Priateľ si ma nechce vziať a som z toho veľmi smutná
Ahojte dievčatá, potrebujem povzbudenie, možno sa len posťažovať.
Priateľ vie , a vie to od začiatku nášho vzťahu že svadba respektivne byť v manželstve bolo od detstva pre mňa veľmi dôležité. Je to môj sen, niečo čo potrebujem k životu.
Celý čas čo som bola tehotná som tému svadba nadhodila dva krát. Prvý krát mi povedal že si ma vezme . Že aj on to chce . No a druhý krát to bola veta “ necítim sa na to” . Veľmi ma to sklamalo . Neraz som si kvôli tomu poplakala . Dokonca som chcela dať synčekovi priezvisko po mne ale on povedal že si ma vezme , že mu mám dať priezvisko moje . Keď som sa mu s tým zverila že ma to trápi , povedal že ano neboj sa raz si ta vezmem . No a ja hlúpa som tomu uverila a zavrel mi na istý čas ústa . Lenže malinké sa narodilo a mňa to začalo trapit čo raz viac . Pri hádke som mu vyhodila na oči , že mu nestojím za to aby som bola jeho ženou , že mam pocit že si nezaslúžia nosiť jeho priezvisko . Pre mňa ale nie sme úplná rodina. ( dokonca ani podľa zákona nemám žiadne práva ) Nemôže si na mňa zobrať ani “doprovod k lekárovi “ lebo nie som jeho manželka . Veľmi ma to trapi a on o tom dobre vie. Možno som veľká citlivka ale často kvôli tomu plačem . Nežiadam obrovskú svadbu , ani takú nechcem stačilo by, aby to bolo len o nás . Po jednom “zložení “ my sľúbil , že v máji . Som z toho zúfalá, smutná a frustrovaná. Skoro pri každej hádke mu to vyhodím na oči. Že ma ťahal za nos , že ma neľúbi atď. Chcem tak veľa ? Prečo nemá túžbu si ma vziať. Prečo nechce aby som bola jeho manželkou . Už si prípadom ako hlúpa, že ho o ro prosím a on stále nie nie nie raz určite . Som z toho naozaj veľmi smutná. Ja viem že chlapa do svadby nútiť nemôžem . Že je ro hlúposť a najhoršie je že ho ani nútiť nechcem . Čo mám robiť ? Ako to vstrebať ? Túžim po tom tak veľmi že ma to zabíja .
@liljana ale prosím ta, tu nejde o to, ze on na ňu neprepise byt, ide o to, ze on ukracuje rodinu o svoju vlastnú hypotéku z ktorej ona nič nemá. Odmieta si ju aj vziať, aby sa podieľala aspoň na hodnote tých splátok, ktoré odchádzajú zo spoločnej kasy. Ale na tom aby sa starala o domácnosť ci dieťa a aby mal prázdne vajíčka mu je už dobra. Vychcanec je to.
Autorka, čím viac píšeš, tým viac mám pocit, že ten tvoj úžasný chlap sa vyžíva v tom, že ti naschvál odmieta všetko, po čom túžiš. Preber sa a začni mu to konečne oplácať rovnakou mincou! Nech ochutná vlastnú medicínu.
Pozri,ja nevidim problem v tom,ze sa nechce zenit. To je kazdeho osobna vec. Problem je v tom,ze TA OKLAMAL,ze si ta vezme. To je pruser. A ano,tiez to bohuzial vidim a poznam ako vacsina tu. Ked si ta nechcel vziat a podelit sa s tebou kym o teba "bojoval",tazko to urobi ked budes starnut. A naozaj je tam vysoke riziko,ze zostanes sama,s dietatom a bez strechy nad hlavou. Tak to proste je,treba sa triezvo na to pozerat,nie cez ruzove okuliare. A to sa ani rozchadzat nemusite,staci ked sa mu nieco nedajboh stane.
@liljana nie napoly
@tanyag mmm lebo ho ľúbim
@liljana tak zase sa nedá to tak paušálne povedať. Ja som bola úplne samostatná, vystacila som si si všetkým,byt som si sama kúpila v 32 rokoch, a napriek tomu mi bolo jasné, že v mojom živote bude svadba vždy podstatná vec, neexistuje, aby som rodila deti len priateľovi. Na tom stroskotal jeden vzťah, jednoducho "bez svadby zabudni" že budeme spolu žiť.
