icon

Priateľ si ma nechce vziať a som z toho veľmi smutná

23. feb 2023

Ahojte dievčatá, potrebujem povzbudenie, možno sa len posťažovať.
Priateľ vie , a vie to od začiatku nášho vzťahu že svadba respektivne byť v manželstve bolo od detstva pre mňa veľmi dôležité. Je to môj sen, niečo čo potrebujem k životu.
Celý čas čo som bola tehotná som tému svadba nadhodila dva krát. Prvý krát mi povedal že si ma vezme . Že aj on to chce . No a druhý krát to bola veta “ necítim sa na to” . Veľmi ma to sklamalo . Neraz som si kvôli tomu poplakala . Dokonca som chcela dať synčekovi priezvisko po mne ale on povedal že si ma vezme , že mu mám dať priezvisko moje . Keď som sa mu s tým zverila že ma to trápi , povedal že ano neboj sa raz si ta vezmem . No a ja hlúpa som tomu uverila a zavrel mi na istý čas ústa . Lenže malinké sa narodilo a mňa to začalo trapit čo raz viac . Pri hádke som mu vyhodila na oči , že mu nestojím za to aby som bola jeho ženou , že mam pocit že si nezaslúžia nosiť jeho priezvisko . Pre mňa ale nie sme úplná rodina. ( dokonca ani podľa zákona nemám žiadne práva ) Nemôže si na mňa zobrať ani “doprovod k lekárovi “ lebo nie som jeho manželka . Veľmi ma to trapi a on o tom dobre vie. Možno som veľká citlivka ale často kvôli tomu plačem . Nežiadam obrovskú svadbu , ani takú nechcem stačilo by, aby to bolo len o nás . Po jednom “zložení “ my sľúbil , že v máji . Som z toho zúfalá, smutná a frustrovaná. Skoro pri každej hádke mu to vyhodím na oči. Že ma ťahal za nos , že ma neľúbi atď. Chcem tak veľa ? Prečo nemá túžbu si ma vziať. Prečo nechce aby som bola jeho manželkou . Už si prípadom ako hlúpa, že ho o ro prosím a on stále nie nie nie raz určite . Som z toho naozaj veľmi smutná. Ja viem že chlapa do svadby nútiť nemôžem . Že je ro hlúposť a najhoršie je že ho ani nútiť nechcem . Čo mám robiť ? Ako to vstrebať ? Túžim po tom tak veľmi že ma to zabíja .

ropucha6
24. feb 2023

@h2 @doriiis ale dievcata, vy ste nevydate zjavne spokojne, to je uplne ina situacia.

oblecenie99
24. feb 2023

No vidíš, a ja zas vydatá som, ale ponechala som si aj svoje dievčenské priezvisko a mužove (až na oficiálne podpisovanie) vôbec nepoužívam, ani pri predstavovaní. Ja som si na to nevedela zvyknúť. Ale mne to ani nebolo dôležité. Poradie manželstvo, potom dieťa vsak áno, presne ako tebe. Preto by ma nikdy nikdy neučičíkal nikto s tým, že najprv dieťa, potom sa vezmeme. Nemyslím si, že jeho konkrétne k svadbe donútiš, resp. AK áno, tak možno budeš nielen vydatá, ale aj po čase rozvedená. Ak spolu zostanete, asi sa budeš musieť zmieriť s tým, že vydatá žena nikdy nebudeš. Nechce si ťa zobrať a oklamal ťa. Vedel, že je to pre teba dôležité, nasľuboval a potom sa otočil chrbtom. Úprimne by som takého už ani nechcela, nechcela by som žiadneho chlapa, ktorého by som sa ja mala pýtať, či a kedy si ma vezme. Je to ponizujuce. A vrátim sa k tomu priezvisku, tak aby som ja menila priezvisko bez svadby na chlapove, ktorý si ma nechce zobrať, len aby to navonok vyzeralo dobre, je tak zúfalé a ponizujuce, že dovidenia...

