icon

Priateľ sa bojí, že ho ošklbem

19. apr 2022

Ahojte priatel mi povedal že sa do svadby neženie pretože sa bojí že ho ošklbem..
Citujem:
Ja: Plánuješ v najbližších rokoch svadbu?
On: Neviem bojím sa že má ošklbeš o byt a potom kam pôjdem na ubytovňu alebo do podnájmu? Nestačí že má už ošklbala prvá?
On: Uvidíme keď začneš robiť po rodičáku a či sa tu usadiš na trvalo tak možno že budem nad tým premýšľať ale ináč nemám potrebu teraz riešiť svadbu..
Ja:Tak asi si treba nájsť niekoho kto s tým hádam problém mať nebude ..
On: Ako môžeš chcieť odo mňa svadbu keď mi povieš že chceš niekoho iného?
A týmto sme ukončili túto debatu..
Prvá (Jeho ex s ktorou boli manželia 21 r. , Ktorá bola iniciátorka rozvodu a s ktorou má 3 synov) Spolu máme dcéru ktorá bude mať čoskoro 2 r.. Neviem čosi mám o tomto myslieť ..Ja som šla bývať 150 km od svojho bydliska k nemu a on mi povie toto? Nuž mám taký pocit že tú už tráva nerastie a rásť nebude.. Začínam aj banovat že som si s takým začala

panelacikova
19. apr 2022

@zmrzlinka2021 dedenie ako-tak ovládam, je mi to jasné... prečo by ho však "pochovávala" vo veku 45? jedine, ak má nejakú diagnózu. samozrejme, je "príjemné" po manželovi zdediť polovičku niečoho, človek sa môže vo zväzku spoľahnúť, že neostane takpovediac na ulici. ale ako píšeš, u nich je problém a obrovský práve v tom, že on nemá voči nej dôveru... a z tej reakcie som čakala, že ona má tak 20 rokov, nie 35.

panelacikova
19. apr 2022

@zmrzlinka2021 ešte som chcela, že ak on zomrie, tak ona ho o byt neošklbe, jemu už môže byť ten byt u riti, s prepáčením, že? 😀 z časti by ošklbala jeho tri deti, ktoré mal s prvou.... čiže buď má silnejšie puto k pôvodným deťom než k žene, alebo teda k žene nemá žiadne puto...

autor
19. apr 2022

@nikyball Dom ktorý postavil prepísal ešte v mladosti na svoju manželku,, že keby niečo až je zabezpečené

zmrzlinka2021
19. apr 2022

@panelacikova No on tym ze s nou zije takto "nadivoko" nijako nestrada - ona sa mu stara o dieta + dalsi tri ked pridu, vari, upratuje, financne prispieva a on je stale slobodny muz. Ked sa rozhodne, ze ho uz nebavi, proste jej len zbali veci a ona pofičí do 1 izbaku.
Zial, tym, ze toto vela zien dovoli, velmi vela muzov je na koni a vyslovne maju "fraj" 😉

liz_lemon
19. apr 2022

a toto?
On: Ako môžeš chcieť odo mňa svadbu keď mi povieš že chceš niekoho iného?
ty si mu povedala, ze chces niekoho ineho?

liljana
19. apr 2022

Osklbat o dom, byt sa da celkom lahko. Ak ho financoval iba on pocas manzelstva. Ex staci povedat, ze s 3 detmi nema kam ist, nema ani na vyplatenie a ak on ma kam ist, tak sud rozhodne s ohladom na potreby deti. Pripadne on jej a detom dom necha aj bez sudu.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
solange7
19. apr 2022

Ja niekedy viac lutujem tych chlapov nez zeny.

3tato
19. apr 2022

autorka - z pohľadu chlapa ho dokážem dobre pochopiť, pretože som bol v skoro rovnakej situácii, akurát že mám o jedno dieťa menej - pokiaľ on má z predchádzajúceho manželstva 3 deti, na ktoré predpokladám platí aj výživné a + s tebou má malú dcéru, tak to rozhodne nieje o tom, že by bol nezodpovedný, alebo že by ťa bral ako frajerku.
Práve naopak - už chce mať v živote pokoj, chce mať stabilnú rodinu, ale nepotrebuje mať na to papier. Tí čo sme boli v manželstve a z nejakého dôvodu to nevyšlo, tak sme oveľa viac opatrní ...
Tým, že máte spolu malé dieťa - v jeho veku išiel do toho ešte raz a myslím, že naposledy - musel si dobre rozmysleť, či ešte jedno dieťa dá....
Tým ošklbaním myslel to, že ak by si ho náhodou opustila, tak by ťa zo spoločného majetku, ktorý nadobudnete počas manželstva musel znova vyplácať a plus ďalšie výživné do toho. A to teda neviem, aký má príjem, ale má 4 deti, čiže sa musí aj obracať, aby zarobil na všetko. On musí vedieť, koľko a či na to má.... A to nieje vypočítavosť, ale racio.
A prepáč, pokiaľ máš také poznámky o tom, že si má hľadať niekoho iného - tak ani sa mu nedivím, že mu svieti kontrolka v hlave...
Myslím, že ak máš chlapa, čo sa o vás stará, je dobrý otec tvojej dcére a celý problém je len o tom, že sa nechce ženiť, tak by som na tvojom mieste asi porozmýšľal, či ti nejaký zdrap papiera stojí za rozbitie rodiny. Nič v zlom.

