icon

Priateľ si ma nechce vziať a som z toho veľmi smutná

23. feb 2023

Ahojte dievčatá, potrebujem povzbudenie, možno sa len posťažovať.
Priateľ vie , a vie to od začiatku nášho vzťahu že svadba respektivne byť v manželstve bolo od detstva pre mňa veľmi dôležité. Je to môj sen, niečo čo potrebujem k životu.
Celý čas čo som bola tehotná som tému svadba nadhodila dva krát. Prvý krát mi povedal že si ma vezme . Že aj on to chce . No a druhý krát to bola veta “ necítim sa na to” . Veľmi ma to sklamalo . Neraz som si kvôli tomu poplakala . Dokonca som chcela dať synčekovi priezvisko po mne ale on povedal že si ma vezme , že mu mám dať priezvisko moje . Keď som sa mu s tým zverila že ma to trápi , povedal že ano neboj sa raz si ta vezmem . No a ja hlúpa som tomu uverila a zavrel mi na istý čas ústa . Lenže malinké sa narodilo a mňa to začalo trapit čo raz viac . Pri hádke som mu vyhodila na oči , že mu nestojím za to aby som bola jeho ženou , že mam pocit že si nezaslúžia nosiť jeho priezvisko . Pre mňa ale nie sme úplná rodina. ( dokonca ani podľa zákona nemám žiadne práva ) Nemôže si na mňa zobrať ani “doprovod k lekárovi “ lebo nie som jeho manželka . Veľmi ma to trapi a on o tom dobre vie. Možno som veľká citlivka ale často kvôli tomu plačem . Nežiadam obrovskú svadbu , ani takú nechcem stačilo by, aby to bolo len o nás . Po jednom “zložení “ my sľúbil , že v máji . Som z toho zúfalá, smutná a frustrovaná. Skoro pri každej hádke mu to vyhodím na oči. Že ma ťahal za nos , že ma neľúbi atď. Chcem tak veľa ? Prečo nemá túžbu si ma vziať. Prečo nechce aby som bola jeho manželkou . Už si prípadom ako hlúpa, že ho o ro prosím a on stále nie nie nie raz určite . Som z toho naozaj veľmi smutná. Ja viem že chlapa do svadby nútiť nemôžem . Že je ro hlúposť a najhoršie je že ho ani nútiť nechcem . Čo mám robiť ? Ako to vstrebať ? Túžim po tom tak veľmi že ma to zabíja .

autor
24. feb 2023

@dilino tiež poznám jednu ktorá bola s priateľom 8 rokov opustil našiel si inú a hneď si ju vzal

liljana
24. feb 2023

Toto si zeny tak trochu robia same. Pre vacsinu muzov je svadba vacsinou formalita. Kludne to kvoli nej urobia. Stavim sa, ze bez BSM,... sa hociktory muz ozeni kludne aj 5 krat, ak by stacilo ist nieco podpisat na urad.
Ale ked vidia hadky o majetok, ze pomaly v 50% vztahov pride zena s holym zadkom a minimalkou, ale na neho ma kriteria, ze musi mat byt, dom, plat,.... Po rozvode chce odist poriadne zabezpecena s domom, 2 autami,... aj ked vacsinu casu bola doma, lebo neustale vyhovorky, preco sa neda najst praca. Nechat si deti a po rozvode mu bluzni, ako ma narok byt nezamestnana a zaroven pozaduje, aby jej po rozvode este pomaly dozivotne dorovnaval zivotnu uroven,... Tak povie nie, dakujem. Cesta je presvedcit, ze nie si taka. Ak taka nie si ...