A to bolo aj prvé, čo som oznámila tetaz už manželovi, že najprv svadba a potom deti. Akceptoval to, po 5 mesiacoch sme sa zasnubili, po roku vzali.
To ze ho ľúbiš je naozaj pekne.. To isté by si mala cítiť, vidieť aj ty.. Dat si dole okuliare a vyložiť karty na stôl.. Pýtať sa stručne a priamo.. Aký má plán s tebou s vami ako rodina.. Nie sľuby, to už vieš ze nesplní.. Ale ako si to predstavuje ďalej.. O co ma, nemá záujem.
Ci len žiť na hromadke v "jeho" nehnuteľnosti..
A podľa toho sa zariadis. Svadba je posledne co máš riešiť a už vbc nie fnukat.
Ak on neplánuje budovať niečo spoločné tak ty ak máš rozum začneš riešiť niečo čo bude tvoje.
Hádam neodzijes polku života u niekoho len preto lebo ho ľúbiš a on ti na oplátku nedá nič.. Ze ti nedokáže ze ta miluje a mysli to vážne napr kúpou spoloč nehnuteľnosti.
Ty musíš rozmýšľať aj dopredu nie iba upiecť mu koláčik a robiť všetko nech je spokojný.. Daj mu priestor nech robí a doksze aj on tebe že s tebou počíta aj ináč ako s tým ze sa budeš o neho starať.
Hlavne ísť do práce, keď sa bude dat a riešiť si svoje..
@autorka na lasku treba dvoch
pozri to ze si ta nezobral je mozno aj lepsie a urob s nim poroadok neexistuje aby ste platili naklady na polovicu ak sa ty staras o vase dieta
to ze si plati hypo na byt co je na mamu je jeho vec ty plat 1/3 a on 2/3 tak je to lepsie dieta je aj jeho ty si s nim doma
dokonci si skolu a postupne mozes ist pracovat kludne aj na pr nocnych do mesica zdravotne sestry su ziadane a peniaze si odkladaj
poziadaj o zverenie dietat do tvojej starostlivosti cez sud
poziadaj o vyzivne
a osamostatni sa
chran sa pred pocatim dalsieho dietata
si mile a dobre dievca a sikovne dieta nie je prekazka aby si este mohla mat pekny vztah s milym a dobrym muzom ktory nespekuluje a nie je drzgros na teba
mozes mat aj peknunsvadbu v kostole
@777januska777 ona teraz okrem hypo platí všetko, tak ak nechce byť nič dlžná tak prispievať na domácnosť môže. Jasne. Nemusi. Ale.nic také ako ona písala, že ešte aj polovicu hypo mu chcela platiť. Čiže áno môžeme.sa aj o 100eur natahovat :D
Jo na tvojom mieste sa rýchlo odlubim. On ta veru neľúbi podľa týchto slov. A nejaký ples je najmenej :D
Inak co také pre teba a s tebou robí?
Takze jej radite, kedze on teraz nema chut sa okamzite zobrat po 3 rocnej znamosti, ked sa im podarilo dieta. Ma sa zobrat, osamostatnit, odist s dietatom. Naco potom ta svadba, ked pri prvom probleme po svadbe jej budete radit to iste. Poziadaj o rozvod, zober sa, osamostatni sa. 🙂 Na kazdy problem je tu rada, zbal sa, odid od neho. Ked nemas kam, vyhod ho z bytu.
@liljana nie kazda jej radi, že sa ma odlubit a prestat sa starať o neho ako o dieťa a ma sa začať zabezpečovať, lebo toto co majú nevyzerá na budúcnosť.
@liljana absolutne nejde o to ze on sa nechce zenit to je asi to najmenej podstatne
1. oklamal ju ked davala priezvisko dietatu
2. plati hypoteku na nehnutelnost napisanu na mamu aknsa mu cokolvek stane ani dieta po nom nededi
3. je drzgros nevezme ju na ples atd
4. ona na MD musi platit polovicu nakladov na domacnost (to je nonsens)
@777januska777 No pomaly a priebezne zabezpecovat sa ma dospely clovek vzdy, aj ked je sam a nie iba preto, ze je s niekym, kto to nechce urobit za neho. 🙂
@liljana ved a to jej radíme, ze mu nemá absolútne veriť, ved on tak kalkuluje a ťahá ju za nos a ona naivná mu to všetko verí, lebo neviem. Ona by sa zabezpečovať pocas MD nemusela, keby sa jemu dalo veriť, ale nedá a ona sa musí začať viac obracať.
