icon

Priateľ nemá peniaze na dovolenku a ja som sa tešila k moru. Rozhodla som sa ísť s kamarátkou a on mi vynadal

alicka92
5. aug 2022

Ahojte baby, chcem sa spýtať na váš názor. Mám priateľa, sme spolu pár mesiacov. Nemá peniaze na letnú dovolenku, avšak ja chcem niekam ísť, makám celý rok a teším sa k moru... Povedala som mu, že idem s kamarátkou, keď teda on nemôže. Nato mi vynadal, že sa so mnou rozíde, ak pôjdem bez neho a vraj takto sa frajerka nespráva a že som zlý človek... Vážne si toto zaslúžim počúvať? Mám nejaký životný štandard, milujem cestovanie a nemyslím si, že ja som povinná doma pri ňom šúchať nohami...Ako by ste to riešili vy?

zmrzlinka2021
5. aug 2022

@alicka92
Poviem ti úprimne a bez ohladu, či ma tu za to niekto zvozí, že som mamonárka a neviem čo ešte, ale pre mňa pracujuci chlap, čo nevie si sporit peniaze a ma problem ist na beznu dovolenku k moru - velke minus!

To nie je o luxuse, karibiku, poršátku a neviem čom ešte, ale o bežnej dovolenke, ktorú si moze vacsiina z nás dovolit. Zdá sa že rozdrbe všetky peniaze čo zarobí - pre mna neperspektívny na vztah.

Asi aj ty sama vnimas, ze to nema az taku buducnost. On si uvedomuje, ze si sikovnejsia, vies si usporit, si zcestovanejsia a chybaju ho komplexy a preto sa ti vyhraza rozchodom. Pre neho by bola najlepsia puťka, čo nema ziadne ambicie a chce cele leto zavarat.

miskamicha
5. aug 2022

@alicka92 tak a kolko mas rooov ty? No ak si nevie nasetrit a zaraba tak zrby aj mohol stale cosi odlozit...bacha na to.

abbey1
5. aug 2022

Po jeho slovách by som bez jedinej výčitky išla s kamarátkou a jemu by som povedala Zbohom a nie dovidenia.
To je čo vo vzťahu takéto vyhrážanie sa?
Tu nie je problém, že on na dovolenku nemá peniaze, ale jeho spôsob riešenia tohoto "problému".
Máš skutočne potrebu si takéhoto muža uviazať na krk a strácať s ním roky?
Naša dcéra tiež mala ísť na dovolenku s kamarátkou, lebo jej už dlhodobý priateľ nemôže. Napokon ide s nami na rodinný dovolenku a jej priateľ sa teší s ňou, že si užije more. No keby tam padlí vyhrážky rozchodom, keď si dovolí ísť na dovolenku bez neho, asi by bol rýchlo bývalý,alebo minimálne "uprataný".

mimisikum
5. aug 2022

@alicka92 a bavili ste sa o tej dovolenke už skôr, alebo len ty si si povedala zo dňa na deň že chceš ísť? Záleží od toho kam a koľko vlastne tá dovolenka bude stáť..ja som stále za kompromis, hľadala by som niečo prístupnejšie..neviem podľa mňa vzťah nebude fungovať, keď si budete každý presadzovať to svoje, aj keď vyhrážať sa rozchodom mi príde detinské 🤦‍♀️🤷‍♀️

ropucha6
5. aug 2022

@alicka92 pozri ste spolu par mesiacov, to je akurat cas na spoznavanie. Ak uz teraz vies, ze ti jeho styl napr neschopnosti si nasetrit vadi, posli ho k vode.

viestta
5. aug 2022

@sickynickyobsadene po niekoľko mesačnom vzťahu? Však sa ešte len spoznávajú. Prečo by nemohli žiť aj vlastný život? Ci už musia všade len spolu? Pre niektorých ľudí je normálne, že každý z partnerov strávi časť dovolenky s partiou aj v dlhom partnerstve aj v manželstve.

domca1408
5. aug 2022

@zmrzlinka2021 v tomto sme jednoznačne za jedno....

jamidea
5. aug 2022

@alicka92 presne ako si napisala " pracuje, nevie si nasetrit, jeho problem" , tu netteba viac komentovat. Ty sa pekne chod zregenerovat a on, nech zacne setrit na leto 23.

vroni
5. aug 2022

Sorry, tu nejde o dovolenku. Keby ma môj čerstvý frajer, ktorý by mal zo mňa po pár mesiacoch ešte omdlievat, obvinil z toho, že som zlý človek, lebo chcem ísť na dovolenku, na ktorú som si sama nasetrila, tak ho pošlem tam, kam slnko nesvieti. Co s takým blbom? Nejde o to, že nemá na dovolenku, to by som pochopila. Ide o to, že závidi tu dovolenku mne tak strašne, že je ochotný také niečo z papule vypustit.

deti95060810
5. aug 2022

nech si zoberie úver ,alebo pôžičku keď nemá.... ale aby ma nejaký papek obmedzoval tak to teda nie... jasné že by som išla...

martinka13
5. aug 2022

Šla by som a ak chce ísť nech si zarobí. Inak ma smolu.... Na jeho mieste by som sa hanbila.

