icon

Priateľ popri štúdiu nechce pracovať

26. jan 2022

Ahojte. Žijem s priateľom už 3 roky a ja už pracujem no on má ešte 2 roky školy kým ju dokončí. Ide o to že nezvladam to utiahnuť financne. Tie brigady čo má popri škole mi vôbec nepomahaju. Zarobí 200€ mesačne. Povedal že nemôže pracovať normálne lebo ma školu online vyučovacie hodiny a pod.
Zaujímalo by ma ako pracujú teda ostatní vysokoškoláci ? ..ako to že niektorí žijú sami chodia do školy aj do práce ?
Keď on hovorí že nemôže.
Ja plačem už 2 roky prosím ho aby skúsil si nájsť niečo lebo ja už nevládzem. Žijeme z ruky do huby a ja sa bojím o holu rit pri tých všelijakých výdavkoch , keď sa niečo pokazí a pod... Neskutočne palky idú za všetko. Čo mám robiť prosím vás.
Stále mi tvrdí že robota pre vysokoškoláka pomaly neexistuje aby mu vyhoveli. Napr.vo fabrike že by nemohol pracovať.
Sme z Humenneho prosím vás ak viete o nejakej práci kde by vzali aj vysokoškolaka ktorý má ráno hodiny čiže môže pracovať v poobedňajších hodinách prosím dajte mi vedieť nech mu môžem dokázať že môže pracovať aj on.

Strana
z10
simca06022011
27. jan 2022

@antoniatonka ako co ci myslim? Myslím ze chalan nie je aktívny vôbec, obaja nuevsu velmi zbehli v ničom, inak by chlapec nežil zo 60eur mesačne.
Inak jasneee drží ho zase chudáčika priviazaneho o postel 😁 to ci je to vztah/nie je naozaj netreba riesit ake teda od začiatku to vztah nebol. Skor jej sen a jeho pohodlnosť. Ak aj nejaky vztah bol, tymi finančnými problémami si to zlikvidovali. Ja nechapem na vo taki mladi, v takom zapadakove stracaju cas. Hlavne ona, niekde ako predavačka, kvoli takémuto "pokladu".

kate211
27. jan 2022

@antoniatonka Tak to si potom k sebe uz ako pracujuca (kedze uz byvala v najme) stahovala maturanta? Alebo chlapec opakoval kazdy rocnik. Moznosti je viac. Ona je blba tiez, to som uz tiez niekolkokrat napisala.

zanalab
27. jan 2022

Uz vydrz 2 roky.Potom bude zarabat viac nez ty.

nikyball
28. jan 2022

@jaskolka jasné, že nemusí , keď sa prilepí na takú ,,sprostu". Na strednej by som z toho nevyzila , ale na vysokej áno. Si predstav zázrak čo? 😉. Mne bolo totižto trápne si pýtať od rodičov peniaze v dospelosti. Ale na to človek musí mať chrbtovú kosť, aby nevyužíval iných . intenzívna brigáda cez 4 mesiace to vyrieši tak, že zarobí peniaze, ktoré jej cez rok môže dávať.
Nemusíme ďalej diskutovať, lebo sa nezhodneme. Prepáč že mi nepríde v pohode aby 25 ročný chalan chodil za maminou ,že mami dáš mi na kofoluu 🤣💁 a nie nemusi robiť preto, že je chlap. Ale preto,že chcel bývať s frajerkou a nie je mu blbé, že ona sa ide zodrať a on doma pozerá Tv

kvetinka75
28. jan 2022

@winki13 to je dobrá hovadina. Poznám VŠ vzdelaných ľudí, ktorí pracujú v Kauflande.

jaskolka
28. jan 2022

@kate211 veď presne o tom celý čas hovoríme.. Oni majú viac možností, ale vymysleli tu najťažšiu a teraz sa jej držia zubami nechtami, pričom najjednoduchšie riešenie je nájsť dačo lacnejšie, alebo zdieľany byt

jaskolka
28. jan 2022

@nikyball ty o čom hovoríš?Za tri mesiace zarobí tolko, aby jej potom dával peniaze? 🙉🙉To koľko myslíš, že zarobí? 5000?A už prestaň s tým, že študent ma zarobiť toľko ako pracujúci chlap, lebo fakt hovoríš nezmysly. To, že ty si bola taka šikovná a možno zarobila majland, neznamená, že teraz každý takto môže a nájde si takú robotu. To neznamená, že je debil, alebo lajdak, či zobre od rodičov.
Oni obaja urobili hovadinu, mali x možnosti, ale vymysleli si tu najzlozitejsiu a tetaz sa držia zubami nechtami, aby, si volaco dokazovali, miesto aby si sadli ako dospelí a povedali si, že proste toto v ich momentálnej situácii nedajú.
A začali konať v tomto smere. Prečo by mala ona plakať a kričať, a zivorit z 500 eur, a on študovať, (neviem o tom, že by online štúdium bolo pozerať TV) a na 5 brigád (v Humennom reálne potrebuješ aspoň toľko, aby zarobil tak, aby im dvom to stačilo, ak jej ma "dávať peniaze.Akurat neviem prečo, lebo ona nie je invalid, ani na materskej s jeho dieťaťom, tak nevidím dôvod prečo by m jej len on dávať peniaze a ona sa uspokojiť s tým, že ma 500 eur a zivte ma"
Ale oni boli geroji, vymysleli si najťažšie, čo mohli,a teraz nedokážu pochopiť, že takto to nepôjde.
Maju iné možnosti (lacnejší byť, zdieľany byt, ona si nájsť niečo popri práci, on sa vrátiť k rodičom a po skole si obaja trebárs nájsť v inom meste lepšie platenú robotu a žiť potom spolu).
Nie toto, čo vystrajaju tetaz...

