icon

Priateľ nechce živiť rodinu počas mojej rodičovskej

8. okt 2023

Ahojte, som roka doma so synom a priateľ ma posiela do prace už “ma nechce zivit”. On pracuje na 100% HO a vraj popri práci sa dokaze venovat na 100% dietatu. Mne je z toho strasne smutno. Ako by ste sa zachovali? O jasliach nechce pocut, že bude doma on s nim a ani z prace si nechce vziat voľno. (Pracuje tak že ma deadline do kedy ma odovzdat projekty povedal že cez vikendy bude pracovať keď ja budem doma)….

simona20201309
8. okt 2023

Poznám mnoho rodin kde chlap ma ledva 1000. Ale ani jeden neposiela ženu po roku do práce 😡
Bezcharakterny chudak

lizatko1009
8. okt 2023

@margaretka neviem, ja verím, ze môj mi ma plnohodnotne nahradil aj by "nakojil" ak by sa mu dalo (myslím to obrazne) nečítala som aj komentáre

jakubrianka
8. okt 2023

Mňa dojalo, že cez týždeň ťa zamestná v práci, poobede doma a cez víkend ťaháš sama. Veľa šťastia žena, za mňa by bolo bye bye 🖐.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
dadis
9. okt 2023

@lonely66 Ty musis vzdy utocit? By som chcela teba vidiet, ze odovzdas rocne dieta, ides do prace a este sa a vsetko budes v domacnosti financovat a starat sa.. ano, tomu muzovi na partnerke nezalezi..vyzivne bude platit pri jeho prijme vyssie (u rocneho dietata ziadna striedavka neprejde a pri takom nepomere prijmov by platil naisto vyzivne aj v striedavej). Aurorka s vyzivnym moze byt este rok doma, v 2 rokoch ist do prace a dieta dat do sukromnej skolky...rok zvladne nejako prefinancovat, aj odklad splatok si vie vybavit a nebude sa natahovat s tupcom..rovno by som riesila neodkladnym urcenie vyzivneho a pan nech ide domov k mame..

som_realistka
9. okt 2023

@iv007 súhlas, a nielen počas dňa, min polovicu prác v domacnosti, však žene tiež nikto nepovie, že sa celý deň stará o dieťa tak už nemusí nič iné robiť.

kvetinka75
9. okt 2023

autorka - veď nech to skúsi. Možno budeš prekvapená že to zvládne. On je tiež rodič. Na druhej strane, takéto veci ste si mali vydiskutovať pred tým, ako si zostala tehotná. Očividne je celý váš vzťah na zlej ceste

dasufla
9. okt 2023

ako ved ak chce, tak nech to proste skusi a bud sa ukaze, ze to zvladne alebo pohori. no man by mrzelo hlavne to, ze ma zivit nebude. vy ste mali nejak podelene financie asi od zaciatku, lebo prave v takych pripadoch sa taketo problemy objavuju

simona20201309
9. okt 2023

@sheila121 a co tým chceš povedať? Ze otec ma rovnaké právo zostať doma na materskej ako matka?

som_realistka
9. okt 2023

Áno, do potrieb dieťaťa sa ráta všetko čo dieťa potrebuje, bývanie, energie, strava, oblecenie drogéria, lieky, ja som uvádzala aj náklady na dopravu do jaslí a škôlky, tiež krúžky, ak už má na to vek, súd posúdi.

kvetinka75
9. okt 2023

@simona20201309 a nemá, veď aj on je rodič. Pokiaľ dieťa nie je dojčené, nevidím v tom problém, pokiaľ sa dokáže o dieťa postarať

eliska13
9. okt 2023

@kvetinka75 varenie a prebalenie nie je všetko.Kde je emočne puto?tu ide iba o to spraviť jej zle iba hajzel bez dôvodu pošle ženu od ročného do práce.Ked pracuje z domu má dosť času byť s dieťaťom.Iba ju vydiera

kvetinka75
9. okt 2023

@eliska13 nevieme čo je za tým. Niekedy ženy napíšu takú verziu, aby ten muž vyšiel ako hajzel. Ale mám v okolí aj také, ktorým sa nechcelo, ani robota ani doma okolo dieťaťa poriadne - muž zarábal, tak nech ich živí. Takže ako to je v skutočnosti, vie iba autorka. A po druhé - veľa žien ide skôr do práce a nemajú o nič horší vzťah a sdeťmi ako tie, ktoré sú doma 2-3 roky.

eliska13
9. okt 2023

@kvetinka75 nás je do toho nič, keď ženy využívajú muža, aby platil.Ona nechce ísť skôr do prace ma rezervu, svoj byt prečo by mala ísť do práce, lebo on chce?

kvetinka75
9. okt 2023

@eliska13 tak v tom prípade nech si rozdelia výdavky na polovicu a môže zostať doma. A problém je vyriešený. On nebude všetko platiť a ona môže byť doma, tak ako chce.
A nie, nás do toho nič, keď ženy využívajú muža ale tiež nás nemusí byť nič do toho, keď sa muž nechce dať využiť.

