icon

Priateľ sa urazí za každú maličkosť

28. mar 2023

Ahojte 🙂
potrebujem sa vyrozprávať. Mám veľmi urážlivého priateľa, ktorý sa urazí za každú maličkosť. Vždy pripisuje vinu iným. A dokáže veľmi dlho "trucovať", byť odmeraný a držať si odstup. Pred pár dňami mi spravil niečo napriek. Pohádali sme sa, je urazený. Ja som mu odpustila. Ak napriek tomu komunikuje odmerane. Chcela som sa odobriť, a napadlo ma poslať mu dráždivé erotické foto. Ktoré si myslím, žeby iného muža nenechalo chladným.Na čo tiež nereagoval. Tváril sa, že to zostalo nepovšimnuté. A ďalej komunikoval odmerane.
Neviem, či som ješitná, ale cítim sa nepovšimnutá ako žena, nemám vôbec chuť na neho, na sex s ním. Dokonca teraz ľutujem, že som mu tú foto vôbec poslala.
Chcela by som vedieť Váš pohľad na vec, ako žien 🙂.

autor
28. mar 2023

@zanka777 Nie je

vilma7
28. mar 2023

Ja nechápem čo ťa pri ňom drží?

autor
28. mar 2023

@vilma7 Ja sa v ňom snažím vidieť aj to dobré .... to je moja povaha

autor
28. mar 2023

@vilma7 sú momenty keď som pri ňom veľmi šťastná .... ale to klamstvo mi podrazilo nohy, lebo ja klamstvo neznášam a toto bolo v zásadnej veci podľa mňa....to ma škrie, keby som na to nebola prišla sama, či by sa on vôbec priznal. a ak aj áno, za akú dobu a ja sa trápila na práškoch. toto mi prišlo veľmi chladnokrvné. a ešte povie, že ja sa nemám prečo hnevať

autor
28. mar 2023

@vilma7 mám v sebe vír rôznych myšlienok a zmätok v hlave, ktorý momentálne neviem ukočírovať

matullienka
28. mar 2023

Fakt nechápem na čo si s takýmto nevyzretym deckom, potom keď ti urobí zo dve deti a bude sa pre každú kravinu takto urážať a trucovat tak si budeš búchať hlavu kde si mala hlavu. Či aj potom sa mu budeš stále poskladať ako taká handra bez kúska sebaúcty

autor
28. mar 2023

@matullienka dve deti mi neurobí, to viem isto. A že je to nevyzreté jednanie som mu povedala aj ja. Myslím si, že to zobral osobne a dotklo sa ho to

matullienka
28. mar 2023

HM tak super si mu to povedala a teraz bude trucovat ďalej, že ti taký blb za to stojí

autor
28. mar 2023

@matullienka Podstatné je, že tvrdý, že "život je krátky". Akurát ten krátky život prežíva v tom, že má blok a drží si odstup. To citujem jeho, on sa tak vyjadril.

autor
28. mar 2023

@calin Áno, to poznám z minulosti. Jedno ospravedlnenie mu nestačilo.

emma12345
28. mar 2023

Takze z jedneho urazenia presiel plynule do dalsieho? Jemu ten stav musi robit dobre, inak sa to neda vysvetlit. Je ti toto treba?

carduelis
28. mar 2023

Raz som počula také dobré vyjadrenie- životným partnerom nemá byť ten, s kým si vieš život predstaviť, ale bez koho si ten život predstaviť nevieš.
Ty sa snažíš predstaviť si život s týmto človekom ale uvedomuješ si že to bude ďalších 50 rokov možno? A ovplyvní to deti? A ak mu len dávaš nejakú šancu a reálne si s ním nepredstavuješ život tak to ukoncmi hneď, lebo on si ťa omotáva a čím dlhšie budeš s ním, tým viac ti podkope sebavedomie a budeš viniť za všetko seba.
Varí ťa ako žabu. Zažila som to a strašne sa mi to bridí.

autor
28. mar 2023

Dievčatá neuveríte, teraz večer mi pred chvíľkou písal. Že on taký nie, że to si ja len nahováram, také babské povedačky. A zas to isté : v ňom chyba nie -on predsa urazený nie je a ja som krava čo vystrája. Zasa narcistický manipulatívny postoj. Bez štipky empatie. Odmerané, urazené jednanie. Nič srdečné v jeho slovách nebolo. Boli chladné panovačné.

mijunik
29. mar 2023

Ahoj, prosím Ťa, z tohoto vzťahu utekaj, čo Ti nohy stačia. Tvoj priateľ v Tebe ubije všetku sebadôveru a sebavedomie a postupne ani nebudeš vedieť správne reagovať, lebo všetko budeš hodnotiť cez jeho optiku. Chápem, že ho ľúbiš a že sa snažíš ospravedlniť jeho správanie a hľadať dôvod, prečo tak reagoval, veď “bez príčiny by tak predsa nereagoval”, ale postupne sa stotozníš s úlohou vinníčky za jeho zlú náladu. Ty máš byť vo vzťahu šťastná a s priateľom sa cítiť v bezpečí a nie rozmýšľať, čo a ako povedať alebo urobiť, aby sa neofučal. Pusti k slovu Tvoj zdravý rozum a pozri sa na ten vzťah bez ružových okuliarov. A sama pre seba si odpovedz, či je príjemná predstava žiť po boku muža, ktorý má také správanie, klady a zápory, ako tento Tvoj priateľ. Toto sa bude prejavovať denne, celá jeho povaha. Tak si to poriadne premysli. A zamýšľaj sa aj nad každým jedným komentárom v tejto diskusii. Dievčatá Ti odpovedajú nezaujato, nejde o nejaké “zákerné kamarátky”. Držím palce, aby si sa správne rozhodla. 🍀

katkine_terapie
29. mar 2023

Autorka: podliezanie nie je povahodva crta, je to vzorec spravania. Nauceny vzorec spravania.

