Priateľ si ma nechce vziať a som z toho veľmi smutná
Ahojte dievčatá, potrebujem povzbudenie, možno sa len posťažovať.
Priateľ vie , a vie to od začiatku nášho vzťahu že svadba respektivne byť v manželstve bolo od detstva pre mňa veľmi dôležité. Je to môj sen, niečo čo potrebujem k životu.
Celý čas čo som bola tehotná som tému svadba nadhodila dva krát. Prvý krát mi povedal že si ma vezme . Že aj on to chce . No a druhý krát to bola veta “ necítim sa na to” . Veľmi ma to sklamalo . Neraz som si kvôli tomu poplakala . Dokonca som chcela dať synčekovi priezvisko po mne ale on povedal že si ma vezme , že mu mám dať priezvisko moje . Keď som sa mu s tým zverila že ma to trápi , povedal že ano neboj sa raz si ta vezmem . No a ja hlúpa som tomu uverila a zavrel mi na istý čas ústa . Lenže malinké sa narodilo a mňa to začalo trapit čo raz viac . Pri hádke som mu vyhodila na oči , že mu nestojím za to aby som bola jeho ženou , že mam pocit že si nezaslúžia nosiť jeho priezvisko . Pre mňa ale nie sme úplná rodina. ( dokonca ani podľa zákona nemám žiadne práva ) Nemôže si na mňa zobrať ani “doprovod k lekárovi “ lebo nie som jeho manželka . Veľmi ma to trapi a on o tom dobre vie. Možno som veľká citlivka ale často kvôli tomu plačem . Nežiadam obrovskú svadbu , ani takú nechcem stačilo by, aby to bolo len o nás . Po jednom “zložení “ my sľúbil , že v máji . Som z toho zúfalá, smutná a frustrovaná. Skoro pri každej hádke mu to vyhodím na oči. Že ma ťahal za nos , že ma neľúbi atď. Chcem tak veľa ? Prečo nemá túžbu si ma vziať. Prečo nechce aby som bola jeho manželkou . Už si prípadom ako hlúpa, že ho o ro prosím a on stále nie nie nie raz určite . Som z toho naozaj veľmi smutná. Ja viem že chlapa do svadby nútiť nemôžem . Že je ro hlúposť a najhoršie je že ho ani nútiť nechcem . Čo mám robiť ? Ako to vstrebať ? Túžim po tom tak veľmi že ma to zabíja .
@elizabet173 Vychova deti nema nic s tym, na koho raz v zivote natrafia.
Kazdy mame taku ciaru, aku si vytvorime. Som z rozvedenej rodiny, VS vystudovana len vdaka sirotskemu dochodku a brigadam pocas skoly.
no cize nerobi pre teba NIC. Precitaj si co si tu vsetko napisala, co sme ti my napisali. A vezmi rozum do hrsti a mysli na seba trochu. Keby som mala znovu konat, na tvojom mieste sa spakujem po dalsom cirkuse, a tom ze "nikam on nejde" a "svadba tiez nebude" a nepridem naspat minimalne kym nezmeni pristup, aj to by som ostro sledovala, neviem ci by mi uz "svadba" stacila...
@elizabet173 presne, napr u nas, na to aby on si mohol riesit svoj biznis sen a aby sme dietatu sa venovali, jeden proste ubrat musel a samozrejme to nebude ten co zaraba 10x viac ako ten druhy. Aj v okoli su taketo pary, kde napr. otec karieru odlozil kym deti neslli do skoly a zobral nieco lahsie, kezde mama mala vysoku poziciu a 2x taky plat ako on... Tym ze ostane doma s dietatom, nech uz pracuje skratene/ho alebo akokolvek valstne obetuje svoju karieru na ukor jeho, lebo ma to zmysel v konecnom dosledku. Len bohuzial teda, na to vela ludi zabuda. Ale tak pre niekoho je to zaaahalka :DD to nevymyslis. Keby som ja full time pracovala na svojej pozicii zarobim aj tolko co on, ale doma by som veru nebola. A v kriticke mesiace, som pred dietatom v kancelarii doslova spavala :DD neexistovalo vypadnut z prace, pn, ocr, lebo to nik na termin nedorobi za mna:D A to kolko pomoci potrebuje chlap podnikatel ani nehovorim:D ved to je jedna dalsia praca popri tej mojej. A vela zien to vie, a pozna z domu, toto zariad, hento vybav, toto priprav, tam treba ist pomoct. .. :D Cize ano, partnerke patri aj to z co zarobi jej muz za takychto podmienok (ano su aj hviezdy, ktore nerobia nic a iba minaju, ani o deti extra sa nepostaraju... ale toje rarita, u chlapov ktori si to nechaju). Skoda ze predmanzelske zmluvy u nas nefunguju, vo vsetkom chceme byt moderni ale takato vec u nas... vedia sa cierne na bielom dohodnut ako to u nich bude fungovat, a nebude potom jeden vytahovat pred rodinkou nareky ze ako on makal a ona chce teraz neviem co :DD pritom fakt je ze vysoke% chlapov (vid komenty) nepohne doma prstom.
