icon

Priateľ nechce svadbu - vaše názory

michelle188
3. sep 2017

Ahojte ženy... Chcem sa trošku vyrozprávať, nakoľko nemám komu a už si neviem rady.... Mám priateľa 4+ roky sme spolu z toho 1 rok aj 2 mesiace syna s priateľom... O svadbe sa rozprávame už od kedy som (plánovane) otehotnela, ale niečo ako zásnuby pre neho asi strata času... Toľko krát som čakala, chcela som po pôrode riešiť svadbu, ale on sa na to nejak nemal... Na to že máme syna a každý nič nehovorí a nič iné nečaká len snubný prsteň na mojej ruke, je mi to už blbé, už neviem čo mám komu povedať, ale pri slove "svadba" pre otca mojho syna je to nejaké slovo ktorému zrejme nechápe alebo čo... Vždy je nervózny ak spomeniem svadbu, buď sa vyhovára na financie, s ktorými ale vôbec nie je problém.. Vždy si nájde nejakú výhovorku, ale nie, nehovorím vždy len o svadbe, len chcem svadbu kým je ešte syn malý, že to tak ešte nechápe a hlavne nech nepadne otázka "Mamka prečo sa voláš inak ako ja a ocko?" To by ma položilo :( Pred pár dňami sme boli na svadbe, chytila som vytúženú svadobnú kyticu a keď videli všetci, že som ju chytila, začali rozprávať, že konečne a do roka a do dňa bude ďalšia svadba, tak on sa len chytal za hlavu... :( A ja neviem čo si myslieť... Je medzi nami 14 ročný rozdiel, ja som mladšia a on veľmi dobre vie že pre mňa je svadba dosť podstatná a dieťa som chcela pred svadbou s tým, že keď sa narodí, aj keď si to nebude pamätať tak aj tak bude súčasťou toho krásneho dňa... Len nechápem prečo sa mu nejak nechce do zásnub :( Mám v pláne počkať do konca tohto roka a potom z tohto bludneho kruhu ujisť.... Prosím o vaše názory... Vďaka

evittam
4. sep 2017

@michelle188 My ten šmrnc mame aj bez svadby a uz 16rokov.😋😉

sense
4. sep 2017

@ebi88 nuz ale potom si take zeny same mozu zato ako dopadnu

megika1
4. sep 2017

netlačiť,veď to musí byť rozhodnutie z oboch strán .....

ebi88
4. sep 2017

@sense no neviem, ked ta niekto osali, ako tomu predist. Nienkazdy ma otvorene tretie oko. Ak si na takeho nenatrafila, mas stastie. To sa potom, vazne bez utoku, ale lahko hovori na druhe, ze su hysterky.

tana85
4. sep 2017

citam citam a tolko si protirecis, ze az...najskor chces svadbu v bielych satach, uzit si ten jeden den, zmenit priezvisko...hned na to ti staci zmenit priezvisko podla tvojej mamy, zmenit ho aj synovi a potom uz svadbu netreba...a nakoniec chces istotu manzelstva kvoli synovi. tak o co ti vlastne ide? uprac si to v hlave. zjavne mu tym usi pilis kazdy den. chytila si kyticu, chudaka oblial pot. a ani sa necudujem. zmenou priezviska syna ho chces potrestat? donutit aby si to rozmyslel?? moj manzel neznasa vsetky cirkusy a byt stredobod pozornosti. kompromis bol komorna svadba na urade, bez tancovacky a hostiny a bielych siat. trochu mi je to luto, ale na prvom mieste bolo manzelstvo, a nie biele saty a 100 hosti

ebi88
4. sep 2017

@tana85 veru aj ja som si vsimla ze autorka si odporuje, raz tak raz tak. Najskor ale , celkom polopate, chce svadbu, a muz nechce. No a to ani do lava ani do prava. Taka situacia. Toez myslim ze dieta nemalo byt skor nez minimalne zavazne zajednany termin ak uz nie svadba.

michelle188
autor
4. sep 2017

@tana85 neprotirecim si, viem co chcem presne... Zmena priezviska na mamine aj so synom bude ak sa k tej svadbe nedostaneme, pochopitelne... Aj moj chce svadbu, rozprava o nej ako chce co chce, ale ma cas a ja som len chcela pocut normalne rady alebo pocut zenu ktora to ma doma narovnako....

