Priateľ objednal nábytok bez toho, aby poznal môj názor
Dievčatá, nastvalo by vás, keby vás partner objednal novu posteľ (zariadzuje byt), bez toho, aby sa vás spýtal na nazor, ci sa vám páči, keďže sme denne spolu a budeme na nej spolu spat. Nežijeme spolu oficiálne, ale sme spolu takmer denne. Mňa to urazilo. Hoci vedel, ze nabytok chcem s nim vyberať spolu, aj tak to urobil. Sme spolu rok a pol.
mna by to naštvalo ! našťastie sa vieme dohodnúť ked sme si zariadovali byt vyberala som ja spalnu a on zas obývačku zaťala som zuby ale prežila som to.
😀
Prepáč, ale normálne si ma pobavila. 😀
Keby to urobil partner s ktorym zijem tak ano...ale ak si zariaduje on svoj byt, tak nevjdim dovod preco by si mala byt urazena
No pokiaľ je byt na neho a ty nájomca... Neviem.
A stale nežijete spolu.ja nevidím dôvod sa urážať. Skor držať hubu a krok ak byt ťahá on a je jeho... Samozrejme, po čase, spolocnom žití dlhodobom nejaká spoločná dohoda,... Aby sa netobiki rozdiely kto kolko zarobí atd...
A teraz tam nespíš v jeho starej posteli? Nie je to jedno čo je to za posteľ? 🙄 Zrejme aj on to berie tak, že je to len vec kde sa ide vyspať a je mu úplne jedno, ako bude vyzerať.. Veď si nezariadujete nič spoločné. A Veľakrát to tu bolo spomenuté a úspešne si to odignorovala... Nedala si do toho bytu evidentne ani cent, tak prečo by si mu mala vyberať posteľ
Nenastvalo. Skor asi sklamalo. Zamrzelo.. Ale mozno to len pre neho nie je take podstatne.. Vies z toho ako dlho ste spolu nevieme do akej miery planujete budúcnosť, ci ste sa bavili o spoluziti, aku podobu ma vas vztah.. Co ti povedal na to?
Mozno to bola len dobra a vyhodna ponuka a nechcel vahat.preto sa neradil..v tom pripade by som to chapala..hlavne nech je to akokolvek,luto ti to moze byt,ale hnevat by si sa nemala.kedze spolu nezijete a neplatis to.
Nenastvalo by ma to, kedze si kupoval svoj nabytok, do svojho domu, za svoje peniaze. Ty v tom dome iba prespavas, ale nezijete spolu a zrejme teda ani na chod domu neprispievas. Mozes skusit priatelovi povedat, ze by si mu nabuduce rada pomohla s vyberom nabytku. Ale no, kym si on zariaduje za svoje svoj dom, nemas sa preco urazat.
neviem ci len zbytocne neprehanas, ved ak je to jeho byt, jeho peniaze, tak je to jeho vec, viem, ze ta to zamrzelo, ale z komara somara netreba robit 🙂
Ja teda neviem v akom vesmire ziju hejtujuce mamicky, ale ked ste dohodnuti, ze spolu budete zit, je pochopitelne, ze by zariadenie bytu, kde budete zit malo byt prijemne obom. Dnes sa kazdy ide poskladat z toho, ze "moje" a "tvoje" a "plat alebo drz hubu", ako nechapem naozaj.
Autorka - podla mna je to minimalne na zamyslenie, ze ci s tebou nerata alebo si nie je isty, ze co bude v buducnosti. Mna osobne by to velmi sklamalo. (a nejde o tu postel, ide o princip, vzdy sa da poslat napr. 3 postele a vyber, ze ktora - pricom kazda je vyhovujuca a teda win win na obe strany )
Niesi jeho manzelka ani na papieri ani nemas obrucku na ruke tak co pistis?....sa ti zjavne nepaci ze si kupil za svoje peniaze postel na ktoru si mu ani neprispela a este ktomu nezijete spolu.....otazka skor znie co si ty pre neho spravila ked je to tak ako je ze si sam radsej postel vybere nez aby ju vybralo individim obcas prespiace v onej posteli
robis z toho zbytocnu dramu. Predchadzajuca mu zariadila byt podla seba, tak si to chce teraz urobit opacne. Ved spolu nezijete, len tam prebyvas, ak som dobre pochopila. Ak by ste boli partnermi "oficialne" a zila by si tam den/ noc, tak vtedy ano, asi by som sa nad tym pozastavila.
