icon

Priateľ odmieta pracovať

nattallia
6. jan 2018

Zdravim , chcela som sa len tak vyrospravat kedze mam problem so svojou matkou ktora neakceptuje to ze moj priatel nepracuje . Zaraba na bitcoine a preto proste pracovat nechce , ma byt v ktorom byva a jeden ma v prenajme ale podla matky je to hochstapler a zlodej a nezarobil podstivo . A su koli tomu v rodinne problemy lebo proste hrozi ze ma skorej necha ako by mal zacat pracovat neviem co mam robit .

celasapremenim
7. jan 2018

@michal3691 a co vlastne robis ty tu na stranke, kde je gro tem o detoch a rodicovstve, ked nechces vychovavat ako pises zopar parchantov a podobne, a deti len vrestia
co sem chodis vyrypavat? sere ta nieco?

dominika1991
7. jan 2018

@mircalla zasa ty..koľko sa tu chces doťahovať? Zisti si o tom viac prosím ťa a nie to čo sa hra v krčme ale svetoznámych hráčov a prosím ťa nechaj ma ty lebo s tebou to nemá konca 😁 mam 12 a pol..prajem ti pohodový deň 👍

mircalla
7. jan 2018

@dominika1991 Trochu statistiky - len 2% harazdnych hracov dhodobo vyhrava, zvysok prehrava a z velkej casti sa stanu zavislaci a pridu o dost velke peniaze. Nespominala si, ze tvoj manzel je svetoznamy profi hrac. Ano, pamatam si ta z jednej temy, kde si obhajovala zneuzivanie rodicakov s tym, ze preco tu nevyuzit, takze moralny kredit nebude nic moc - natiahnut ruku - bud da priatel alebo stat, predpokladam, ze ty o zarabani penazi nemas ani potuchy. Najlepsie ked peniaze dako potecu bez namahy

dominika1991
7. jan 2018

@mircalla to má naozaj až takto poznáš? Prepáč ale ty nemáš hanbu? Nemám pocit že som zneužila štát jediné čo s poberala bol príspevok do 3 rokov a predstav si že som pracovala..to že som si ich zastala lebo strašne rada tie maminy urazas neznamená že to ja robím len som človek ktorý vie pochopiť aj veci ktoré nerobí a neodsudzuje druhých ale na túto tému s tebou končím lebo dokonca vidím že si ideš domýšľať svoje..čo sa týka pokru a mojej viery v priateľa nehráva to teraz pretože nemá čas a nemáš vôbec poňatia ako to funguje ak nechceš hazardovať ale zarobiť aspoň privyrobiť..prečo strašne ľúbiš rýpať do niečoho o čom nič nevieš iba myslíš že to tak je? Tak si najskôr naštuduj kúp si knihy ono to má aj svoju stratégiu a mne tu daj pokoj lebo jediné čo ťa napĺňa asi tak hľadať niekoho kto nejde v tvojej línii a neodbytne doňho rýpať..

mircalla
7. jan 2018

@dominika1991 Akurat viem, ako privyrobenie si formou pokru dopadne - poznam totiz par ludi, co prisli o desiatky tisic euro za par dni a to sa im dost dlho darilo. Jeden kolega napriklad, tiez to bol typ, co mal rad peniaze, ale do prace sa mu moc nechcelo, vzdy team makal za neho - bud bol chory alebo mal vsetky mozne vyhovorky. Som rada, ze to ma strategiu, akurat ta ti je na dve veci, pretoze v kazdom hazarde ide aj o to toho cloveka ako taketo, ci to vie stopnut, ked ked mu prestane darit a to velmi vela ludi stopnut nevie. Takze by som harazd ako zdroj rodinneho prijmu nepodoprovala. Mam dost ponatia ako to funguje

dominika1991
7. jan 2018

@mircalla dobre..som rada že poznáš, aj ja poznám 🙂 nebudem sa doťahovať s tebou 😉 ahoj

