icon

Priateľ nemá peniaze na dovolenku a ja som sa tešila k moru. Rozhodla som sa ísť s kamarátkou a on mi vynadal

alicka92
5. aug 2022

Ahojte baby, chcem sa spýtať na váš názor. Mám priateľa, sme spolu pár mesiacov. Nemá peniaze na letnú dovolenku, avšak ja chcem niekam ísť, makám celý rok a teším sa k moru... Povedala som mu, že idem s kamarátkou, keď teda on nemôže. Nato mi vynadal, že sa so mnou rozíde, ak pôjdem bez neho a vraj takto sa frajerka nespráva a že som zlý človek... Vážne si toto zaslúžim počúvať? Mám nejaký životný štandard, milujem cestovanie a nemyslím si, že ja som povinná doma pri ňom šúchať nohami...Ako by ste to riešili vy?

sinusoida
6. aug 2022

@alicka92 šla by som na dovolenku, dnes, kto pracuje, má na to a myslím si, že zamestnať sa, nie je problém. Za takúto blbosť by sa rozídením nemal vyhrážať.

zmrzlinka2021
6. aug 2022

@zenulkaaa
Lenze oni nie su partneri - manzelia, ale frajeri, uplne bezni frajeri, ktori sa otukavaju a hocikedy sa mozu slusne rozist, podat si ruky a zostat kamaratmi. Urcite by som sa s frajerom nechala na manzelstvo. Tam je skor iny problem ako dovolenka a to, ze on ako pracujuci clovek nema ziadne peniaze pomimo na dovču (ona je typ zazitkovy) a este sa jej vyhraza koncom - toto fakt nie...

@misinka0611
Vies co, v 95 % pripadov, kedy dochadza k rozvodom sa chore veci vo vztahu ukazovali a ukazuju este pocas chodenia. A nie, vyhrazat sa koncom vztahu nie je "povedali sme si nepekne veci", to je velmi, velmi vazna vec. Ak niekoho milujem, slovo koniec/ rozchod/ rozvod ma nenapadne ani ako humor. Ak teraz sa jej vyhrazal co bude, ked budu manzelia, mat male deti a miliardu pat problemov? Ako pre mna su to jasne kontrolky, ze bacha, radsej ruky prec od dotycneho. Chapem, povies si, ze prehanam, lenze potom sanecudujme tolkej bolesti, co ludia prezivaju a tolkych nestastnych vztahov...

luciamacicka
6. aug 2022

@alicka92 ja to presne takto isto riešim už niekoľko rokov. Keď nato nemá alebo má iné priority, nech sedí doma ale ja určite idem k moru s kamoškou, celý rok sa nato teším.

evlyb
6. aug 2022

@alicka92 veď aj ja som bola na dovolenke s kamoškou ktorá mala frajera a ostal doma lebo veď nezarábal, žiadny problém 🤷

slavomira236
6. aug 2022

@alicka92 ja som bola s dieťaťom bez muža keďže on vodu a slnko nemusel

lucia_ma
6. aug 2022

@alicka92 na dovolenku chod neviaz sa v zivote na ludi kde je sanca ze ta budu tahat dole akymkolvek sposobom.. Peniaze nie su vsetko ak samostatna zena nepotrebujes muza co ti bude platit ale na druhu stranu ak nebudes mat vedla seba muza ktory sa dokaze postarat o seba a pripadne raz o rodinu raz ta podporit napr cez materske zacnu byt peniaze velky problem a nemusi to zachranit ani laska..

martabubu
6. aug 2022

@alicka92 choď, bav sa
Ja som dokonca bola bez manžela kedysi lebo nechcel ísť 🤷‍♀️

zdenkastanka
6. aug 2022

Autorka, a ake je pokračovanie ?pojdes teda bez neho? A co on na to?

mirka414
6. aug 2022

@alicka92 ja som s mojim manželom už 16 rokov a on nikdy nikam necestuje dokonca ani na svadobnej ceste sme neboli a dlho som voči tomu bojovala až som si povedala dosť ! Ty sa kľudne tulaj po lese ako poľovník a ja sa budem s dcérkou túlať po svete 😊klape to úplne super .

sono2
6. aug 2022

@alicka92 načo si s priateľom?
Sama by som nešla.
My sme s Mužom od začiatku chodili všade spolu.
Keď nemáte spoločné štandardy, rozišla by som sa

sono2
6. aug 2022

@martabubu lenže on by asi rad, len nemá nato

kamatopo
6. aug 2022

@alicka92 ja som takéto niečo zažila. Na dovolenku so mnou nemal s zrazu išiel bezo mňa do Austrálie..našťastie už je to 13 rokov ex a toto mi otvorilo oči. Ty nie si zlý človek. Zlá by si bola keby ho zradis v iných veciach ,ty si iba hľadáš cestu k svojmu štandardu a za mňa on to nie je.

