icon

Priateľ nechce živiť rodinu počas mojej rodičovskej

8. okt 2023

Ahojte, som roka doma so synom a priateľ ma posiela do prace už “ma nechce zivit”. On pracuje na 100% HO a vraj popri práci sa dokaze venovat na 100% dietatu. Mne je z toho strasne smutno. Ako by ste sa zachovali? O jasliach nechce pocut, že bude doma on s nim a ani z prace si nechce vziat voľno. (Pracuje tak že ma deadline do kedy ma odovzdat projekty povedal že cez vikendy bude pracovať keď ja budem doma)….

luxus10
8. okt 2023

autorka-a ten jeho HO si nevyzaduje nejake vycestovanie niekam, prejednanie vyslednej prace s niekym, ci uz so zamestnavatelom, resp. objednavatelom prac?

myslim ze muzi maju velmi skreslenu predstavu o tom , co znamena starostlivost o dieta...a to bez urazky,

akiana
8. okt 2023

@luxus10 Ale oni fakt nemaju ani paru o tom, ako “funguje” male babo. Maju pocit, ze to sa s nim raz zahras, raz pomojkas, raz prebalis a hotovo, feierabend. Lebo oni aj ked sa “staraju” o male, tak je to vacsinou potom, co zena uz urobila 90% manazmentu okolo neho.

eliska13
8. okt 2023

@luxus10 v žiadnom prípade žiadnu časť na LV neprepisat!dieťaťu sa má jeden z rodičov plnohodnotné venovať a nie popri práci na PC nechať ročne dieťa tmolit sa.A matka bude večer po praci variť pre otecka a dieťa.Niektori tak žijú to má pravdu, ale tam chýbajú peniaze a robí sa to ako z núdze cnosť.

mir0456
8. okt 2023

Vravíš že platiš stravu, hygienu a potreby pre malého a priateľ ťa považuje za príživníčku lebo ,,musí" platiť ubytovanie, v ktorom býva aj on. Takto to máte aspoň rozdelené. Keď pôjdeš do práce a budeš platiť úplne všetko, zatiaľ čo on si tam bude bývať, jesť zadarmo, nebude príživník on? Tebe na konci mesiaca zostane pár eur, zatiaľ čo on si bude schovávať 4000 každý mesiac do papuče, čo tiež úplne nechápem. Šetrí si na voľačo alebo kam dáva peniaze keď nechce dať ani na rodinu. V každom prípade je hlúposť ísť teraz do práce, maj svoju hrdosť. Tiež som skúšala rodičovskú a home office no nie je to žiadna sranda. Dieťa potrebuje pozornosť a program. Treba sa mu venovať, učiť ho, vychovať a dávať mu lásku, nie ho posadiť pred telku a nechať ho nech sa výchova sám. Hlavne keď bude chcieť v tých troch rokoch nastúpiť do škôlky, musí spĺňať nejakú normu.

lolita555
8. okt 2023

Môj manžel aj keby mohol ostať doma a ja ísť do práce by nesúhlasil,povie že ja sa viem najlepšie postarať má full servis vo všetkom a dieťa má byť s matkou čo sa dá.mne skôr vadí ako ti to povedal to je tlk s prepáčením

luxus10
8. okt 2023

@eliska13 ty si nepochopila, co pisem?

lizatko1009
8. okt 2023

Co by som urobila? Hneď zajtra letím na nechty, vlasy, kozmetiku a o týždeň balím aparatúru a letim do prace a ty sa staraj.

sarahh09
8. okt 2023

Bože, žiadna úcta k žene čo mu porodila dieťa.
Nech ďakuje za takú ženu akú má lebo iná by ho už isto opustila..

luxus10
8. okt 2023

@lizatko1009 akurat, ze muzi neurobia ani tretinu prace a servisu -aj mentalneho okolo dietata z toho co zeny-a to neviem, ci som aj vela nepovedala...a ze by nemali ani potrebnu trpezlivost, o tom uz ani nehovorim...cize autorka by asi v tej praci spokojna byt celkom nemohla...

autor
8. okt 2023

@mir0456 on ma nazor že ma vie plnohodnotne zastúpiť vo vsetkom, že dietatu je jedno kto sa oňho stara čo otec alebo mama

viestta
8. okt 2023

Autorka, názor mat môže. Treba vyskúšať ci to vôbec da. Aspoň jeden den

sheila121
Odpoveď bola odstránená
akiana
8. okt 2023

Celkom v pohode ma nazory ten typek, ako tak pises 😁 prosim ta co robi, ze za to dostava 4000€? Lebo nieco, co vyzaduje nejaky rozhlad a logiku to asi nebude. Alebo teba pekne vodi za nos a hra sa na blbeho, aj to je moznost.

