icon

Priateľ odmieta návštevy mojich dospelých synov

19. sep 2025

Po 5 rokoch sme sa s priateľom bavili o tom,žeby sme šli spolu bývať. Obaja máme svoje byty, obaja rovnako veľké. Kým on vo svojom 4 izbovom zije sám, ja žijem so 14 ročným synom. S týmto problem nemá, ze kľudne môže bývať s nami v jeho byte,keďže nežijeme v rovnakom meste a on nechce z môjho bytu ďaleko dochádzať do práce. Mam však ešte ďalších dvoch dospelých synov , ktorí nežijú so mnou,ale občas, raz ,dvakrát ročne chodia domov na dva týždne. Priateľ povedal, že by mu to vadilo. Plánovali sme moj byt dat do podnájmu, ale takto to nejde. Dosť ma to zamrzelo, lebo mi vytkol,že už by si mali nájsť vlastné bývanie. Lenže oni pracujú v zahraničí a zatiaľ si na vlastnyxivot šetria. Veľmi sa ma to dotklo a povedala som mu,že teda to ukoncme, nemá to zmysel. On sa viac neozval. Po 5 rokoch ma to veľmi ranilo. Aký nato máte názor?

namornicka
19. sep 2025

Jemu sa nechce stahovat do tvojho mesta kvoli dochadzaniu do prace a 14 rocnemu mas ty menit komplet prostredie? Ja by som ostala vo svojom byte, tvoj syn ma pravo vyrast vo svojom prostredi, ak sa to da. Dobre si urobila. Ak sa frajer ozve, rovno mu povedz, ze stahovanie sa nekona, ze takto je to lepsie. Je ti treba mat ho aj doma? 😄 Takto chodievajte na dovolenky, kulturu, cez vikend sa navstevujte.

zmrzlinka2021
19. sep 2025

@anonym_autor

Tvoja rodina si tvoje deti a nie frajer. On sa nestal áno tvojim mužom, takže môže páliť do kelu.

Buď ta frajer bere aj s tvojou rodinou, alebo to nemá zmysel s ním ďalej chodiť

13uzivatelka11
19. sep 2025
@anonym_c329fe

Ako vzdy myslenie MK - ako je mozne, zeby nenechal aby prisli na 2 tyzdne tvoji synovia?? To je taky kreten. A ak by tato ista otazka bola polozena opacne - muz mi chce na dva tyzdne rocne nasackovat jeho dospele deti do mojho bytu tak to by uz len bolo odpovedi o tom co si to dovoluje muz nasackovat cudzich dospelych ludi do jej baraku 😂😂😂😂😂vzdy ma to tak pobavi ta jednotnost nazorov podla toho o koho barak a deti sa jedna

@anonym_c329fe už tu raz podobná diskusia bola, že žena mala problem s dospelým synom jej partnera a väčšina žien sa prikláňala na jeho stranu..

biba_18
19. sep 2025

nejde iba o to, že by mali bývať niekde v hoteli - ale kam dá mama ich veci? keďže ešte nie sú odsťahovaní? ... a nehovoriac o tom, čo sú to za móresy, idem pozrieť mamu, musím si zabookovať hotel lebo už nemám domov ...
ja by som s takým mužom nebola, keby nevedel prijať moje deti...

koniarova
19. sep 2025

Ja ti neviem. Skôr by ma trápil ten 14 ročný. Aký má názor na sťahovanie?

gribka1
19. sep 2025

To koľko by cestoval do práce?

huxy
19. sep 2025

@anonym_autor však ty si mu povedala, že to ukončite, tak čo si čakala? Myslíš, že jeho to nemohlo raniť, že si mu toto po 5-tich rokoch povedala???
Inak zaujímalo by ma, ako by si to reálne chcela riešiť, konkrétne, kde by akože spali? Lebo držať 1 izbu pre dospelých synov v priateľovom byte mi príde ako zvláštna požiadavka 🤔 nehovorím, že nedovoliť deťom prísť, ale mali ste si to rozumne vykomunikovať. Ale očividne ste obaja presvedčení o svojej pravde.

