Priateľ nechce živiť rodinu počas mojej rodičovskej
Ahojte, som roka doma so synom a priateľ ma posiela do prace už “ma nechce zivit”. On pracuje na 100% HO a vraj popri práci sa dokaze venovat na 100% dietatu. Mne je z toho strasne smutno. Ako by ste sa zachovali? O jasliach nechce pocut, že bude doma on s nim a ani z prace si nechce vziat voľno. (Pracuje tak že ma deadline do kedy ma odovzdat projekty povedal že cez vikendy bude pracovať keď ja budem doma)….
Napadol ma tento citat:
Rodina zostáva pohromade dovtedy, kým to nevzdá žena.
Sama musis vediet, ako to je medzi vami je, kolko zvladnes sama, ci financne, alebo psychicky. Musi to byt narocne pre teba. Zena je velmi zranitelna, ked uz ma dieta. Posielam objatie a silu 🥰
@lonely66
@kvetinka75
Ona ho môže poslať preč, hm a prečo on neodíde sám? veď vidí v akom vzťahu žije. Skôr aby to nebolo o tom, že rodičia ho doma už nechcú a sú radi, že je u tej cudzej osoby čo mu dieťa porodila 🙈
Ak ste čítali, tak sú spolu 6rokov a z toho pol roka jej on platí byt. Kto to dovtedy platil? nebude to tak opačne, že doteraz ona živila jeho a keď sa to otočilo, už sa mu to nepáči?
Nerozumiem ako viete robiť takéto závery, keď vôbec nevidíte do daného vzťahu a ani neviete ako doteraz fungovali.
@sashabb možno čaká, kým ona pôjde do práce a zvýši si príjem. Čo ja viem prečo? Na to by sa mala autorka spýtať jeho ale mám taký pocit, že jej toto vyhovuje tak, ako to je.
@stevvvka Ale ona je z neho skôr prekvapená, keď jej povie takéto veci, ktoré vie, že ona plánovala inak, tak pravdaže ho ľúbi menej ako keby bol ústretový.
@lonely66 tiez si myslim, ze je s nim z vypocitavosti, sice ona tvrdi ze nie je pre peniaze ale podla mna je a on to zrejme zistil.
@0kristina0 a možno je s ňou on z vypočítavosti aby mal kde bývať, poistil si ju dieťaťom. Veď 6rokov fungovali a zrazu hups dieťa.
Autorka, predpokadam, ze byvate vo viac ako 2izbovom byte.? Keby si tento byt predala a kupila si mensi, znizila by sa ti hypoteka, mozno by si to potom financne zvladla aj bez neho (samozrejme s vyzivnym) a mohla by si zostat s dietatom doma do 2-3 rokov. Pripadne, ak mas rodicov, ktori maji vacsie byvanie a su ochotni ti pomoct, mohla by si nacas byvat u nich a dat svoj byt do prenajmu. Kym dieta nepojde v 3och rokoch do skolky. Pravdaze ak uz nemas zaujem snazitnsa zachranovat vztah s priatelom.
Chcem vidiet kvalitu odvedenej prace, a tiez kvalitu jeho vychovy, ked sa dokaze podla jeho slov na 100% venovat dietatu popri praci. Lebo to mi akosi matematicky nevychadza.
Nuž spravila si si dieťa s idiotom, prepáč za úprimnosť 🤐 žiaľ aj toto je cena za to keď má niekto dieťa s frajerom a nie manželom. On naozaj voči tebe nemá žiadnu oficiálnu povinnosť postarať sa. Kľudne sa môže zbaliť, odísť a teba nechať v tvojom byte ktorý ale z RD skrátka neutiahnes. Maximálne by ti platil na dieťa aj to ak je vôbec zapísaný v RL. Možno musí aj inak no do toho sa ozaj nevyznám keďže ja mám deti s manželom ktorý normálne živí rodinu.
Podla mna je to skvely napad! Pokial moze byt a dietatom a ty ist do prace, urcite chod! Priatela uplne chapem, tahat sam celu domacnost je urcite dost.
