icon

Priateľ si ma nechce vziať a som z toho veľmi smutná

23. feb 2023

Ahojte dievčatá, potrebujem povzbudenie, možno sa len posťažovať.
Priateľ vie , a vie to od začiatku nášho vzťahu že svadba respektivne byť v manželstve bolo od detstva pre mňa veľmi dôležité. Je to môj sen, niečo čo potrebujem k životu.
Celý čas čo som bola tehotná som tému svadba nadhodila dva krát. Prvý krát mi povedal že si ma vezme . Že aj on to chce . No a druhý krát to bola veta “ necítim sa na to” . Veľmi ma to sklamalo . Neraz som si kvôli tomu poplakala . Dokonca som chcela dať synčekovi priezvisko po mne ale on povedal že si ma vezme , že mu mám dať priezvisko moje . Keď som sa mu s tým zverila že ma to trápi , povedal že ano neboj sa raz si ta vezmem . No a ja hlúpa som tomu uverila a zavrel mi na istý čas ústa . Lenže malinké sa narodilo a mňa to začalo trapit čo raz viac . Pri hádke som mu vyhodila na oči , že mu nestojím za to aby som bola jeho ženou , že mam pocit že si nezaslúžia nosiť jeho priezvisko . Pre mňa ale nie sme úplná rodina. ( dokonca ani podľa zákona nemám žiadne práva ) Nemôže si na mňa zobrať ani “doprovod k lekárovi “ lebo nie som jeho manželka . Veľmi ma to trapi a on o tom dobre vie. Možno som veľká citlivka ale často kvôli tomu plačem . Nežiadam obrovskú svadbu , ani takú nechcem stačilo by, aby to bolo len o nás . Po jednom “zložení “ my sľúbil , že v máji . Som z toho zúfalá, smutná a frustrovaná. Skoro pri každej hádke mu to vyhodím na oči. Že ma ťahal za nos , že ma neľúbi atď. Chcem tak veľa ? Prečo nemá túžbu si ma vziať. Prečo nechce aby som bola jeho manželkou . Už si prípadom ako hlúpa, že ho o ro prosím a on stále nie nie nie raz určite . Som z toho naozaj veľmi smutná. Ja viem že chlapa do svadby nútiť nemôžem . Že je ro hlúposť a najhoršie je že ho ani nútiť nechcem . Čo mám robiť ? Ako to vstrebať ? Túžim po tom tak veľmi že ma to zabíja .

terezka1947
24. feb 2023

Vieš,@autorka. Ty ho tak ľúbiš,že on si s tebou môže robiť,čo chce.
Čiže robí si čo chce.
Nečakaj od nás odpoveď,ty sa iba potrebuješ vyžadovať.
Lebo či si ťa zoberie zajtra,či o 20r.,ty ho dovtedy počkáš.

ropucha6
24. feb 2023

Povedz mu, ze sa na to necitis 🙂

lienka.7
24. feb 2023

@autorka stiahla by som mu na vecer film Pred svadbou nie 😁 ci ako sa to vola. Hra tam Jennifer Love Hewitt

mirco50
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
24. feb 2023

@lienka.7 veď ja tiež žijem takmer dvadsať rokov v šťastnom vzťahu bez svadby. 🙂 V našom veku som nenašla jediný dôvod na to, aby som sa druhý krát vydala. Deti som už nechcela, obidvaja sme už deti mali. Takže nie som vyjavená z toho, že dvaja spolu žijú bez sobáša. No ako mladá žena, ktorá chce deti, by som ich priateľovi nerodila. V tomto prípade som za klasickú rodinu, teda svadbu a rovnaké priezvisko pre všetkých. Nie to, po ktoré prídem tak, že si ho zaplatím, ale to, ktoré získam sobášom s človekom, ktorý má na rodinu, svadbu, deti rovnaký názor, ako mám ja. A dokážem akceptovať to, že sú ženy, ktoré majú opačný názor ako ja. Tu predsa nejde o priezvisko a čo mala alebo nemala autorka témy robiť, je už teraz irelevantné.

lienka.7
24. feb 2023

@elizabet173 absolútny súhlas!
Len tu mam fakt pocit, ze jediná ktorá tu svadbu chce je zial iba samotná @autorka
Niekedy si proste nepomôžes, s tebou moze byt 8 rokov a nic, rozides sa s nim, stretneš o rok a vidis ho ženatého s kočíkom (iba ako príklad, ale stáva sa zial). Ja by som sa nikdy chlapovi takto nedoprosovala. Poviem raz druhy raz a rozmýšľala by som, ci s nim to ma význam....A ked viem, ze svadba je pre mňa niečo, co proste "musi" byt, s takym, co sa nevie vyjadriť (lebo zvyčajne nechce povedať hned ze nie, tak povie klasika necítim sa) by som si dieta ani nerobila.
@autorka urobila chybu uz na začiatku, ze privolila babo. Moja exšvagriná uz ma takto 3 a svadby sa nedočkala. A to bolo reči, výhovoriek, najskôr byt, potom, auto, teda dieta, vies co syn... a je tomu 12 rokov uz a stále si svadbu "nevydupala" sere ju to, no co uz. A vlastne teraz uz chlap nevidi ani dovod k tomu sobasu, vsak uz "vsetko" maju.