@liljana vies, to ze zena ostane a stara sa o dieta, nie je o tom, ze nemala vzdelanie, nevzdelava sa, nesnahzila a nepracovala. Niekde proste jeden musi ostat s dietatom, ak nechce aby bolo cele dni s opatrovatelkou. Ale este si poklepkaj po pleci. Ona je zdravotna sestra. Nebude zarabt 3t mesacne, ani ked bude eeextra snaziva, ale bez jej pomoci a takych ako ona by ste vies co, suchali nohami pred ambulanciami :D nemoze kazdy zarabat xy tisic, ked proste ta profeisa u nas tolko nezarobi.
@simca06022011 Tak sa mam vlastne hanbit za to, ze mam vs, ze robim casto denne 10-12 hodin, nech neratam posledne eur pred vyplatou. Treba sa zaradit medzi predavacky, vecer pozerat reality show a stazovat sa na nespravodlivy zivot. 🙂 Tak mi to prepacte.
@elizabet173 ano, mam dieta. Dostanem zdrba, ze nemam styri? 🙂
@liljana no ale uz sa trosku zhadzujes s tymto. Nikto nepovedal, ze sa mas hanbit, ale trochu pokory by ti nezaskodilo, pretoez kazdy mame inu profesiu a iny zivot. To tvoje JA JA JA, je super. Prajem ti, ved ked si sikovna aj 20t zarob, ale ide o to, ze degradujes ludi, ktori su sikovni, pracuju ale robia nieco ine. A ano aj tie predavacky. Kde by si si jedlo kupila? titul by ti ho dodal? Asi nie. Alebo si predstav ze zajtra ochories a proste nebudes moct a nebudes vediet kedy budes moct pracovat na 100%, aj vtedy sa ti bude dobre vyskakovat? :D no nikdy nevies co ta stretne. Dieta predpokladam, ze ked orbis tie 12tky je s ockom v pohode, ktory 12tky nerobi. Ze dieta si aj matku uzije, a napriek otmu si nesedela na MD, ani RD... Len uz tu je velky rozdiel = vela zien tuto pomoc s dietatom nema.
A napr. rozumiem ako rodina a vplyv formuju vztah k praci atd. ALe ani to nema kazda rodina rovnake :D ani medzi partnermi to casto nie je rovnake.. a su tam riadne trenice okolo toho :D
Zato hodnotíš život ludí ktorý nežiješ.
@simca06022011 Ludia, co nepracuju, snad nedostavaju choroby? Tomuto argumentu nechapem. Ci robim, ci nerobim, ci je clovek zodpovedny, nezodpovedny, vzdelany, nevzdelany, priebeh choroby bude mat podobny ako ini.
Ci predavacka s platom 700 eur bude mat pripadne lahsiu rakovinu ako napr. iteckar s platom 2000 eur?
@liljana nikto nevraví, aby si sa hanbila, že zarábs 2-3litre, ani ze pracuješ 10-12hodin. Len skus pochopiť, že nie každý človek môže spracúvať na pozícii, kde zarobí 2-3litre. A aj tie prace, ktoré sú podľa tvojho podania "nižšie" teda predavačky, sestričky, lebo bohužiaľ toľko nezarobia, aj keby sa potrhali a v robote trávili 24 hodín, sú potrebné a nutne pre existenciu celkovej spoločnosti.
