icon

Priateľ neplatí nič v byte. Ako sa zbavím dlhov?

17. sep 2020

Mam priatela s ktorym som 3,5 roka. Byvame v podnajme. Priatel je sikovmy vie si zarobit ak bokom takze financne vie zabezpecit. Problem je vsak v tom,ze byt je akoby moj. Platim najom elektriku internet. On zatial neplati nic lebo tu byval dokopy asi len 4 mesiace. Zarabam cca 850 euro no nemozem s peniazmi vist. Uz okolo 22 nemam z coho nakupit jedlo. Platim benzin,stravu,hygienu atd. A na konci mesiaca mam - .
Takfiez neviem co si mam o tom mysliet ale priatel od zaciatku riesil kolko mam penazi. Stale sa vypytuje kolko mi prisla vyplata, kolko som dala bokom aby som nasetrila lenze ja ozaj nemam z coho! Dokonca mam na krku dlhy co som si musela poziciat lebo som finacne nevysla. Mam dlh skoro 7000 eur a budem to splacat asi 8 rokov. Neviem co mam robit. Uz premyslam,ze vyhlasit bankrot alebo ja neviem...poradte mi prosim
Viem,ze som urobila chybu ale potrebujem sa zbavit dlhov aby som vedela fungovat.

Strana
z4
selest
18. sep 2020

Tak v prvom rade sa zbav chlapa co sa len prizivuje na tebe. Nech ti plati vyzivne kazdy mesiac a nie sem tam hodi nejake euro. Je to zbytocny hladny krk navyse cize tam znizis vydaje. Neviem aky mas velky byt ale ak sa da nejake lacnejsie byvanie. A najdi si poradcu ohladom tych poziciek. Tym nemyslim mamu, kamosku ci sesternici tete brata ktori su podla vsetkeho podobne negramotni ako ty ale ozajstneho poradcu a riad sa jeho radami. A tiez nech sa pozrie na tvoje vydaje lebo ozaj ak niesi nejaka manazerka co zaraba par tisic tak nechapem na keru rit je komu pausal za 50 eur. Moj muz ked zarabal 3000 tak sme si kupili v akcii mobili po 130 eur a mame ich doteraz co uz su 4 roky. A ktomu si kupim kazde 2 mesiace 10 eur kredit. Taksi to zrataj kolko penazi za rok das uplne do luftu len za mobil ktory vlastne nepotrebujes. A predpokladam ze takych vydajov mas viac. Tak isto nabytok ked na to nemas tak si klikni darujem za odvoz a nie ber pozicky na nieco na co nemas. Hlavne ak nemas na to prijem. Takze si pekne zapisuj vsetko co kde kupujes a platis a nechaj si poradit niekomu kto sa tomu rozumie. A toho darmozraca posli k rodicom ked ho chcu zivit. Hlavne si uvedom ze kym nieste manzelia tak nikdy nic z tohoco on naspori nebude tvoje.
A hlavne toto urob hned kym nebudes este vo vacsich srackach..

malinoismum
18. sep 2020

@oli18 lubila ho... ;(

jaskolka
18. sep 2020

@karolinakr tak existujú takí chlapi, ktorým aj keď čierne na bielom vyrataju náklady, presne položka po položke, budú tvrdiť, že to tak nie je a ze je to blbosť a žena to určite neplatí. Mne to ex tvrdil, hoci som mu vyratala doslova každé euro z platu, tiez som platila komplet všetko, hypotéku, byt, elektrinu, plyn, vodu, internet, telku, a samozrejme nákupy. To isté bolo, nakúpil somariny raz za čas, a absolútne nič neprospieval.Tiez bol z "mama hotelu" Chvalabohu je to už ex 😂😂

ejanjelik
18. sep 2020

V prvom rade si daj do poriadku deti,nech ti plati vyzivne. Ak teraz s vami nezije poat si len svoje vydavky, ked vbudes mat vyzivne musis vyjst. Ak sa k vam vrati vydavky ako byt,elektrina, internet...napoly. Ziadne ja odkladam na spolocny byt. Daj si poradit, baby ti nechcu zle. Mas dve deti musisisis mysliet na ne a na seba.

medyna
18. sep 2020

@denden77 on zabezpečuje, ale asi len seba

sonia1990
18. sep 2020

Ja byt na tvojom mieste by som takého chlapa kopla do riti co sa necháva živiť od ženy a neha hu sa zadlzovat a on myslí len na seba a časom to bude len horšie a ty pôjdeš do dlhov viac s viac a on si bude užívať svoje peniaze alebo sa na teba na koniec vykašle a ty budeš ešte vo vecsich dlhoch. Treba mu povedať ze to finančne nezvládaš a keď chce bývať nech pekne prispieva. A keď nije tak nech si ide... To mu není trápne že býva, stravuje sa zadarmo. Véd mu variš Pereš míňa elektriku, vodu co si mysli ze to máš zadarmo.

sasa1310
18. sep 2020

no neviem kto z vás je ten blbý a kto ten blbší
Lebo len blbec predá vlastný byt a ide do podnájmu dúfajúc, že všetko bude lepšie a hlavne lacnejšie.

tykat
18. sep 2020

"...Viem,ze som urobila chybu ale potrebujem sa zbavit dlhov aby som vedela fungovat..."
Mas tam chybu...potrebujes sa zbavit JEHO aby si vedela fungovat. A to cim skor.

Strana
z4