dai
7. jan 2018

@nattallia ahoj. Chcela som este tebe zareagovat kedze je to tvoja tema... osobne nemam nic proti tomu aby clovek robil malo a zarobil - sama by som tak chcela, a este robit co ma realne bavi😉 parada... co mne ale osobne prekaza pri tom ako popisujes tvojho priatela a plne som s tvojou mamou:1. Tie leta s marodkou - ked je mlady taky pan tak nech nezneuziva system a necha davky tym komu pravom patria... 2. Keby mi povedal moj chlap ze kludne vztah so mnou pusti lebo s niecim nesuhlasim - to definitivne nie je partner do voza a do koca☹ 3. A teda z tvojho prispevku toto nevyplynulo - ale teda mna priam ubija ludska pasivita a hnitie - ak on hodinu denne pracuje a zvysok si uziva - robi vam program, stavia dom, cestuje, pripravuje ti prekvapenia... cokolvek - uplne som s nim.... ak ale zvysok casu hnije v trenkach pred tv ci nejakou hrou, neda sa s nim o nicom poriadnom bavit, ziadne plany len cakanie na zhnitie ako to tu michal v noci popisoval - to by som nedala - ako som uz michalovi pisala - to su pre mna take stratene existencie, niekedy sa spamataju vo vyssom veku len uz potom vek nepusti, niekedy sa z nich stavaju ti mrzuti zatrpknuti na vsetko nadavajuci stari ludia...

kingstonka
7. jan 2018

@dai vyborne si, to zhrnula pre zakladatelku temy, chcela som prave nieco podobne napisat.

montemotherone
7. jan 2018

Mňa by na chlapíkovi skôr zaujímalo, či sa dokáže zmobilizovať a naozaj aj niečo robiť, keď mu bitcoiny skapú, alebo je to chronický špekulant a má ručičky od seba na furt. Ja mám rada pracovitých chlapov, ktorí vedia zatĺcť klinec do steny keď treba... Ale proti gustu...

mircalla
7. jan 2018

@dai uplne vystizne

tomiholjubavi
7. jan 2018

@michal3691 ved som tam ani nezostala dlho. Par mesiacov a tahala som prec...s tym, ze nikdy viac. A veru, je to pravda s tou fluktuaciou. Za ten kratky cas co som tam bola, sa mi vymenilo zo desat kolegov, len malo stalic tam vydrzalo a ostatni sa menili este pred koncom skusobnej doby. preto praveze hovorim, ze chapem nejakym sposobom aj ludi, ktori hladaju alternativny zdroj prijmov. Lebo to nie je tak, ze mlada generacia nechce poctivo pracovat. Je to aj o tom, ako sa k zamestnancom spravaju v robote a v sukromnom sektore zvlast.
Potom som pracovala v skole a bola to parada, krasna robota, skveli kolegovia, dobri nadriadeni.

jana_eyre
7. jan 2018

@michal3691 naozaj si z presova? , lebo cim viac od teba citam prispevkov, tym viac mam pocit, ze si moj byvaly kolega.. alebo je vas fakt viac?
😅😏🤔

michal3691
7. jan 2018

@dai tak vidis mozno mne ta smrt vyhovuje 🙂 Mne je proste tak fajn a najviac co neznasam ked mi ludia vnucuju ich myslienky ze sa mam zle ale si to nepriznam . Ludia si hold definuju dovod dovodom ktory im najviac vyhovuje . Ale ideme na to logicky ak ta biju utekas nikto sa nechce mat zle . Cize su len dve moznosti bud som masochista a mam rad sebatyranie alebo mi tak je fakt dobre . Proste pridem s prace najem sa drisnem riad do umyvacky lebo lenivy parchant to umyvat rukami , lahnem spat pospim do 17 00 a idem vonka s kamosmi do krcmi na kofcu pokecat a toto mam dookola . Doma nerobim nic mam vysavacieho robota ktoreho raz za tyzden vysypem a aj to sa musim hecnut urobit lebo sa mi to proste nechce vnimam to ako bezvyznamnu cinnost . Viac ma bavi kecat s kamosmi v bare alebo sediet hrat hry , kukat filmy a hotovo .

nattallia
autor
7. jan 2018

@mircalla porovnavat bitcoiny a hazard je scestne .