jaskolka
24. feb 2023

@liljana kde si prišla na to, že mňa poburuje, kto koľko zarobí? Kľudne zarob aj 6000, to je úplne tvoja vec. Kľudne si plat vsetko sama aj vo vzťahu, aj v manželstve.
Okrem toho, ja absolútne sa nesťažujem na to, koľko zarábam, o toto vôbec nejde.
Ale neponizuj tých ktorí robia prácu, aká nikdy v živote nebude takto ocenenena. Lebo opakujem, že každé jedno povolanie je potrebné.

liljana
24. feb 2023

@jaskolka Odtialto, ved iba odpovedam presne na tvoje slova o 1422
"Nechápeš, že práve týmto prístupom si tu pobúrila veľa žien?"
Neviem, kde bolo, ze niekoho ponizujem, ale ked si nepamatas na svoje vlastne slova, tak kaslat na to.

shia
25. feb 2023

Ja by som zmenila priezvisko dieťaťu na tvoje 😁a áno,dá sa to aj bez jeho súhlasu 😉

markaterka
25. feb 2023

@shia ako sa to dá bez jeho súhlasu? Pokiaľ viem nedá sa, keď on nesúhlasí, tak môže dať návrh na súd. Ale súd to nezmení len kvôli tomu, že on si ju nechce vziať za manželku.

elizabet173
25. feb 2023

@shia nie, nedá sa to bez súhlasu otca. Dá sa to súdne, ak sa otec o dieťa vôbec nezaujíma, nemá s ním žiaden vzťah, čo ale nie je tento prípad

mnamko
25. feb 2023

Čoby si mu mala povedať,ty si musiš sama odpovedat či chceš svadbu alebo ti tento váš vzťah vyhovuje aj bez svadby.Kamoska sa vydavala až po 20 rokoch ,a to mala ich spolocna dcera uz 18

jaskolka
25. feb 2023

@liljana keď si lepšie prečítaš, čo píšem, tak veľmi jasne je uvedené, že nejde o to, koľko zarábas, čiže nie toto poburuje. Dokonca to viackrát opakujem, že absolútne nejde o tvoj vyšší plat.
Ale tvoje slová o predavačkach, tie pobúrili mňa aj viaceré ženy, pretoze toto znie ako ponizivanie iných zamestnaní, ktoré nikdy nezarobia 2-3litre.

jaskolka
25. feb 2023

@liljana inak ide o tieto tvoje slová "treba sa zaradiť medzi predavačky a pozerať reality šou a vyplakavat"
Toto pobúrilo, nie tvoj plat. Pretože aj ked si to tak možno nemyslela, vyznelo to ako poníženie tejto profesie, (a hocijakej, aká nebude takto skvelo platená, aj keby ten človek v nej dral 24/7) a napriek tomu je potrebná a musi ju niekto robiť

liljana
25. feb 2023

@jaskolka Je to slobodny vyber. Myslis, ze inych ludi bavi spravit si VS, chodit za pracou do zahranicia, pracovat nekonecne hodiny? To je mantra pohodlnych ludi, ako im zivot nedopraje a druhi to maju URCITE lahsie ako oni .. Oni dru a druhym asi vsetko pada same z neba.
Kto robi predavacku, si proste vybral, ze ma volny cas, nestraca cas vzdelavanim, odrobi si 8hodin a cista hlava. Ak sa tym citi ponizeny, to nie je moj problem riesit psychologicke stavy ludi nespokojnych so svojim zivotom. Bud ma volny cas, alebo ho ma menej a mas viac financii. A uz si iba riadis svoju komfortnu zonu a life work balance.
Ale aby niekto si vybral kludny zivot a este sa citil urazeny tymi, co pracuju na sebe viac, to mi hlava neberie. Ale to su proste socialne siete rulez.

ckocka
25. feb 2023

@jaskolka Je to vzdelaná a empatická žena, netreba jej to stále vysvetľovať ako blbcovi.
Aj tak jej to hlava neberie.

liljana
25. feb 2023

@jaskolka inak ide o tieto tvoje slová "treba sa zaradiť medzi predavačky a pozerať reality šou a vyplakavat" Toto pobúrilo, nie tvoj plat.
A nerobia to snad? Vacisnou ludia s jednoduchym zamestnanim si vacsinou sadnu vecer pred telku a pozeraju vsetky telenovely a reality show, co tam pustia. Nie je to snad pravda, alebo tu treba klamat, aby sa clovek zapacil.

marisoul17
25. feb 2023

@liljana tu sa musim zastať prave tých nízkopríjmových... Mám ich v okolí dosť, ale pri rozhovore s nimi mi nestavajú vlasy dupkom (narozdiel od tvojich odpovedí).. Mnohí z nich majú všeobecný prehľad a sú to inteligentny ľudia s názorom. Skús sa na tých ľudí prestať pozerať z vrchu.