@anjelaa Môj otec (dostavali dom cca v r. 1964) využil čas, keď s nami bola mama v lete u starkých. Vtedy boli na výber dva typy nábytku do obývačky (drevo svetlé alebo tmavé, inak úplne rovnaký), na poradovník, navyše po to museli ísť a podpísať obaja manželia. Tak sa dohodol s jej sestrou (tá už mala tmavú verziu) a ona mu "šla za manželku ". No a my sme sa vrátili, obývačka vymaľovaná a zariadená svetlou verziou 😀. Takže mama do výberu nábytku nehovorila. Zato ho pravidelne v tej izbe s chuťou premiestňovala. Bez otca 😀.
JEHO byt....JEHO peniaze.....JEHO posteľ......ty do toho môžeš vieš čo vravieť....Keď si chcela vyberať posteľ s ním, mala si dať polovicu peňazí 😝
Mňa zaujíma iba jedno a viem, že to nie je podstatné, lebo o to tu nejde, ale vybral dobre ??? 😅 🙈
Až teraz som pozrela celé...teba štve, že ex mohla vyberať a ty nemôžeš, čo ?
Jasné že by ma to naštvalo kebyže prispejem na tú posteľ a on sa ani neopýta či sa mi páči 🤔
@ayanamirei Tu nejde o "hejtujúce mamičky" , ako si to nazvala, ale o to, že prečo by sa mal prispôsobovať frajerke, keď byt je jeho, aj posteľ bude jeho....Ona neprispieva predsa ani centom..... Ale žiť a rozťahovať by sa tam chcela...
@mandarinka555 kde ste vlastne vyčítali že neprispieva ani centom? Keď môj muž začal.zit u mňa tiež to bolo najprv neoficiálne ale normálne prispieval na domácnosť.. z čoho dedukujete že nič neplatí? Či to len opakujes to, čo čítaš od žien čo autorku tiež nepoznajú?
Nahnevalo...aký mal na to dôvod?
Fuha, davova psychoza na MK slušne funguje, nikoho sme dnes este nezhodli, tak podme to napraviť 😀
Nevidim nic nenormálne na tom, aby sa partner spýtal na nazor svojej priateľky, s ktorou, aj ked neoficiálne, v tom byte prespava. Aj keby mu na byt a postel neprispela ani cent. A co? Hadam by milujucemu partnerovi mohlo záležať aby sa aj tomu druhému ta postel páčila,ked ju budú používať obidvaja. Hlavne ak s tebou plánuje aj do budúcnosti.
Určite by som sa ho spýtala, preco nepockal na teba. Možno mu to proste nedoslo.
Mna by to sklamalo. Urcite by si sa ale mala zamysliet, ze ak aj budete v buducnosti spolu a Ty budes byvat v jeho byte, ako budete spolu fungovat? Toto co teraz urobil, nieco málo naznačuje. Mala by si s nim o tom hodit rec, lebo to moze byt v buducnosti problem. A spominala si ex...mozno po zlej skusenosti s nou sa rozhodol, ze si to urobi po svojom, lebo ked s Tebou nahodou nebude, byt mu ostane.
no tak mu daj kopajdy a problem budę vyrieseny 😉 Jeho byt, jeho peniaze, jeho volba.
@karelova presne, diskusia pôsobí že si sem prišlo pár žien uvoľniť emócie, tak asi dnes nebola lepšia téma kde by ukázali ako strašne vedia byť nad vecou, lebo to sa tu vždy nosí.. ktovie aké nad vecou vedia byť aj vrealnom zivote..
akože po roku a pol aby vzťah nemala brat dostatočne vážne a má sa tváriť, že v pohode že partnerovi je úplne sumafuk čo si myslí o zariadení, čo sa už bavili o tom že to budú robiť spolu..
ja som asi fakt z iného sveta, ale po takom čase vzťahu už by som očakávala že sa vzťah bude niekam posúvať a partner ma berie vážne..
A veď kúp si svoj byt a zariaď si ho podľa svojho vkusu a jeho sa nepýtaj, vybavené.
Ďalšia z kategórie “nemám problém tak si nejaký vyrobím” 🤦🏼♀️
Chcelo by to popracovať na svojom sebavedomí a prestať sa porovnávať s exkou.

No stále lepšie ako u nás. Moj manžel dal urobiť projekt nášho domu bez toho, aby som sa ja vyjadrila. 🤷🏼♀️ V čase manželstva pravdaže.