybrala som si všetko dovolenky a ku koncu roku mi tak akurát konči zmluva takže som volala nech mi ju nepredlzuju.
Verím, že Ťa to bolí, vzťahové veci nie sú jednoduché ... si mladučká, vylížeš sa z rán ... chcieť či nechcieť deti je moc dôležitá otázka v partnerstve, manželstve ... to nie je akože Ty chceš ružový gauč, frajer modrý ... tým, že by si to v sebe potláčala, by si sa iba trápila ... a on tiež ... sú muži, ktorí deti nechcú, a pritom sú to dobráci od kosti, žiadni hajzli.
@janasilnajana
@janasilnajana drzim palce, nech si opat zasa stastna.
No mozno by bolo fajn k dalsiemu vztahu nepristupovat stylom " keby mal rovnako rad ako ja jeho..." -to neexistuje. Kazdy ma rad inym sposobom. Necakaj, ze za to, ze niekoho lubis, ti to on "vrati" tak, ako si predstavujes. Ked nebudes mat konkretne ocakavania, bude ti ovela lepsie.
Ps: ja som tiez stratila dost rokov s niekym, kto ma natahoval a kludne mi to mohol povedat aj o 5 rokov skor, ukoncila by som to. Nebol to jediny dovod na rozchod, ale pre mna dost vazny.
@janasilnajana Tak neviem....ako chápem ho trošku,že ak sa necíti ešte tak prosto ho nedonútiš...lenže on by sa mal tiež zamyslieť aj nad tým čo ty chceš a aký je tvoj postoj....ale toto vyzera ,že sa nad tým ani nezamýšľa...prosto tá narychlo zrušil,ze nie a hotovo...zabezpečení evidentne ste...čiže podľa mňa sa skôr nechce takto viazať a vzdat svojej "slobody "....a to už je na tvojom zvážení či chceš ešte pár rokov čakať v neistote kedy sa on pre dieťa rozhodne a či sa vôbec pre neho rozhodne.....
@lia2321 no ak si prečítaš všetko dozvieš sa že už som ho dnes opustila
@janasilnajana ja viem...ja ti nechcem viac ublizovat..bože chráň...a nebudem písať,že viem ako ti je...neviem...to iba ty sama vieš...všetko co som chcela povedať je ,že to čo ty chceš ma byť pre teba prvoradé a veľmi veľmi ti prajem,aby to rýchlo prebolelo a bola si už iba šťastná s niekým kto ti da po čom túžis 😊😊😊😊
@janasilnajana mozno rozchod je v tomto pripade spravny aj ked velmi bolestivy krok. Mat ci nemat (a cca kedy) spolu dieta je tak zavazna vec vo vztahu ze v tomto by ste mali mat podobny nazor inac je to velmi zle. To je jedna s veci pri ktorych kompromis boli.. vzdy, jedneho ci druheho.
Ja napriklad deti nechcem, jedno uz mam, staci, je uz vacsia a je to super. Neviem si predstavit zit s niekym kto by po detoch tuzil, vedela by som z lasky spravit vela veci co sa mi moc nepaci, napriklad prestahovat sa, byvat v panelaku, chovat slepice, ist na dovolenku do Chorvatska atd.... to by som prekusla ale dieta nie. A vidiet milovaneho cloveka ako sa koli tomu trapi, riesit tuto temu znova a znova po kazdej navsteve rodiny s malymi detmi, pri kazdej otazke od rodicov, pri kazdom prechadzani okolo obchodu s kocarom /lebo ano, clovek co naozaj tuzi po detoch tak sa takto rozcitlivie naozaj casto...
Toto sa velmi tazko vysvetluje, ja tvojho priatela chapem, s dietatom konci fitko, vylety, bezstarostnost, to musis toho maleho cloviecika velmi chciet aby si prezila tie prve roky kriku, chudoby a stresu v pohode a bez pocitu krivdy. Tak to je.
Vsak uvidis, mozno budete od seba chvilu a prehodnotite svoje priority. Inac 25 je podla mna tak akurat, ja som vtedy otehotnela a som celkom rada ..ani skoro ani neskoro
Čo by za toto dal môj bratranec, keby nájde dievča čo chce rodinu 😶 on ma zas opačný problém, ženy sa stránia zodpovednosti
Ináč, ja mam 27, dcéru 3,5 ročnú a môj partner mal 22 keď sme sa dali dokopy. Nezlakol sa ani dcérky, dokonca sám chce ďalšie bábo. Už sme aj manželia a to nedávno mal 23.
@janasilnajana je ešte príliš mlady.. ja som.sice vzdy chcela deti,ale.nie v tom veku. Netlac na pilu a pockaj alebo si najdi ineho,ktory chce hned. Mne, ked mi moj vtedajsi,o 4roky mladis priatel vravel o deťoch, tak mi vlasy dupkom vstavali,ale u mna to bolo tym,ze nebol ten pravy, preto som tak reagovala, lebo inak som deti deti chcela.