ankare
9. okt 2023

To kde si si našla takého chmula? Len si s ním neurob ďalšie dieťa.

simca06022011
9. okt 2023

@kvetinka75 využívať? :D ao9 starostlivosť o dieťa je nič to je taka brnkacka. Pan keď sa nechce o nič starať nemal si "zakladat" rodinu. Mal sedieť u mamky v detskej. Tu nie je žena doma.10r, dohodnutí boli ze bude do.3r.doma.a užije si dieťa, len pánko je zrazu šéf:D a dohody neplatia... žena môže ísť do.rpace ale musí to.mat v prvom rade v sebe vysporiadané a nie si ešte psychické problémy privodiť ze.od malého dieťaťa odchádza. Na silu. Ten vzťah skončí dňom.ako ju muž donúti ísť do.prace.

maryetta
9. okt 2023

Pockaj. Tak vlastne ty mas ist do roboty a on bude nosit dieta so sebou k rodicom… kde sa on budu starat a on pracovat…. Hmmmm vychcanec kusok nie?? I ked zase ma postarane aj o dieta a on si moze dalej pracovat. Mozno mu to navrhli rodicia aby si doma zbytocne “nesedela”. Ved niekedy po roku bolo bezne ist nazad do roboty….
Nuz prajem ti aby si mu ukazala ze to nie je len tak. Ale vstavat bude on-kym si ty oddychnes pred a po praci. Bude navarene a oprane… tak ako ked si bola doma ty….
Nuz budes mat este veselo.
Kazdopadne este by som si na tvojom mieste dala dokopy vase vydajky.
Lebo kym on plati iba ubytko…. A ty aj stravu a vsetko ohladne maleho. Tak mam pocit ze to musis minut viac….

eliska13
9. okt 2023

@kvetinka75 a čo takého chlap platí?veď zarobí dobre a ona ešte z rodicaku platí veci pre dieťa.Ziadne na polovicu ten vzťah je na konci radšej by som bola hrdá a žila sama s dieťaťom ako sa nechať vydierat.On chce...a ona nechce čo teraz?má jedine šťastie, že autorka nevie pracovať z domu

simca06022011
9. okt 2023

A myslim, ze tento napad ze dieta bude u starych rodicov, a to ze mas ist pracovat, lebo ta nebude zivit, nakoniec vobec nemusi byt celkom z jeho hlavy :DDD mozno svokrovci toto navrhli, lebo skusaju... moja bola kedysi taka aktivna tiez... a kaleraby do hlavy cele dni, a potom doma hadky... ja ked som isla na full tiem a to uz vobec nie od dietata, lebo mala isla do jasiel skoro. Tak to bol armagedon. Lebo prisla som domov, tam chliev, zdrbala som ho pod ciernu zem, okrem toho telefonaty pred obedom, kedy uz pridem domov (no kedy asi ked som v praci??? :DDD) a co ma vlastne jest??
Prediskutujte si to este doma, ze s cim takym ma este problem, okrem financii, lebo to je len vyhovorka. Zo 4t nemoze mat problem hned aj 1000EUR nechat na stole na domacnost. Podla mna to nejak pretrp a zbav sa ho cim skor, on ta nepodrzi ked bude treba, nebude stat pri tebe.. len dolariky mu pred ocami behaju ak dokaze partnerku vyhnat do prace, lebo ju nebude zivit, kym sa o male dieta stara. Lepsie bez takeho muz ako s nim. Ak ochories v buducnosti, vypadne vam prijem, alebu bude skolkar casto chori atd. CO bude robit? starym rodicom pchat dietata? A co takto rovno to dieta dat do vychovy starym rodicom a vy do prace na 12h denne, aby bol spokojny s tisickami na ucte?

kvetinka75
9. okt 2023

@eliska13 ale toto si mali oni dohodnúť vopred, ako to bude, keď bude na MD. Ako to je v skutočnosti, nevieme,

simona20201309
9. okt 2023

@kvetinka75 nevidím v tom problém ani ja, ak s tým súhlasí aj matka

mk1111111111
9. okt 2023

Ved mu povedz, ze Ok, ale aby si sa uistila, ze sa dokaze postarat plnohodnotne o dieta, tak 1 mesiac chodievaj na 9h z domu, nemusis obnovit PP, ten 1 mesiac to potiahnete z jeho platu, potom sa vrat, akoby z prace, spolocne navarte a poupratujte, dajte dietko spat, on moze potom este dorobit svoju HO pracu a potom po mesiaci uvidite a rozhodnete, ci sa vlastne do tej prace mozes vratit a on, ci to zvladne.