13uzivatelka11
19. sep 2025
@huxy

@anonym_autor však ty si mu povedala, že to ukončite, tak čo si čakala? Myslíš, že jeho to nemohlo raniť, že si mu toto po 5-tich rokoch povedala???
Inak zaujímalo by ma, ako by si to reálne chcela riešiť, konkrétne, kde by akože spali? Lebo držať 1 izbu pre dospelých synov v priateľovom byte mi príde ako zvláštna požiadavka 🤔 nehovorím, že nedovoliť deťom prísť, ale mali ste si to rozumne vykomunikovať. Ale očividne ste obaja presvedčení o svojej pravde.

@huxy veď môže spať aj v obývačke na tých pár nocí. Píšu že majú rovnako veľký byt, takže spávali by rovnako ako aj doteraz.

huxy
19. sep 2025
@13uzivatelka11

@huxy veď môže spať aj v obývačke na tých pár nocí. Píšu že majú rovnako veľký byt, takže spávali by rovnako ako aj doteraz.

@13uzivatelka11 2 týždne nie je pár nocí, to je jedna vec. A spať na gauči? Nemôcť si večer pozrieť film, chodiť po špičkach, prispôsobovať sa? V byte partnera? Mne to príde ozaj trochu zvláštne 🤷🏼‍♀️
Predpokladám, ze v byte autorky mali ešte svoju izbu

autor
19. sep 2025
@huxy

@13uzivatelka11 2 týždne nie je pár nocí, to je jedna vec. A spať na gauči? Nemôcť si večer pozrieť film, chodiť po špičkach, prispôsobovať sa? V byte partnera? Mne to príde ozaj trochu zvláštne 🤷🏼‍♀️

@huxy on ma tiež dcéru, ktorá k nemu chodi na víkendy. To akože,ak raz dcera bude mať rodinu,môžem jej zakázať chodiť k nám?

huxy
19. sep 2025
@anonym_autor

@huxy on ma tiež dcéru, ktorá k nemu chodi na víkendy. To akože,ak raz dcera bude mať rodinu,môžem jej zakázať chodiť k nám?

@anonym_autor tu nejde o zakazovanie. Ale raz keď si vychováš deti, vyletia ti z hniezda, nemáš právo byť šťastná? A nie len im všetko vždy podriaďovať?
A treba sa rozumne dohodnúť, rešpektovať určité pravidlá majiteľa bytu.

13uzivatelka11
19. sep 2025
@huxy

@huxy 1-2x do roka chodia na dva týždne.. to je teda fakt hrozna obeť.. aj moja mama k nám chodí každý mesiac na celý víkend, keď sa dá aj na viac dní, kebyže sa jej dá chodiť častejšie na dlhšie, sme iba radi.. tiež spí v obývačke aj keď sme jej navrhli pracovnu, nechcela, pozeráme telku spolu všetci. Fakt je to teda problém že nebudú dva týždne pozerať telku sami dvaja.. a neviem prečo by mali okolo neho chodiť po špičkách, prispôsobiť sa môžu troška aj mladi.. by som bola zvedavá na teba, kebyže máš raz za pár rokov nového partnera a takto by sa postavil k tvojim deťom, ktoré vidíš 2x do roka a chces s nimi vtedy travit čo najviac času..

13uzivatelka11
19. sep 2025
@huxy

@anonym_autor tu nejde o zakazovanie. Ale raz keď si vychováš deti, vyletia ti z hniezda, nemáš právo byť šťastná? A nie len im všetko vždy podriaďovať?

@huxy ale ona by bola tá, ktorá by so synom museli sa vzdať domova a svojho komfortu a šli by do partnerovho bytu, lebo on to tak chcel.. nie že ona sa mu tam tlači sama od seba s dieťaťom...

huxy
19. sep 2025
@13uzivatelka11

@huxy ale ona by bola tá, ktorá by so synom museli sa vzdať domova a svojho komfortu a šli by do partnerovho bytu, lebo on to tak chcel.. nie že ona sa mu tam tlači sama od seba s dieťaťom...

