Priateľ si ma nechce vziať a som z toho veľmi smutná
Ahojte dievčatá, potrebujem povzbudenie, možno sa len posťažovať.
Priateľ vie , a vie to od začiatku nášho vzťahu že svadba respektivne byť v manželstve bolo od detstva pre mňa veľmi dôležité. Je to môj sen, niečo čo potrebujem k životu.
Celý čas čo som bola tehotná som tému svadba nadhodila dva krát. Prvý krát mi povedal že si ma vezme . Že aj on to chce . No a druhý krát to bola veta “ necítim sa na to” . Veľmi ma to sklamalo . Neraz som si kvôli tomu poplakala . Dokonca som chcela dať synčekovi priezvisko po mne ale on povedal že si ma vezme , že mu mám dať priezvisko moje . Keď som sa mu s tým zverila že ma to trápi , povedal že ano neboj sa raz si ta vezmem . No a ja hlúpa som tomu uverila a zavrel mi na istý čas ústa . Lenže malinké sa narodilo a mňa to začalo trapit čo raz viac . Pri hádke som mu vyhodila na oči , že mu nestojím za to aby som bola jeho ženou , že mam pocit že si nezaslúžia nosiť jeho priezvisko . Pre mňa ale nie sme úplná rodina. ( dokonca ani podľa zákona nemám žiadne práva ) Nemôže si na mňa zobrať ani “doprovod k lekárovi “ lebo nie som jeho manželka . Veľmi ma to trapi a on o tom dobre vie. Možno som veľká citlivka ale často kvôli tomu plačem . Nežiadam obrovskú svadbu , ani takú nechcem stačilo by, aby to bolo len o nás . Po jednom “zložení “ my sľúbil , že v máji . Som z toho zúfalá, smutná a frustrovaná. Skoro pri každej hádke mu to vyhodím na oči. Že ma ťahal za nos , že ma neľúbi atď. Chcem tak veľa ? Prečo nemá túžbu si ma vziať. Prečo nechce aby som bola jeho manželkou . Už si prípadom ako hlúpa, že ho o ro prosím a on stále nie nie nie raz určite . Som z toho naozaj veľmi smutná. Ja viem že chlapa do svadby nútiť nemôžem . Že je ro hlúposť a najhoršie je že ho ani nútiť nechcem . Čo mám robiť ? Ako to vstrebať ? Túžim po tom tak veľmi že ma to zabíja .
@liljana
Ja som zdravotná sestra on programátor
@liljana urcite nie je lepsie slobodna s dietatom. Su spolu 3 roky, pre neho asi kratko. Alebo len zacali padat ruzove okuliare a zistil, ze toto nechce. A ona si vydupe dieta.
@autorka ... Tvoje pocity a sklamanie su uplne pochopitelne a urcite nemaj vycitky iba preto, ze trvas na niecom, co je uplne prirodzenym vyustenim pevneho partnerskeho spoluzitia - manzelstva ... Je skor smutne, s akym despektom niektori k manzelstvu pristupuju a hrdinsky obhajuju svoje rozhodnutie pod zamienkou "sebestacnosti a nezavislosti" ... Nie nadarmo sa hovori "Najprv fara, potom Mara" ... Ucta k tradicnym hodnotam, rodine a partnerstvu v zivote sa dnes bohuzial vytraca, preto to tak aj vyzera 😶 ... Nepochopim a neverim, ze moze byt jedna zena/matka stastna, ak tu napise mam dieta/deti a priatela (skor to sedi pre nastrocne vztahy ako pre zrele partnerske spoluzitie), priatel - to uz je aky status vztahu? Pravny system nepozna pojem priatel/frajer/partner, iba ak manzel/manzelka, druh/druzka ... Za mna uplne elementarna vec, ktoru treba mat vopred vykomunikovanu a jasnu ... Nie, nie je to len "papier", a kazdy, kto ma co i len zakladne pravne povedomie, vie preco ... Skus svojmu partnerovi nastavit zrkadlo aj z tohto pohladu, a pokial je rozumny a respektujuci vas vztah, dieta i Teba, snad prehodnoti svoj aktualne laxny postoj, velmi Ti drzim palce, aby si bola v zivote stastna, nech uz to s vasim vztahom dopadne akokolvek, ale bud si vzdy vedoma svojej hodnoty a nepolav vo veciach, ktore su (nielen) vo vztahu zasadne 💙
@marisoul17 a aký dôvod udá na súde? že si ju otec jej dieťaťa nechce vziať? Veď dôvod na zmenu priezviska musí byť adekvátny, ak raz súhlasila s priezviskom, teraz ťažko bude súd rozhodovať. Jedine zaplatí vysoké súdne poplatky za ťahanice a nakoniec jej povedia, že priezvisko dieťaťu nijako neubližuje, nijako nezasahuje do výchovy atď. Ja som to riešila, síce som sa len radila s pani na okresnom úrade, ktorá sa tým zaoberá, ale jasne mi povedala, že pokiaľ otec s tým súhlasiť nebude, a nie je na to vážny dôvod, tak súd mi zmenu priezviska dieťaťa neuzná...jedine, ak sa otec zriekne otcovstva. Oni spolu žijú, podľa všetkého sa "majú radi", chcú byť spolu...ja s otcom mojej dcéry nežijem, síce nemám problém, aj by súhlasil so zmenou priezviska, ale keďže je cudzinec, žijúci v zahraničí, tak je to na dlhú trať...
