icon

Priateľ si ma nechce vziať a som z toho veľmi smutná

23. feb 2023

Ahojte dievčatá, potrebujem povzbudenie, možno sa len posťažovať.
Priateľ vie , a vie to od začiatku nášho vzťahu že svadba respektivne byť v manželstve bolo od detstva pre mňa veľmi dôležité. Je to môj sen, niečo čo potrebujem k životu.
Celý čas čo som bola tehotná som tému svadba nadhodila dva krát. Prvý krát mi povedal že si ma vezme . Že aj on to chce . No a druhý krát to bola veta “ necítim sa na to” . Veľmi ma to sklamalo . Neraz som si kvôli tomu poplakala . Dokonca som chcela dať synčekovi priezvisko po mne ale on povedal že si ma vezme , že mu mám dať priezvisko moje . Keď som sa mu s tým zverila že ma to trápi , povedal že ano neboj sa raz si ta vezmem . No a ja hlúpa som tomu uverila a zavrel mi na istý čas ústa . Lenže malinké sa narodilo a mňa to začalo trapit čo raz viac . Pri hádke som mu vyhodila na oči , že mu nestojím za to aby som bola jeho ženou , že mam pocit že si nezaslúžia nosiť jeho priezvisko . Pre mňa ale nie sme úplná rodina. ( dokonca ani podľa zákona nemám žiadne práva ) Nemôže si na mňa zobrať ani “doprovod k lekárovi “ lebo nie som jeho manželka . Veľmi ma to trapi a on o tom dobre vie. Možno som veľká citlivka ale často kvôli tomu plačem . Nežiadam obrovskú svadbu , ani takú nechcem stačilo by, aby to bolo len o nás . Po jednom “zložení “ my sľúbil , že v máji . Som z toho zúfalá, smutná a frustrovaná. Skoro pri každej hádke mu to vyhodím na oči. Že ma ťahal za nos , že ma neľúbi atď. Chcem tak veľa ? Prečo nemá túžbu si ma vziať. Prečo nechce aby som bola jeho manželkou . Už si prípadom ako hlúpa, že ho o ro prosím a on stále nie nie nie raz určite . Som z toho naozaj veľmi smutná. Ja viem že chlapa do svadby nútiť nemôžem . Že je ro hlúposť a najhoršie je že ho ani nútiť nechcem . Čo mám robiť ? Ako to vstrebať ? Túžim po tom tak veľmi že ma to zabíja .

Strana
z17
scorpionflower1
27. feb 2023

@katkami123 vieš to sú len naše interpretácie tých pár viet, čo sem ona napísala o ňom aj o sebe. Tá jeho matka možno na seba vzala hypotéku, lebo oni nemali na to dostatočný príjem, veľa rodičov pomáha svojim deťom kadejako s bývaním alebo inými vecami. Tu ide o ten konkrétny vzťah ich dvoch a aj jeho matky s ním, či to, že si na seba vzala hypotéku nejako proti nemu využíva, či využíva svoje nadradené postavenie proti nemu, aký má vzťah k nej, to je komplikované.
Nevieš ani koľko majú rokov (alebo to niekde písala?) aké má on zamestnanie. Všetko v tomto fóre sú preto viac-menej fabulácie.
Ja len nerozumiem, že keď mala takú striktnú požiadavku na sobáš a tá jej požiadavka nebola splnená, prečo s ním má dieťa. Veď už vtedy, keď ešte nebola tehotná a nechcel si ju zobrať musela vidieť, že je niečo v neporiadku. Keď mu od začiatku prezentuje, že sa chce vydať, tak mala na tom trvať.
On si ju možno aj vziať chcel na začiatku, ale všetky tu dobre vieme, že keď sa narodí dieťa ten vzťah sa zmení, je to ťažšie, nie je to už o romantike, príťažlivosti, zábave...je tam už kus zodpovednosti, obetovania sa, nervov, časovej tiesne, finančnej tiesne...aj my sme si s mužom preskákali, keď sa malá narodila, a to si dovolím povedať, že máme vzťah založený na veľmi dobrých základoch a boli sme už vyzreté osobnosti (ja som mala 31 a on 38, keď sa malá narodila) nehádali sme sa za nič, môj muž - zenový majster - nič ho nikdy nevytočilo, keď sa malá narodila, tak furt naštvaný ako pes chodil, ja tak isto, obaja nevyspatí - však to všetci poznáme. Veľa chlapov (ženy väčšinou musia) to neustojí a berie nohy na plecia. Ale tiež len hádam, vôbec nemusím mať pravdu.

