Priateľ nechce živiť rodinu počas mojej rodičovskej
Ahojte, som roka doma so synom a priateľ ma posiela do prace už “ma nechce zivit”. On pracuje na 100% HO a vraj popri práci sa dokaze venovat na 100% dietatu. Mne je z toho strasne smutno. Ako by ste sa zachovali? O jasliach nechce pocut, že bude doma on s nim a ani z prace si nechce vziat voľno. (Pracuje tak že ma deadline do kedy ma odovzdat projekty povedal že cez vikendy bude pracovať keď ja budem doma)….
Ok, do práce nechoď a nech žije v svojom sne.Aj tak si celé dni sama a ako sa chce o syna starať, keď pracovnu má u rodičov?to ho tam bude vláčiť?Čo dá jesť synovi donášku?už, keď si dala synovi tvoje meno cely vzťah je o ničom a vedela si prečo to robis.Ste spolu roky, syn sa zadaril neplánovane a teraz je to ešte horšie.Tvoj priateľ žije slobodný život a je detinsky.
Naco ti je taky "chlap"? Na peniaze?
@0kristina0 ani tie z neho nemam už keď to mám takto povedať 😃 rok som si nič nekupila, cvicim doma lebo na fitko mi už nezostáva ak nechcem zasahovať do penazi čo mám odložené na hypo.
@kvetinka75 hej toto je take cudne celkovo ten vztah ma “nestabilne” zaklady.
Mozno babatko nerobili. Ale sa proste “stalo”.
Synovi sa venuje koľko?
Mi inak príde smiešny ten príklad, že bol u kamoša a videl. Ja som tiež tehu bola u kamošky a videla. Ale teda moja realita s dieťaťom bola na hony vzdialená tej jej.
Z tvojich odpovedí mam dojem, že u vás by to skončilo tak, že tebe by enormne pribudlo. Lebo fakt donášku pre ročné dieťa si neviem predstaviť, veď tam je úplne iný typ stravy. Teda prať upratovať, variť všetko by ostalo tebe predpokladám.
Začala by som s prípravou do práce tým, že sa budeme striedať v noci k malému. Týždeň nech vstáva len on. Potom ty.
Tak ked ani na peniaze ho nemas tak naco si snim?
Ja síce chápem, že si chceš materskú užiť, ale píšeš sama, že je to živé dieťa. Podľa napísaného by som sa na tvojom mieste nevracala naspäť do roboty, v ktorej si zamestnaná, ale nasla by som si brigádu, niečo na dohodu, polovičný úväzok.. LIDL, tesco, hocičo, na 4 hod denne. Nebude ti tak ľúto, že si celý deň od malého preč, bude to iba pár hodín.. On nech si skúsi, čo to je starať sa.
Po dvoch troch týždňoch zvazis plusy a mínusy. Poprípade aj mesiac. Uvidíš jeho postoj. Ale v každom prípade to nevidím ružovo pre vás dvoch.
On sa síce "postará" =dieťa prežije, ale ci nebude doobeda v 0yzame,ved však nevadí, jest iba rožky, však nevadí.. A ty po práci starať sa, zaparenu rit prebalovat.. Ja bysom šla na max polovičný úväzok ale s tým, že čo dieťaťu dá jesť, je jeho starosť, aj pranie detských veci bude jeho starosť.. A vlastne by som sa spýtala, ako si to stará ie sa predstavuje. Lebo ak to bude podľa neho tvoja úloha, v tom pripade rovno smer súd so žiadosťou o výživné a jeho bysom viac o svojom byte nechcela, keby som aj mala siahnuť na finančnú rezervu a stencit ju na polovicu.
Až teraz čítam, že ani nevari.. Nuž, do prace by som šla nie preto, lebo on chce, ale aby som mala k rodičaku nejaké euro navyše a pripravovala by som sa na život slobodnej mamičky. To ti už bude lepsie prenajať jednu izbu "cudzej"mamicke, ktorá ti prispeje nájmom na hypo. Ale zatiaľ nechoď do trvalej roboty, na plný úväzok.
