icon

Priateľ odmieta návštevy mojich dospelých synov

19. sep 2025

Po 5 rokoch sme sa s priateľom bavili o tom,žeby sme šli spolu bývať. Obaja máme svoje byty, obaja rovnako veľké. Kým on vo svojom 4 izbovom zije sám, ja žijem so 14 ročným synom. S týmto problem nemá, ze kľudne môže bývať s nami v jeho byte,keďže nežijeme v rovnakom meste a on nechce z môjho bytu ďaleko dochádzať do práce. Mam však ešte ďalších dvoch dospelých synov , ktorí nežijú so mnou,ale občas, raz ,dvakrát ročne chodia domov na dva týždne. Priateľ povedal, že by mu to vadilo. Plánovali sme moj byt dat do podnájmu, ale takto to nejde. Dosť ma to zamrzelo, lebo mi vytkol,že už by si mali nájsť vlastné bývanie. Lenže oni pracujú v zahraničí a zatiaľ si na vlastnyxivot šetria. Veľmi sa ma to dotklo a povedala som mu,že teda to ukoncme, nemá to zmysel. On sa viac neozval. Po 5 rokoch ma to veľmi ranilo. Aký nato máte názor?

betulinka1
19. sep 2025

@anonym_autor tak jeho dcera moze ale tvoji chalani nie. Toto urcite nie. Vykašľala by som sa na to a ani by som sa mu neozvala. Teraz si zober, ze synovia budu mat deti, to Akoze nemozu prist vnucata na tyzden k babke ??? Tak isto by si mala narušené sukromie aj ty jeho dcérou. Ale este spolu ani nebyvate a uz mas pravidla, ze tento Ano a tento syn nie. 🤔🤔🤔 premyslam ale nie Dakujem…

minenkaa
19. sep 2025

@anonym_autor mňa zaujima čo ty vlastne chces ,keď ste aj tak už rozídeni

anonym_c329fe
19. sep 2025
@huxy

@13uzivatelka11 o tom mali diskutovať a dohodnúť sa na nejakom rozumnom kompromise. Ako písem, obaja si myslia, ze len oni majú pravdu. Podľa mňa ani jeden nechce ustúpiť. A dobre urobili, ze sa rozisli.
Ale stale si stojím za tým, co som už pisala

@huxy ako to fakt neexistuje uz nejaky navrat domov ked raz odides od rodicov? Ja som chodievala domov pokial moji rodicia zili, moje deti boli aj mesiac cez prazdniny u babky, a ked sme sa zrazili aj so surodencami tak sa roztahovali gauce a boli sme viaceri na kope aj tyzden. Moja mama k nam tiez chodila aj na mesiac, a tiez sme sa pomkli a vydrzali sme. Co by sme za to dali kebyze je to este realne. Nechapem ten studeny odchov - si samostatny ku mne uz len na ohlasene navstevy 🤦🏽‍♀️

cukroska
19. sep 2025
@huxy

@anonym_6cf222 ale tieto pozliepané rodiny už nikdy nebudú také, ako pokrvná rodina. Lebo jeden z nich nie je ich rodič a nikdy nebude cítiť k tým deťom to, čo vlastný otec či matka. A to je fakt.

@huxy To áno.

huxy
19. sep 2025
@anonym_c329fe

@huxy ako to fakt neexistuje uz nejaky navrat domov ked raz odides od rodicov? Ja som chodievala domov pokial moji rodicia zili, moje deti boli aj mesiac cez prazdniny u babky, a ked sme sa zrazili aj so surodencami tak sa roztahovali gauce a boli sme viaceri na kope aj tyzden. Moja mama k nam tiez chodila aj na mesiac, a tiez sme sa pomkli a vydrzali sme. Co by sme za to dali kebyze je to este realne. Nechapem ten studeny odchov - si samostatny ku mne uz len na ohlasene navstevy 🤦🏽‍♀️

@anonym_c329fe písala som, že v týchto pozliepaných rodinách to už žiaľ nikdy nebude fungovať ako v rodine, kde sú obaja rodičia 🤷🏼‍♀️
A ak chce mať niekto po rozchode, rozvode vzťah, musí na to pozerať. Či je ochotný robiť ústupky, to platí z obidvoch pohľadov

luccija
19. sep 2025

@anonym_autor syn asi pôjde na strednú ako ďaleko bude dochádzať?Ja by som zostala doma aj kvôli synovi aj kvôli starším a s mužom sa stretávala ako doteraz..Doma je doma.Este nevieš aké bude spolužitie s tým 14r aj pre neho to bude nový domov, zvykanie si ..20 km do práce nie je ďaleko.Doteraz ste sa ako stretávali?jeho dcéra už ma vlastné bývanie?On sa nemá starať kedy si tvoje deti kúpia byt.Potom budes ako na ihlách, keď náhodou prídu a stretávať sa po kaviarňach.
Vždy to budú tvoje deti a vždy bude každý na strane svojich detí a chrániť ich.