janinah
27. feb 2023

@akiana v rodine máme 29 r. Muža.ktory má 4 deti.....nie každý chlap pod 30 je nevybúrené decko.ktore nevie čo chce od života

katkami123
28. feb 2023

@scorpionflower1
Programátor aby nemal dostatočný príjem? Vieš aké majú oni platy? Začiatočník od 2500€. To si myslím, ze je top príjem na hypo, skôr by som povedala, bude tá, ktorá nemá, tak platí on. Alebo sa iba tak rozhodol, alebo fakt majú s matkou dohodu, aby ich dieťa nededilo.
Písala aj vek, aj povolania. Za mna je to vychcanec, manipulátor, klamár.

mata4894
28. feb 2023

@natalka13 má si ju zobrať na silu? Ten chlap vie čo ona chce. Mňa by nebavilo dookola počúvať jedno a to isté, keď sa na to ešte necítim.

natalka13
28. feb 2023

@mata4894 tak naco s nou vlastne zije?
Naco s nou ma dieta?
Moj muz chcel kvoli svojej mame svadbu v kostole uz sme davno boli manzelia. A aj pokrstit deti.
Tak mu na tom zalezalo a svokru som mala rada ze som suhlasila.
Stacilo mu raz pocut ze ma chodit na manzelsku nauku a rychlo z toho vycuval.
Starsi syn ani krst nechcel tak bolo vybavene a nic sa nekonalo nebudeme dieta do niecoho tlacit.
Ale z lasky k nemu by som tento ustupok urobila.
Ty vies ze to pocuva dokolecka stale od nej?

katkami123
28. feb 2023

@scorpionflower1
Vieš, len o tom je práve tá svadba, my sme ju mali aj v kostole, kde dávaš záväzok, ze s tým druhým ostaneš v dobrom aj zlom,… o čom to je, že keď sa narodí dieťa, príde veľká zmena a ten druhy už začne vymýšľať? Tak buď som tej partnerke/partnerovi oporou v každom období, aj keď je zle, stojíme pri sebe, dali sme si záväzok, že to bude aj v ťažkých časoch, ale predsa aj tá autorka si zaslúži cítiť a mať od neho jasný záväzok nejakych istôt. Keby sa mu niečo stalo, ona na RD, aspoň vdovské a dieťa neskôr sirotské od štátu by dostávala. O čom to je, že keď je zle, tak zrhne alebo začne vymýšľať, veď taký je život, nejde vždy všetko podľa plánu, nie je cely ružový a bezproblémový. Len pánko očividne nedozrel, aby si uvedomil ako vzťahy fungujú, aké sú úrovne vztahu, čo život prináša a naučiť sa postaviť k veciam zodpovedne. Tu nejde iba o neho a jeho potreby, veď aj autorke sa zmenil príchodom dieťaťa svet, ešte možno podstatne viac ako jemu, lebo on naďalej chodí do prace, ona je zrazu s ním celé dni sama doma. Tiež by sa patrilo, aby trochu myslel aj na ňu, nie iba na seba ako to iba jemu vyhovuje. Ja by som už viac o svadbe s ním nehovorila, začala by som si pomaly riešiť svoj samostatný život bez neho. Načo také nezrelý sebec vedla mna cely život. A s vekom to nemá nič, ten ma už dávno dosť vysoký na to, aby tieto veci chápal. Žiaľ, niektorí mentálne nikdy nedozreju. A keby sa ženiť chcel, dávno sú svoji, o žiadnu svadbu by som takého človeka neprosila.