andrejka1974
5. aug 2022

@h2 tak ak sa nedohodnú tak nech nejde aj ona ja by som s kamoškou nešla ak by môj priateľ nemal na dovolenku ja tiež nemám na dovolenku tak som aj s deťmi na dome už dva týždne a užívame si naposledy som bola mimo sk pred 6 rokmi keď na to nemám tak nejdem je to hlavne o tom kto koho miluje a vidno že ona ho až tak rada nema

andrejka1974
5. aug 2022

@alicka92 ale nie vždy sa dá ušetriť tak mu ju zaplať ty bco by sa ti stalo že by si mu teraz zaplatila ty a o rok on tebe

olimuc
5. aug 2022

Tebe prajem príjemnú dovolenku a čo sa týka tvojho priateľa… nájdi si niekoho iného, kto ta bude rešpektovať a nie po 2 mesiacoch vyskakovat. Povedal ti, že si zlý človek, tak mu popraj nech si nájde nejakú trúbu, čo sklopí uši a bude suchat nohami…. Takých stories je tu plno … bol taký úžasný keď sme spolu chodili a potom sa zmenil na debila … on taký bol vzdy, len ta žena bola hlucha a slepá … píšeš, že nevie ušetrit … a na čo slobodný chlap toľko míňa????

h2
5. aug 2022

@andrejka1974 Oni sú spolu 2, možno 3 mesiace. To nemôžeš porovnávať so svojím 30 ročným manželstvom.

zmrzlinka2021
5. aug 2022

@andrejka1974 ale ty máš päť detí, on je bezdetný pracujúci človek

kaca222
5. aug 2022

Ak sa ti vyhráža, že sa s tebou rozíde ak pôjdeš na dovolenku s kamarátkou, myslím, že vieš čo máš robiť 😇😉

marsmykkok
5. aug 2022

@andrejka1974 a čo ak má priateľa skončil život? Bežne ženy chodia s kamarátkami na dovolenku, lebo muž nechce alebo nemôže. A čerstvej známosti určite nezaplatí 1000 eur napríklad na dovolenku, jej tiež peniaze z neba nepadajú.

elizabet173
5. aug 2022

@irusa mám medzi tým predsa čiarky. Len som chcela napísať viac možností, prečo nemá peniaze, nie každý mladý muž je bez haliera, preto lebo otrieska celú výplatu a sú spolu pár mesiacov, tak ho asi nelustruje, prečo peniaze nemá. A možno to aj vie, ale nenapísala, v podstate je to vlastne jedno po jeho reakcii

elizabet173
5. aug 2022

@marsmykkok presne, aj muži, ak pestujú vysokohorskú turistiku, alebo idú na safari, tiež idú väčšinou bez žien, nie je to nič mimoriadne ak z páru trávi časť dovolenky každý sám

lowe123
5. aug 2022

@alicka92 Sa v tom strácam ale problém je hlavne v tom že sa takto prejavil že do teba skočil , ako myslím že to že mu vadí že ideš bez neho je ok ale aby vyskočil ako pes , nechápem (to nemá vo vzťahu žiadne sebavedomie?) , .Myslím že sa to dalo riešiť aj inak ,

marsmykkok
5. aug 2022

@elizabet173 a druhá vec je, že ja ako žena by som ani neprijala na začiatku vzťahu, aby mi muž zaplatil dovolenku pri mori, sa ešte len spoznávame a je to veľký záväzok a cítila by som sa blbo. Iné keby je to môj snúbenec alebo žijeme napríklad už rok a viac spolu. Tak sa aj čudujem, že priateľ by prijal takú ponuku, normálneho človeka to podľa mňa poníži alebo by mu to bolo trápne.

andrejka1974
5. aug 2022

@h2 možno nie ale prečo by nemohla byť s ním keď ho ľúbi a je jedno či si spolu chvíľku alebo ako ja už 30 rokov ja by som bez neho nešla ani keby sme boli spolu len chvilku

h2
5. aug 2022

@andrejka1974 Pretože pre teba to možno nie je dôležité, ale autorka sa na tú dovolenku teší celý rok, šetrí si na ňu peniaze, je to pre ňu dôležité.

marca12
5. aug 2022

@alicka92 ked som zacala citat prispevok,napadlo mi,preco ho nevezmes so sebou. Ale ako citam jeho reakciu,mas pravdu. Naco taketo darmozraca brat,ktory ti nedopraje a este ti aj vyhubuje. Nech sa len rozide,velku laskavost ti tym urobi.

marca12
5. aug 2022

@andrejka1974 Nevidim nic zle na tom stravit dovolenku aj osamote. To,ze si prilepena na muzovi a bez neho nejdes nikam,nie je ziadny dokaz lasky,skor vypoved tvojej zavislosti na muzovi. A ked mas dobreho muza,nema s tym ziadny problem a dopraje ti. Ved kolki chlapi nechcu chodit na dovolenky a ak je zena dovolenkovy typ,bude sa mu prisposobovat a nezazivat nic v zivote? Blbost

andrejka1974
5. aug 2022

@marca12 blbosť to nie je ale je to o tom že keď na ňu nemá tak nech mu dopraje a ja som není závislá ale proste nejdem s kamaratkou ale je to na nej a jeho reakcia bola normálna proste chcel prežiť dovolenku s ňou a nie sám doma ale keď on na ňu nemal mohla zostať doma spolu s ním a užiť si doma a nemusela hneď hľadať alternatívu kamaratku

abbey1
5. aug 2022

@andrejka1974 Vyhrážať sa rozchodom je normálna reakcia milujúceho partnera? Áno, na koni často čítame, že i facka je dôkaz lásky.

sense
5. aug 2022

@andrejka1974 ja tiež môjho ľúbim a napriek. To i idem na týždeň na dovolenku bez neho. Rovnako ako on ľúbi mňa a ide na par dni sam a teda ani jeden sme druhému nič nevykrikovali a už vôbec nie také ze ak ten druhy pôjde tak je koniec. Trávime dovolenku a voľný čas spolu ale aj každý podla seba

maminkadeticiek
5. aug 2022

Chlapec si jak je rok dlhy neusetri na dovolenku a este si bude na teba usta otvarat a davat ti ultimata?No len ho ty pekne definitivne posli do teplych krajin a chod.Toto nema ziadna zenska za potreby.