@zzzuzzzu ďakujem krásne ❤️
@liljana autorka pise o priatelovi "Financie sme mali podelené tak že on platí hypo a spolu ostatné"
A presne o tom pisem, ked ju priatel necha tak zo splatenej hypo jej nepatri ani cent. A priatel bude vyskereny. Preto sa mu nechce do svadby, po svadbe by jej z kazdeho splateneho € patrila polovica.
@tykat Hypoteku plati sam. Ked ju budu platit obaja, nech sa autorka necha napisat na list vlastnictva. Ty by si kupila byt pred manzelstvom, splacala hypo sama a napisala byt na priatela/manzela? Asi nie. Preco autorka v 27r nesplaca uz pomalicky vlastnu hypoteku? Cim skor zacne, tym skor by bola aj splatena.
@tykat pozor musím ešte upozorniť že byt je písaný na jeho mamu on len platí hypo
@tanyag navrhla som iba ďalšiu možnosť. Ak to autorke za pokus stojí, nech to zváži, resp. aspon skúsi.
@liljana tak treba mat nasetrene a teraz tie hypokeky .. tu jej samej teraz urcite nedaju
@liljana byt je napísaný na jeho mamu neraz som mu povedala že ohľadne hypo na poli NECHCEL
@tykat Mne zase pridu vychcani ludia, co nicim neprispeju, ale chcu sa delit. Ale je to cisto nazor, nejdem sa hadat. Ked sa stretnu dvaja ludia, z ktorych ani jeden nechce prispievat a iba by sa chceli delit, tak budu mat obaja akurat velke ... Musia sa naucit prispievat obaja, ak chcu nieco mat.
@tykat nie . Byt si vybral priateľ , rozhodol sa že ho kúpi , len je napísaný na jeho mamu keby náhodou. Nič viac nič menej
@tykat mám pocit že je ešte nevyzreté dieťa
Keby nahodou co?
Cim viac podrobnosti pises tym viac mam pocit ze by si mala zbystrit pozornost a zacat sa obzerat po nejakej vlastnej nehnutelnosti, kludne garsonka, hypo a prenajat.
Toto jeho zmyslanie smrdi.
Autorka, teraz čítam, že "jeho" byt je vlastne jeho mamy! No zbohom! 🤦🏻♀️
@tykat Hypo je forma sporenia. Aj autorka moze splacat, alebo odkladat. Ostatne su bezne mesacne vydavky. Energie (elektrika, voda, internet,..) treba platit vo vlastnom byte, aj prenajatom. Jedlo, cestovne,... su bezne vydavky, ktore clovek musi platit, ci je sam, ci s niekym, ci ma byt, alebo ma prenajate.
Tvoj priateľ je práveže veľmi vyzretý a vytvoril si skvelé zadné dvierka. Naivná si Ty
A preco beries do uvahy to, ze on plati mame hypoteku? ja by som hypoteku ignrovala, nech si splaca aj dedkovi a babke, ale ostante veci by sme isli na polovicu.
Ake keby naaahodou? Keby nahodou sa mal delit s matkou svojho dietata? :DDD Dievca, ty pritvrd, ziadne este mu aj hypo platit. Bud pojdete ako manzelia do svojho, alebo si otvor oci, o com mu vlastne ide. A chod kade lahsie. Naozaj si ta nevezme, a este sa mu p odkladaj, nech si pre neho neviem co... on velmi dobre vie co robi :DD
@simca06022011 aké napolovicu? Pekne by som mu povedala, ze to co on spláca na hypotéku si ja setrim na svoju hypotéku, ktorú si chcem vziať a to co mi zostane dam do domacnosti. A keďže sa starám o jeho dieťa a nemôžem pracovať, tak on musí prebrať finančné záväzky rodiny. Ja predsa dávam starostlivosť o dieťa a domacnost.
@tykat baby mňa ani na večeru alebo obed nezavolal ako je rok dlhy dokonca so mnou nechcem ísť ani na ples keď som ho o to pekne poprosila .

@liljana "Ked sa spytate, preco nic nema v 30tke, ani len byt na hypo.."
No tak ja tu casto citam "...zacali sme spolu byvat, on mal byt na hypoteku/dom po rodicoch/u svokrovcov... on platil hypoteku/udrzbu/rekonstrukciu... ja vsetko ostatne... mame 1/2/3.. deti... teraz sa rozchadzame a ja nemam nic".
Cize mne logicky vychadza, ze ak by sa na zaciatku vztahu vzali tak vsetko co do nehnutelnosti investovali by sa delilo na polovicu. A prave preto, ze ziju len tak lebo svadba je len papier, tak zena v 30tke po rozpade vztahu ide s holou ri.ou a taha za sebou deti.
Svadba je u mna zavazok a slub, ze dvaja idu zit ako 1 celok. So vsetkym co k tomu patri.
Ono za mojich mladych cias ludia vstupovali do manzelastva ovela mladsi a vo vacsine pripadov bez majetku. A zacinali pekne spolu, zobrali si hypoteku a ak ti o 5-10-15 rokov nevyslo tak to co spoplu nadobudli sa rozdelilo na polovicu.