icon

Priateľ sa nevie zmieriť s tým, že čakáme dieťa

sophieeee
12. jún 2015

Ahojte musim sa niekomu zverit lebo uz to v sebe dusim 9. mesiac. Som mlada tehulka ktora dietatko neplanovala. Moj priatel ma 21. Ide o to ze som otehotnela tri mesiace po tom, co sme sa dali dokopy a on nie je pripraveny na dieta. Nas vztah predtym bol rozpravkovy, mali sme spolocnych kamatov, rovnake nazory..prodte vsetko bolo super. Sex sme mali nechraneny, mozno si poviete ze som bola hlupa ale fungovalo to v predoslich 4 vztahoch a spoliehala som sa na to ze proste otehotniet nemozem. No opak bol pravdou a doktor mi potvrdil tehotenstvo o ktorom som nevedela mesiac. Prepadla ma panika a prve na co som myslela bolo, ze co na to povie priatel. No babatka som sa vzdat nechcela v tom som mala jasno tak som dala priatelovi volnost a povedala ze to bola moja chyba ze sme sa nechranili ale ze na potrat nepojdem a ked sa mu nepaci mozme sa rozist. On so mnou napriek tomu ostal, no to som este nevedela jak sa bude spravat. Od kedy som tehotna ma stale odpisuje, stalw mi hovori aka je to nuda, ako nam dieta znicilo vztah (pritom este stale nie je na svete lebo tehulkujeme). Stale mi hovori jak fasa sa maju jeho kamarati s priatelkami ,jaky maju ostatni slobodny zivot, jak som sa zmenila. Vycita mi ze nechodim chlastat a proste chce odomna veci ktore nemozem robit pocas tehotenstva a ja uz som z toho zufala. Tento rok som mala extra narocny. Do 38. Tyzdna som chodila do skoly v tych horucacach, aby som ukoncila rocnik a zmaturovala a ked mam konecne pokoj a cas na seba tak namiesto toho aby som oddychovala, sedim doma a depkarim. Nemam sa s kym porozoravat, nemam oporu..s kazdym sa len hadam lebo zijem este stale s mamou a jej priatelom. Cele dni cakam kym priatel pride z roboty , tesim sa na neho ale ked pride tak sa stale kyslo tvari. Jedine co nam klape je sex a aj ten uz je cudny kedze sa pri tom citim ako vyplavena veleryba ☹. Niekedy uz rozmyslam, ze ci to vobec zvladnem. Ze aka budem matka ked nemam oporu v priatelovi..dokonca sa prestavam na malicku tesit ☹ a potom mi je este horsie..a zas na druhej strane ju uz chcem mat pri sebe nech mi da pocit ze to vsetko stalo za to. Prezivala niektora z vas takuto situaciu? Ze priatel vas nechce opustit ale vycita vam tehotenstvo?

anatalia77
12. jún 2015

...nic sa neboj,vsak ked sa rozidete nic sa nedeje,za rohom caka iny...

Dievcata preboha ziveho!!toto nie je kupovanie vyherneho losu. Ked na prvom nevyhram,tak vytiahnem dalsi a budem dufat.
Takto to nefunguje.

niks23
12. jún 2015

@mimina00 myslím si že si uvedomuje že to nebolo správne a navážať sa do nej nepomôže nikomu, hlavne nie @sophieeee ... nepotrebuje čítať takéto veci keď má doma peklo a o chvíľku porodí, musí sa sústrediť na to aby bola v ako takej psychickej pohode a takéto karhanie už doma zrejme počula dosť ... nikto nevie ako skončia jeho deti.... môžeš držať dieťa na krátko len či to nebude horšie, táto doba je ťažká a ani ja si netvrdím povedať aký bude môj syn keď vyrastie aj keď sa mu budem snažiť dať do života všetko len to najlepšie a najmä dobrú výchovu a ukázať mu že doba je zlá a musí byť tvrdý a stáť si za svojím... ale neviem čo ho stretne.... ťažko je žiť ľahko v tejto dobe... a teraz to neber nejako zle len proste myslím že dievča ma dosť problémov, každopádne je to tvoj názor a tvoj pohľad na vec

A teraz sa do mňa pustite že som si dovolila napísať niečo také 🙂

mimina00
12. jún 2015

@niks23 ja ti to na jednej strane beriem a na druhej sa ti stoho smejem,pretoze sexovat s 5 frajermi bez kondomu v takom veku kym neurobi dieta....uz si to konecne uvedomuje,no lutujme ju.

