icon

Priateľ nechce živiť rodinu počas mojej rodičovskej

8. okt 2023

Ahojte, som roka doma so synom a priateľ ma posiela do prace už “ma nechce zivit”. On pracuje na 100% HO a vraj popri práci sa dokaze venovat na 100% dietatu. Mne je z toho strasne smutno. Ako by ste sa zachovali? O jasliach nechce pocut, že bude doma on s nim a ani z prace si nechce vziat voľno. (Pracuje tak že ma deadline do kedy ma odovzdat projekty povedal že cez vikendy bude pracovať keď ja budem doma)….

joannita
9. okt 2023

Autorka len bacha na to ked ti plati hypo, kedze nieste manzelia, moze tie peniaze vysudit spat od teba.
Akoze pravdu poviem, mne by sa tiez nepacilo platit hypoteku partnerovi. Naklady na bybanie samozrejme ano, aj stravu by mal platit si myslim a vsetko kol dietata a teba.

petronelag
9. okt 2023

@bluka2 Aj ja si myslím, že on niečo špekuluje, lebo keď dáva 670€, tak by sa dalo povedať, že dáva len na svoje bývanie, potraviny a drogériu a pod. + nejakých 200€ na dieťa. Nie je to veľa, ale mužom, ktorý prídu bývať k priateľke to často vŕta v hlave, že to nie je a nebude ich byt.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
akiana
9. okt 2023

@lonely66 Tak on jej plati 670€ za to, ze u nej byva, a neviem v akom su meste, ale v Bratislave by za najom dvojizbaku dal viac.

bluka2
9. okt 2023

@lonely66 poznas životný štýl človeka s platom v tej kategórii? 670€ spolu na všetko je nič. V tomto prípade bude špekulant ten chlap.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
stevvvka
9. okt 2023

@lonely66 ako prepáč, ale tebe šibe? Ty stále vidíš len to ze on dáva 670 eur ale ved tam býva, nie? A jedlo, energie, obyčajný hajzlak platí ona..

Áno, nie je svätá, aj ona ma iste chyby, ako každý, ale si všimni, ako komunikuje, naznačila, že je viac veci, ktoré jej vadia, ale nebude o nich písať.. Z úcty k nemu.
To, že si uvedomila, že ho nemiluje, prišlo po pôrode, áno, ale to nepríde zo dňa na deň, že je zrazu človek pevné rozhodnutý.. Väčšinou sa ženy ešte snažia nájsť tu iskru, dávajú tomu šancu, skúšajú, veria, že je to len obdobie... Robíš z nej vypočítava mrchu ale chlap s platom 4000 aby ľutoval peniaze na svoje dieťa,to teda je charakter. On s nou tiež nespal asi nasilu, tak je tiež za dieťa zodpovedný.
A nie, ešte nie sú cudzí ľudia, majú nezhody a možno sa rozídu, ale stále spolu žijú a fungujú spolocne. Ona ho tam nedrží nasilu. Véd nech sa pánko zbali, načo čaká?
Zo 4000platu 200minimalne výživné, kľudne aj 300, na ňu tiež aspoň 100, a tých 200 si kľudne doplatí z rezervy. Plus on jej dlhuje za vybavu, ako pisala, všetko kupovala sama. A z materskej platila hypo ona, vtedy tomu chlapovi bolo dobre bývať zadarmo vsak?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
stevvvka
9. okt 2023

@lonely66 jaj, chudáčik chlap, lebo on sa nemôže slobodne dvihnut a odísť, mamička ho nemôže prísť pobaliť, ta otrasná ženská ho priviazala o radiátor. Ak nastalo z jej strany nejaké ochladenie, to si on nevšimol? On nemal potrebu riešiť prečo? Čo sa stalo? Ani nejakú snahu vyvinúť, počuj, čo sa to deje, ideme od seba či prečo si taká chladná? Tiež ju asi nemiloval nehynucou láskou...

Ďakujem za radu, ja som v kľude, ale ty tu v niekoľkých komentaroch vášnivo zástavas toho chlapa, a z nej robíš vypocitavumrchu.

Viem ako funguje výživné, viem, že sa nedáva percento z platu a ze teda 500eur,ako píšeš, je asi max suma. Reálne. Keďže sa zohľadňujú potreby dieťaťa. Ved píšem to isté. Stále lepšie dostať od neho 500 eur, aj teda len 350 dajme tomu, ale vedieť, na čom je. Ona je celkom schopná sa postarať aj o dieťa aj o svoju hypo. Akurát dúfala, že nebude musieť ísť od dieťaťa tak skoro preč a chce to vyriešiť, hľadá riešenia, ale nie je naňho odkázaná. Nech si on tie peniaze kľudne suši na účte. Lebo je tak ťažko dat svojmu dieťaťu ten čas s matkou. A ako stále píšeš, že je cudzia... Véd je to matka jeho dieťaťa. V záujme dieťaťa je predsa vzdy(v takom veku) byt blízko matky

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
anjelok
9. okt 2023

@lonely66 haha aano, moze ist mamicke 😀...ta bude stastim bez seba...a jeho to nebude nic stat, iba tu mamicku asi trocha 🤦‍♀️
Pises, ze ty by si odisla...ale ako vidis, on sa zjavne nikam nechysta, inak by uz bol davno prec...