@13uzivatelka11 o tom mali diskutovať a dohodnúť sa na nejakom rozumnom kompromise. Ako písem, obaja si myslia, ze len oni majú pravdu. Podľa mňa ani jeden nechce ustúpiť. A dobre urobili, ze sa rozisli.
Ale stale si stojím za tým, co som už pisala

autor
19. sep 2025
@huxy

@huxy ja mam tiež byt a rovnako veľký a na ešte krajšom mieste. Akože ja sa nevzdám svojho bytu kvôli nejakému majiteľovi iného bytu. Dobre mi tu zeny radua,že on nech príde ku mne bývať, je to len 24 km a nech on mňa prosi,ci tu môže na každý víkend chodiť jeho dieťa, ci ma to nebude obmedzovať.

huxy
19. sep 2025
@anonym_autor

@huxy ja mam tiež byt a rovnako veľký a na ešte krajšom mieste. Akože ja sa nevzdám svojho bytu kvôli nejakému majiteľovi iného bytu. Dobre mi tu zeny radua,že on nech príde ku mne bývať, je to len 24 km a nech on mňa prosi,ci tu môže na každý víkend chodiť jeho dieťa, ci ma to nebude obmedzovať.

@anonym_autor veď v poriadku. Tak čo sa tu vôbec rieši???

Musela to byť láska...🤔

huxy
19. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak ale tvojho 14-ročného syna by tam v pohode prijal, sama píšeš. Ale ty jeho jedinú dcéru nie. Kolko má rokov? Kde býva cez týždeň?

13uzivatelka11
19. sep 2025
@huxy

@13uzivatelka11 o tom mali diskutovať a dohodnúť sa na nejakom rozumnom kompromise. Ako písem, obaja si myslia, ze len oni majú pravdu. Podľa mňa ani jeden nechce ustúpiť. A dobre urobili, ze sa rozisli.
Ale stale si stojím za tým, co som už pisala

@huxy a v čom mala ustúpiť? Aby trávila času menej so svojimi deťmi keď prídu RAZ ZA ROK domov? Veď tie deti určite budú aj behať kade tade za kamarátmi, nebudú tam 24/7 ani každý večer s nimi pri tv..Z jeho strany žiadny kompromis evidentne nebol... Ani sa o to nesnažil, tak fakt to nemá zmysel z jej strany

huxy
19. sep 2025
@13uzivatelka11

@huxy a v čom mala ustúpiť? Aby trávila času menej so svojimi deťmi keď prídu RAZ ZA ROK domov? Veď tie deti určite budú aj behať kade tade za kamarátmi, nebudú tam 24/7 ani každý večer s nimi pri tv..Z jeho strany žiadny kompromis evidentne nebol... Ani sa o to nesnažil, tak fakt to nemá zmysel z jej strany

@13uzivatelka11 myslím, že môžem mať iný názor ako ty a nemusím sa tu nejak obhajovať. Ak by ten vzťah za to stal, tak by som to osobne inak riešila. Ale očividne nestál.

Mimochodom, ze by u neho býval jej syn a staral by sa aj o ňho, nie je ziaden kompromis? 🤔

anonym_6cf222
19. sep 2025

@anonym_autor Chceš počuť môj názor..ja by som ho poslala do prdele. Pte mňa sú detí priorita. Nik nie je viac ako deti. A vôbec by som neurobila takú hlúposť, že išla s pubertiakom k nemu. NIKDY!

anonym_6cf222
19. sep 2025
@madeincssr

@anonym_autor a keby to bolo naopak (partnerove dospele deti v tvojom byte pravidelne na 2 tyzdne), ty by si s tym bola v pohode? Skus si to uprimne predstavit.

