Priateľ si zo mňa a z mojej rodiny robí srandu
Ahojte zaujíma ma strašne aj váš názor na toto drahé ženy. S priateľom máme dve detičky jedno má 2roky druhé 10mesiacov. Keď something otehotnela s prvým dieťaťom hľadali sme bývanie. No neúspešne keďže sme nemali dosť financií a priateľovi nevedeli dať dostatočný úver (zarábal vredy 700€) tak nám pomohli moji rodičia. Moja mama mu vybavila ten najlepší úver s najlepším úrokom. A spoločne sme aj s mojimi rodičmi išli nakoniec bývať do trojgeneračného domu. Čo je super pretože mama mi vždy pomôže ja pomôžem jej atď. A každý má svoje súkromie dóm je rozdelený do 3 bytov niečo ako v paneláku. No a teraz kameň úrazu. Priateľ zarábal 700€ doteraz ja materská 400€. Za celé dva roky čo tu sme som nevidela od jeho cent.
Moji rodičia platia všetky poplatky v dome. On ani raz nedal za nás mojím rodičom na energie. Mne to z materskej nevychádza nakoľko ťahám domácnosť aj všetko okolí detí. Teraz v septembri po dlhšom dohovarani celej rodiny konečne zmenil zamestnanie a zarobí aj viac. Ale on stále nič nedáva mne ani mojím rodičom. Stále sa vyhovára že je v debete atď pritom už zarobí viac. Ja už sa s ním o Tom rozprávať ani nechcem pretože vždy na mňa vyletí je agresívny a dvíha na mňa ruky hádže všetko o stenu. Ja už naozaj neviem ako ďalej. Pre info ja mám 24 on má 23
Tu na MK ti každá napíše že sa s ním máš hneď rozísť, no máte spolu deti a tie otca potrebujú. Nie je pre dieťa nič horšie ako striedavá starostlivosť. Takže ak sú problém peniaze, treba to riešiť. Podľa jeho reakcií usudzujem, že nechce aby si zistila kde peniaze miznú. Zrejme má problém, závislosť, dlhý alebo niečo podobné. Skús sa dostať k výpisu z účtu. Alebo pozri sms, či mu nechodia notifikácie. Ak nič nezistíš, vyskúšaj kľudný rozhovor bez výčitiek. Povedz že nechápeš ako je možné že toľko míňate na potraviny, či by ste sa na to spolu mohli pozrieť... Rodičov do toho nezaťažuje, to by len zhoršilo vás vzťah, oni nech len dajú vedieť koľko máte prispievať na energie.
Cele zle. Klame ti. Bud peniaze mà a neda ti alebo ich prehajdaka tak ci tak zivis vas ty. A tvoji rodicia.Preco si sa hrnula urobit si snim druhe dieta ked na prve neprispieval nechapem, . A este je agresivny!! Si mohla byt s rodicmi single mama s jednym ale co uz tak teraz budete trpiet roky kym sa ho zbavite. On mà polku domu.. radsej mali rodicia zobrat uver a ty im davat matersku a partner vas mal zivit ostalo by to cele v rodine a mala by si na vrch ale uz zbytocne polemizujem. Neviem ti poradit. Si vo velmi zlej situacii. Existuje aj pravnicke poradenstvo zadarmo.. je mi z neho zle co je to za otca? Deti si robi veselo no neprispeje a este mu urcite robis full service v domacnosti . Nerob . Nevar mu neper neobstastnuj vtaka Kym nezacne prispievat na domacnost. A nech ti nevyratava mini nakup ale rovno ukaze vypis z uctu.
Kto byva v tretom byte?
Dom patri mame a priatelovi na polovicu. Rodicia splatili svoju polku ceny domu v plnej hodnote a priatel si na vasu polku zobral uver, ktory teraz splaca v hodnote $400 mesacne?
To ako by ste to riesili, ak by bolo treba dom predat? Okrem problemov pri rozdeleni zisku, je mozne ze ty by si v tom pripade skoncila s velkou nulou.
Myslim ze ste si to prilis skomplikovali s tym zapojenim rodicov do celej transakcie.