timea7
12. jún 2015

@melanie2009 že sú deti som nespomenula pre ich vek, roky neznamenajú automaticky patent na rozum, ale pre ich postoj k životu. Milovať sa a myslieť si, že sa nič nemôže stať....no možno pred 40 rokmi, ale dnes?

jjanulkaa3
12. jún 2015

@sophieeee vies co tie zakeracky si nevsimaj nemaju co ine robit len vrtat sak ony maju dokonali zivot, rodinu, vzoroveho manzela a do svadby nevedeli co je sex!! "Dokonalost sama o sebe"

sophieeee
autor
12. jún 2015

@niks23 dakujem ze ma aspon jeden clovek tuna chape a neviem preco ma tu prisli vsetky zeny poucovat..nemam 10 ani 14 rokov a dokonca ani 18 podla vasej dedukacie 😉 taham to na dvadsiatku mile starenky a ked nemate koho poucovat mozte zacat pri vlastnych detoch nie pri cudzich zenach.

sari24
12. jún 2015

@sophieeee trochu mi je ľúto, že ti to napíšem, lebo prílišne moralizovanie neobľubujem už ani ja, ale mám len o čosi viac od teba - 22 rokov...ale tvoje reakcie mi ešte fakt neprídu celkom vyspelé 😉 Nečakaj teraz zľutovanie od každého. Keby prišla moja mladšia kamarátka za mnou, že čaká dieťa, spala so štyrma inými chlapmi...asi by som jej tiež povedala, že je sprostá...

mimina00
12. jún 2015

@sophieeee vyborne este pridavaj 3rocny vztah,18rokov,5partnery tak to si zacala uz v 13?12?alebo naraz dokopy...no dobre
V posteli to klape,ale tak nie som stetka tomu mojmu trvalo polroka kym sa tam dostal a nie to este po 3 mes.otehotniet.

silvike
12. jún 2015

@sophieeee Prepacte, ale to budete aj svoju dceru takto viest, nech sexuje od ZS ? To budete mozno velmi skoro aj babka 🙂 Nechapem co ma pocet sexualnych partenrov a skory zaciatok intimneho zivota s KVALITOU sexualneho zivota. Podla Vas zrejme cim skor a viac tym lepsie. Mozem Vas ubezpecit ze to nie je priama umera . Na to snad pridete casom.

sophieeee
autor
12. jún 2015

Vidim ze dnes sa tu zisli same sexuologicky tak naposledy pripominam ze som sa sem prisla poradit ohladom vztahu a nie ohladom sexu..je mi je luto ze polovica zien na tejto stranke sa doma natolko nudi ze si cita fora ktore sa jej netykaju a chyta sa kazdych chyb ktore o sebe ini ludia prezradia. A nezacala som v 13tich nebojte sa 😊

anatalia77
12. jún 2015

@sophieeee vsak ked nepotrebujes pocut iny pohlad na vec-tzv.poucovanie-a mas jasno,tak co ta trapi?
Pozri sa,toto je internet. Takze-ja ti prajem vela stastia,neboj sa,bude to parada,len teraz to bude to praveee..dieta je dar...
Zabudla som na nieco?

A ked som sa takto virtualne vypeknila,a som za dobru,vypnem tablet,idem do mesta na nakupy. Ver mi,ze o 15 minut si na teba nespomeniem. Ani ked pojdem okolo regalu s pampers.
Maj sa.

janinah
12. jún 2015

čo už teraz.....dieťa o chvíľu na svete a otecko bez záujmu /jedine tak o sex 😒 /....takže rozum do hrsti...manželstvo zrejme "nehrozí"...takže sadnúť si ty a on,jeho a tvoji rodičia a dohodnúť sa- o bývaní,o peniazoch,kto ako bude môcť tebe s dieťaťom pomáhať,o všetkom.....najhošie ako môžeš dopadnúť je bývať u vašich,sama sa starať o dieťa a milosťpán si semtam k tebe skočí zasexovať 😠 toto hádam nepripustíš,ak trochu rozmýšľaš....akože bude s tebou ,ale v podstate nebude...takže sa rozhodni

janinah
12. jún 2015

@anatalia77 v piatok popoludní do mesta na nákupy v tej horúčave? čo si samovrah? 😀