stanulienkat
19. apr 2022

Naco by mi bol stary chlap s 3 detmi, ktory si ma nechce vziat a ja si s nim po kratkom vztahu urobim dieta???? Ja ho uplne chapem. Zla skusenost v byvalom vztahu, ma 3 deti. Naco preboha by sa zenil?? Ja na jeho mieste urcite nie. Len nechapem, ze mohol mat klud a on sa da ukecat na dieta.

solange7
19. apr 2022

@stanulienkat po takejto konverzacii to mozno aj olutoval. Mohol mat klud.

sense
19. apr 2022

A prečo vlastne sa chceš tak vydávať? Pretože ak je to kvôli spoločnému menu alebo "zábezpeke do budúcna" napr vdovský , tak to si mala po riešiť predtým ako ste mali dieta

Vieš ja sa mu ani nečudujem, tiež som rozvodom prišla o značnú časť peňazí a do ďalšej sa nehrniem a dokonca ani vtedy nie keby príde dieťa, pretože to som povedala hneď, ze moje deti by mali rovnaké priezvisko.

kvetinka75
19. apr 2022

@stanulienkat nevieme či to bolo plánované alebo nie. Ja by som sa tiež už druhýkrát asi nevydávala. Stačil by mi vzťah, pokiaľ by sme si rozumeli. A ak nie, rozchod je rýchlejší. Prečo si pred 50kou komplikovať zbytočne život.

birika
19. apr 2022

toto ste si mali ujasnit predtym, ako si sa k nemu stahovala a mala s nim dieta - podla mna 🙂

zmrzlinka2021
19. apr 2022

@3tato počkat a jemu stoji "zdrap papiera" za rozbitie rodiny?
Nie je to nahodou tak, ze ten zdrap papiera je zavazok, do ktoreho on nechce vstupovat.
Ved z toho co pises jasne vychadza, ze on jej proste nedoveruje a preto si ju nechce vziat.

hradnapani
19. apr 2022

no nic, nechce sa uz zenit, je to uplne jednoduche. Len zaujimave, ze nemal obavy zo zavazku, akym je dieta, ale o byt sa boji, ale neprekvapuje ma to. A nie je to nahodou tak, ze byt, ktory nadobudol pred manzelstvom je stale jeho majetkom a nespada do spolocneho majetku v novom manzelskom zvazku - BSM? Opravte ma niekto, ak sa mylim.

denden77
19. apr 2022

byt je iba jeho, nemas ho on ako osklbat, cize toto je taky argument.. 😁

dkethe
19. apr 2022

komunikujete ako dve deti, ale Jeho postoj je legitimny. Necerti sa. Asi ta lubi, dieta s tebou chcel, ale ak uz raz bol osklbany, boji sa ze sa mu to stane zas. Nie je nic zle na tom, ze chce vyckat, ako sa ty sama budes angazovat v zveladovani majetkov. Ci budes chciet prinasat do rozpoctu €, alebo ci sa zaondis na predlzenych rodicakoch, upsvare, a on bude chudak len cely zivot dotovat narocne zeny. Vola sa to obozretnost. Nateraz zlepsite uroven komunikacie 👍

A ak ma byt na hypo, po svadbe mas narok na polku splatok. Cize mas ho o co osklbat, aj ked tvoj prispevok bude 0

3tato
19. apr 2022

@zmrzlinka2021 podľa mňa je spoločné dieťa ďaleko väčší závazok, ako nejaká svadba. A on nejde rozbíjať rodinu, nekladie si podmienky....
Preto si myslím, že on to s ňou myslí vážne - pozeráš sa na to len z jedného uhla - ale svadba nieje garant spokojnej rodiny. Spokojná rodina = spokojní rodičia + spokojné dieťa. Svadba je len formalita - myslím, že pokiaľ by spolu žili cca 10rokov bez problémov, on by videl, že nemá zajačie úmysly, že dokážu fungovať ako normálna rodina, možno by jej to po čase aj sám navrhol .... to by som teda spravil ja ...
Tiež som sa nechcel už ženiť ... ale povedal som si, že ok, ked uvidím, že je to naozaj stabilné a vidím, že do vzťahu dáva aj druhá strana a snaží sa, tak ok... svadba môže byť za pár rokov.

