Priateľ nemá peniaze na dovolenku a ja som sa tešila k moru. Rozhodla som sa ísť s kamarátkou a on mi vynadal
Ahojte baby, chcem sa spýtať na váš názor. Mám priateľa, sme spolu pár mesiacov. Nemá peniaze na letnú dovolenku, avšak ja chcem niekam ísť, makám celý rok a teším sa k moru... Povedala som mu, že idem s kamarátkou, keď teda on nemôže. Nato mi vynadal, že sa so mnou rozíde, ak pôjdem bez neho a vraj takto sa frajerka nespráva a že som zlý človek... Vážne si toto zaslúžim počúvať? Mám nejaký životný štandard, milujem cestovanie a nemyslím si, že ja som povinná doma pri ňom šúchať nohami...Ako by ste to riešili vy?
Pobalila by som sa nielen na dovolenku ale aj prec od neho... ak spolu nebyvate resp.on u teba tak to ber ako metaforu...
@alicka92 hah, išla by som na dovolenku s kamarátkou 😃 kým bol manžel ešte len frajer, tiež išiel s partičkou na dovolenku k moru, lebo ja som nemohla. Išli dve baby a traja chalani či ako. Ale tak poznala som ich, tak som im dôverovala. A v pohode to bolo, nerozisla som sa s ním kvôli tomu 😃
Ja by som bez partnera nešla a vadilo by mi keby šiel on bez...ale ani mňa ani jeho to nikdy ani nenapadlo...to svedčí o takých vzťahoch...
Keby sa vyjadril inak, tak by som zvážila nejaký ústupok a kompromis, spoločný víkend niekde, niečo čo by bolo v jeho rozpočte, ale pri takomto zákaze a vydieraní by som bola zabalená skôr ako by to dopovedal 😅
bola som v podobnej situacii, vtedajsi priatel mi poprial stastnu cestu a sla som, on ostal pracovat
teraz ako manzelia chodime na dovolenky spolu
@alicka92 bolo by fajn vediet viac o vás...zarába frajer ? Ak áno, kam dáva peniaze ? Lebo ak spláca úver /hypo, sám sa živí tak by som pochopila, že mu možno nevyjde na dovcu. Plánovali ste dovolenku spolu ?
A treba si otočiť situáciu , čo keby si ty nemala peniaze a on by sa pobalil a šiel s kamošmi... Mne by to asi tiež vadilo. Ale ja som typ že rada trávim spoločny čas s partnerom (+ už aj s deťmi) a s kamoškou by som šla v pohodicke, ale na nejakú druhú dovolenku.
Možno ti nedôveruje, alebo mu je ľúto že on nemá možnosť ísť a chce ta takto ovplyvnit. Ale rozísť sa je tiež prehnaná reakcia za určitých okolností. Je to pre teba plnohodnotný vzťah keď ty miluješ cestovanie a je ti jedno s kým len musíš ísť , a on teda asi nie je na rovnakej vlne ?
@sickynickyobsadene Autorka písala, že sú spolu pár mesiacov. Pár je dva, no dobre, dajme tomu, že sú spolu 3 mesiace. To nie je dlhodobý záväzný vzťah. Kvôli chlapovi, ktorého poznáš "pár mesiacov"a ešte sa takto správa, by si zostala celé leto doma?
@h2 nie doma ,sú aj iné alternatívy.
@suve99 ak sa chce muz rozist so zenou len preto, ze ona ide na dovolenku s kamaratkou, tak tu nie je co riesit. Keby jej povedal, ze mu je to luto, ze dufal, ze pojdu niekam spolu aspon na Slovensku, ze dufa, ze o rok to bude more, ze jej zela peknu dovolenku to by bolo o inom. Peniaze mohol preflakat, dat do opravy auta, investovat do byvana..
.
@alicka92 ako by som to riešila ak ho veľmi ľúbis pôjdeš s ním a zaplatila by som mu ju keď na ňu nemá a ak nechceš mu zaplatiť tak by som nešla ani s kamoškou
No neviem ja ak by som mala priateľa resp. vážnu známosť,tak by som ho na tú dovolenku pozvala,ak by som videla,že je pracovitý, vychádzam s ním a máme sa radi,len žiaľ mu to finančné nevyšlo... ale to som ja 😉
@sickynickyobsadene Aké sú alternatívy pre človeka bez peňazí? Kúpalisko a turistika v mieste bydliska?
@elizabet173 investovať do bývania je peniaze rozflakat ??? To nemyslíš vážne
@andrejka1974 Možno má na dovolenku pre seba, ale nie pre dve osoby.
@andrejka1974 👍
@zmrzlinka2021 nie, je odo mňa starší o 7 rokov. Pracuje a nevie si našetriť. Jeho problém..
Koľko je to par mesiacov? 2-3-4 ci viac? Bavili ste sa o spoločnej dovolenke, kam pôjdete a co to bude stáť? Aké má on predstavy o dovolenke?
Ako ti vynadal? To sú Info kt si nenapísala.
Ale nepríde mi v norme vyhrážanie z jeho strany ak pôjdeš s kamarátkou tak sa on s tebou rozidte, rovnako je detinské mu povedať ak nepôjdeš ty, pôjde kamaratka
Ja by som nešla. Radšej by som hľadala nejaký pobyt tu pre oboch. Ste na jednej lodi keď ste partneri, nie ty a on. Ale vy … nemá ? Nájdi alternatívu a hotovo. Ja osobne by som nešla
Takeho nepotrebujes
On si nevie nasetrit
Nevie normalne komunikovat
Nedal ti moznost kompromisu
Ste spolu kratko na to aby sa takto vyjadroval
@alicka92 keď som bola s mojim, teraz už manželom, ešte len pár mesiacov, nevedela som si predstavit, že by som bez neho vydržala nejaký týždeň. A vôbec by som bez neho nedokázala ísť na dovolenku, asi by sme si ako svihnuti stále písali. Vás vzťah po jeho vyhlaseni a po tvojom prístupe k nemu mi nepríde ako vzťah ktorý je úžasný a ma budúcnost. Takže kľudne chod bez neho a každý si svoj život porieste po svojom.
Rozmyslam, ake by boli odpovede, keby si ty nemala na dovolenku a on siel na dovolenku s kamaratmi. 🙂 PS: Chod na nu.
@suve99 tu nejde o to ci sa bavili, či to je náhle rozhodnutie. Tu je veľmi podozrivé vyhlásenie, že ak pôjde, že sa s ňou rozide, lebo takto sa frajerka nespráva. Po pár mesačnom vzťahu? Co ona už má robiť len to co on jej dovolí? Nie je jeho majetok teraz, nebude ani o rok a nebude nim ani keď by boli manželia. Tu ide o rozpor v hodnotách a prioritách. Ci zásadný, či sa ešte hrany obrusia len čas ukáže, ale vyzerá to ako citové vydieranie a manipulácia.
Jasne ze by som šla 😃 ste spolu par mesiacov.. Chová sa k tebe ako k majetku..

@ropucha6 no vyznie to tak. Keby som ja v tej situácii, že muž nemá a ja mám, tak tu dovolenku zaplatím. Ale zas je to iné muž a nejaký frajer, skorým som mesiac no..