miricka77
4. sep 2017

@ebi88 kriste,ty mas ine nazory na chlapov.vsetko vies,ako sa ktory bude chovat v danej situaci...Ako teraz vsetci klamu,podvadzaju,balamutia?A kde mas zaruku,ze ta neopusti,ked budete manzelia?A ze kazda normalna caka od vztahu svadbu????Tak potom ja prva niesom normalna a par zien,co tu pisali,tiez nie.To si taka obmedzena ci taka jednoducha,ze tu razis taky nazor na chlapov?no mam dost.

michelle188
autor
4. sep 2017

Dieťa som chcela ! 🙂 Na dieťa papier nepotrebujem, prvé som chcela mat cim skor tym lepsie... Lenze moj chlap nechce svadbu na urade a len so svedkami... Chce vsetko co k tomu patri...

obsadenemeno
4. sep 2017

@michelle188 no tak ked tvrdis teraz, ze ten tvoj tu svadbu chce, dokonca so vsetkymi serepetickami, tak potom nechapem, naco si zalozila temu s nazvom "nechce svadbu". Tiez sa mi vidi, ze si odporujes.

tana85
4. sep 2017

@michelle188 tak cakaj a dufaj, nic ine sa neda poradit

ebi88
4. sep 2017

@miricka77 no ja a kopec dalsich, co chce zit normalny rodinny zivot. Pre ktore sobas nieco znamena. Ak pre teba nie, potom neviem, co sa ozyvas.

michelle188
autor
4. sep 2017

@obsadenemeno Tak rozpravame sa o nej obcas... ale preco caka na zasnuby? Pochopilo ma len par ludi... A ja som sa tu v tom uz stratila tak to neriesim... Kazdy napise nieco ja odpisem podla toho co pisal a niekto druhy si to vysvetli presne tak zle ako ty... Par zien mi napisalo presne to co som chcela pocut tak vdaka

somavi
4. sep 2017

ahoj , medzi mnou a mojim mužom je tiez taký vekový rozdiel , tiez som otehotnela plánovane a môj uz muž ma vtedy požiadal o ruku ... no a odvtedy sa o svadbe nechcel ani rozprávať 😀 Stále len potom sa porozprávame, teraz nie , inokedy ... dcéra mala uz rok , ked som mala toho dosť a vyletela som uz na nho , ze kde je problém , ci si ma nechce vziať alebo co . No a vtedy mi povedal , ze chce aby sme sa vzali , len sa strašne boji svadby. Ze ked si predstaví tých ľudí , tie stresy .. ze sa mu do toho nechce . Ale zvládol to a bola z toho super party 😀 Aj s našim drobcom . Možno je taký problém aj u vas 😏

stanulienkat
4. sep 2017

Preto sa hovori: postav dom,zasad strom a splod syna a nie naopak. Keby si ta chcel zobrat,tak uz to urobi. Keby mne s tym muz stale pilil usi, asi by ma porazilo. Nechcela si nahpdou ako prve diata len preto, aby si si ho poistila? Takyto omyl robi mnoho zien a potom su sklamane, ze si tym neudrzalo chlapa. Keby som mala kvalitny a stabilny vztah,tak by som neriesila kus papiera.

missguerlain
4. sep 2017

@michelle188 Aha takze tvoj chlap chce svadbu, lenze nie s tebou...?

sticker
obsadenemeno
4. sep 2017

@michelle188 ale mozno by si nemala brat do uvahy len tie prispevky, kde sa pise, co chces pocut....lebo ako ti to pomoze k tomu, aby sa ten tvoj k tej svadbe rozkyval???
Niekedy sa treba zamysliet aj nad prispevkami, ktore nie su tym, co chces pocut. Vidiet situaciu z ineho uhla. A zacat sa k situacii stavat trosku inak. Lebo ked to, co robis doteraz, neviedlo k tomu, co chces, aky ma vyznam v tom pokracovat?