@janasilnajana v skratke ti napisem moju skusenost
V 20 tich som zacala chodit s mojim manzelom. Obaja sme chodili na vysoku, po vysokej sme si hladali pracu a kym sme si kupili byt som mala 26 rokov (skor to ani neslo, kedze by studentom nedal nikto uver), nazivali sme si spolu v novom byte 2 roky, bolo nam super, mali sme jeden druheho, ja som bola ta co prisla s napadom, ze by sme sa vzali v zahranici len my dvaja a svedkovia. Napad sa mu pacil a my sme sa vzali po 9 rokoch chodenia a vyse dvoch rokoch spolocneho byvania. Svadbu sme mali v lete 2015 a kratko po svadbe som zatuzila po dietati. Mala som 29 a 9 rocny vztah takze uz by bolo aj nacase. Lenze moj manzel sa zacal vykrucat, ze on sa na to este neciti. Wtf? Asi som zle pocula. V otazke deti sme mali vzdy jasno. Lenze moj muz tak zpohodlnel a zapacil sa mu beztarostny zivot vo dvojici, ze sa mu do dietata este nechcelo. Pre mna to bola riadna podpasovka a so slzami v ovciach som sa ho spytala, preco ma klamal, ze chce mat deti? Povedala som mu, ze ja si zivot bez deti neviem predstavit a tym padom sme my dvaja skoncili. Odisla som. Zavolal ma naspat, ze sa porozpravame. Povedal mi, ze ma lubi a nechce ma stratit, ze chce so mnou dieta. O par mesiacov som otehotnela a mame krasnu dceru, ktoru neskutocne lubi. Nezostavala by som s muzom, ktory sa na to neciti. Keby na svojho muza nezatlacim tak by sa na to necitil do dnes. Muz uz druhe dieta nechce, ja som zo zaciatku aj chcela no teraz uz skor nie ako ano. Je to aj kvoli veku. Dam ti radu. Necakaj do 30tky, ak mas na to prostriedky, byvanie a spravneho chlapa necakaj na nic. Viem ake to je ked zacne zena tuzit po dietati a druha strana nie. Keby mu na tebe naozaj zalezalo tak by siel do dietata.
@0kristina0 ja viem veľa ľudí mi v tomto príspevku písalo zr je mladý, ja viem ze je. Ale ja sa nato cítim. On nad tým ani nepremýšľal on proste povedal nie. Povedala som si ak by ma miloval aspoň by zaváhal,premýšľal. 2 roky si už spolu žijeme, zariadili sme si všetko a on mi povie ze nikdy alebo o 5 rokov. Je fakt ze som mu povedala ze ak by s tým súhlasil ešte by som chcela 6 mesiacov počkať ze porodila by som na jeho 25tku no on nie proste nie. Už nie sme spolu ale vadí mi ako ľahko ma nechal odísť každý deň sa ponižujem a píšem mu ci si to nerozmyslel on mi napíše jedno slovo nie a mňa to tak boli ale aspoň viem kto viac ľúbil
@janasilnajana Dobre si spravila, že si odišla, obdivujem tento tvoj odvážny krok. Nekaz ho zbytočným prosením a pohľadom vzad!!
Dieťa nie je vec, ani dôkaz lásky. Môžem ti popísať príbehy detí, čo ich otcovia nechceli, a teda to nie je žiadne terno. V jednom prípade matka umrela a dcéra študentka sa teraz sama stará teraz o postihnutého brata, lebo otec má predsa svoje koníčky. Dieťa chlapov nemení ako mávnutím čarovného prútika. Buď rada, že si sa dozvedela pravdu pred tehotenstvom a môžeš hľadať partnera, čo ti lepšie sadne. Chceš doživotne počúvať"ty sa postaraj, veď ty si ho chcela"? Teraz to bolí, ale budeš raz rada za toto rozhodnutie.

Manželova sestra bola s mužom 15 rokov ... on to stále odkladal, stále sa vyhováral, ona čakala, dúfala, po 15 rokoch povedal, že nechce deti ... ona mala vtedy 36 ... rozviedli sa, lebo ona veľmi túžila po deťoch ... po pol roku stretla muža, s ktorým si rozumela, ktorý detičky chcel ... po roku otehotnela, majú krásneho zdravého syna ... nečakaj, nezahadzuj najkrajšie roky života čakaním, dúfaním, že možno názor zmení ... nezmení. Môj brat mal 25, keď vyhlásil, že deti nechce. S mamou sme sa smiali, že je mladý, "hlúpy", keď "dospeje", názor zmení ... dnes má 30 - zrelý muž, no názor nezmenil ... sú takí muži, ktorí sa svojho pohodlia nevzdajú za nič na svete.
@janasilnajana