autor
24. feb 2023

@ropucha6 na budúce to už nepremlčím

doriiis
24. feb 2023

@h2 ...ja viem,že nie.Sme proste čudáčky a chyba v programe.🫢Žena,ktorá nikdy netúži po svadbe a dovolí si byť šťastná,spokojná a zabezpečená

doriiis
24. feb 2023

@ropucha6 ....áno je.To bola reakcia na otázku autorky,že či každe dievča netúži po svadbe a nehrá sa na nevestu.No nie.Ja mám napr.z predstavy svadby akurát tak úzkosť a bolesť hlavy

autor
24. feb 2023

@doriiis dievčatá prosím toto je úplne iná teba … byť šťastná aj nevydatá. Ale ja tu riešim úplne niečo iné

ropucha6
24. feb 2023

@doriiis ano, jasne, nie kazda po tom tuzi, to suhlasim. Ja som tiez netuzila, potom som si len zratala klady a zapory, svadba mala bez hostiny. Poznam kopu partnerov zijucich navolno, kde to je obojstranne rozhodnutie. Len vacsinou k tomu muzi pristupuju zodpovednejsie, maju napriklad poistky na mena zien, keby sa nieco stane atd. Toto bohuzial, co zaziva partnerka, je podvod, za ktory si moze vo velkej miere sama. Snad najde zvysky sebadovery.

doriiis
24. feb 2023

@autor....no tak čo ti poradiť? Už tu všetko bolo napísané.Ty chces on nie.Ultimata mu nechceš dávať,lebo chces aby to bolo z lásky.On sa vyjadril.
Ak si ako žena tak veľmi potrpis na svadbu tak si ju mala riesit hneď.

doriiis
24. feb 2023

@ropucha6 ...tak nejak.Este veľa záleží od toho,ako dlho sú spolu a čo aj ona dokáže priniesť do tohto vzťahu.

autor
24. feb 2023

@ropucha6 on nemá ani poistku na mňa a ani nechce dokonca ani vyplatenie druhého pilier ak by sa niečo stalo nedal na mňa ale na syna.

autor
24. feb 2023

@doriiis čo mám priniesť do vzťahu ? 😀

liljana
24. feb 2023

Hm. Ze porodila mu dieta. Nie, dieta po rozvode je skoro vzdy prisudene matke. A niektore zeny tak tuzia po svadbe a oltari, ze sa kludne vydaju aj 2-3krat. 🙂
Keby v manzelstve nebolo BSM, vyzivne,... nebolo by ani tolko vydajachtivych zien, romantika sem, romantika tam. Nizke vzdelanie, minimalna mzda, tak miesto, aby som s tym nieco urobila, chcem 3 deti a mat ako manzelka pristup k BSM, vyzivnemu. Lahsia cesta. A bude mu ohryzat usi do nekonecna. Lebo vie ze s tou (ne)chutou do prace ledva uzivi seba a nieto este deti, o vlastnom byvani ani nehovoriac.

ropucha6
24. feb 2023

@autorka, tak vidis, zjavne s tebou nerata, bohuzial. Si len matka dietata, ktora mu robi ako bonus komplet servis.

doriiis
24. feb 2023

@autor....napr.to,že aj on uvidí,že ak by sa niečo stalo tebe,tak on nezostane s holou ritou.Ano chápem,dom je jeho a on platí hypo.Dajme tomu,že toto prehodnotí a pôjdete do hypo a do domu spolu.Aku má on istotu,že v prípade rozvodu ostane niečo aj jemu? Alebo,že sa nebude roky naťahovať o alimenty a vysporiadanie majetku?

floki1994
24. feb 2023

Ano nezijes v rozpravke a ak sa aj vezmete lebo si to vydupes, ten vztah tak aj dopadne urcite..v zivote by som sa takto neponizovala...nechces nechaj tak..vsak si vaz sama seba a na svete je milion inych muzov co by dali vsetko za zenu ktora im porodi dieta a vytvori teplo domova 🙂

doriiis
24. feb 2023

@liljana ....ale to nemôžeš takto nahlas hovoriť🫢Však kvôli majetkom sa nevydáva žiadna.To je všetko z čistej lásky😀

liljana
24. feb 2023

Skor dotlacis muza do svadby, ked budes sebavedoma, sebestacna, vies si na seba zarobit, ako ked vidi, ze ta svadba na ktoru tlacis, je iba cisto kvoli tvojmu dobremu pocitu a tvojmu zabezpeceniu s minimalnym financnym prispenim do vztahu z tvojej strany.

autor
24. feb 2023

@floki1994 myslím že sa ni začína rozjasňivsť. Napísala si to super

januska12323
24. feb 2023

Len som to tak prebehla.... Ty si ho po tom všetkom chceš vziať? Nechceš radšej pokojný vzťah plný dôvery a lásky? Lebo ten očividne spolu nemáte, či sa vykašleš na svadbu alebo chlapa je na tebe.

liljana
24. feb 2023

@doriiis Najlepsie su diskusie, ze su spolu 14 rokov. Konecne sa pred 2 rokmi zobrali a rozmysla nad rozvodom, lebo ho vlastne uz neznasa. 🙂 Vydrzala to s nim tolko rokov, lebo dufala, ze si ju konecne raz vezme.