annamaria4
29. mar 2023

sadnite si spolu a raz a navzdy si vyjasnite veci co komu vadi resp. ako by ste sa mali spravat aby uz k takymto scenam nedechadzalo. ved ste dospeli nie 5 rocne deti. drzim ti palce nech vsetko dobre dopadne!

katkine_terapie
29. mar 2023

@annamaria4 ano by som nepovedala, ze su dospeli a nie rocne deti. Minimalne jeden sa sprava ako 2- 3 rocne dieta a druhemu chyba emocionalne nasytenie ma tzv. emocny hlad nasledkom coho sa sprava ako people pleaser, co tiez nie je zrele spravanie dospeleho cloveka. S tym druhym sa da vsak pracovat. S tym prvym velmi nie (aspon nie kym sam nechce).

beronsche
29. mar 2023

Tak sa snaz v nom aj nadalej hladat "to dobre" a svoju nezdravu zavislost na patologickom vztahu ospravedlnovat svojou povahou, az kym ta to celkom psychicky neznici..
Naozaj je toto zivot, ktory chces? Ty nechces byt stastna?

beronsche
29. mar 2023

@annamaria4 toto fungovat nebude.. taketo jednorazove sadnutie a vysvetlenie nepomoze..
mozno by pomohla dlhodoba terapia, kde by si chlap, ktory ma zrejme minimalne hranicnu poruchu osobnosti uvedomil, ze on naozaj nie je bez chyby a taketo manipulativne spravanie partnerke ublizuje a do zdraveho vztahu nepatri...
On vsak problem vo svojom spravanie nevidi, takze neviem, co by ho prinutilo na sebe zapracovat..

autor
29. mar 2023

@annamaria4 Ja som mu vysvetlila prečo k takým scénam dochádza, ale on to NECHCE pochopiť.

autor
29. mar 2023

@katkine_terapie čo je to prosím ten people pleaser ?

matullienka
29. mar 2023

Prosím ťa ty si mu vysvetlila, nechce pochopiť a ty si stále s ním? To si taká zúfalá, že ti toto stačí a radšej sa budeš doťahovať so soplavym jesitnym deckom len aby si niekoho mala? To ti stačí tak málo? Kde máš nejakú sebaúctu a sebalasku?

autor
29. mar 2023

@matullienka stále som dúfala, že bude lepšie...chvíľu je .... a potom nechce pochopiť prečo sú "scény".

matullienka
29. mar 2023

Nechaj ho nech sa uráža ďalej a ty si nájdi niekoho kto sa bude chovať ako dospelý a bude si ťa vážiť. Tento nerobí ani jedno z toho

autor
29. mar 2023

@matullienka Ja som už na 90 % rozhodnutá, kedže ku konštruktívnej debate nechce pristúpiť. A každý náš začiatok debaty je poukazovanie na moje chyby.

simca06022011
29. mar 2023

no priatela posli dalej, najdi si ineho, lebo s takymto clovekom sa neda nic riesit, zduje sa a ide si svoje... si to predstav ked naozaj ide o vazne veci a takto sa ti odmerane stavia alebo nekomunikuje, a veci bezia okolo..
A tiez sa zamysli, ci dospela zena potrebuje posielat eroticke fotky :DDD ale tak to uz je na vs, ci je to uvas bezna vec.

autor
29. mar 2023

@simca06022011 Nepotrebuje posielať a už ani nepošle.

katkine_terapie
29. mar 2023

Autorka: Majú silnu potrebnu potesit inych na ukor seba a svojich potieb, Druhých dávajú vždy na prve miesto. Ospravedlnuju sa aj ked nespravili chybu. Chu byt so vestkymi "zadobre" (co je nerealne), maju silnu potrebu, aby ich ludia mali radi a vtedy spravia vsetko, aby dostali aspon "kusok lasky, vdaky, pozornosti....". Iba preto, aby nenastal konflikt (resp. aby sa konflikt urovnal) potlacaju samych seba, svoje pocity, nazory...Dovoluju, ayb toxicki ludia zostavali v ich zovte resp. aby sa do neho vracali ako to uznaju za vhodne. Ako sa k tebe spravali rodicia?

senan
29. mar 2023

Tak ak je to takto, nemas vobec nad cim premyslal. Ak nie je schopny si priznat vinu a vidiet aj svoje chyby, nema to vyznam. Furt budes ta zla od ktorej bude ocakavat len to, ze sa budes ospravedlnovat a neviem co

autor
29. mar 2023

@katkine_terapie Práveže sa ku mne rodičia správali milo a láskavo. A otec mi povedal, že on žije iba pre mňa