diaamax
19. sep 2025

Moj syn bude vzdy mojim dietatom, ktore ma u mna VZDY dvere otvorene, bez ohladu na vek. Ak by to partnerovi vadilo, nemala by som viac partnera.

basszabik
19. sep 2025

Tie super matky ktoré píšu že deti majú bývať samé a majú chodiť len na návštevy a každý má súkromie atď😀 Rodina a deti sú pre mna najviac na svete či majú 0-50 rokov dieta je moja krv a keď má bude potrebovať budem tu pre neho v každom veku a je radosť keď majú záujem prísť a pozrieť rodičov. Holt vy super matky raz budete tiež nadaj boh staré alebo chore a budete potrebovať svoje dieta aby sa o vás postaralo a pomohlo tak len dúfam, že vtedy nebude merať rovnaký meter ako vy teraz. A nie nesťahovala by som da k chlapovi ak mám svoje bývanie a syna ktorý má len 14 rokov pre neho je to cudzí chlap a duplom taký ktorý dáva ultimáta, že ja mám ísť k nemu lebo on nebude cestovať do prace.

13uzivatelka11
19. sep 2025
@anonym_a44e16

Vyjadrím sa len k tomu, že dospelé deti by nemali prespávať u matky, majú si zaobstarať vlastné bývanie. Som iba za návštevy, takže v tejto konkrétnej veci ( teraz už bývalý ) partner autorky neprejavi nijak zlý názor, práveže normálny. Matka, keď jej raz deti vyletia z hniezda má právo na svoj život a už nemusí ( aj keď môže ) sa žiadno o tie deti starať. Príde mi blbé, že autorka sa rozišla s partnerom kvôli takejto veci. Mala by mať muža na prvom mieste, však iba muž je ten, čo so ženou ostáva po jej boku navždy, nikto iný. Takýmto štýlom, že rozchádzať sa kvôli niekomu, niečomu ( čo za to nestojí ), stabilný vzťah autorka mať už nebude.

@anonym_a44e16 takže keď ideme pozrieť moju mamu celá rodina na víkend, máme ísť do hotela? Keď najviac z čoho sa teší je tráviť každú sekundu s jej vnukom, keďže ho vidí len jeden víkend v mesiaci? A tak isto podľa tejto logiky keď ona príde k nam, máme ju tiež poslať do hotela? Dúfam že ty sa na tvoje deti nanahnevas, keď ťa na staré kolená poslu čo najskôr ako sa bude dať, do domova dôchodcov.

13uzivatelka11
19. sep 2025
@minenkaa

@anonym_autor mňa zaujima čo ty vlastne chces ,keď ste aj tak už rozídeni

@minenkaa veď sa pýta aký máme na to názor.. podľa mňa úplne normálna reakcia nešťastnej ženy po rozchode, porozprávať sa o tom s niekým, v dnesnej dobe na internete..

anonym_6da743
19. sep 2025

Aby sa nepo*ral 😵‍💫 ... kam majú ist deti ked nie k matke. Pár x do roka by to mohol prekusnut.

minenkaa
19. sep 2025
@13uzivatelka11

@minenkaa veď sa pýta aký máme na to názor.. podľa mňa úplne normálna reakcia nešťastnej ženy po rozchode, porozprávať sa o tom s niekým, v dnesnej dobe na internete..

@13uzivatelka11 a načo jej to je,veď každý ma na to iný názor a rozis sa chcela ona

anonym_a44e16
19. sep 2025
@13uzivatelka11

@anonym_a44e16 takže keď ideme pozrieť moju mamu celá rodina na víkend, máme ísť do hotela? Keď najviac z čoho sa teší je tráviť každú sekundu s jej vnukom, keďže ho vidí len jeden víkend v mesiaci? A tak isto podľa tejto logiky keď ona príde k nam, máme ju tiež poslať do hotela? Dúfam že ty sa na tvoje deti nanahnevas, keď ťa na staré kolená poslu čo najskôr ako sa bude dať, do domova dôchodcov.