ahhola
9. okt 2023

Bože, baby, ti dvaja by si mohli nazivať ako hrdlicky, decko majú zdravé, matka s nim chce byť 3 roky, co robí 90% slovenských matiek, ved ďalšie už asi nebude, starí rodiča na nich dlabú, on býva v jej byte, za ktorý platí 670, hypo +poplatky zrejme... od 7.mesiaca malého do 12.,teda teraz by mal mať rok, keď tatkovi zaplo, ze "strašne" prepláca... 🙃ona minie celý rodičak 430 a 70 ťahá zo železnej rezervy z účtu, lebo 720 by už neuniesol z 4000€ platu... To je tak smutne, ako ta babula, co tu písala, tiež chlapovi preplo z decka, a odišiel z jeho krstin, kde mu bracho povedal.... odid a rozbijem ti drzku,😃 to bolo kruté, ale bol tam záujem rodiny, tuná nič, len prachy, prahy, prachy, ktorých je síce nadbytok, ale nie na dieťa a ženu... 👣

lonely66
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
9. okt 2023

@lonely66 tiez mam taky pocit

anjelok
9. okt 2023

@lonely66 nevidim, ze by som ta niekde urazila, zato ty sa nelichotivo vyjadrujes o autorke vo viacerych prispevkoch. Dobru noc.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
daniela1911
9. okt 2023

@lonely66 a ty si myslíš, že on ju miluje?
Mala si ho vziať? Prečo si on ju nevzal?
Toto všetko sú už hypotézy.

Suma 670€ na náklady je OK, autorka - pýtaj výživné na dieťa = 50% nákladov, časť energi a časť stravy. Dostaneme sa na rovnaku sumu, ako doteraz, ALE už to nebude platenie bývania (tvojho).
Možno bude spokojnejší, a aj niektoré diskutujúce z MK.

Lebo viaceré sa tu držia len platenia jej hypotéky. Ale šak ona platí stravu, drogeriu, platí všetko spoločnému dieťaťu. To nestojí 100€

anjelok
9. okt 2023

@lonely66 nemusis kopirovat moje prispevky, ja viem, co som napisala a stale nevidim, ze by som ta nejako urazila, alebo sa ti vysmievala. zjavne vnimas realitu dost skreslene, uz ti to tu viacere naznacili, takze zamysliet by si sa mala ty. Prosim uz na mna nereaguj, ja ti nebudem nic vysvetlovat, je to zbytocne.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
daniela1911
9. okt 2023

@lonely66 dieťa má len rok… ja zas nevidím “nič” nepochopiteľné na tom, že chcú byt spolu kvôli malému. Jasné, každý vie, že je to blbosť zotrvať v takom vzťahu kvôli deťom, ale tak snazili sa… myslím, že tento “nápad” je ten povestný klinec do truhly - aby sa začalo niečo diať.

stevvvka
9. okt 2023

@lonely66 ak je ona k nemu chladná, a On ju teda nechce dotovať, znova sa pýtam, prečo on neodíde??
Píšeš, že zrelá sebavedomá žena povie chlapovi, že ho nechce. Ale ved keď je k nemu chladná, podľa tvojej mienky, tak snáď on asi vie, že ona ho nemiluje.. No načo tam ostáva?

Ona si ho mala vážiť, ona ho mala milovať... Kde je jeho podiel na vzťahu, myslíš, že ona sa od neho cítila milovaná?
Však ok, možno som to prehnala na margo chlapa, nevieme, aký je, ale strašne píšeš o autorke, akoby jej len na peniazoch záležalo... To by si asi našla chlapa s dobrým platom, ktorý by tie peniaze aj bol ochotný na ňu minút. A teraz je otázka na zamyslenie, nie pre autorku na odpoveď... Co myslíš, ako sa počas vzťahu správal on k nej, čo sa týka financií? Myslíš, že jej kúpil niečo len tak, z lásky, obyčajný kvet, alebo nejakú lepšiu kabelku? Áno, sú to jeho peniaze, píšeš ze on si od makal.. Tak nech si teda na nich sedí, sam, nech si žije jalovy život, lebo on si od makal... Nech sa nehrnie do vzťahu, ked je skúpy minút peniaze na milovanú ženu (ešte kým to tak bolo). Ona zarábala tiež. Ona tiež mala prácu. Kým neprišlo dieťa.

@ahhola pekne si to vystihla, zrazu keď mal pustiť z peňaženky, lebo je ona na rodičaku, zrazu ju posiela do prace... Smutne, naozaj, kde peniaze sú, že sa nevedia minút na najbližších.

stevvvka
9. okt 2023

@lonely66 a nechceš teda ty naňho kontakt, že veď zachviľu bude slobodný s dobrým platom?

Ako prepáč, ale dookola omielas, prečo ho ona nepošle prec, a zároveň aká je k nemu autorka hnusná, chladná.. to treba dospelému chlapovi hovoriť, že ma odísť, keď je k nemu niekto hnusný? No co ho tam asi drží, čo?

eliska13
9. okt 2023

@lonely66 si sa do toho nejako vzila nie?😏

kvetinka75
10. okt 2023

@lonely66 presne tak, prečo je autorka s ním? Ak nie je šťastná, nemiluje ho. Kľudne ho môže poslať kade ľahšie ale nespraví to, a miesto toho sa rozčuluje, že ju chce poslať do práce. Tak asi to nebude iba tak .