autor
24. feb 2023

@dilino každý deň mu to neopakujem. Ja som normálny človek nie sociopat

doriiis
24. feb 2023

Ono ja si myslím,že najväčší problém je v tom,že prevláda názor,že svadba je prirodzeným vyústením vzťahu a lásky dvoch ľudí.No nie je.Prirodzenym vyústením vzťahu je spokojný,kľudný život plný lásky,sexu.Prirodzenym vyústením vzťahu je spoločný pohlad do budúcnosti,spoločné plány a túžba vychovať deti.Svadba nie je zárukou absolútne ničoho.Len bohužiaľ ( a hlavne tu na Slovensku) prevláda názor,že muž sa má postarať úplne o všetko a žena sa má len vydať a porodiť deti.Co je absolútna chyba

liljana
24. feb 2023

Najlepsie je, ze ked 30rocna zena chce svadbu, aby "nezostala" s holou ritou. Ked sa spytate, preco nic nema v 30tke, ani len byt na hypo, ako k tomu chce prist popri detoch, ked za slobodna to nezvladla. Povie, ze si zivot treba uzivat a caka na niekoho, kto sa o nu postara a svadba s BSM jej to zaruci. Potom, preco sa muzi nechcu zenit, ked vidia, ze su iba prostriedkom k jej zabezpeceniu.

emlaju
24. feb 2023

Nečítala som komentáre, no z vlastnej skúsenosti, po 6 rokoch vzťahu mi frajer povedal že sa necíti na svadbu. Mňa to zložilo až tak , že som pobalila veci a odišla som. Jednoducho som nechcela byť s človekom, ktorý si ma neváži. Po cca. roku som stretla MM, zasnúbili sme sa po pol roku chodenia. A on to navrhol. Keď chce chlap, nemá problém. A teraz k téme. Nenúť ho, skús sa zamerať na seba, na to, aby si vyťažila z tohto vzťahu čo najviac. Je mi to ľúto, ale tvoj priateľ ťa nechce, je si istý tebou. Prípadne je to už prechodený vzťah, možno sa mu páči iná, príp. už aj inú má.

monane
24. feb 2023

@liljana aaa až tak by som to nevidela, no aj keď isto sa aj také prípady nájdu. Ono je skôr smutné, keď si mnoho ľudí napríklad myslí, že dieťa niečo zmení, že sa ich vzťah tým niekam posunie a potom koľko krát príde len ešte väčšie sklamanie

mk22
24. feb 2023

Mňa by skôr trápilo ze ak by vzťah skončil, odchádzaš s dieťaťom kde?
Lebo byt je jeho.
Prídeš rodičom do detskej izby?
Skončí ti materská a sup do prace posnažiť sa niečo usporiť a poriesit svoju nehnuteľnosť alebo spoločnú..
Takto ti roky ubehnu budeš mat druhé dieťa, opäť materská.. Kariéra nula, financie nula..
Treba si to ujasniť na rovinu povedať mu.. A neuveríš nie je jediný posledný muž.. Je ich mrte a aj takých ktorí si ta vezmú za manželku dokonca aj s dieťaťom..

marisoul17
24. feb 2023

Neviem či ti to tu už niekto písal, ale dajn žiadosť o zmenu priezviska cez súd. Ak to prejde, ty budeš spokojná, Panko sa možno preberie a hlavne uvidí, že miesto vyplakavania vieš aj konať.

777januska777
24. feb 2023

@liljana to sa vola zlatokopka a až toľko žien takých nie je. Mna skôr len zaujima prečo taky chlap nema problém zenu o ktorej si myslí, že je zlatokopka oplodnit a urobiť si s nou doživotný záväzok. Ale spojiť si finančné záväzky už nie.

malasandrika
24. feb 2023

@777januska777 veď taký muž len platí výživné, kde tu možno niečo dieťaťu kúpi, zasa veda to nie je

ropucha6
24. feb 2023

@777januska777 presne, asi zijem v inej dimenzii, ale ja vo svojom okolo taketo zeny nemam…naopak casto su zeny tie “sikovnejsie”. Tiez nechapem, co chlapa potom vedie k tomu si s takouto zenou urobit dieta.

liljana
24. feb 2023

@777januska777 Kazdy chce dieta, deti. Zeny, aj muzi. Ale malokto chce za to zaplatit tym, ze do konca zivota bude chodit do prace a bude sa starat o vecne nezamestnanu len preto, ze zvladla az jeden porod. Samostatne zeny, co sa vedia o seba postarat, problem so svadbou nemaju ..

autor
Autor odpoveď zmazal
h2
24. feb 2023

@ropucha6 Viem, že je to úplne iná situácia. Veď som sa aj snažila autorke poradiť z pohľadu "vydajachtivej", nie z toho svojho. Ja zase úplne chápem, že môj pohľad nie je vôbec štandardný.