bessdonna
7. aug 2022

@alicka92 nie,nesla by som.hladala by som sposob ako ist spolu.mozno na lacnejsie miesto,blizsie.ved ma vyplatu,zaplati to z toho a dalsi mesiac sa uskromni.urcite by som chcela ist spolu a zbierat si zazitky spolu.

nene_mamina
7. aug 2022

@alicka92 áno, šla by som bez neho. Po tom čo Ti povedal ani neváhaj. A kľudne mu povedz, že takto sa frajr nespráva, pár mesiacov chodíte spolu a už Ti robý emociomálny tlak a vydieranie, čo bude neskôr.
A porozmýšľaj, či s takým chlapom chceš zostať.

norbham
7. aug 2022

@alicka92 ty si skôr rozmaznané dievčatko čo má rada luxus a štandard 😂😉 nájdi si bohatého frajera a cestuj s ním ...Normálny obyčajný muž hľadajúci lásku čaká od toho druhého oporu ,podporu a riešenie situácii a nie to čo píšeš ty ...ak nemá peniaze na dovolenku tak choďte inde čo je lacnejšia a zaplať ju ty ..na druhý rok ju zaplatí on ...kompromis sa robí ak ho miluješ ...všetko sa dá ak sa chce ...uži si dovolenku ,len či Ti to bude stáť po dovolenke zato že budeš sama ,hoci máš svoj "štandard" 😂😂😂

norbham
7. aug 2022

@bessdonna aspoň jedna múdra baba čo uvažuje srdcom s nieje narcis ....si super

bessdonna
7. aug 2022

@norbham jej dakujem❤️

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
vroni
7. aug 2022

@norbham, áno, "normálny" muž obviní čerstvú frajerku, že je zlý človek, lebo si nasetrila na dovolenku. "Normalny" muž vydiera a vyhráža sa. A "normálny" muž nie je schopný našetriť na dovolenku. Jasne. Tak takého normálneho si nechaj pre seba a podobne chudery, čo sú schopné "milovať" neschopného hulvata a nám "rozmaznanym dievčatkám" nechaj tých "nenormálnych", ktorí sú slušni, usilovni a veľkorysi. S mojim nenormálnym sme išli na dovolenku po dvoch mesiacoch. Ze na ňu vtedy vôbec nemal a prachy si musel požičať som sa dozvedela až po rokoch. Vtedy by vraj nebol zniesol predstavu, že by ma tri týždne nemohol vidieť. O 19 rokov neskôr nám včera celý spokojný zamával a tesil sa ma nedeľu a knihou a mačkami v posteli. 🤣🤣🤣 Aj keď nepochybujem, že mu ten týždeň budeme chýbať. 😇

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
vroni
7. aug 2022

@zoro9836, on nejaký kompromis navrhol? Možno áno, ale autorka nič také nenapísala. Ze by povedal, že mu to tento rok nevychádza, pôjdu na budúci. Alebo že more nedá, ale predĺžený víkend by mohol... V takom prípade by to bola iná situácia. Ale nič také nepísala, takže vychádzam z toho, že nič také nenavrhol.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
bessie12
7. aug 2022

@zoro9836 ona ? A on co ? nic ? len ona musi najst kompromis ? Vsetko sa da vyriesit s kludom. Mohol jej povedat nieco v tom zmysle: ,,dobre, tak teraz chod s kamaratkou, ale nabuduce pojdeme spolu." Ale vyhrazat sa, ze sa kvoli tomu s nou rozide podla mna nie je normalne. Keby mne nieco take moj priatel povedal, tak este na truc by som isla na tu dovolenku a mohol by sa aj na hlavu a usami odrazat.

vroni
7. aug 2022

@zoro9836, no ved to hovorim. Ak mi niečo vo vzťahu nejde pod nos, tak riešim. Rozhovorom, kompromisom, upravením situácie.... Keď riešiť nechcem/neviem alebo riešim krikom, vyhrážanim, vydieranim, pripadne fyzickým atakom ci "vratenim", tak sa treba poberať kade ľahšie. Z toho dobre partnerstvo nebude. Vtedy je načase povedať ďalší, prosím (platí to rovnako pre ženu aj muža)

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
bessie12
7. aug 2022

@zoro9836 😂 pisem, len ako by som reagovala ja. co je na tom nepochopitelne ?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
bessie12
7. aug 2022

@zoro9836 vela zien pisalo, ze by na tu dovolenku islo. Takze nebola by som jedina 😉 A navyse, my vsade chodime spolu. Len raz som bola sama na dovolenke na Slovensku a potom sme sa dohodli, ze budeme chodit spolu a viac ma samu nepusti, lebo mu je bezo mna smutno 🙂