@13uzivatelka11 Tak to mne je jedno, ako to vy máte, nie každý je ako vy, ja som len vyjadrila svoj názor autorke, ako to je u nás nastavené a tým to končí.

modrava
19. sep 2025

presne poznam tu situaciu..
do novej rodiny mojho otca som roky mohla chodit len vynimocne, ohlasena par dni dopredu a na 1-2 hodiny. dat si kavu a zase zmiznut. je to byt jeho partnerky. ona si moju pritomnost nezelala a nezela.
jej deti tam chodia kedy chcu, ako chcu a zili tam aj dlhodobo (ako dospele)
moj vztah s otcom definitivne pokazeny..
takze.. ziaden chlap, ziaden partner, nestoji za to.

hopsas
19. sep 2025

@anonym_autor ak si niekoho berieš, berieš si aj jeho rodinu. On si chcel vziať teba, ale tvojich synov nie. Nemáš za čím ľutovať. Ak ťa raz postavia pred možnosť či si vybrať chlapa alebo svoje deti, vždy vyberaj deti.

jeliz59
19. sep 2025

no a najmladší ako náhle by mal 18,už by ho pratal z bytu.....a prišla by co i. Len malá nezhoda,vykrikoval by ti ze sa stará o tvoje dieťa živí bla bla bla....nie nie dobre si urobila,máš kde bývať,aj príjem naco ti je.... deti na prvom mieste❤
....

oli18
20. sep 2025

@anonym_autor urcute ti niektore napisali, ci si 5 rokov nevedela s kym zijes. A ja tvrdim, ze cloveka nespoznas za cely zivot. Nastala situacia, na ktoru sa dopredu neda pripravit. To, co stale tvrdim tym, ktore dopredu na 100% vedeli, koho si beru.

anonym_810800
20. sep 2025

A naco silou, mocou musis mat chlapa?

lucitta9
20. sep 2025
@anonym_a44e16

Vyjadrím sa len k tomu, že dospelé deti by nemali prespávať u matky, majú si zaobstarať vlastné bývanie. Som iba za návštevy, takže v tejto konkrétnej veci ( teraz už bývalý ) partner autorky neprejavi nijak zlý názor, práveže normálny. Matka, keď jej raz deti vyletia z hniezda má právo na svoj život a už nemusí ( aj keď môže ) sa žiadno o tie deti starať. Príde mi blbé, že autorka sa rozišla s partnerom kvôli takejto veci. Mala by mať muža na prvom mieste, však iba muž je ten, čo so ženou ostáva po jej boku navždy, nikto iný. Takýmto štýlom, že rozchádzať sa kvôli niekomu, niečomu ( čo za to nestojí ), stabilný vzťah autorka mať už nebude.

@anonym_a44e16 iba navstevy? A ked su tie deti zdaleka? Maju ist na hotel, ked pridu za mamou? A ked budu vnucata? Tiez nemozu prist k babke na prazdniny ale len na navstevu? A kolko na navstevu - 2 hodinky aby to partnerovi nevadilo? Uplatni rovnake pravidlo aj partner na svoju dceru? A 14 syn moze byt do kedy u neho? V 18 ho vysmari alebo v 19?
Za mna je to blbec. Zrejme rodina pre neho nic neznamena, inak by nechcel od zeny - matky, aby nemala moznost privitat u seba doma vlastnych synov, aj dospelych.
Autorka, zrejme nezdielate s partnerom rovnake hodnoty a to by bol pre mna problem.

anonym_522579
20. sep 2025

Spolky certove volky, spravne si spolky zarazila. Za jeho stare zuzlo ti tie nervy nestoja. Este par rokov budes spolu zo synkom a starsi si mozu prist kedy chcu, nakolko chcu, bez toho, aby ti starigan diktoval co ty mas robit🌞hentaka stara lakoma atrapa chlapa ti nic do zivita neprinasa. Chodia aj tvojmu exovi, ked pridu na rodnu hrudu❓

sasa1310
20. sep 2025
@huxy

@anonym_autor tu nejde o zakazovanie. Ale raz keď si vychováš deti, vyletia ti z hniezda, nemáš právo byť šťastná? A nie len im všetko vždy podriaďovať?
A treba sa rozumne dohodnúť, rešpektovať určité pravidlá majiteľa bytu.

@huxy tento vzťah nie je o šťastní

jana_eyre_2
20. sep 2025
@madeincssr

@anonym_autor a keby to bolo naopak (partnerove dospele deti v tvojom byte pravidelne na 2 tyzdne), ty by si s tym bola v pohode? Skus si to uprimne predstavit.