jaskolka
28. jan 2022

Ja nechápem len jednej veci.
OK, dajme tomu, že na začiatku bola veľká láska, túžba byť spolu a veľké oči, ako to zvládnu. Dohodli sa, fajn.
Ale prešiel čas, vidia, že to skrátka nejde že sa preratali, že to nezvládnu.Humenné je fakt malé mesto, poznám to tam, nie je to, že na každom kroku vítajú študenta alebo dajú plat 1000 hneď.Teta robí celý život v dobrej firme, ma Ing, a plat 950 eur.
Tak z akého dôvodu si nesadnu, nepovedia, že Jožko, Katka, urobili sme chybu, takže hľadáme dačo lacnejšie alebo počkáme kým ty Jožko skončíš školu, a potom pôjdeme spolu bývať.
Nemajú deti, ani hypotéku, len oni dvaja... Takže čo vlastne riešia?Chybu urobí každý, oni ju urobili tiež.
No a? Načo také scény, krik, plač, vynucovanie, keď sa to dá riešiť úplne inak?

liljana
28. jan 2022

VS denne studium je skoro 8hodinova pracovna napln. Prednasky, ucenie, zadania, cas straveny cestovanim do skoly. A niekto caka, ze k tomuto dotycny bude este pracovat na TPP dalsich 8 hodin? Nerealne. Najma nie niekde na vychode, kde je problem najst pracu cloveku, co nemusi navyse studovat popri praci.

domiklik
28. jan 2022

@kvetinka75 áno, nech si autorka nájde, druhú, tretiu a štvrtú robotu, chlapec nech v kľude študuje, ona nech oho živí a tajne v kútiku duše dúfa, že jej to raz oplatí, hlavne nech chudacik nemá stres... 22 ročny, zdravý chalan, pokiaľ nie je tela, a chce žiť samostatný život s priateľkou musí makať, bohužiaľ.... Tento žije s priateľkou, využíva súkromie, ktoré by možno doma alebo na intraku nemal a ona ho živí... Niektorí chlapi si to jednoducho vedia zariadiť

liljana
28. jan 2022

@domiklik Autorka sama zaraba velmi malo, do toho si nasla partnera, co este len studuje. Prave preto si zeny hladaju bud rovnocenneho partnera, ze obaja studuju/pracuju, alebo starsieho partnera, co uz ma nieco za sebou a uz nabehol vzhladom na odpracovane roky a skusenosti na vyssi plat.
Recept? Bud vydrzat a potom spolu odist do zahranicia si zarobit. Alebo vypadnut aspon na par rokov z hladovej doliny a najst si partnera v podobnej zivotnej faze.
Ked muz ma podporovat menej zarabajucu partnerku, aj ked nemaju este deti, tak je vsetko v poriadku. Naopak je to uz samozrejme problem ... 😂

1gramofon
28. jan 2022

Píšete, že či ho priviazala o posteľ a podobne. To ste ešte nikdy za celý život nestretli, nepočuli o mladom chlapovi, ktorí dokáže byť pod papucov, spraví co sa mu povie, je ľahké ho zmanipulovať...? Ja som mala v predošlej práci nadriadenu, okolo 40 rokov, ale správa sa ako 14tka, veľmi ľahko ovplyvnitelna, ale až tak, že je to hlúpe. Bohužiaľ sú tu aj takí, čo si nevedia povedať svoje. Alebo sprostejsi ako je autorka, z bytu neodišla aj keď naň nemá, nič neusetrila, alé paci sa jej tam. ona do lacnejšieho nepôjde ani za tu cenu, že zrazu bude mat aj niečo navyše v peňaženke.
Ale možno máte pravdu a veľmi chcel ísť s nou a nasluboval jej to a tamto. V tom prípade, je autorka stále velmi blbá, pretože živí chlapca keď nemusi a zostáva v byte na ktorý nemá a ako sama napísala, nechce chlapca pustiť, lebo chce zostať v tomto byte a teda potrebuje jeho peniaze, aj tých 200e. Prečo by to inak robila? Musí to byť úžasný byt, nech si ho užije 🤣🤣🤣

kvetinka75
28. jan 2022

@domiklik našla si študenta, tak čo čaká. Je naivné si myslieť, že so študentom sa bude mať ako so zamestnaným človekom. Čista naivita.