lujza123
19. apr 2022

Skus túto tému otvoriť ešte raz, bez emócií.
Vysvetli mi prečo je pre teba svadba dôležitá. Zároveň ho uisti ze chápeš aj jeho uhol pohľadu, raz keď sa podpálil je celkom logické ze ma strach, no na druhu stranu je to cele nefer voči tebe. Ty predsa za to nemôžeš ako sa dohodli s ex, prečo jej prepisoval dom. Keď si už začal nový vzťah mal by ten starý opustiť, vrátane všetkých krívd ktoré cíti. Ty si mu predsa nič nespravila. Máš svoj byt, on ma tiež svoj, to predsa nespadá do spoločného majetku.
Spýtaj sa ho ci je jediný dôvod odmietnutia svadby strach o financie, alebo je tam aj niečo iné, napríklad nieje si tebou istý, nedôveruje ti.
Ono je celkom dôležité vedieť ci nechce svadbu vôbec, alebo ju chce, len potrebuje ešte čas

zmrzlinka2021
19. apr 2022

@3tato ak je svadba iba formalita, a dieťa väčší záväzok, tak kde je problém s manželstvom? Proste ty svojej priateľke zatiaľ natoľko neveríš, aby si si ju vzal za zenu

3tato
19. apr 2022

@zmrzlinka2021 ešte dodám, že nejaké nedôvera z jeho strany tam môže byť, hoci si skôr myslím, že sa snaží byť opatrný (po predchádzajúcej skúsenosti).
Nedôvera môže prameniť aj z jej poznámok, že si mal hĺadať inú, ktorej to vadiť nebude, či čo to bolo .... a ďalšia vec, tak ako písali aj diskutérky predomnou - ak bude on vidieť, že sa ona snaží rovnako, že bude do vzťahu angažovaná finančne, emočne, tak možno časom zmení názor.... Ako som písal, v prípade, že by to tak bolo, so svadbou by som po čase nemal problém. V mojom prípade došlo k tomu, že sa polovička bohužiaľ zdvihla a odišla preč, pretože sa odmietala podieľať na vzťahu emočne aj finančne.
Takže v mojom prípade by svadba bola len ďalšou komplikáciou 🙂.

melanta
19. apr 2022

@3tato takže na formalitu ako je svadba potrebuješ roky, ale na tak závažný záväzok ako dieťa tie roky nie je treba? To je trocha pomýlené podľa mňa. Svadbu vieš zrušiť kedykoľvek, dieťa nie. Takže na dieťa by som mala partnerovi veriť viac ako na formalitu. A nie opačne.

zmrzlinka2021
19. apr 2022

@3tato a ty si to nejak tak vnímal, že ona nie?

zmrzlinka2021
19. apr 2022

@melanta dieťa pôjde s matkou. Dieťa pre mužov nie je taký vážny záväzok. Pozri sa na single mami, na všetko sú samé, mnohí chlapi roky nevidia vlastné deti

3tato
19. apr 2022

@melanta netreba vytrhávať z kontextu - ja som bol v prvom vzťahu ženatý, ale po rozvode som žene nechal komplet byt, všetko, kvôli deťom, aby mali domov.
Sám som začínal znova a od nuly ... keď sme sa s priateľkou dali dokopy, vedela, že sa ženiť už nechcem, ale že možno časom ....
Ale áno, išiel som do vzťahu úprimne a mám z neho 3. dieťa a je to pre mňa daleko väčší závazok, ja sa o svoje deti starám. A áno - teraz by som na svadbu so ženou potreboval niekoľko rokov, aby som bol vnútorne presvedčený o tom, že to nedopadne rozchodom a znova by som musel začínať od nuly. Čo je na tom pomýlené?
Však ty by si sa hrnula do svadby s nejakým chlapom, ak by si v predchádzajúcom manželstve došla o všetko? Začínala by si odznova a hned by si si ho brala za muža? Nemyslím si - bola by si asi opatrná, to je pud sebazáchovy...

akbara77
19. apr 2022

Ženy, preboha kde mate rozum? Mate dieťa a teraz riešiš toto? Pozde

sissy27
19. apr 2022

@hradnapani byt je jeho, keďže ho nadobudol pred manželstvom, ale ak by napr. robili nejakú väčšiu rekonštrukciu, prípadne ak na ten byt stále platí hypo, tak ona by si mohla nárokovať na časť z toho, čo bolo investované / zaplatené počas manželstva, lebo to už bolo zo spoločných peňazí.

3tato
19. apr 2022

@melanta Takže na dieťa by som mala partnerovi veriť viac ako na formalitu - no však práve - on už z predchádzajúceho vzťahu deti mal, má závazky, nebude to podľa mňa nejaký somár, čo sa nestará. Treba to brať v kontexte k tomuto prípadu. Pre neho tá svadba nieje priorita, pretože vidí, že fungovať sa dá aj bez toho - tráva nebude zelenšia, keď sa zoberú, notabene, ak má možno nejaké pochybnosti ... ale do toho my tu nevidíme...

akbara77
19. apr 2022

@3tato lenže manželstvo nie je.formalita. Manželka má.vacsie.práva ako.druzka. Lenže toto mali riešiť pred narodením dieťaťa...ženy...niektoré ste fakt hlúpe.