Priateľ po dvoch rokoch vzťahu nechce so mnou bývať
Ahojte, čo si o tom myslíte: Môj 31 ročný priateľ po dvoch rokoch nášho vzťahu nechce spoločné bývanie...
@mission5 ja by som sa ho spýtala priamo, načo chodiť okolo horúcej kaše? Spýtala by som sa, či by si vedel predstaviť so mnou spoločný život, spoločnú domácnosť. Ak sa bude okúňať, vyhovárať, nechaj ho tak, nekontaktuj ho a keď bude mať prísť, choď preč. Vyhováraj sa, že máš iný program. Možno mu docvakne a niekam sa posuniete, ak ani do mesiaca, dvoch nič, tak to ukonči a nestrácaj s ním čas.
@mission5 Tvoj priatel je neskutocne pohodlny mamickar. Dobre vie alebo tusi ze u teba by k starostlivosti o domacnost musel prilozit ruku k dielu a to sa mu nechce. Kokos ked 35 rocnemu chlapovi nie je trapne byvat u rodicov tak to teda nie je chlap do zivota. To je pekna hanba. Nechces radsej ozajstneho chlapa ako toto decko lenive nerozhodne?
my sme s mojim ani nechodili, vlastne hned sme vhupli do spolocneho byvania.. nemali sme na vyber, prisla som za nim do zahranicia kde pracoval a mal podnajom. Som spokojna a stastna a myslim,ze to tak bolo dobre.
Keby po dvoch rokoch chodenia nechcel so mnou byvat, myslela by som si asi,ze je to este nevyzrety mamickin milacik, co si asi chce este uzivat a asi by som sa nanho vykaslala. To nie je normalne.
@michaelamichalovska ty mas jediny problem- sprosteho chlapa vedla seba... uz davno si ho mala poslat k vode... nehnevajsa, ale toto je fakt pritiahnute za vlasy...
michaela, pokiaľ ťa to trápi, že s tebou nechce bývať, tak to ukonči, na čo čakáš? ja sa mu ale nečudujem, skôr sa čudujem tebe, že dobrovoľne chceš zabiť príjemný čas a randenie bežným stereotypom dennodenne doma, navyše, pre neho s 2 cudzími deťmi! to ako klobúk dole, ja by som to od muža neočakávala. (teda za predpokladu, že sa nechcem vydávať, že nechcem dalšie dieťa a že si chcem len život svoj spokojný život. tam muža nepotrebuješ.)
@michaelamichalovska potrebujes tretie dieta?
je to ťažké, lebo potrebujem chlapa v dome, nemám 15 aby som s chlapom len ,,randila,, chcela by som aby sme spoločne hosporádrili, starali sa jeden o druhého...proste je to fakt len ako randenie...a co sa týka tretieho noo tak tužim mať este jedno dieťatko... 😉 všetko vie... povedal mi že nemám na neho tlačiť...on totižto býva s babkou a nemieni sa sťahovať! že prečo by mal!! 😕 😠 😖 a chápem že tu mám dve jemu cudzie deti, ale tak vedel do čoho ide...teraz je to celkom bežné takéto rodiny..k mojim detom sa vyjadril len tolko, ze mu urcite nevadia, a tak..len citim ze su tiez pre neho asi ,,prekazkou,, co chapem
@valy
@nuvaring
@michaelamichalovska ja som to myslela ironicky, aby si sa este o neho nemusela starat ako o tretie dieta. ako to je s tym jeho byvanim s babkou, stara sa ona o neho alebo on o nu?
ja chapem, ze dva roky vztahu je dost a neda sa to len tak zahodit, ale ked ma taky nazor, tak to fakt zvaz, ci by Ti v dome pomohol alebo ci by si nemala len viac starosti.