A jednoducho jeden človek, ak sú v rodine maličké deti, ostať doma musí. Lebo aj keby dajme tomu nechcel, tak nemá k dispozícii trebárs jasle, alebo ochotne babky ci peniaze na opatrovanie dojčaťa.
@jaskolka Preco vkladate ludom to ust nieco, co nepovedali. Moja reakcia bola na prispevok, kde niekto povedal, ze praca v domacnosti je rovnako dolezita ako ked niekto donesie 2-3 tisic eur. Moja reakcia bola, ze sa da stihnut oboje.
A uz tu chodia prispevky, ako si clovek nevazi "nizsie" zamestnania. wtf? Co necitate ludia? Tak chodte k ocnemu. Moja mama ma zakladnu skolu, cely zivot bola robotnicka, kucharka, mam na brigadach cez SS a VS odrobene upratovanie na stavbach, firmach,... Poznam manualne, aj dusevne prace velmi dobre. Len davam prednost tym vyssie platenym, kde sa robi hlavou, nech neobraciam cely zivot kazdu korunu.
@liljana ...problem nasej spolocnosti je aj to ze ako pises "...robim casto denne 10-12 hodin, nech neratam posledne eur pred vyplatou..." a ze niektore profesie (aj predavacky) nie su ohodnotene tak aby za 8h mzdu mohli v pohode aspon byvat, jest a uspokojit potreby deti. Tito ludia nechcu luxus, len normalne zit.
Je smutne ze musis tolko robit aby si slusne vyzila.
@tykat Preco smutne. Pracovat a nove informacie ma proste bavia viac ako bezduche sledovanie Moja mama vari lepsie.
Zase sa spajaju vety v inom kontexte. Nemusim, chcem,... Koncim. Nemusim diskusie, kde x ludi zacne rozoberat a vyhadzovat na oci kazdu vetu, lebo komentare nie su take ako ich.
@liljana ...ale chapes ze mzda v urcitych profesiach (asi ani v tej tvojej) za 8h prace nepokryje bezne naklady? Ze je to smutne? Ze ak nechces pocitat € na konci mesiaca tak musis makat 10-12h?
A ved nemusis sediet vo volnom case pri telke, mozes sportovat, robit v zahradke, malovat, vysivat, skladat puzzle, ist s detmi na vylet, na kavu s kamoskou.
@tykat ....či musíš rátat € na konci mesiaca záleží od viacerých faktorov,nielen od mzdy.Hypoteka- je? Nie je? Nájom? Vlastný dom? Atď,atď
Poznám veľa rodín....medzi nimi aj my doma...kde dokopy zarobíme cca 2000 € a nerátame každé € na konci mesiaca.Zalezi od priorít,nastavenia a disciplinovanosti človeka.A nerobíme 12 hod.Ale klasických 8
Inak nerozumiem tej hypoteke s tou mamou. Coraz viac pises, tym viac nerozumiem, navo chces, aby si ta teraz vzal. Nespaja svoju buducnost s tvojou a nie je jeho cielom urobit ta stastnou. Suhlasim s nazormi vyssie, dokonci skolu, zamestnaj sa a kup si nieco vlastne. Potom ho kludne kopni do riti.
Prešla som si komentáre a aj tu je hlavný problém KOMUNIKÁCIA. Vždy tu premýšľam nad tým, že poznám len 50% skutočnosti. Ako nechcem dávať za pravdu nikomu, ale prepáč, ak ako píšeš pri každej hádke mu vyhadzuješ na oči, že si ťa nechce zobrať a potom plačeš, že si ťa nechce vziať, tak sorry, ani ja by som si ťa nezobrala. Ako áno, je v tomto idiot, ale zas neviem, veď to nechaj tak. A keď nie, tak sa začni správať ako dospelá, svojprávna žena, matka a narovinu si s ním preber, ako to vidí. Baví ťa, sa pred ním stále ponizovať, či ťa baví, hrať sa na obeť, lebo on sa nechce ženiť. Nechápem tomu.
Joj, na kieho cerza si sa nechala oplodnit, ked ste neboli zobratti?
Este priezvisko po tom kretenkovi, to uz je ceresnicka na torte.