@liljana zjednodušene ti to poviem, že skúsenosti aké mam, a to co ona opisuje mi jasne vravia ze kým nedostane riadnu ránu nepozbiera sa. Mení názory, raz si ju vezme, potom nie, nikam.nechodia, som zvedavá ci napíše v čom je taky úžasný. Možno inak super vychádzajú, ale keď píše ze sa hádajú a vyťahuje stále svadbu. Nebude to nič ružové... Aked už vedel si dieťa urobiť a sľubovať, mal si to dodržať. Možno to ze by orestala okolo neho lietať sko včelicka a klaňať sa mu ho preberie. Alebo nie, a ona uvidí, ze naozaj o ňu nestojí. On si je príliš istí, má naivku omotanu okolo prsta. Dieťa už tiež. Z tej komfortnej zóny ho treba dostať.
@loginexistuje možno je jedináčik:D a teda dieťa zdedí po ňom aj po babke, dedkovi... :D
Ani si nevieš predstavuje, koľko veľa žien rieši rovnakú vec ako ty. A presviedčajú samí seba, že svadba je len papier....a co más robiť? Nájdi si iného muža, ktorý bude k tebe cítiť tu pravú lásku. Kým ho nájdeš, nechaj dieťa pár večerov partnerovi a choď s kamoškami sa zabavít. Jemu povedz, že kedže je len otec dieťaťa, si slobodná a môžeš ísť kde len chces.
@simca06022011 sak mozno ale ktory dospely chlap plati hypo a byt napise na mamicku ????
uz len toto pocut tak mi nieze cervene svetielko blika ale rovno sirena s hukackou
@loginexistuje tak normalny nie, ale poznam xy pripadov. Hlavne ked dieta neschopne sa rozkyvat, mama/otec vybavili a dieta plati. Ale ked tak rozmyslam, tych co poznam, su takmer vsetci z jednej rodiny, cize to bude urcite nejaky "zvyk" zabezpecit dietatu, lebo same to neda. Plus podniaktelom napr. ak nemaju dostatocni prijem na papiery atd.
@elizabet173 Ja prinesiem 2-3 litre (aj viac) mesacne, plna sebestacnost, singl aj vo vztahu, staram sa aj o dieta, aj o domacnost. Preto asi nechapem ludi, co ledva zvladnu len tu domacnost, ako mozu byt tak pohodlni a nesikovni. Resp. chapem, kto by robil, ak nemusi a ma niekoho, co to spravi za nu. Ja si radsej rozlozim rovnomerne celozivotnu zataz na cely zivot, ako sediet 10-20 rokov, nechat za seba platit, skoncit osamote a v 30-40tke zacinat z nuly, ked je uz vlastne nemozne si zarobit na byvanie.
Zalezi, ako bol clovek doma vychovany ako dieta. Ci k praci, alebo skor k zahalke. Ale je za tym cely zivot vzdelanie, snaha a drina, necakam, co kto za mna urobi.
@elizabet173 Ked si ten syn najde niekoho, co bude iba sediet doma, necha ho pracovat, vsetko robit za seba. Potom mu po rozvode zoberie deti, bude z neho tahat peniaze, robit problemy s detmi, potom prid a povies svoj aktualny nazor. 🙂 Lebo aj ked si zena, tvoje dieta a jeho stastie ti bude prednejsie ako to, ci jeho ex sa bude mat dobre, oddychnuta doma a tvoj syn strhany od prace a nestastny.

@tykat Mne to nie je jasne. Asi s dnesnymi podmienkami mu nedali hypo, tak to zobral napoly s mamou. Autorka moze zostat pekne happy 2-3 roky doma, potom ist do prace. Zobrat si nieco vlastne na hypo, dat tam najomnikov, byvat v jeho byte a bude v klude. Alebo vyvola doma konflikt, ze chce byt polovicnou majitelkou bytu, na ktory neda ani euro.
Nechapem, ci su tu ludia, co nechodia do prace a nevedia ako tazko sa zarabaju peniaze, Dnes je velmi tazke zarobit a splatit byt. A tvarite sa, ze ked sa jeden vyhyba prispievaniu a druhy horko tazko splaca a nechce okamzite napisat priatelku/manzelku na byt, tak je s prepacenim za svi.u. Ale naopak, ked je majitelka ona, tak sa radi, nepis to na neho, nebud blba. Ked myslite ...