@valy hospodária spolu, stara sa o dom, domacnost, dvor a tak... chodieva robit do zahranicia na mesiac vzdy...babka je stará. a on má 33 a nechápem dokedy chce babke sedieť pri sukni... nemá zaujem sa osamostatniť... a co sa týka financii tak mna zoberie OBČAS do restiky, nic viac, ziadny nakup nic..ani malym nikdy nekupi nic na meniny, narod., vianoce a tak.. 😖
@michaelamichalovska Možno sa chce o babku postarať a cíti istý záväzok keď mu napríklad sľúbila zdedenie domu a podobne a keďže už nemá mamu tak je mu ona mamou. Ja neviem nechať starú ženu osamote asi by som nemala to srdce. Ty vládzeš dvakrát toľko čo ona určite vládze a tebe má pomôcť ale tak pre ňu môže byť problémom aj to vyliezť na stoličku a utrieť niekde prach. Samozrejme nevidíme do toho lebo dávaš len tvoj pohľad a jasné aj ja by som sa cítila ukrivdene byť tebou ale proste ty by si to možno pochopila kebyže ti povie práve tieto dôvody a citlivo že prečo je stále s babi ale 98% chlapov nevie komunikovať 😅 a tie ostatné dve sú psychológovia a gayovia 😉
Môj je štyri dni u mňa a tri doma. Pomáha aj tu aj tam. Snaží sa a ja mu za to ďakujem. Keď je doma voláme si cez deň párkrát večer možno aj chvíľku Skype pri práci na počítačoch a nezabudne povedať ako mu chýbam ani ja jemu ale obaja vieme že tým že človek má partnera tak sa nemá vzdať rodiny. Iné to je manželstvom alebo ak má vlastnú rodinu. Ale tiež by som sa nejedovala ak by šiel k rodičom pomôcť kosiť alebo na väčšie práce (nie sobotné vysávanie 😀 ) proste sú chlapi čo by to aj vedeli zmanažovať ale im to netrkne a sú takí čo to ani nechcú. Najprv treba skúšať im pri tom pomôcť a keď to nejde tak sa asi rozlúčiť a hľadať ďalej 🙂
@michaelamichalovska tieto narodeninové záležitosti. My ženy by sme sa aj rozdali. Ja vždy myslím na darčeky pre súrodencov priateľa pre mamu otca na všetky sviatky dopredu. Jemu to týždeň predtým teda načrtnem že treba niečo poriešiť ale tak btw. že bolo by fajn a tak. Vždy participujem. Bolo to tak v bývalom viacročnom vzťahu a je to tak aj teraz. A rozdiel?
Ten predtým mi vždy vynadal čo mu to napomínam a potom demonštratívne kúpil vlastnej rodine nejakú somarinu čo nik nepotreboval. Časom to nechal na mňa a vždy dal len peniaze. Mne tiež dával na sviatky peniaze poprípade na výročie super drahú žehličku a podobné ´osobné´ dary 😅
Terajší si vôbec nepotrpí na peniaze ale na nápady. Tiež sa najprv ježil keď som mu chcela poradiť ale pak zistil že naozaj viac potešia darčeky vybraté na mieru 🙂 Nie sme spolu dlho (vyše roka) ale znesie aj naše neustále rodinné oslavy a každej žene vždy kúpi kvety a je to veľmi milé. Mladším v rodine aj prispieva na hračky.
Treba asi viac pred takými mimo chlapmi používať slovo my a všetky slovesá dávať do tvaru množného čísla prvej osoby 😉 a pak možno aj vytiahne tú peňaženku a vezme aj nejaký ten nákup.
@michaelamichalovska je to tazke, moze byt, ze ma pocit povinnosti k babke. Ale Ty mas tiez pravo vediet, ake ma plany s Tebou, ci vobec nejake, po dvoch rokoch je to legitimna otazka. Len fakt bud opatrna, este aj ked ma k Tvojim detom taky nijaky vztah.
tento chlap nie je to, čo od neho čakáš ty. podľa toho čo píšeš, sa k tebe vôbec nehodí, ale že vôbec a to mi stačili tvoje posledné dve reakcie, proste mu vyhovuješ, on nechce vzťah, nechce sa vzdať svojho života, proste to čo mu asi babka nedá a teda zasunúť 😀 , mu dáš ty a viac mu netreba, lebo žiadna mladá a bezdetná baba by s ním tento cirkus určite neabsolvovala a on si je toho vedomý.
@mission5 ako ste doriesili to spolocne byvanie?

@mission5 suhlasim s @janinah , nech sa vyjadri co chce a nech to urobi rychlo, lebo...nie v zlom, ale roky idu a mladsia nebudes. zbytocne stravit cas s niekym kto nevie co chce. počkaj do konca januara a potom sa ho rovno spytaj ci ide riesit spolocne byvanie a zivot. a nenechaj ho ze potom sa porozpravame...teraz alebo kasles nanho a ides si kupit byt sama. samozrejme tuto temu naved napr. ked si urobite spolocny vecer abo prechadzku, proste ked sa nebude moct vyhovorit ze je unaveny z roboty abo daco take. vela stastia a hlavne, mysli na seba. ano laska je obetovat sa jeden pre druheho, ale nie styl: ty budes spokojny a ja budem trpiet. 🙂