Pred rodicmi sa tvatis, ze nechcete svadbu... M9j boze... Este rit mu skus utierat, mozno to pomoze
@liljana ale presne o to ide. Ty dávaš prednosť tým vyššie plateným.... Nuž ale niekto musí robiť aj tie nižšie platené...aj ten smetiar je potrebný, aj upratovačka, čiže niekto to robiť musí. A ten niekto nezarobi 3000 eur, ani omylom.
Okrem toho, sama si písala, že "treba sa zaradiť medzi predavačky a potom vyplakavat pred telkou "... Atď, takže na základe toho tu máš takéto naše reakcie, lebo toto znie ako podcenovanie tej profesie.
Okrem toho, ako sa dá stihnúť pracovať 10-12 hodín denne, teda obaja partneri, keď máš maličké dieťa? Bude doma samo? Nie každý má jasle, babky, pestúnky ci možnosť home ofiice.
@slniecko66 ale tu nejde o svadbu.. ani pre mna napr. svadba nic neznamena a ani nie som vydata.. ale pre autorku znamena vela a jej partner o tom vie a vedel a napriek tomu to nerespektuje a este ju aj klamal a taha ju za nos.. to je podla teba ok? vie, ze ona sa kvoli tomu trapi a jemu to je jedno, lebo on sa 'na svadbu neciti'?
inak by ma zaujimalo, na co konkretne sa neciti.. este by som pochopila, keby sa necitil na vazny vztah, zavazok a rodinu.. ale oni ziju spolu, maju spolu dieta a prakticky uz su davno 'zobrati' .. uz tomu chyba iba ten formalny akt obradu svadby.. a on sa na to neciti? na co sa neciti??? obliect si oblek a povedat pred svedkami ano? co ma chudak fobiu?
@reanda vypytaj si cislo a spytaj sa ho 🤷♀️ to su otazky mierene nanho nie na mna.
Necitala som vsetky komentare je toho strasne vela 😅 ale pisala si ze ho lubis a preto si ho chces vziat....byt tebou by som vsetku tu lasku zacala orientovat na dieta a na seba samu to su jedine lasky ktore ti naozaj vydrzia do konca zivota 😊 kasli na chlapa, vsetok svoj cas na 1000% venuj len sebe a dietatu a ked sa bude pytat preco nie je upratane a navarene a preco "ta boli hlava" v noci mu len povedz "a co som ja tvoja zena aby som sa o teba starala?" A vybavco 😂 bud sa spamata alebo aj nie, nebude ho skoda, je vela fajn chlapov, to ze mas dieta neznamena ze mas gulu na nohe, najdes si isto niekoho lepsieho, latku nemas moc vysoko povedzme si otvorene...drzim palce
@h2 ... dovolim si poopravit Tvoje slova - nie "... ci existuje" (o tom ani netreba debatovat, je jasne, ze takychto pripadov existuje zvlast v sucasnej dobe nadmieru), ale uviedla som, ze "... nepochopim a neverim, ze moze byt jedna zena/matka stastna, ak tu napise mam dieta/deti a priatela (skor to sedi pre nastrocne vztahy ako pre zrele partnerske spoluzitie), priatel - to uz je aky status vztahu?" ... Plati to samozrejme vzajomne, aby sme tu neprivilegovali iba jedno pohlavie ... Pointa mojej poznamky je v tom, ze urcity poriadok a pravidla, najma vo vztahoch, by mali platit, inak vznika anarchia absolutne vo vsetkom - ked uz sa nerespektuju ani elementarne veci, ktore mali odjakziva svoju vaznost (napriklad aj status manzelstva), nieco nie je v poriadku. Kolkokrat sa nielen nasi stari rodicia pohorsovali nad generacnymi rozdielmi vetou " Uz nic im nie je sväte ...", a cim viac sa predtym neakceptovatelne veci povazuju dnes za "normalne", tym menej ucty a respektu sa prejavuje voci tradicnym hodnotam. A nie, nebudeme to zaobalovat do tolerancie, sebestacnosti, nezavislosti, atd. ..., lebo toto s manzelstvom absolutne nesuvisi (tolerantní, sebestacní a nezavislí mozu byt zena ci muz i v manzelstve) - tu ide najma o to, ci skutocne jednej zene/matke alebo muzovi/otcovi celozivotne postaci status "frajer"/"frajerka", "priatel"/"priatelka" - nech to zneje akokolvek, vaznost manzelstva so vsetkymi atributmi to nikdy mat nebude ...