niks23
12. jún 2015

@sophieeee vobec na to nereaguj.... sama si sa poucila... a ono dali sa cakat take reakcie tu prítomných dám .... ja im to neberiem že sa pohoršujú ale išlo by to aj inak... možno aj im príde dcéra domov tehotná a nie v 20tich ale 16tich ktovie, to je proste tazko posudzovat takto niekoho alebo niečí život keď nevedia o tom druhom človeku fakt nič .... a tobôž niekomu protirečiť v niečom tu na MK v diskusiach je niekedy ukamenovanie :D :D

sophieeee
autor
12. jún 2015

@janinah tie materialne veci su zatial tak vyriesene ze mi prispel na co som potrebovala, mame pre malu vsetko pripravene len musime pockat do januara na vlastny byt..no a pokial sa situacia zmeni co dufam ze sa zmeni, budeme byvat spolu s malickou a s priatelom. A ak sa nezmeni tak pojdem do toho bytu so sestrou.

sissy27
12. jún 2015

@sophieeee akože kedy "doteraz bol pre mňa všetkým" ? veď si s ním strávila pekné akurát tak tie prvé tri mesiace... čo sú to tri mesiace v porovnaní s celým životom? aj to by sa možno dalo diskutovať na tému "čo pekné si s ním zažila", lebo podľa toho, čo píšeš, tak to boli asi akurát tak žúrky a sex - tým som nechcela povedať, že je to zlé, patrí to k životu, no ale tak ti poviem, život nie sú len ruže a j....y 😅
len teda nie celkom chápem tvoj nezodpovedný postoj k sexuálnemu životu - že bez ochrany? nečakané tehotenstvo je tá najmenšia možná komplikácia, pohlavné choroby, aj keď väčšina z ich je celkom dobre liečiteľná, sú oveľa horšie... do budúcna si prosím ťa toto porieš, tvoje dieťa ťa bude potrebovať zdravú...
čo sa týka "pána úžasného" - no zodpovednosť je preňho cudzí pojem, to si si mohla všimnúť už vtedy, keď nemal problém s nechráneným sexom... jasne ti povedal, že si chce užívať žúrky, ale žiaľ je to zbabelec, ktorý nechce byť za hajzla, že sa vykašlal na tehotnú frajerku, tak pri nej ešte nejaký čas zotrvá, resp. necháva to na tebe, aby si rozhodla, nech sa on môže potom ešte aj ľutovať, že si ho odkopla... tak to sprav, nech máš pokoj a požiadaj súd o výživné na dieťa a úhradu nákladov súvisiacich s tehotenstvom a pôrodom... možno niekedy v budúcnosti mu docvakne, ale veľmi by som s tým nepočítala...
a ty trošku skľudni hormón - áno, dostalo sa ti tu moralizovania, pretože si zaslúžiš... keď si chcela potlesk za to, koľkými posteľami (alebo zadnými či prednými sedadlami auta) si prešla, tak to si sa mala ísť chváliť na pokec, nie sem... možno pochopíš tak o 15 rokov, keď ti dcéra podrastie 🙂 a možno ani potom nie...
neostáva iné, len ti popriať veľa šťastia, bezproblémový pôrod, zdravé dieťa a zdravý rozum 🙂 najmä pri výbere partnera...

anatalia77
12. jún 2015

@sophieeee a predsa len mi to neda. Neber to ako poucovanie.
Proste si slapla vedla,a na topanke mas spinu. A my ti hovorime,co to je,a ako sa toho co najlepsie zbavit.

Ale uz ta necham na pokoji. Slapla si do hov..a,a nie do torty. Odporucam vycistit a zostatkovym flakom sa zmierit.

anatalia77
12. jún 2015

@janinah idem len do kaufu cez cestu,som po nocnej a na viac nemam silu🙂

sophieeee
autor
12. jún 2015

@niks23 ono to ukamenovanie je tu dost pravdepodobne 😃 a nie len tu ale skoro v kazdej diskusii narazim na zenu ktora si prisla vykompenzovat svoje osobne problemy a prisla sa vyburit na inych ludoch. A je mi luto ze tz zo mna robia "nedozretu" a pritom oni same reaguju na vsetko ako pubertacky.

janinah
12. jún 2015

@sophieeee všetko si zdokladuj,nechaj bločky čo kupuješ pre malú aj pre seba tehotnú...byt bude na koho písaný,kto ho dostane a zaplatí? na toto bacha,ošetriť právne..priezvisko aké ideš dať? jeho? ja osobne by som to neurobila.....máš však pravdu,že čakáš na vývin situácie...uvidíš ako sa bude správať po narodení malej,len pozor,človek sa vie aj pretvarovať,neskoč na všetko......