Ja by som ti doporucila nevrtat sa v tom, nespominat svadbu ci zasnuby. Hlavne ak je vas vztah inak fajn. Mozno mu zacne vrtat v hlave, ze preco to uz nespominas. Chlapi su taki. Ked bude mat pocit, ze si ho az tak velmi vziat nechces, bude to on, co sa bude do tej svadby hrnut. Muzska jesitnost. Ved ako by to bolo, ze si ma zrazu nechce vziat? Ja ju do tej svadby dokopem aj keby neviemco!!!! 😀

michelle188
autor
4. sep 2017

@stanulienkat Nie to určite nie 🙂 Obaja sme túžili po synovi... 🙂

@missguerlain To iste chce, obaja sme hasiči a hovorim že sme sa o tom normálne bavili a chceme hasičskú svadbu 🙂

vespertine
4. sep 2017

@michelle188 Ono to mozno casom pride. Chlap chce mat ten pocit, ze pre svadbu sa rozhodol sam, tak ho chvilu nechaj, mozno uz vybera prsten a ani o tom nevies. Ja cakam druhe a vydata nie som. Prve tehotenstvo bolo prekvapenim, a ani ja sama som sa nechcela vydavat tehotna. O svadbe sa bavime. Je v plane. Tiez obcas nechapem, na co sa caka, ale zistila som, ze proste chlap ma o tom tiez nejaku predstavu, ktoru chce naplnit. Vztah mame zatial velmi dobry, nemam sa na co ine stazovat. A take tie mudre reci, ze tak nemali ste si robit deti, kym si vas nevzal...no to uz je co za nazor. To mozeme cakat niektore do patdesiatky, vsakano. Plodnost zeny je trochu obmedzenejsia nez plodnost muza. Aj manzelia vas mozu opustit a pravny status je vam na dve veci, ak vam proste neposiela peniaze a nezaujima sa ani o deti. A ze takych chlapov je dost...a aj tych zien, so "statusom".

modrava
4. sep 2017

neviem ci tu padlo to kolko mas ty a tvoj priatel rokov, ale ocakavat po rokoch spolocneho zivota od chlapa co uz ma co to odzite, zasnuby, to by som sa velmi divila ak by bol z predstavy takeho divadielka nadseny. rovnako ho pravdepodobne odradza svadba na "tvoj" sposob.

realne by som si u vas predstavila vas dvoch, syna, rodicov a surodencov. desatminutova zalezitost na urade, ziadne nasuchorene saty a poschodove torty.
jednoducho uradny akt a styri podpisy. ja viem, manzelstvo a vztah je o inom..

ale z vlastnej skusenosti. ovdovela som kusok po 40ke. to sirtotske a vdovske mi spravilo polovicu mesacneho prijmu a pri detoch je dost podstatne. a to uz nehovorim o kamoske, ktoru od priatelovho majetku a bytu v ktorom 20 rokov byvali odstavili po jeho nahlej smrti jeho pribuzni.

musis si uvedomit co je dolezite a rozmyslat prakticky. ked nemoze byt romantika, ktoru si uz presvihla, tak nech je aspon tvoja a synova pravna ochrana.
na tichu malu nenapadnu svadbu by si priatela uz presvedcit mohla.

miricka77
4. sep 2017

@ebi88 ozyvam sa,lebo je to verejne forum,som svojpravna mozem tu vyjadrit svoj nazor.staci ti take vysvetlenie?A predstav si,zijem v peknom vztahu bez papiera a zijem normalny rodinny zivot a mozno omnoho kvalitnejsi a tie vydate damy.

miricka77
4. sep 2017

Ako tie vydate damy

ebi88
4. sep 2017

@miricka77 mozes sa vyjadrit, presne z tych dovodov co si napisal, asi tak sa mozes vyjadrit ako aj ja, tak bez tych urazok, poprosim. Moje vyjadrenie je, ze ked tebe to nechyba a si spokojna , predstav si ze su aj ine osudy ine vztahy a ine zeny.