liljana
25. feb 2023

@ckocka Vies, v tejto konkurencii je tazko byt za blbca.

liljana
25. feb 2023

@marisoul17 Pise sa inteligentni ...
Stale utocite ... Som z pracovitej rodiny. Ak bude treba a nebudem (moct) robit IT, tak budem robit 16hodin v sklade, ked bude treba. Ziadna praca mi nikdy nesmrdela. Toto je hlavny rozdiel medzi nami. Miesto reci 6 hodin denne na forach nieco robit. Pre mna je praca dolezita, nie aka, kedy a kde. A nie travit cas recami, preco sa nieco neda, aky mi zivot dal tazky zivot a pritom vysedavam od rana do vecera na mobile.

ckocka
25. feb 2023

@liljana Ja ti verejne blahoželám k dosiahnutým výsledkom, sú obdivuhodné.

marisoul17
25. feb 2023

@liljana pardon, sekla som sa. Keď mi stupne tlak tak sa mi to stáva. Nikto neutoci na teba, ale tvoje vyjadrenia sú neskutočne povýšenecke. Je skvelé, že sa ti darí, že máš všetko čo si chcela a si so sebou spokojná, ale takto skatulkovat a dehonestovat prácu iných a ich zárobky... Smutné.

jaskolka
25. feb 2023

@liljana áno, je to ich slobodny výber. A nie každá predavačka aj vyplakava, to tiež nemožno paušálne povedať.
Ale to neznamená, že má hocikto ich právo ponizovat takýmito slovami,ze "zaradiť sa medzi.."
A ako vidíš, nepíšem ti to len ja, ale viacero žien tu má podobný pocit, že sa jednoducho istým spôsobom cítiš "nadradene" nad tieto a podobné nízko cenené povolania.
Takže opakujem ešte raz, nejde o tvoj plat, ale postoj a názory voči ľuďom, ktorí zarábajú menej ako ty

liljana
25. feb 2023

@marisoul17 A zase skatulkujeme, stale tocite dookola to svoje. Vsetky rozne prace a rozne platy su tu preto, aby si KAZDY clovek z tych miliard raz nasiel nieco, co mu pasuje a z coho moze zit. Jednoduchsia praca si vyzaduje menej casu (vzdelanie, prax,..) a ti ludia tak maju vyssiu kvalitu zivota, ako ti co pracuju viac a dlhsie.
Ked zarobim tisic eur, tak prisposobim svoj zivot tomuto prijmu a mozem mat stastny zivot. Ked chcem viac, tak pridam. Ked mi staci menej, tak uberiem. Co je na tomto nepochopitelne a preco neustale v skupine utocite na kazdu vetu, co tu clovek napise. Citite sa potom lepsie, ze ako som to tu dnes niekomu natrela a boli sme na to styri ..? Pre toto vysavanie energie na forach rozmyslam, ze to tu obmedzim.

jaskolka
25. feb 2023

@liljana môj brat je policajt. Je to podľa teba jednoduchšia práca a vyžaduje si menej vzdelania?
Som sestrička. Je to jednoduchsia práca a vyžaduje si menej vzdelania? A menej praxe?

liljana
25. feb 2023

@jaskolka Budem sa pytat rovnakym manipulativnym stylom ako ty. Je doktor, farmaceut,.. jednoduchsia praca, vyzaduje menej ucenia ako sestricka a zvladla by si ju?
Robila si predsa v nemocnici. Osterovatel, sanitar je nizsie ako sestra, ta je nizsie ako vrchna sestra, ta je nizsie ako doktor, ten je menej ako primar,... atd. Nechces zburat vsetky tieto pracovne zaradenia, lebo su nechutne voci sanitarom a upratovackam?

majusik1304
25. feb 2023

Škoda, plakat nad rozliatym mliekom.....zle poradie si zvolila. Ja by som nešla do svadby s takým, čo si ma jednoducho nechce vziať. A ani priezvisko by som nedala jeho.....nechce svadbu, lebo už má všetko čo chcel a ani svadbu mu ku tomu netrebalo. .....ja by som s takým nemohla byť. Moja rada, nechci na silu svadbu, neskôr možno nájdeš takého, ktorý ťa bude chcieť za svoju ženu a bude si ťa vážiť. Len už zvoľ prosím ťa to správne poradie...Priezvisko sa už nedá zmeniť na tvoje? .... držím palce.

liljana
25. feb 2023

@jaskolka Vlastne ty ako sestricka s VS ponizujes upratovacky, lebo mas pracu s vyssim vzdelanim a platom. Vlastne by si nemala dostat viac ako upratovacka. Ale moment, preco si potom studovala 4 roky na strednej a dalsie roky na vysokej? Tolke zabite roky a plat upratovacky? A uz sa zamotavas ...

ckocka
25. feb 2023

@liljana A ty si vlastne skutočne vôbec nepochopila čo sa tu snažíme povedať, tak prepáč.

lenkakamen
25. feb 2023

Keby som mala dieta pred svadbou malo by mojr priezvisko o tom niet pochyb.. ked nevie chlap urobit gesto verejne pred ludmi ze ma rodinu tak smola