akiana
9. okt 2023

Vsetci sa biju za rovnake prava, rovnopravnost, feminizmus, a tak dalej, a najnovsie aj zeny, z coho je mi uprimne smutno. Tak ja vam ilustrujem tu rovnopravnost do praxe a nech dvihne ruku ta, u ktorej je to inak:

Zena sa stara o: dieta a jeho fyzicke a emocne potreby, domacnost, varenie, pranie, celu reziu rodiny, ktoru muz nestiha, kedze pracuje. Nie, muz nedokaze ponuknut babatku to iste, co matka - nenakoji ho, neutisi ho, dieta v nom nema taky zachytny bod, ako v matke, to je jednoducho biologia. Muzi, ktori nahle ostanu bez zeny s malym dietatom, sa malokedy obidu bez zenskej asistencie, ktoru vo vacsine pripadov vykonava jeho matka. A aj ked teoreticky pracu okolo domu a v kuchyni zvladne muz, spolocensky sa to od neho neocakava. V nasej spolocnosti tuto pracu stale vo vacsine domacnosti zastavaju zeny same. Zena ma k tomu vyzerat ako krasavica zo zurnalu, nestarnut, nepriberat, mat chut na sex 2x do tyzdna, popri tom vsetkom este stihat nechty, kozmetiku, kadernicku, fitko.

Muz sa stara o: svoju karieru. Neocakava sa od neho potom uz nic, a ked sa nahodou z dlhej chvile 10 minut v nedelu poobede povenuje dietatu alebo travniku, tak je to otec a muz roka a ideme mu udelit cenu. To, ze zena robi 6,5 dni v tyzdni na plny uvazok vsetko, to prehliadame. Aha, a keby sa cokolvek stalo, je to JEHO kariera, ktora mu dava istotu a zostane mu. Zena vynecha roky prace, co jej po odrasteni dietata podstatne komplikuje situaciu.

Muz, ktory zenu posiela pri malom babatku, teda povedzme do dvoch rokov do prace, vzhladom na toto vsetko, je lakomy, rozmaznany chrapun ktory benefituje z toho, ze rovnopravnost u nas znamena: zena urobi pre rodinu 80%, muz navela-navela 20%, a aj to je jeho 20%. Zeny, ktore tomuto modelu tlieskaju, su pre mna pomylene ultrafeministickou politikou.

autor
9. okt 2023

@akiana 💗

3petka
9. okt 2023

Tak ho otestuj. Ty si daj týždeň wellness a chlapec nech sa stará. Po týždni uvidis v akom je stave byt a v akom dieťa. Nehovoriac o chlapovi 🤣🤣
Ty musíš vedieť či to naozaj zvladne alebo sú to len silne reči.

petronelag
9. okt 2023

@0kristina0 A ešte náklady na bývanie, potraviny, dieťa a ostatné si rozdeľte na polovicu a on nech tú polovicu dáva, nie že on platí hypotéku na byt, to asi nie je polovica výdavkov.

maria200981
9. okt 2023

@viestta absolutne suhlasim, tak ja porodim deti- staram sa o NASE dieta, vediem chod domacnosti venujem cas vychove babatka, dotoho periem trenky chlapovi a varim…. a este mi bude muz vyhadzovat na oci ze ma nebude zivit…
To je tak sebecke a smutne

petronelag
9. okt 2023

Toto skoro vyzerá tak, že on si chce vyskúšať, či by mu rodičia nedokázali vychovávať dieťa, u nich má aj pracovňu a keď ho napadne, že radšej sa už k priateľke ani nevráti, tak zostane u rodičov aj s dieťaťom, príp. mu pomôžu so stried.starostlivosťou.

kvetinka75
9. okt 2023

@akiana kto si ako zariadi, tak má. Nedá sa to zovšeobecňovať. Koľko žien je takých, že aj keď muži chcú, máloktorý môže. Pretože žena vie všetko naj. Minule som bola behať a kým som čakala na prechode, oproti išiel pár s malým dieťaťom - cca 2 roky. Dieťa plakalo že chce na ruky. Matka zobrala prešli pár krokov dala dolu, že je ťažká. Chcel ho zobrať otec, dieťa veľmi nechcelo a matka nechaj ju tak keď nechcel. Tak sa rozčuloval, že prečo ho nepodporí, nemusí malá vrieskať na celú ulicu, že ju mohol zobrať on, a nebude toľko naviazaná na ňu a ona - ja som matka, na koho má byť naviazaná a zvreskla po malej, nech chvíľu vydrží. Netvrdím, že všetci sú takí, ale ak niekto má záujem starať sa o dieťa, treba vyskúšať a dať mu tú šancu. Ale to si musí každá žena zvážiť, my nevieme u koho je aká situácia. Jedna moja kamarátka išla do roboty, keď mala dcéra 1,5 roka. Už mali staršieho chlapca. Potrebovala si aj školu dorobiť a to cez zamestnávateľa. TAk jej muž zostal doma a čuduj sa svete, deťom nič nechýbalo. Po pol roku išiel do práce potom už aj on .