andra77
4. sep 2017

@modrava ta právna ochrana je potrebná. Ja si vždy spomeniem na prípad skupiny Senzus, ked počujem, že majú dieťa, ale žijú na hromádke....na speváka, ktorý tiež mal už partnerku aj dieťa, ale neboli svoji, viem, že po jeho smrti ta jeho partnerka sa vyjadrila, že tiež ho nemohla dotlačiť k svadbe a sú problémy s dedičstvom atd.On už raz bol ženatý v mladosti s norkou či finkou aj mal dieťa tak 2 - krát už nechcel....nech si hovorí kto chce čo chce, že svadba je prežitok, ale.....🙂má svoj zmysel...)

missguerlain
4. sep 2017

@michelle188 Tak ja to asi nechapem, tak co je teda problem? Lebo to prezentujes teraz ako keby ziaden problem nebol, tak naco si zakladala tuto diskusiu?
Hovoris, ze on chce svadbu, ty chces svadbu, rozpravate sa o tom...no ale on nic pre tu svadbu nespravil sa mi zda, tak ci to nie je len o 'rozpravani'...

sticker
terezka1947
4. sep 2017

svadba nie je len o satach,kostole....nie iba o prestizi
ale o niecom nedefinovatelnom,istote?neviem to pomenovat
ono,pokial muz je dospely,chce mat rodinu a dieta a vsetko,co k tomu patri
ano,urcite sa boji....ale je chlap...
neverim,ze ludia bez papiera netuzia po istotach....otazka je preco svadba nie...nie otazka preco svadba ano
casto nas skupinka ludi,kt.zije bez papiera stastne "nuti"dovodit im,preco by mali mas svadbu....otazka si myslim,ze je ina...preco sa tak svadby boja?
lebo stastie a spokojna rodina nie je zavisla od svadby?no,nie je....
tak ja sa pytam,preco svadba nie?
mne to logiku nedava....
strach zo zodpovednosti?alebo co to je?
myslim si,ze by ste si mali sadnut a otvorene rozpravat-normalne si povedat,co a ako s tou svadbou
jasna otazka,preco nie?
toto nie je o tvojom nuteni
ale ak idu do vztahu ludia s tym,ze nechcu obaja svadbu-OK
ale ak idu do vztahu s tym,ze jeden druhemu naklamava,ze ano,ano...raz...a ten druhy caka...fer to nie je
myslim,ze vo vztahu je ferove mat zodpovedane otazky buducnosti,nasich tuzob,ocakavani=toto je dolezita vec-pre teba

sense
4. sep 2017

@michelle188 bez suhlasu otca synovi dieta nezmenis....

libka1
4. sep 2017

@michelle188 ale naozaj si protirecis ked to po sebe precitas. Ved v uvodnom prispevku si ho chcela este opustat ak sa s tebou do konca roka neozeni 🙄
Asi si dost zmatena z toho celeho. Urob si poriadok vo svojom vnutre trochu, prestan tlacit na pilu a ak je tvoj chlap rozumny a ma rizikove zamestnanie, zoberie si ta uz len kvoli tomu, aby mal istotu, ze ked sa raz nieco jemu stane bude o vas aspon trochu postarane. Nevravim ze sirotsky a vdovsky su nejake obr sumy, ale ver ze velmi pomozu v zlej zivotnej situacii. Aj ked dufam, ze o ne nikdy nebudes musiet poziadat 😉

cucoriedka81
4. sep 2017

@star2017
Ale ano jasne ze bude. Syn a otec budu mat spolocne a ja ine. A este k tomu moje stare bude na rodnom liste mojho drobca. Bude to cele dopletene. Ale ja svoje priezvisko neznasam. Je po niekom s kym nemam nic spolocne a to mi neskutocne vadi. Netuzim po svadbe ako z rozpravky. Stacilo by mi ist na MU a tam si za 15minut povedat ano. V to uz ale dufam len na to 1%.

cecilia68
4. sep 2017

@michelle188 Citujem, čo si napísala: Lenze moj chlap nechce svadbu na urade a len so svedkami... Chce vsetko co k tomu patri...A moja otázka....Takže chce sa ženiť, alebo nechce? Lebo z toho všetkého, čo si napísala, ten sa neožení nikdy, aj keby si mu porodila 5 detí. Len čo to spomenieš, už má záchvat paniky a oblieva ho pot 😅