@madeincssr Tak raz, dva krát do roka..pfuha strašné niečo. Vlastné deti.

oblecenie99
19. sep 2025

@anonym_autor Názor mám taký, že keby vadilo mojej mame alebo jej partnerovi, že prespime u nich raz za rok tie dva týždne, tak by som nemala.problem ísť do hotela, ale ich by som navštívila doslova len tak, na otočku, na pár hodín. Necítila by som sa dobre tam, kde ma nechcú. Paradoxne by som možno sama navrhla takýto postup (hotel), lebo ja sa necítim komfortne keď mám u niekoho takto prespávať (u našich prespavame, aj častejšie, ale tak majú dvojgeneracny dom s oddelenými vchodmi a prakticky "samostatným bytom" na poschodí pre nás, to sa nedá s bytom porovnať).. ale mrzelo by ma to, keby som nebola vítaná 😶 ale niekde chápem aj tvojho partnera.. on možno nehovorí, že nechce tvoje deti, len nechce veľkú návštevu nárazovo.. prežiť by to prežil a mohol vydržať, už len kvôli tebe, keď synov vidíš tak málo 🙁 (ja by som to zrejme prekusla, keď už by som mala partnera so záväzkami).

Možno, že tvoji synovia by tiež navrhli sami od seba hotel, u partnera mami to už nie je to isté, ako u mami doma.. a keď budú mať partnerky, rodinu, tak asi automaticky by to tak brali, že by im bolo komfortnejšie v hoteli. . Možno by som v taký čas zvážila spoločný čas na nejakej chate, vo wellnesse, mimo domu..
Ak ste doteraz nemali konflikty, nedá sa to nejak zhojiť? Lebo ak bol vzťah fajn, tak by bola skoda s tým seknut..

grof_monte_christo
19. sep 2025

Nečítala som komentáre. Ale som za to, nech byt nedáváš do prenájmu. Máš tri deti, ten byt sa využije, aj ty si tam môžeš kedykoľvek odskočiť a najst tu svoj pokoj. Môže nastať aj situácia, že synovia prídu domov na dlhšie obdobie, budú mať zahraničia už plné zuby alebo prídu o prácu. A kde by mali ísť na dobu neurčitú? K vám do bytu? To by bol rozchod jak vyšitý.

13uzivatelka11
19. sep 2025
@huxy

@13uzivatelka11 myslím, že môžem mať iný názor ako ty a nemusím sa tu nejak obhajovať. Ak by ten vzťah za to stal, tak by som to osobne inak riešila. Ale očividne nestál.

Mimochodom, ze by u neho býval jej syn a staral by sa aj o ňho, nie je ziaden kompromis? 🤔

@huxy @huxy nie, prijať ju aj s jej neplnoletým dieťaťom nie je žiaden kompromis preboha.. panko býva sám, oni by sa museli sťahovať, syn by musel dochádzať ďalej do školy, alebo meniť školu, len aby pohodlný chlap nemusel cestovať o 20km viacej.. a ona by mu mala ruky nohy bozkávať že mu nevadí že tam príde aj so 14rocnym synom? Podľa toho čo napísala autorka, moc ani toho mladšieho neprijal, iba by mu tam "nevadil" a taký vzťah nemá naozaj zmysel, lebo časom by mu určite vadil aj ten mladší..

anonym_a44e16
19. sep 2025

Vyjadrím sa len k tomu, že dospelé deti by nemali prespávať u matky, majú si zaobstarať vlastné bývanie. Som iba za návštevy, takže v tejto konkrétnej veci ( teraz už bývalý ) partner autorky neprejavi nijak zlý názor, práveže normálny. Matka, keď jej raz deti vyletia z hniezda má právo na svoj život a už nemusí ( aj keď môže ) sa žiadno o tie deti starať. Príde mi blbé, že autorka sa rozišla s partnerom kvôli takejto veci. Mala by mať muža na prvom mieste, však iba muž je ten, čo so ženou ostáva po jej boku navždy, nikto iný. Takýmto štýlom, že rozchádzať sa kvôli niekomu, niečomu ( čo za to nestojí ), stabilný vzťah autorka mať už nebude.

huxy
19. sep 2025
@13uzivatelka11

@huxy @huxy nie, prijať ju aj s jej neplnoletým dieťaťom nie je žiaden kompromis preboha.. panko býva sám, oni by sa museli sťahovať, syn by musel dochádzať ďalej do školy, alebo meniť školu, len aby pohodlný chlap nemusel cestovať o 20km viacej.. a ona by mu mala ruky nohy bozkávať že mu nevadí že tam príde aj so 14rocnym synom? Podľa toho čo napísala autorka, moc ani toho mladšieho neprijal, iba by mu tam "nevadil" a taký vzťah nemá naozaj zmysel, lebo časom by mu určite vadil aj ten mladší..