Inak ak je cele dni mimo vás v rodičovskom, tak ma asi dosť skreslenu predstavu o MD.
Stále si nenapísala koľko a ako kvalitne sa synovi venuje.
Môžeš ešte skúsiť fungovať čoby v práci cez víkendy. Nech sa celý víkend stará on a ty brigádu dáku. Ale s tým, že domácnosť v tie dni ide na polovicu a vari on aj sebe aj dieťaťu. Mimochodom cez víkend sa stravuje tiež donáškou?
@maryetta a potom to takto vyzerá. Nech sa nikto nehnevá ale keď nemám stabilný vzťah, tak nesexujem krížom -krážom ale dám si pozor.
@janage No ved to je cely koren problemu. On argumentuje, ze on by to stihal (nestihal), lebo to vraj videl u kamaratov, a preto zena moze ist robit, ze on ju zivit nebude, napriek tomu, ze byva v jej byte. Nevyzrety debilko, ktory sa na cely den odprace k mamicke pracovat, a zo svojho 4-tisicoveho platu je mu blbe, dat na decko. Autorka z rodicaku vsetko plati malemu.
Ked nastupis do prace ocakava, ze si budes platit hypoteku potom sama hej? A on bude byvat zadarminko? Platit maximalne stravu a polku nakladov na energie predpokladam.
@kvetinka75 boli spolu 6 r nie je to diskotekovy vzťah.Ked už vtedy nedala dieťaťu jeho meno vedela čo je zač a teraz pritvrdil.Parom volov
by ma nedostal do práce ona je vo svojom, dieťa má jej meno, doma nič nerobí, žije takmer so svojich peňazí má z neho iba stresy.Chvilu by som vydržala nech nemusím siahať na rezervu a po nástupe do práce by išiel do izbičky k rodicom, lebo ako opora je o nicom
@kvetinka75 👍
@anjelicek26 Myslim, ze tak ako hovoris - bude platit absolutne nutne minimum, a viac ani cent. Doma a s dietatom neporobi nic, lebo vacsinu dna je u matky, ktora mu pouprace za ritou a nakrmi ho, a potom vecer dojde unaveny, ved po praci.
@eliska13 tak za tých 6 rokov už mohla vedieť čo je zač. Tak buď chcela aj napriek tomu dieťa alebo jej to bolo jedno. Pretože ak mu nedala jeho priezvisko a už vtedy vedela čo je zač, na čo si robím dieťa s takým človekom? a načo vôbec jchodila stále s takým človekom?
Tak šup daj ho do jaslí a máš rodičov? Ja by som prepáč takého múdrca nechcela nedaj mu na výber nech ide z tvojho bytu. A teda podme6na striedavú bohužiaľ keď ti nedá na výber. Risk i ver že ti malého raz dva prisúdi sám keď zistí čo to obnasa
Nepoznáme presne ich vzťahy a smutne je to v dnešnej dobe sa na niekoho stačí krivo pozrieť, mat iný názor hneď rozchod, výživné a uz mam inú-iného. Ved vzťah sa buduje roky. Nebije ju, vsetko je o vzájomnej komunikácii. Nikto nenosí cudzie topánky ani neplatí cudzie šeky. Veľmi ľahko sa dokáže napísať:kopni ho do prdele. Niekde som zazrela ako autorka pisala, ze nechce si ho vziať, ďalšie deti s nim mat, malý ma jej priezvisko (ja som za, ze dieťa má mať priezvisko po matke ak nie sú zobratí) nevieme co ona k nemu cíti ak nič, tak potom ok beriem vaše názory na" vykopnutie"
@lizatko1009 ale to nikdy v týchto diskusiách nepoznáš ten vzťah, takže každý vychádza iba z toho, čo tu je napísané.