Autorka podľa príspevkov pôsobíš ako inteligentná žena, si ako tak zabezpečená tými odloženými peniazmi na hypo, sama píšeš že ste spolu len kvôli malému. Tento vzťah je na spadnutie, riskni to radšej teraz kým má malý len rok a zatiaľ si to neuvedomuje. Ja by som tú prácu skúsila, keď si on trúfa starať sa, veď je rovnako rodič. Myslím že toto je pre váš vzťah taká skúška že buď alebo. Buď si uvedomí pár súvislostí ktoré mu momentálne uchádzajú a prehodnotí svoj postoj, alebo pôjdete od seba, požiadaš o výživné zatiaľčo ty v práci zotrváš a malý pôjde do jaslí 🤷♀️
Baby, to nie je o tom, že ona je hnila a lenivá a sedí 9 rokov na materskej. Je doma rok! A navyše asi druhé dieťa nebude mať, aspoň nie tak skoro, narobí sa ešte dosť. Ak nebude na výber, samozrejme bude musieť, aj dieťa prežije, ale koľko žien je doma na rodičaku a muž má tisícku. Ja si fakt nemyslím, žeby tuto ísť do práce bola nutnost. Aspoň teda určite nie na plný úväzok. Ak už, len dohoda, pár hodín denne. Ten jej muž sa ne0retrhne od starostlivosti, dieťa síce prežije pri nom, ale denne 8 hodín bez mamy s tatkom ktorému nejde o dieťa ale len aby sa zbavil partnerky... No ďakujem pekne.
Ja by som si nasla brigadu. Na dva tyzdne zatial, na cely den. Jemu by som povedala ze to je na dlhodobo, ale do prace povodnej nechces ist kvoli tvojej nahrade a hlavne ked nevies, ako to budu s malym zvladat. Ver mi, on to zvladat nebude. Nebude moct v noci pracovat a cez den sa starat o maleho, nezvladne ani jedno ani druhe. Ale chodila by som aj tak na co najdlhsie prec, nech si to vyzerie a vypocita ci sa mu oplati "ta zivit" alebo sa starat o svoje dieta...
No mne keby toto chlap povedal, tak by u mňa skončil. Nie kvôli tomu, že nemôže ísť na materskú, ale kvôli tomu, že je malý pán na to, aby mi rozkazoval. Ale šak dobre, nechaj ho vyskúšať materskú 😀 ale ty neper, nevar, prídi po práci a otvor si pivo a zapni futbal.
Ja by som ho to nechala urobit ako on chce, ked si mysli, ze to zvladne popri full-time praci. Preco nie 🤷🏼♀️
No prepáč,ale neváhala by som a išla by som,nech si to doma "užije" ☺ Ale len v tom prípade nech je aj navarené,upratané keď prídeš z roboty a nie že teba bude čakať druhá šichta doma,lebo on pojme naozaj ako dovolenku! Buď rada,že ťa posiela socializovať sa a zarábať si peniaze-môžeš si odkladať a časom uvidíš aký zmysel bude mať váš vzťah,či v ňom ostávať a takto budeš mať aspoň čo-to na nový začiatok..Ale vyrieš si s ním následujúce otázky : Vlastne keď pôjdeš do práce tak akože ty budeš žiť zo svojho príjmu a on zo svojho? A spoločne (na polovicu) budete platiť tie fixné výdavky? Nákupy bude platiť len on alebo na striedačku ? A keď bude treba niečo kúpiť do domácnosti alebo dieťaťu,pohonné hmoty či cestovanie,výlety tak opäť - platí to on alebo na polovicu ? Vzhľadom k jeho príjmu by bolo dosť nefér aby ty si zo svojho platu živorila a nemohla si nič dopriať (teda neviem aký by bol ale 4000€ asi nie) a on by sa zatiaľ vyškieral ..