scorpionflower1
28. feb 2023

@katkami123 och a ty myslíš, že ťa svadba zachráni predtým, aby chlap odišiel alebo že si pri oltári uvedomí, že musí vydržať pri parnterke v dobrom aj zlom. Prepáč, ale to je naozaj naivná predstava. Ja poznám xy ľudí, čo sa vzali v kostole a rozviedli sa za 3 - 5 rokov ako nič, dnes je rozvod úplne bežná záležitosť a na súde ju máš vyriešenú raz-dva a ako čítam tu na koníku, často je tu téma ako vyriešiť cirkevný rozvod, takže množstvo ľudí pokojne porieši aj toto. Manželstvo nikomu nepmôže mentálne dozrieť a stať sa nesebeckým. Všetko to, čo menuješ sa naučíš aj v partnerstve bez svadby, ja tak žijem 11 rokov, moja sestra 18, ale musíš chcieť a na tom nič nezmení, či si zosobášená alebo nie. A niektorí sa to nenaučia nikdy.

frimmka
28. feb 2023

@natalka13 nie pre nás sú dôležitejšie iné veci..nie nejaký papier ..je to moj muž aj bez neho.. aby sme sa tak oslovovali, nepotrebujeme ani farára ani papier.. veriaci tiež nie sme..

katkami123
28. feb 2023

@scorpionflower1
K autorke som sa vyjadrila, ze s takým človekom by som svadbu nechcela. Po pravde nerobím si štatistiky na základe tém tu na MK či sú šťastnejšie pary bez sobáša alebo so, pretože šťastní ľudia nepotrebujú zakladať témy, väčšinou ľudia, ktorí majú problém. Je veľa slobodných mamičiek, ktoré ani neboli zosobášené, takze neviem, čo je ľahšia cesta. Teda pre muza ak plánuje deti je ľahšia cesta sa nesobášiť, zenu už dieťaťom pripútanú má, síce ona mu bude vychovávať dieťa a od štátu bude mať pľuvanec v hodnote rodičovského 3 roky a on svoj štandard, nemusí sa s ňou deliť o majetok. Pre ženu je výhodnejší zas sobáš, kedy je ochranená štátom a v prípade rozvodu ide cely ich spolunadobudnuty majetok na polovicu, v prípade úmrtia dostáva vdovské, deti sirotské. Toľko po finančnej stránke. Napríklad, ja som sa v minulosti s jednym svojim ex rozišla aj preto, pretože svadbu nechcel, ja som chcela, ale boli tam aj iné problémy, v podstate to bol nezodpovedný človek, čiže sa toto myslenie aj k nemu hodilo. Každý mame iné hodnoty. Niekomu to nevadí, mne osobne by to tiež vadilo. Ak to tebe nevadí, potom je to Ok a nikoho tu o svojom šťastí nemusíš presviedčať. Keď to autorke vadí, chápem ju, tiež mám podobne zmýšľanie. Ale ak autorka vždy chcela svadbu, asi jej dlhodobé pretvarovanie sa, že papier netreba nepomôže, nakoniec to vyustí vo frustráciu. Ta jej sa prejavuje tým, že mu to vyčíta, čo tiež podľa mna nie je najvhodnejšia cesta.

maresama
4. mar 2023

Tak podľa mojich skúseností - ON si nezaslúži, aby si sa stala jeho manželkou. Nie naopak. Pred 14 rokmi som bola na tom tak isto - túžila som po svadbe, prosila som ho, až som ho uprosila a mali sme malú svadbu. Keby som mohla vrátiť čas, už by som ho neprosila, ani jeden raz. Ak ma nechce, tak si ma nezaslúži.
Prosím ťa, vzdaj sa myšlienky, že keď budeš konečne vydatá, už budeš len šťastná a všetko bude už len krásne. Nie, nebude. Môže to byť ešte aj horšie ako teraz. Nájdi svoju hrdosť a nerob so seba pred ním chuderu.