nikyball
28. jan 2022

@domiklik to nevysvetlis darmo. Potom sa čudujeme,že chlapi sa nevedia od mamičiek otrhnut v 40 tke

miiceencoovaa
28. jan 2022

Záleží ako ma rozvrh...ale čítala som už nižšie, že ma školu len tri dni v týždni...tak nechápem, kde je problém, pretože ja som pracovala popri VS, dokonca v OC...chodila som tam po škole a bola som tam do 21:00...a to som mala taký rozvrh, že som mala každý deň niečo od pondelka do piatku. Všetko sa dá, keď sa chce 🤷‍♀️ A vedela som si zarobiť veľmi pekne peniaze 🙂

bennn
30. jan 2022

Akože tuto zavládlo ego jej ale aj jeho, neviem prečo išiel bývať do podnájmu, keď je študent, ako môže študent platiť polovicu nájmu ? Akože môže, ale to by musel makať v reťazci popri škole, keďže je to Humenné, a nie západ ani Bratislava. A to nemusí, neviem prečo sa už dávno nevrátil naspäť domov keď tam býva. Aký toto má celé zmysel. A ty akože čakáš, že on sa vyserie na študium, pretože ty nevieš zaplatiť byt? Resp. čakáš ,že bude makať každý volný deň po škole, pred školou alebo cez víkendy, aby zaplatil teda svoju polku nájmu a čo má z toho života? ... Bude pracovať ešte celý život, a už teraz takto? Sú študenti, ktorí si musia na internát( internát podotýkam, čo je lacnejšie) zarobiť sami, tak robia maju pravidelnu brigádu, trebars v mcdonalde, za 4€ hodina v BA a robia tam 3-4 dni v týždni, keď maju kratšie vyučko a cez víkend. ... Ale tu ked býva v tom istom meste, tak nema zmysel isť byvať inde. Prečo tam nebývaš sama niekde v izbe, kde to máš čo najlacnejšie, a keď, tak on bude chodiť k tebe, alebo si prenajmete byt iba na 2 mesiace, čo dokážete pol na pol zaplatiť, a zvyšok bude u rodičov. Čo je na tom.

A celkovo myslim, že vy sa radi už vôbec nemáte, a riešite iba problémy. Hľadáte riešenia, nezmyselné na iracionálne konanie v minulosti. ...

Na strednej by mali učiť finančnú gramotnosť miesto nejakej hlúpej občianskej výchovy a etickej výchovy. Aspoň tí bystrejší by si niečo z toho zapamätali.

jaskolka
30. jan 2022

@bennn toto nevysvetlis tu niektorým. Tu majú názor, že "chcel ísť bývať s frajerkou, tak nech maká on ako plne zamestnaný muž, hoci je študent, lebo je chlap."
Chalan urobil somarinu, lebo si myslel, aký je geroj, ona urobila somarinu, lebo tiež si to myslela, a teraz sa idú zblázniť, miesto aby si uvedomili, že to, vo si mysleli, proste nebola pravda.

dzina007
30. jan 2022

@miiceencoovaa problem je ze byvaju v Humennom. Tam mas sakra velky problem s pracou.

veronicka88
Autor odpoveď zmazal
martul
11. okt 2023

@veronicka88 možno to už za ten 1,5 čo založila tému nejako už vyriešila

veronicka88
11. okt 2023

@martul 🤣ospravedlňujem sa nevšimla som si

martul
11. okt 2023

@veronicka88 nemáš sa za čo ospravedlnovsť, sama som zvedavá ako to pokračuje, alebo skončilo.😊

lasona
11. okt 2023

Tiež som bola študent a mala veľké oči ze budem chodiť na brigádu. Prvý rok magisterského štúdia sa mi ze absolútne nedalo. Aj prednášky sme mali povinné a všade podpísaná účasť...čiže sa mi nedalo nájsť brigádu. Ďalší rok už bolo voľnejšie, ale to som si našla na par hodín...nič horibilne..cca 30 eur do týždňa mi to robila...rozdávala som Letáky na ulici...bohužiaľ. prax, cvika všetko bolo povinné, max som mohla 2 krát vymeskat. A každý týždeň iný rozvrh, rozdelený parny a nepatrný týždeň. Kto zamestná takého študenta. Nemala som veru voľný celý deň. Max par hodín do dňa...ráno škola, poobede dve hodiny pauza a zase škola do večera...bohužiaľ...nie každý má super rozvrh ze natrepané na dva dni a ostatné volno

simca_13
11. okt 2023

Keď sa mu nedá tak to treba nejako inak riešiť, buď niekoho ďalšieho do bytu aby ste si to rozdelili ten nájom alebo ísť bývať niekam inam. Nedá sa to takto ťahať. A chápem, že sa kvôli tomu cítiš zle.

luxus10
11. okt 2023

autorka, ako ste to vyriesili?

Strana
z10