@montemotherone no ano je chronicky spekulant a dokaze zatlct klinec ale je to posledna moznost ktoru by spravil ak by sa inde nedalo zarobit

michal3691
7. jan 2018

@jana_eyre no evidentne nas je viac 🙂 Zrejme si si povedala ze takych blaznov nemoze byt vela 🙂 ale omyl je pravdou ja takych ako ja poznam stovky 🙂

kingstonka
7. jan 2018

Ja len stale nechapem preco clovek,kt.nenavidi deti sa registruje na stranke, ktora je urcena pre rodicov a rodiny. Poznam ludi, co netuzia po rodine, ale ti suto vacsinou zamestnani karierou, podnikanim, zalubami,cestovanim... nie konikom 😏

mircalla
7. jan 2018

@nattallia ja som reagovala na poker, a ani nie na teba. nakolko poznam par chlapov, co to mali ako hobby high level - velmi intelignentni - developeri, financna sfera, ved ono bez perfektneho logickeho myslenia a pamate sa to hrat ani neda, a prehrali ine peniaze
Ale k tebe - ja uplne suhlasim s tvojou mamou a tiez s tym, co napisala predtym @dai

jana_eyre
7. jan 2018

@michal3691 tak odkaz tym stovkam, nech pouzivaju poctivo kondomy, aby ti "pankharti" nemali takych otcov co maju takyto pohlad na deti.. mojmu byvalemu kolegovi som to uz odkazala.. 😅

@kingstonka toto je typ co strasne rad poburuje, hada sa, vzdy ma. pocit ze ma na vrch a vzdy ma pravdu.. par mesiacov v kancelarii s takymto clovekom ma vytrenovalo si to nevsimat, hoci chvilu to trvalo.. ja tichy, malokonfliktny clovek som sa s takymto typom pohadala dhned prvy den zoznamenia 😅

mircalla
7. jan 2018

@michal3691 To musi byt dost brutalna nuda cely zivot kecat s kamosmi a pozerat filmy. Mna to bavi, ked mam volny cas, inak to ani neviem ocenit. Minule som mala volny den a pozrela som si par filmov - po 3 som uz mala dost. Ale ked ta to bavi....Vzdy som sa bavila nad tymi bezprizornymi typkami sediacimi v nakupnych centrach kazdy den na kave a tlachajucich o nicom. Za ziadnych okolnosti by som nechcela mat ich prazdny zivot

dominika1991
7. jan 2018

@nattallia k tebe by som asi napísala toľko že sama si svojho chlapa poznáš.. 🙂 ak je to šikovný človek a vie takto zarobiť a postupovať ďalej a mysli na to že to robí pre vás a vašu budúcnosť tak ma len môj obdiv a držím mu palce lebo keby všetci tí ľudia čo si dokázali krásne prilepšiť či už pokrom, bitcoinom, streamom a podobným veciam počúvali takých ľudí čo sa tu ozvali, tak by neboli tam kde sú..samozrejme ak mu nezáleží na tebe tak sama vieš čo ďalej..môj muž by nás nikdy na ulici nenechal ako by si asi niektoré priali alebo myslia 👍😁 keďže to viem že na prvom mieste som ja s dcérkou a iba by si rád splnil sen tak prečo by som mu ho mala zobrať? A samozrejme že dáma vyššie si vybrala zo všetkého čo som písala len ten poker pretoze sa dá krásne do toho rýpať 👍🙂 pritom sa mu nevenuje už vôbec teraz 🙂

michal3691
7. jan 2018

@jana_eyre samozrejme kondom je zaklad . To je jasna vec 🙂 . A ked by si sa vedela odosobnit zistila by si ze ja sa nehadam to len teba poburuju ine nazory ako mas ty to je cele . Rozculuje ta to ako taky ludia mozu byt .

@mircalla vies pre niekoho je to prazdny zivot , pre niekoho plny zivot 🙂 Mna by nebavilo sediet v parku s detmi a pozerat jak sa hraju je to nuda , povinnost nieco jak druha robota ktora nikdy nekonci a za to maju ludia moj obdiv . ale vadi mi ak mi chcu povedat ze to 90 % radosti , no mozno ano pre ludi ktory vlastne nevedia co chcu a tie deti su vlastne faktor ktory im ten program urci lebo bez nich by sa citili prazdny neschopny si najst nejaku cinnost ktora ich bavi . Ja nesudim ludi co maju deti prave naopak obdivujem ich ze sa na to dali a podla mna si zasluzia vecsi plat , kratsiu pracovnu dobu a aspon 8 tyzdnov dovolenky . Ale nepaci sa mi ze ja ktory vediem " prazdny zivot " som hejtovany ludmi ktory si myslia ze to ako ziju je best of best zitia . Ale mozes to brat pragmaticky ked sa budes mat niekedy zle spomen si na mna aky prazdny zivot vediem a skrz mna sa budes citit lepsie ze si vlastne nieco dokazala a si ovela ovela lepsia .