@madeincssr tym pravidelne myslíš raz - dva krát ročne na dva tyzdne? 😏

Samozrejme že by mi to veľmi úprimne NEvadilo.. partnera predsa mám aj s jeho rodinou a ak by mal deti, tak by patrili k nemu..

kiki68
20. sep 2025

@anonym_autor Podla mna velmi divne z jeho strany, ide o dva tyzdne. Podla mna maju svoje zivoty a byvanie a na SK an 2 tyzdne najst prenajom? Ja za tym vidim zial nieco ine, mozneho manipulatora, lebo odstrihavat rodinu je prvy znak, ze nieco neni dobre.

kiki68
20. sep 2025
@basszabik

Tie super matky ktoré píšu že deti majú bývať samé a majú chodiť len na návštevy a každý má súkromie atď😀 Rodina a deti sú pre mna najviac na svete či majú 0-50 rokov dieta je moja krv a keď má bude potrebovať budem tu pre neho v každom veku a je radosť keď majú záujem prísť a pozrieť rodičov. Holt vy super matky raz budete tiež nadaj boh staré alebo chore a budete potrebovať svoje dieta aby sa o vás postaralo a pomohlo tak len dúfam, že vtedy nebude merať rovnaký meter ako vy teraz. A nie nesťahovala by som da k chlapovi ak mám svoje bývanie a syna ktorý má len 14 rokov pre neho je to cudzí chlap a duplom taký ktorý dáva ultimáta, že ja mám ísť k nemu lebo on nebude cestovať do prace.

@basszabik ved toto, potom rodicov nechaju a casto nepridu ani na pohreb,lebo nebudu mat cas. Vztah s detmi neni iba do 6 rokov a smitec…

oblecenie99
20. sep 2025
@lucitta9

@anonym_a44e16 iba navstevy? A ked su tie deti zdaleka? Maju ist na hotel, ked pridu za mamou? A ked budu vnucata? Tiez nemozu prist k babke na prazdniny ale len na navstevu? A kolko na navstevu - 2 hodinky aby to partnerovi nevadilo? Uplatni rovnake pravidlo aj partner na svoju dceru? A 14 syn moze byt do kedy u neho? V 18 ho vysmari alebo v 19?
Za mna je to blbec. Zrejme rodina pre neho nic neznamena, inak by nechcel od zeny - matky, aby nemala moznost privitat u seba doma vlastnych synov, aj dospelych.
Autorka, zrejme nezdielate s partnerom rovnake hodnoty a to by bol pre mna problem.

@lucitta9 Toto je ináč veľmi dobrý postreh.. Čo vnúčata, ak budú? Neprídu k babke na pár dní na prázdniny raz do roka?

prdeelka
21. sep 2025

Zabuchni za tým všetkým dvere a užívaj si život. Žiadny vzťah nestojí za to že odstrcis od seba deti. Ja by som sa pravdupovediac u neho ani necítila dobre. Načo klásť hlavu na klásť😁

prdeelka
21. sep 2025

KLÁT

stevvvka
21. sep 2025

Tie, čo obhajujeté partnera, ze chce mať svoj kľud... Véd autorka nie je odkázaná na to, že musí ísť k nemu bývať, nejdu ju vyhodiť na ulicu.
Ukázalo sa, že jeho pohodlie je preňho viac, ako ty. Keby ta mal rád, hľadá kompromis, cestu, bol by prišiel k tebe bývať. Ale asi ste boli priateľmi s výhodami, na kávu, kino, výlet, len do dobrých situácii ste mali spoločnosť. No tie horšie stránky vzťahu ste vlastne ani nemuseli riešiť, ani 0ohodene ponožky, ani nálady... Neviem, ako ste fungovali tých 5 rokov, ale to bolo asi vlastne len také dlhé randenie a pri prvom probléme, kde ste mali spoločné hľadať cestu, sa ukázalo, že nemáte vzťah na pevných pilieroch.

Hľadaj si iného.

minenkaa
21. sep 2025

Ja nechapem čo tu stále riešite,však sa s ním rozišla a vybavené

zlotka
21. sep 2025
@diaamax

Moj syn bude vzdy mojim dietatom, ktore ma u mna VZDY dvere otvorene, bez ohladu na vek. Ak by to partnerovi vadilo, nemala by som viac partnera.

@diaamax presne tak ,ako hovoríš. Deti sú vždy priorita.