777januska777
24. feb 2023

@liljana no tak nech si nájde inú ženu a s tou urobi dieta. Ci na tejto zemi je tak málo žien, ze chudáčik sa musí uspokojiť s tou, ktorá by ho vyciciavala? Ked je žena na materskej už nie je samostatná aspoň nie z finančného hľadiska.

autor
24. feb 2023

@liljana vecne nezamestnanú ? 🤮

zorkahorka
24. feb 2023

Necitala som diskusiu, ale myslum,ze jemu uz tema svadba natolko lezie na nervy,ze uz o nej nechce ani počuť. Prestan o nej rozpravat

liljana
24. feb 2023

@ropucha6 Ruzove okuliare. Je lahsie ukecat po roku chlapa do svadby, ked je cerstvo zamilovany, ked by uz kludne chcel aj deti, ked vidi, aka je skvela, ked este nevidi chyby svojej milovanej, ako ho o tom presviedcat po 6 rokoch. 🙂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
stanulienkat
24. feb 2023

Nechapem, ze zenam nevadi rodit priatelom deti. Potom fnukaju, ze si ich nevzal. Ono sa to totizto robi opacne.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
liljana
24. feb 2023

@stanulienkat Na druhej strane jej tiez tikaju hodiny. Kolko zien zostane samych, slobodnych, aj bez deti, ze zmeskali vlak z nejakeho dovodu. Hladali a cakali pridlho. Potom nebolo s kym, alebo boli problemy s pocatim kvoli veku.
Lepsie potom s dietatom a aj nevydata. Takze aj ta cast muzov, ktori sa zenit nechcu, staci im pockat, kym zenam zacnu tikat biologicke hodiny ... Staci, ak bude on aspon trocha normalny.

ropucha6
24. feb 2023

@liljana nie celkom rozumiem. Ak si raz myslim, ze moja frajerka je neschopna (beriem, aj take mozu byt), preco chcem dieta s nou? Akoze mozno tento sa zenit proste neplanoval, len si myslel, ze jej zalepi usta. Ono uz len ta formulacia pred rodinou, podla mna si nevie obhajit svoj nazor pred okolim.

ckocka
24. feb 2023

@liljana Ale to je potom vedomé rozhodnutie tej ženy, že radšej s dieťaťom a nevydatá. Nevydatá s dieťaťom a hysterická že si ju nechce vziať hoci svadbu sľuboval je bohužial len hlúpa, ktorá verila tomu čomu veriť veľmi chcela.

liljana
24. feb 2023

@elizabet173 3-6 rokov zostat doma s dietatom pri 40rocnom pracovnom zivote, je doslova nevyhnutnost a vhodna pauza od pracovneho stresu, aby clovek vydrzal pracovat az do dochodku. Nie je to ziadna brzda v rozvoji, ani kariere. Jedine ze v kariere predavacky ... Staci si dat zalezat a najst si muza, co je ochotny sa starat o deti, podelit sa o OCR, aj nema problem sa cinit v domacnosti. Ale velakrat tomu zeny na zaciatku nevenuju pozornost. Zial az potom, ked po 5 rokoch zistia, ze uz su vlastne sluzky v domacnosti s 3 detmi.

liljana
24. feb 2023

@autorka. Kolko mate obaja rokov? Ako ste na tom so vzdelanim, pracou, to mozno da viac informacii. Pises, ze ste spolu 3 roky, cize si otehotnela po 2 rokoch a byvate u neho v jeho byte, kde plati hypoteku. Ako ste mali podelene financie predtym, dnes ...
Mozno staci pockat a o rok-dva sa rozhybe aj sam, ako tlacit na pilu dnes. Vela ludi sa berie po 5-7 spolocnych rokoch.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
24. feb 2023

@liljana máme obaja 27 rokov , tento rok dorábam vysokú školu , priateľ ma dobrú prácu . Financie sme mali podelené tak že on platí hypo a spolu ostatné