stanislavicenka
8. okt 2023

To je skutocny kus debila. Ale ked totu tak citam, je to asi bezny ukaz. Ze ta nebude zivit? Poviem to takto, doma som bola 5,5 roka s nasimi detmi, manzel chodil do prace, pocas kovidu oracovala HO, a nikdy som nic take nepocula, ani na neporiadok, ani na nenachystanu veceru.
Vies co? Daj mu na tyzden vase spolocne dieta, o ktore sa vie popri praci tak skvele postarat na100%, a sprav si volno. Toto bude jeden z tych vsetko vie, vsade bol, a vsetko videl chlapov

luxus10
8. okt 2023

@sheila121 1 na 100 000 kusov, ze?

sheila121
Odpoveď bola odstránená
luxus10
8. okt 2023

@sheila121 bodaj by to bolo inak....

luxus10
8. okt 2023

@sheila121 a aby som nebola nespravodliva, jedneho takeho som videla, ale tam manzelka mala dieta na haku...a o jednom som pocula, ale tam manzelka chlastala a nechavala male deti na noc doma same-ona do podniku s kamoskou, a potom bordel do rana...

a zbytok tak ako pisem vyssie, pripadne zaujem 0 bodov...a poniektori len kecov ako palacký....

lonely66
Odpoveď bola odstránená
euka210
8. okt 2023

Tak chod prec na doobedie par dni a uvidite obaja ci to bude zvladat.

lizatko1009
8. okt 2023

@luxus10 tak potom jasle, ak sa bojí nechat dieťa s jeho otcom

pbra40
8. okt 2023

Objednala by som si 4 dnovy wellnes, pred nim vymyslela, ze idem na nejaku operaciu a cakala... prides po 4 dnoch a uvidis, ze si na napad, ze mas ist do prace ani nespomenie.
Alebo by som povedala, ze idem na tyzdnove skolenie do novej prace....
Tiez som toho nazoru, ze otoci... a pekne ist prec aj na noc. Nie ze ty po 8 hodinach prides, a budes im chystat varenie, pranie... nech si to uzije so vsetkym. Len ci by si mamu nezavolal na vypomoc...m

margaretka
8. okt 2023

@sheila121 ono je to fajn rady že nech si to vyskúša veď zistí ...taký superhrdina aj keď zistí neprizná že nezvláda bude si dokazovať že zvláda , nikto normalny nebude tvrdiť že zvládne naraz prácu aj dieťa, domácnosť a ešte chlap! Nič v zlom . Pôjde to na úkor dieťaťa nebude mať nervy sa venovať aj postarať o živé dieťa ... žena bude v práci a myšlienky čo doma ako to tam vyzerá ... viem o čom hovorím už by som to nikdy neurobila nervy v kybli on hrdina dieťa vynervovane on vynervovany s falošným úsmevom že veď on to dáva.
Alebo mu dá mobil, telku, playko celý deň sa bude hrať a tata pracovať ....aj tak sa dá na 100% robiť obe činnosti

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
biem22
8. okt 2023

Ja by som nič neskúšala, maximálne jeden deň, nech teda zisti čo to je , ale načo, keď chces byť s dieťaťom? Finančne na Tom nie ste zle, keby som chcela byť doma s dieťaťom, tak jednoducho budem, nikdy by som nedovolila, aby mi to obdobie niekto zobral ,ak to teda ozaj nie je potrebne. Samozrejme iné je , kebyže takú potrebu nemáš a chceš ísť pracovať.

margaretka
8. okt 2023

@lizatko1009 ono pokiaľ nezazijes nevies čo je to mať doma takého debila čo sa cíti superhrdina ...ver že by ti príjemné na tých nechtoch a masáži nebolo keď budeš že muž si doma dokazuje nahraditeľnost s tvojim - vašim dieťaťom aby ukázal malému ako je mama nahraditelna a ba otec lepší ...

simona20201309
8. okt 2023

Idiot. Totálny idiot. Rozišla by som sa s ním a vybojovala si také výživné, že by som sedela doma na riti celých 5 rokov.
A tie co ju posielate do práce len aby si niečo dokázala, rozmýšľate? Dokazovať si pred chlapom niečo na úkor ročného dieťaťa?
Ďakujem Bohu za môjho muža. Prisaham... má svoje muchy, ale tu co niekedy čítam ani sa mi nechce veriť co za kretenov beha po svete!!!

pbra40
8. okt 2023

@lonely66 tak na 4 dni ku kamoske 😃 a wellness si da u nej vo vani s vinom 😉

simona20201309
8. okt 2023

@lonely66 ma ročné dieťa..... co je na tom, ze sa nechce vrátiť do práce?
Inak súhlasím s tým, že ak by sa už do ten práce vrátila, tak toho kretena pre sebe nepotrebuje