Tak ty si financuj svoj byt, je to iba tvoj majetok, nie ste manzelia, ale dieta financujte spoločne plus by ti mal prispievat aj na teba, ak nepracujes. Ale v podstate nerozmysla zle, ak chce zvysit prijem rodiny, mysli si, ze zvladne na 100% vsetko, o.com pochybujem popri HO..mozno si predstavuje ze dieta sa cely den same prehra na koberci a nakrmis ho vecer ty, ked prides domov..predstavu by som si poriadne premietla do konkretneho rezimu dna, ako chce fungovat, nielen abstraktne, vsak sa postaram..a mozno by som isla pracovat inam zatial..ked aj brigada docasna. nie do svojej prace, kde mi drzia miesto..lebo dobre rozmyslas, ak to on doma neda, co je pravdepodobne, ty sa nemusis zhodit v praci pred vedenim a riskovat, ze ta nakoniec aj vyhodia
@viestta popri HO sa plnohotnotne venovat dietatu?Tak to urcite. A vy si kedy oddychnete, ked budete robit 7dni do tyzdna lebo on bude dohanat pracu vikend,sviatok?Kam vyrazite na vylet ci za rodinou?Divné zmyslanie.Užite si este babatko, ja uz mam 2školakov ,je toho strasne vela.
@majla87 plný súhlas.
Autorka: čím skôr brigádu. Uvidíš ako to s malým dá. Keď doteraz chodieva cez deň pracovať mimo byt, kde si s malým, tak on ani len netuší, čo treba cez deň REALNE riešiť s dieťaťom.
Muži si to veľmi ľahko predstavujú, deťom sa treba venovať,záleží teda,či vám trochu záleží na jeho strave,niečo normálne navariť a na tom,ako trávi čas a rozvíja sa. Niekto si možno myslí že veď dieťa sa bude hrať,neskôr my pustím telku ..tak sa porozprávajte ako si to presne predstavuje.
Autorka, máš moju plnú podporu. Nešla by som ani o deň skôr, ako dieťa dovŕši 3 roky. A to píšem ja, ktorá som šla skôr, a pracovala na HO celý rodičák. Dnes mi je smutno, keď mám syna v škôlke a vidím mamy s kočíkmi sa špacírovať, v pohode si užívať deň, prechádzky, hry, kaviarne, keď vidím seba, ako som sa ako p.... pachtila, aby som sadla za počítač a urobila si robotu, a tieto krásne chvíle mi utekali pomedzi prsty - pre sprosté peniaze.
Už v živote nikdy. Ak Boh dá a budem mať ešte aj druhé dieťa, v čo pevne verím, tak sa vrátim do roboty keď bude mať 3 roky, ani o deň skôr. A užijem si každý jeden deň. A áno, nech ma môj muž živí. Tvoj chce ísť na materskú len preto, aby ťa vyžmýkal a nemusel platiť domácnosť. Radšej siahni na rezervu, ale takého drba k životu nepotrebuješ, nech ti dá výživné na syna a páli kade ľahšie.
Joj je mi smutno z toho,toľko je teraz tohto všade aj okolo mňa...ľudia si už netvoria rodiny...lebo toto rodina nie je...je to obyčajne spolubývanie s dieťaťom no horor. Nechcela by som. Chlap si urobí dieťa a potom cez matersku sa nechce postarať o rodinu lebo je to len priateľ, takze už vidíte aký je to rozdiel?manžel a priateľ?priateľ je obyčajný spolubývajúci.
On by si mal hlavne uvedomiť že to nie je len staranie sa o dieťa ale aj o celú domácnosť.
Čiže nech sa zamysli nad tým že či to zvládne. Nie že ty budeš celý deň v práci a po práci začne ďalšia zmena ( pranie, upratovanie, varenie ) to by mal zastať on počas starania sa o dieťa. Ako keby chcel že si máte nájsť nejakú brigádu na 1-2 dní v týždni ale plnohodnotné pracovabie si neviem úplne predstaviť 😬 a podľa mňa ani on nevie čo to všetko obnáša
chapem ta.ja by som chcela ostat doma s dietatom kym je male.

@petronelag a tí čo bývajú po prenájmoch? Tí platia do aleluja a tiež to nebude ich byt. A okrem toho ak si čítala komentáre, autorkyn chlap "svoje bývane" nechce. Nechce sa viazať a živť banky. ALE niekde bývať musí. Takže je jeho voľba či bude u mamičky, v prenájme alebo u nej. V dvoch prípadoch platiť treba. U mamičky je to už otázne aká je matka benevolentná. Taký je život....