icon

Priatel pracuje v zahraničí - vzťah na diaľku ma ničí

bobulocka
10. dec 2018

ahojte..neviem ani kde a komu sa mam zverit...s ptiatelom som rok a pol..od zaciatku vztahu fungujeme tak, ze v podstate je stale prec...chodi do Nemecka...vydavame sa po mesiaci..na tyzden..ani spolu nebyvame...a ma to ubija cim dalej tym viac:((( neviem co mam robit...dalsi rok bude zrejme zase pracovat mimo SVK....mam pocit ze sa z toho zblaznim...citim sa strasne osamela...len som to potrebo ala dat zo seba...:(

Strana
z2
baklik
14. dec 2018

@zuzanapjat opisala som moju skusenost, viac nemam co dodat, iste su aj vynimky, ako vlastne vsade 😉

zuzanapjat
14. dec 2018

@baklik ja by som nezvládla psychicky, keby manžel chodil domov po mesiaci na posratý týždeň. Alebo žeby bol 3mes. preč a mesiac doma. A ani on by to nezvládol a nechcel. Základ má byť vždy o tom, aby to vyhovovalo obom partnerom. Ak žena chce, aby sa chlap vrátil a on má len prázdne reči, tam niečo okey nemusí byť. Pretože každý po rokoch v zahraničí keď chce, vie nájsť niečo lepšie... aby mal minimálne iné turnusy. Ale ono poznám aj také, že jedna partia chodí domov 10-4, alebo 8-5 a druhá 21-7, alebo 30-7 a to v jednej firme. Proste sami si zvolia, ako chcú chodiť domov. Čo robia voľné víkendy to už vedia len oni.

baklik
14. dec 2018

@zuzanapjat ano, ved to som aj napisala, ze dve rodiny presli na model 4 dni von, 3 dni doma, co je ovela lepsie ako predtým mesiac prec a tyzden doma (ale aj to vraj bolo pre nich udajne v pohode - jednej ostal zrazu muz doma na cely mesiac kvôli PN a nevedeli sa zniest, vsak jasne, ked sa ani poriadne nepoznali, kedze od zaciatku vztahu tak fungovali) bohuzial, jedna znama ma muza 3 mesiace prec a potom nie, ze mesiac doma, ale len tyzden, co je podla mna uz ozaj divne a aj divne je slaby vyraz a este sa tvarit, ze je to ok...😨 prachy nie su vsetko...

zuzanapjat
14. dec 2018

@baklik no hej... kazdy z nich ma svoj rezim, svoj klud, tak jasne ze po dlhom case doma si len narušali kruhy . My sme vzdy manzelove PN zvladli super, aj dovolenku, aj sviatky. Sem tam ked sa povadime, tak len na dakej somarine. To je otazka 5 minut a hodime to za hlavu. Pretože sme dost podobne povahy. Pred dvoma mesiacmi bol doma 3 týzdne lebo sa nam narodilo babo, teraz nas cakaju dalsie 3 tyzdne spolu kvoli sviatkom. Ked sa chce, tak sa dá... Teda ked chlap chce.... vie si to vybavit. Sralo by ma, kebyze pride domov a lahne a nic nerobi. Lenze on sa zapaja normalne do celeho chodu domacnosti. Ked doperie pračka a vidi ze ja v tom čase varim, alebo som pri malom, automaticky ide povešať pradlo. Ked doumyva umyvacka a ja nieco robim, ide ju povykladat. Ciže ja som automaticky odľahčena od roboty. Tym padom skor mozme zalahnut k telke, alebo vypadnut niekam a mat svoj program. Vyznieva to, ze je dokonaly a skoro aj je :D Len som si ista ze jeho povahu by maloktora zniesla (tak ako moju povahu maloktory chlap by zniesol). Naučili sme sa rešpektovať vzajomne a vybudovali sme si svoj svet... lebo sme chceli obaja. Som rada ze sme spolu vydrzali prve roky vztahu. Jednoducho cim sme spolu dlhšie, tym je to lepšie a krajšie.

kluska
14. dec 2018

@0silvia0
@zuzanapjat no takze je rozdiel ked muz chodi napr na 8 dni prec a 5 dni je doma a tiez je rozdiel ked chodi domov na tyzden po 2-3 mesiacoch. To prve pokial dvom vyhovuje je ok, ale to druhe je uz len o tom, ze kazdy si vedie svoj zivot a pokial by to klapalo, este raz pisem, pokial by to klapalo, tak bud muz povie zene nech pride za nim alebo pride na slovensko on za nou. Pokial to neklape, tak sa obaja hraju na to, ze su rodina a ona je tam a on tam. Lebo to, ze nezdielaju svoje problemy, kazdodenny zivot, nevedia o sebe nic, nepomahaju si, tak to ich oddiali od seba. A urcite je tam aj nevera pokial ziju takto roky, aspon u muza isto, aj ked kazda to bud epopierat. V zahranici mas vela moznosti a neni problem zbalit babu a nemusi mat ani peniaze na to. To, ze vela parov zije vela seba a neropzravaju sa alebo si nerozumeju, tak to nema nic spolocne s tym ci niekto ma partnera vedla seba alebo v zahranici. To uz je o tych vtahoch, o ludoch a pokial sa maju radi, tak isto tak oddelene nebudu zit dlhe roky, urcite nie kvoli laske a tomu druhemu,a le kvoli tomu, ze si uz tak zvykli zit. ja mam deti 2 a s muzom som v zahranici, kebyze sme mali odist niekde, tak spolu.

simapett
18. dec 2018

Presla som si tym istym. Moj partner je totizto talian, no zvladli sme to. Vzdy sme nasli nejaky sposob ako sa stretnut aspon raz - dvakrat do mesiaca. Ked sme boli od seba, vzdy som bola naplno vytazena, takze som to ,,chybanie,, tak neprezivala. Chodila som von, do fitka, do prace atd... no tiez sme takto prezili rok a pol az ma poziadal o ruku a proste som sa za nim prestahovala. Skus nad tym popremyslat ci by to aj pre teba nebolo riesenie, najma ak to citis takto silne. Najdes si novu pracu, zazemie, no najma budes s nim. My sme uz vyse roka a pol manzelia a cakame babo. Takze hlavu hore a nebat sa zmien.

mim23
18. nov 2022

@zuzicka72 ahoj. Ja viem ze je táto téma už stará ale môžem sa s tebou o tom porozprávať?

Strana
z2