@kvetinka75 ale na 99% čítam hneď odporúčanie na rozchod. Ľudia už nevedia ani spolu vychádzať, žiť v nejakej harmónii, navzájom sa podporiť, podržať, chyba empatia a v tej uponáhľanej dobe len predskokan a predskokanka. Rýchlo čau čau, súdy, prachy, nehnuteľnosti, striedavé a potom sa čudujeme aký je svet zhumplovany
@lizatko1009 poviem ti tak že my sme spolu už len kvôli synovi. Je to smutne ale je to pravda.. medzi nami žiadna harmónia nie je, ja keď som porodila syna som si uvedomila, že priatela nemilujem. Obom nám je luto ísť od seba kvôli synovi pretože niekde v hlave mame ilúziu o kompletnej rodine, ktorou nie sme. Ja nevidím žiadne “svetlo na konci tunela”, resp východisko z tejto situacie. Strasne ma mrzi to vedomie, že sa musím spoliehať len sama na seba. Chyba mi taka ta blízkosť, to že sa na partnera pozrieš a cítiš lasku. Ja mám problem na toho svojho sa pozrieť pretože citim neskutočnú krivdu za ktorú on vlastne ani nemôže.. ale je to cele zle a tento odchod od syna, ktorý je vlastne moja jediná blízka osoba ma uplne dorazil.
@lizatko1009 ja som vždy za snahu zachrániť vzťah. Len na vzťah musia byť dvaja a keď on ako chlap je so 4000platom skúpy dat 1000 z výplaty na bývanie ženu, dieťa, tak je to len chladná kalkulácia, tam z jeho strany nemôže byť ani reč o láske. Dobre, že platí nájom, 640 ci koľko, za nie svoj byt, ale on svoj byt nechce, niekde bývať musí, očividne ide o lepšiu oblasť drahší byt podla výšky hypo, nejakých 400eur nájom by mal Len za seba. A co tak ako otec hľadieť ze aj to moje dieťa teda potrebuje niekde bývať, ešte bude aj tu hypo autorke vyčítať? Nehľadiac na ostatné potreby dieťaťa a potreby ženy. Keď nechcel dieťa, mal sa chrániť, ak sa stalo, treba prevziať zodpovednosť. Ona bude v robote, cez víkendy s dieťaťom, kedy budú spolu? Vôbec nevidím z jeho strany túžbu po nejakom spoločnom čase.. Je mu len na príťaž, podľa písaného, a to sa ešte autorka drží a nepíše ďalšie veci, ktorých je isté neúrekom, z úcty k nemu.. Toto nie je rovnocenný vzťah.
Ale teda, dalo by sa aj toto zachrániť, určite je možnosť, že sa on uvedomí, ale naozaj mame žiť s chlapmi preto, aby sme im vysvetľovali základné princípy vzťahu?
@lizatko1009 lenže veľakrát sú už tie vzťahy počas chodenia nijaké. A keď žena ,,neplánovane,,otehotnie, tak sa všetko komplikuje. Ja nevidím zmysel zostávať vo vzťahu, ktorý nefungoval poriadne asi ani pred tým. Na čo, pre koho? Je dobré pre deiťa vyrastať v takej ,,rodine,,? Kedysi sa veľa ľudí bralo, pretože sa museli a manželstvá neboli dobré. Tak na čo je to dobré? Už pri chodení by si mali partneri dávať ,,pozor,, akí je ten druhý a hlavne neotehotnieť. Keď to nebude fungovať, ľahko sa rozídu ale keď tam je už dieťa.... žena čaká, že sa muž postará a muž na to.... veď bol vzťah taký nijaký. Veľakrát sú tu témy - mám zostať s partnerom leto toto , lebo hento? Ve´d keď už teraz tak rozmýšlam, tak asi nebude najideálnejší a radšej ukončím vzťah ako v ňom pokračovať a čakať kým neotehotniem.

@janage on nevari, objednáva si jedlo kazdy den keď je u rodičov. Alebo mu navarí mama. Ja navarím pre seba a pre malého, večer si on už len zoberie niečo z chladničky a ja tiež .. jeho upratovanie je o nicom, zijeme spolu 6 rokov ale on nevie kde patrí koberec. Nevidi špinu, nevidi keď maly je špinavý .. vzdy povie že “jaj” atd.. mohla by som pokračovať ale nechcem sa o ňom škaredo vyjadrovať