mircalla
7. jan 2018

@michal3691 Mne to je uplne jedno ako zijes, Pisem svoj nazor. Mna proste nebavia ludia bez ambicii, co si presne ty. Mat ambicie je pre mna nieco za sebou zanechat a nieco dosiahnut - ci uz rodinne alebo profesne (netvrdim, ze to musit byt len rodina a deti). Preplavat zivotom ako ty je nuda zase pre mna. Netvrdim, ze mame byt rovnaki.
Podla mna aj oddych dokaze clovek ocenit len vtedy, ak si ho naprv zasluzi. ked je cely zivot len o tom ist do kaviarne, ist do posilky, obcas dakoho pretiahnut....no enjoy...skrze teba sa lepsie citit nebudem, pre mna si nepodstatny, dobre sa mozem citit len skrze seba a nikoho ineho

jana_eyre
7. jan 2018

@michal3691 mylis sa velmi, aj ked to nerad pripustas.. mna absolutne nerozculujes, mne si vlastne uplne ukradnuty.. mna rozculuju naozajstne problemy a nie ludia co pisu na nete svoje blbosti.. len som bola zvedava, ci nie si moj kolega to je cele.. ale potom som si uvedomila, ze jeho hobby nie je cumet do tv ale makat v posilovni co je teraz aj jeho. praca a prudit do ludi co maju viac kg ako je jemu mile.. tak to nemozes byt ty ale nazory mate rovnake..

michal3691
7. jan 2018

@mircalla no podla mna ambicie su len nejakou obdobou nespokojnosti sameho zo sebou , nejaky druh kompenzacie . Najspokojnejsi clovek nechce nic . Hybnym motorom ambicii a nieco po sebe zanechat je vlastne len druhom nespokojnosti 🙂 Citim sa nahovno , citim sa ze som nula a tento pocit neviem zniest ? Dava to zmysel zeby som sa musel za niecim hnat . Ja som spokojny a nemam nic a tento stav taky " ambiciozny " ludia nikdy nebudu mat , pridu domov a analyzuju ci to ma zmysel jak sa dru , potom revu ze je to malo a musia viac makat a vlastne neustale riesia vlastnu nespokojnost .Nieco robit len tak pre zabavu a mat nieco je uplne ine ako sa hnat za tym za ucelom iba nieco dokazat. Ocenit volno nieje o zasluhach nieco robit to je o nastaveni mozgu ty sa citis mozno zle ze si nic neurobila a preto si to volno ani nevies uzit ale skrz koho ? seba ? pochybujem porovnavanie s inymi je ten problem . Ak by na planete nebol ziadny clovek ties by si nieco dokazovala ? Sebe mozno tak par dni mesiac a dalej ? Niet cloveka co tvoju pracu oceni a ak to robis koli inym toto je podla mna prazdne .

@jana_eyre no ano kazdy je nejaky

mircalla
7. jan 2018

@michal3691 Takze kto ma ambicie sa citi na hovno? To je tvoje logika? Nie, tak to nie je. Ma skratka potrebu robit nieco, ci robi stastnym a naplna ho urcitym psosobom. Ambicia nie je o negativnej emocii, ale pozitivnej motivacii

michal3691
7. jan 2018

@mircalla ambicia je tvorena mozgom s pocitu nespokojnosti . Je to obdoba obsesie , ako niekto si umyva ruky preto lebo ma dojem ze su neustale spinave tak su ludia ktory neustale nieco robia preto lebo sa prave citia " spinavy " tou necinnostou ze nic nerobia a prave ta cinnost ich umyje fajn dneska som nieco robil . Som prinosom , niesom leniva vos a touto systemovou cinnostou dostanem uznanie . Mam takeho suseda ktory postavi plot len preto lebo sa to ma , lebo co si ludia pomyslia , lebo chce pochvalu , lebo sa nechce citit kvašno v hlave len ked tak sedi . Je to vlastne unik od tych negativnych myslienok pracou cinnostou o ktorej sa predpoklada ze je to spravne . Ja som si vysku nerobil preto aby som nieco dokazal a pritom 90 % spoluziakov tam bolo prave preto nieco dokazovat . Ale to sa treba pozriet na nejake veci s inej perspektivy a s ineho uhla pohladu . Sama si napisala co robi stastnym a naplna ho urcitym sposobom cize ak to nerobi je vlastne nespokojny cize plati to co hovorim .