adel222
12. jún 2015

@sophieeee ja ta kritizovat nejdem, nie je dovod. Pozrela som si fotky a tvoj frajer by mal byt hrdy, ze ma taku nadhernu zenu a caka s nou dieta. Tie dristy o nude, to mi pride len tak nevhodne povedane, zrejme si neuvedomuje, ze ty na vyber uz nemas. Ale uprimne chapem, ze jednoducho nie je pripraveny. Lebo proste v takom veku ma byt zivot o zabave, chlaste, frajerkach, koncertoch, partys.. a nie o rodicovstve. Kazdopadne, dufam, ze sa stihne este skonsolidovat a uvedomi si, ze sa musi o vas starat. Drzim palce aby ste rozpacite zaciatky prekonali a aby ste pekne fungovali ako rodina.

sophieeee
autor
12. jún 2015

@janinah ten byt patri mojej babke takze s tym nebude problem a priezvisko dam malej po mne nie po priatelovi a nie je taky hajzel ze by sme behali po sudoch kvoli peniazom. Stale ked mi nieco treba tak ma odvezie a prispeje..skor ide o tu citovu stranku, ze mi dava vsetko a pritom nic :/

melanie2009
12. jún 2015

@timea7 tak to ano to máš pravdu v dnešnéj dobe su nato rôzne prostriedky ako sa chraniť

melanie2009
12. jún 2015

@sophieeee skus ho moja neako zlomiť,fotky zo sona a iné nejde to niako

silvike
12. jún 2015

@sophieeee Mna teda len zaujima, ked z Vas niektore zeny robia akoze "nedozretu", ci svoje spravanie a celkovo svoje pocinanie co sa tyka vztahov a sexualneho zivota teda povazujete za ZRELE ? Tak by to podla Vas malo byt? Tak by sa mali dievcata-mlade zeny spravat ? Takto je to spravne a zrele ? Ak ano, tak potom fajn, je to Vas nazor. Ale ak nie, tak potom ste teda presny opak zrelej zeny. A je dobre ked si ludia vedia naozaj aj sami pred sebou priznat chybu a nie robit zo vsetkych moralistky a neviem ake este ine potvory a tvory. Ked si naozaj v pravde poviete ze ano, toto nebolo ok a nie sa silou mocou presviedcat a este aj ludi okolo seba, ze to bolo spravne. Moj nazor: spravne na celej tej veci bolo len rozhodnutie dieta si nechat.

sophieeee
autor
12. jún 2015

@adel222 dakujem 🙂 dufam ze si chlapec raz uvedomi ze uzivat si moze aj so mnou a malickoh na vyletoch a doma pri rozpravkach a nie len v bare s kamosmi. A zas ja sa tiez nechcem vzdat v buducnosti vsetkeho, len namiesto chlastania vonku si radsej otvorim vinko doma len s nim bez ostatnych ludi.

sense
12. jún 2015

@sophieeee ohladom vztahu ti poradim rozist sa, ma ta aj tak len na sex a prichodom dietata sa nezmeni, a druha rada ziadat o vyzivne a odkladat blocky spojene s tehotenstvom a potom dietatom ...a ohladom zvysku sa radsej zdrzim komentara....pre istotu...

janinah
12. jún 2015

@sophieeee nikdy nehovor nikdy....teraz ti dáva,teraz nie je hajzel...to nemusí byť navždy takto... .ak by bolo najhoršie,tak bez lásky vyžiješ...bez peňazí ťažko 😒

sophieeee
autor
12. jún 2015

@melanie2009 skusala som uz vsetko, mame doma tri krasne fotky z utz. Skoro na kazdej kontrole bol so mnou, pocuvali sme aj srdiecko, vyberali sme meno..on zase nie je taky hajzel len mi stale nieco vycita a najviac ma stve ze ma dopredu podcenuje ako matku.. Ze to dieta nezvladnem a ze on sa kvoli tomu nevyspi lebo budeme po nociach vstavat..ale ja som na to pripravena aj ked netusim co to vsetko obnasa ale urcite sa nevzdam aj keby sa vzdal on..stale mam mamu ktora mi tie prve mesiace pomoze a potom sa osamostatnim 🙂

sophieeee
autor
12. jún 2015

@janinah on by toto zas neurobil lebo sam vie ake to je nemat otca.. Jeho rodicia si ho naplanovali a ked sa narodil tak to otec nezvladol a zdrhol a priatel dobre vie ake to je ked je zena na vsetko sama..vobec im neprispieva na nic