veronicka88
24. feb 2023

Ty sa naozaj pýtaš čo máš priniesť do vzťahu?ja som doteraz stala na tvojej strane ale táto otázka je naozaj mimo....čo máš priniesť do vzťahu?kľud,pohodu,svoju vlastnú hlavu a rozhodnutia,návrhy a kompromisy. Ak toto začne aplikovať aj on uvidí že niečo dávaš nie len berieš....vôbec ani nejde o peniaze(si na RD oki beriem to tak) ale veci vo vzťahu sa dajú ukázať aj cez iné veci ako peniaze....

floki1994
24. feb 2023

Drzim palce, mysli na seba a dieta...🙂

diewcatqoo
24. feb 2023

"Ja si myslím že je normálne túžiť po svadbe už ako malé dievčatko … a mali svadbu a žili šťastne až do smrti sa písalo v rozprávkach …. Ktoré dievčatko sa nehrá na nevestu ?"

Autorka, prosim ta, kolko mas rokov? Ty chces svadbu, lebo tuzis odmalicka byt krasnou nevestou ako z rozpravky a cakas, ze po svadbe sa bude zit stastne az do smrti. Vies o tom, ze rozpravky nie su naozaj? A vies o tom, ze v rozpravkach su napr. aj draky? Vies o tom, ze manzelstvo nie je akt, v ktorom sa po vysloveni slovicka "ano, beriem", zmenia ludia k lepsiemu a budu spolu krasne zit naveky? Ze manzelstvo je celozivotna drina plna vzajomnych kompromisov?
Pytala si sa chlapa, po akej svadbe tuzi? Mozno si ta chce vziat, ale netuzi po svadbe ako ty, na ktoru bude pozvana polka kralovstva. Mozno je problem ten, ze ty mas svoje vysnivane idealy o svadbe, o ktorych on vie a z ktorych ma strach. A boji sa, ze nebudes schopna pristupit na kompromis.

doriiis
24. feb 2023

@liljana ...áno,aj takýmto slnko svieti

autor
24. feb 2023

@diewcatqoo ach Ján zas až taká hlúpa nie som dobre aby som túžila po svadbe len kvôli tomu ze chcem byť nevesta :D

autor
24. feb 2023

@diewcatqoo hlúposť

autor
24. feb 2023

@veronicka88 starám sa o vzťah ako najlepšie viem

dilino
24. feb 2023

Ja mám kamarátku majú dcérku to iste čo TY len aby bola svadba reči sladké áno neskôr potom teraz nie chodila dobiedzala už s toho mal také nervy že zbalil veci a odišiel.Potom sa zoznamil s nejakou a do 3 mesiacov sa vzali.Takže tak tlačiš na pílu až je to nezdravé.Možno keby si bola rozmyšľala a tvoja podmienka by bola dieťa nie pokiaľ nie je svadba tak možno by pristal lenže ked si mu porodila dieťaťa a má všetko čo potrebuje načo by menil svoje zvyky.Z čoho si zúfala bud rada že ešte neodišiel aby si nebola s dieťaťom sama.Mňe by to liezlo na nervy a asi aj jemu preto just sa nechce oženiť.Možno keby si mu to neopakovala každý deň ako platňa do gramofonu tak by možno neskôr prišiel s návrhom sám.Ja keby ma priateľ nútil k svadbe a každý boži deň by som to mala počuvať tak zbalim veci a idem preč.Svadba je o tom či chceš alebo nie byť s tým človekom ale ON ma určite aj zadne vrátka a hlavne možno s ekonomického hľadiska.Príklad ak by si kúpil byt za slobodna teraz tak TY nemáš nárok na nič lebo kúpil to za slobodna.Nemusi TI platiť dajme tomu po rozvode majetkove vyrovnanie ani platiť výživne aj na manželku.Vydí to skôr asi ekonomickejšej stránky.Zúfalosťou nič nevyriešiš.

doriiis
24. feb 2023

@autor....tak kvôli čomu tak po nej veľmi túžiš?

betulinka1
24. feb 2023

Ked je to pre teba take dolezite, co keby si isla na urad vypytala si tlacivo na sobáš a doniesla mu ho domov podpisat. Vyberte spolu termin. Asi by to bolo lepsie ako mu robit scény. Povedal ti, ze si ta vezme, tak to proste zariad podla seba. Paniku rob az po tom co by ti pri tom papieri povedal, ze nie.