dai
7. jan 2018

@michal3691 robis teraz presne to co pises ze ti vadi na inych - snazis sa ich presvedcit ze su nestastni len preto lebo maju iny nazor ako ty🙂
Ako pise mircalla - ambicia je nieco pozitivne, je to nejaka vnutorna motivacia robit zo seba lepsieho cloveka a velmi sa mylis ze prvotny popud je nieco zvonku... ambicia je vacsinou napojena na vnutro cloveka nie navonok - ty popisujes takeho malomestiaka co sa riadi ocakavaniami inych - opat tu zial vidim to tvoje poskodenie despotickym otcom a tvoje presvedcenie ze jedina spravna cesta je ist proti konvenciam lebo potom budes dusevne slobodny... lenze toto je omyl - ty budes dusevne slobodny vtedy ked budes robit prave to co naplna prave teba - zatial tie tvoje prejavy mi pridu ze robim vsetko preto aby som dokazal otcovi nieco... je to samozrejme tvoja volba a len ty vies s akym pocitom naplnenia ci prazdnoty vecer zaspavas a rano vstavas, s akym pocitom vykknavas svoju pracu, ako si celkovo spokojny s tym kde si - myslim ludsky ...
Ja za seba napr. Neviem povedat ci som ambiciozna - niekedy mam dni ze moc, niekedy sa mi chce hnit - mam ale v sebe ten vnutorny nepokoj ktory ale nema nic spolocne s nespokojnostou - a toto si ty mylis... to ze sa menim vedome, ze sa chcem ucit, spoznavat , chcem zo seba vytvorit co najlepsie svoje ja - moralne, vedomostne a teda narcisticky za seba aj vzhladom🙂 niekde asi mam svoje hranice ale ja verim ze este zdaleka som nedosiahla potencial pre ktory som sa narodila - a to ma zenie dopredu ...
Urcite su aj ludia ako ty popisujes a zial nie je ich malo - ale to nie su podla mna ludia o ktorych pise mircalla a teda definitivne to nie su ludia o ktorych pisem ja...
Ako som ti uz pisala - pre mna je dolezite veci prezivat co najviac naplno, aj pocity - aj tie negativne aj tie pozitivne... to pre mna znamena zit

ebi88
7. jan 2018

Podla mna ma mama pravdu, to nie je praca, to je blud.

michal3691
7. jan 2018

@dai ja sa ich nesnazim presvedcit ze su nestastny ja len hovorim ako vnimam ambicie ja . A mam par kamosov nie blbcov , vzdelanych a jednym s nich je kamoska psychiatricka a ona mi dava za pravdu ze to tak je , kopec ludi ktory ku nej chodia maju tento problem , vysoke sarze , riaditelia a pritom trosky so syndromom vyhorenia .Ja ties nieco robim a je toho kvantum , filmy hry , kamosi , elektrotechnika , chemia , fyzika , citam vzdelavam sa ale robim to preto lebo zrovna chcem nezaujma ma uznanie alebo hejtovanie inych , a podla toho ako pisem myslis ze mne na uznani nejak zalezi ? Ambicia je vnutorny pocit nieco robit aby sa clovek nemal zle . No sak nech ten ambiciozny clovek sekne s tou karierou co robi ako sa asi bude citit ? prazdny nenaplneny nestastny .Co ma zas vracia k myslienke spokojny clovek nic nechce . Vravim spokojny , lebo su aj nespokojny co nic nechcu , nevedia urobit a len nadavaju ako sa maju zle . Ak nieco chcem pytam sa sam seba co preto robim , a kedze som lenivy vzdy sa zamyslam ci to co chcem mi vlastne treba a ci mi to prinesie vecsiu spokonost nez mam . Vecsina ludi sa riadi ocakavanim inych , systemu , rodiny . No mozne to je ze som poskodeny fotrom ale nakoniec to beriem pragmaticky mam vecsinu veci v riti co inych rozculuje a priklada tomu hodnoty . No mne ludia koli potencialu nadavaju ako nim mrham kde by boli oni ked by boli na tom jak ja 🙂 Ale pametaj kazdy chce len to co aktualne nemoze mat 🙂 No ja zijem podla mna dost 🙂 V inych temach sa to riesilo je az divne ze mi to tu nik nevytkol 🙂

michal3691
7. jan 2018

@ebi88 a koho zaujma ci je to blud ? podstatne je ze ten blud vynasa stejne zelene 100vky ako praca 🙂