palculienka40
7. mar 2023

Učíme sa na vlastných chybách. Už to nezmeníš a je na tebe ako sa k tomu ďalej postavíš. Musíš si ujasniť čo v živote chceš, čo je pre teba dôležité a ako sa zariadiš. Polož si otázku či si šťastná? Vyhovuje ti tvoj vzťah alebo nie? Miluješ ho? Ale či naozaj miluje on teba? NO je otázne či je zbabelec alebo vypočítavý. Každý rozumný a zodpovedný chlap, ktorý svoju partnerku miluje a túži s ňou mať rodinu teda deti nemá problém si partnerku vziať. Nie je to len papier. Ja by som nedala dieťaťu priezvisko po otcovi keby si ma nezobral z toho dôvodu, že dieťa by nemalo moje priezvisko a potom treba všade chodiť s rodným listom. Takto sa na neho podľa mňa nemôžeš spoľahnúť. Netuším koľko máš rokov. Je už len na tebe či sa z toho poučíš alebo nie.

autor
20. mar 2023

Baby ahojte aktualizujem . Pri pomyslení na zásnuby a svadbu s “mojim” mi nabieha husia koźa . Dlho som nad tým premýšľala ale naozaj si neviem predstaviť že sa budem prestavovať ako manželka niekoho kto o mňa nestojí . Pri predstavách o svadbe nemám motýle v bruchu ale strach . Myslím že som tému svadby spracovala ale ešte to musím uzavrieť . Už dlhšie rozmýšľam ako … asi tak že mu to poviem . Ako to cítim . Že nechcem … že o to nestojím . A viac sa k tomu nevrátim

katkami123
20. mar 2023

Tu skôr ide o to či stojíš o to žiť s takým chlapom. Lebo sa krúti zakazdym ako mu vyhovuje. Ako 🐍

kataina
Autor odpoveď zmazal
katkami123
20. mar 2023

@kataina
Neviem či je úspech uvedomenie si svojho statusu vo vztahu taký, ze dotyčný o mna nestojí a sme si z núdze cnosť. Aký ma význam tam niečo oznamovať s akým kludom Angličana? Pred 2-3 týždňami bola hádka, ze sa nechce ženiť, teraz zas príde s tým, ze ona sa nechce vydávať a zmenila názor, len bude za úplného mimoňa. Ja by som už ďalej nič neriešila, nič nehovorila. Za pol roka príde situácia, keď bude pozvaná na svadby kamoškam, kamosom, sesterniciam a tam jej to zas môže prísť ľúto, tak načo hrať formu?

Ja osobne by som sa skôr obávala co ma ten chlap za povahu. Či nehovori veci len tak do vetra, aby dobre bolo a jeho slovo v skutočnosti nemá žiadnu hodnotu chlapa. Aby autorku aj v budúcnosti nemotal pri vážnych veciach a rozhodnutiach, ze naslubuje a potom nič. Bolo by dobre zvážiť či ma vzťah s takým človekom viber perspektívu.

kataina
20. mar 2023

@katkami123 OK, nečitala som diskusiu, vlastne neviem nič o autorke a vzťahu, takže, beriem späť 😉

karin99999
Autor odpoveď zmazal
anonym_16d08d
Autor odpoveď zmazal
cacianka
26. aug 2025
@anonym_16d08d
Odpoveď bola zmazaná

@karin99999 a @anonym_16d08d téma z roku 2023. Ktovie ako dopadli

nelca0510
26. aug 2025
@cacianka

@karin99999 a @anonym_16d08d téma z roku 2023. Ktovie ako dopadli

@cacianka ja si myslím,že autorka doma sucha nohami - sú spolu,nič nepovie

cacianka
26. aug 2025
@nelca0510

@cacianka ja si myslím,že autorka doma sucha nohami - sú spolu,nič nepovie

@nelca0510 aj to je možné

anonym_16d08d
28. aug 2025
@cacianka

@nelca0510 aj to je možné

@cacianka tiež ma to trápi, doma sme to preberali...keby to boli dva roky...ale je to pod 20...možno sa to už pohne...možno, ak to niekto číta, mu to pomôže v rozhodovaní....

anonym_16d08d
28. aug 2025
@anonym_autor

@tykat baby mňa ani na večeru alebo obed nezavolal ako je rok dlhy dokonca so mnou nechcem ísť ani na ples keď som ho o to pekne poprosila .

@maryetta
@anonym_autor chráň si svoje financie, ....nikam ťa nevzal?

Strana
z17