@13uzivatelka11 tak neviem ci si sa niekedy starala o pubertiaka, ktorý bol synom tvojho partnera. A veruže, casto je to neskutočná obeta, plno kompromisov.
Predpokladám, ze sa muz s autorkou dal dokopy, keď jej 2 deti už boli plnoleté,14-ročného prijal, ale asi necakal, že aj tí dospelí by chodili k nemu ako "domov". Proste nie každý na to má,nie je na tom nič zlé.

danica2711
19. sep 2025
@anonym_716722

A ked date ten tvoj byt do podnajmu a budete mat prijem, neviete im zabezpecit byvanie na tie 2 tyzdne niekde inde, napr. v hoteli? Mozete sa stretavat tam, mozes tam aj prespat a nerusite partnera.
Ukamenujte ma, ale mne by to prekazalo tiez.
A vzdat sa vztahu kvoli 2 tyzdnom s dospelymi synmi, by som tiez asi nechcela

@anonym_716722 nechcela by som partnera, ktorého rušia moje deti, dospelé či nedospelé

viera012345
19. sep 2025

@anonym_autor Aj dospelé deti sú Vaše deti a ostanú nimi navždy..V prípade, že to Váš partner odmieta,obmedzuje Vás.Myslim,ze 2 týždne 1-2x rocne, nie je taká dlhodobá návšteva,ze by sa nedala akceptovať ... Bála by som sa k priateľovi presťahovať,lebo sa pokojne môže stať, že v momente, keď Váš 3.syn bude plnoletý/aj keby ešte študoval/, začne prekážať partnerovi

anonym_6cf222
19. sep 2025
@anonym_a44e16

Vyjadrím sa len k tomu, že dospelé deti by nemali prespávať u matky, majú si zaobstarať vlastné bývanie. Som iba za návštevy, takže v tejto konkrétnej veci ( teraz už bývalý ) partner autorky neprejavi nijak zlý názor, práveže normálny. Matka, keď jej raz deti vyletia z hniezda má právo na svoj život a už nemusí ( aj keď môže ) sa žiadno o tie deti starať. Príde mi blbé, že autorka sa rozišla s partnerom kvôli takejto veci. Mala by mať muža na prvom mieste, však iba muž je ten, čo so ženou ostáva po jej boku navždy, nikto iný. Takýmto štýlom, že rozchádzať sa kvôli niekomu, niečomu ( čo za to nestojí ), stabilný vzťah autorka mať už nebude.

@anonym_a44e16 Tak s tým nesúhlasím. Predpokladám, že deti nemáš.Moje deti vždy majú u nás dvere otvorené a na toľko koľko budú potrebovať. Ved ja som rodič. U nás v rodine je to normálne. Momentálne aj sestra prichýilila dcéru kým opravia dom. A už sú tam mesiace s tromi deťmi .

huxy
19. sep 2025
@anonym_6cf222

@anonym_a44e16 Tak s tým nesúhlasím. Predpokladám, že deti nemáš.Moje deti vždy majú u nás dvere otvorené a na toľko koľko budú potrebovať. Ved ja som rodič. U nás v rodine je to normálne. Momentálne aj sestra prichýilila dcéru kým opravia dom. A už sú tam mesiace s tromi deťmi .

@anonym_6cf222 ale tieto pozliepané rodiny už nikdy nebudú také, ako pokrvná rodina. Lebo jeden z nich nie je ich rodič a nikdy nebude cítiť k tým deťom to, čo vlastný otec či matka. A to je fakt.