@slovakboy nie su manzelia on velmi Dobre vie ze by sa zišlo Aby prispel na naklady . Moze byt miluša papuša kolko chce ked doteraz na deti nedal euro tak neda ani Keby sa poskladala. Je obycajny chrapun este aj agresivny. Este aby zeny okolo takychto pankov po špičkach anjelskym hlaskom prosikali o $ na jogurt pre deti. Lebo on chudak Nevie netusi ako by to malo byt . Lebo mu to Nebolo dost pekne naznačene. Prepac mam dost takychto ofukovaciek bezcharakternych mužov.
zase jedna z mladých mamičiek, čo sa bez váhania vrhla do materstva dokonca dvojnásobného s mužom, ktorého dobre nepoznala v mladučkom veku ☹. Urobili ste potom sprostosť ako traky, keď má tvoj priateľ 400 eur na úver na dom, mal by aj na splácanie hypo za malý byt, kde ste mohli byť vlastníkmi obidvaja. Nepomôže nič, len sadnúť si aj s tvojími rodičmi, spísať príjem, výdavky a ísť inou cestou. Čo urobíš, ak on nebude súhlasiť, tak to neviem. Kto býva v treťom byte? Bolo by fajn ho prenajímať. Ty si zabezpeč kvalitnú antikoncepciu a čo najskôr do práce.
No suhlasim, ze jemu je sveta zit. Kedze ty a tvoja mamina sa postarate o svetko. Ako jasne nezaraba vela, ze ked poplati uver a neviem este ake vydavky, sice mu vela neostane ale cakala by som, ze bude viac pomahat no. Neviem ako si predstavujete svoju dalsiu buducnost spolu.
Partneri s 2 deťmi a nepoznáš jeho príjem a výdavky ?!
No v 1.rade podaj návrh na súd vo veci výživné na 2 maloleté deti.
Tam bude musieť preukázať príjem aký a má a musí pekne rozpisat výdavky.podava 3kopie, 1 bude poslaná tebe a tak budeš vedieť argumentovať kde klame. Jeho vyjadrenie dostaneš zo súdu.
Súd si aj sám vyžiada potvrdenie o priemernej mzde od zamestnávateľa chlapa, takže sa ukáže.
Ty mu nič nevrav, aby nestihol nejake cachre, len by sa to natiahlo.
Baby to kde chodíte na takýchto expertov? 🤦
Autorka takže Ty platíš všetko okolo seba a detí? A ten Tvoj čo teda platí?
@jamatkaroka ano , striedava starostlivost je vacsinou hrozna.. S tym suhlasim. Aj s tym, ze deti potrebuju otca.
Ale je tento chlap, ktory je agresivny na matku svojich deti a nestiti sa na nu zdvihat ruky a trieskat veci o stenu, schopny byt otcom? Lebo ja dost silne pochybujem..
Pripomina mi to, ako mi raz moja vyse 80r susedka povedala, ze dlho trpela agresivneho muza, lebo deti potrebuju otca.. lenze tie deti tym trpeli cele detstvo a nakoniec matke vycitali, preco neodisla skor.. Tato pani v zivote lutuje len to, ze s odchodom vahala vyse 20r..
autorka - s chlapom si sadnut a vecne, bez vycitiek (toto je dolezite) a s nadhladom sa pokusit prebrat situaciu. Od toho sa odrazis, co dalej..
to byvanie nebolo dobre rozhodnutie. tvoji rodicia predali byt, aby kupili polovicu domu a tvoj partner si zobral uver, aby ste mohli kupit druhu polovicu domu. naco ste si tak komplikovali zivot? tvoji rodicia mohli dalej byvat v byte a vy by ste si vzali uver na svoj byt. takto byvate na hromadke, vztahy nic moc, rodicia platia energie a nemaju paky ako od vas dostat peniaze. tvoj partner sa namocil do uveru na dom, ktory ma napoly so svokrovcami (svokrou). ak by medzi vami doslo k problemom, tak potom co urobite? a co urobia tvoji rodicia?
zasa sa preda dom, oni si kupia byt a ty nebudes mat nic a tvoj partner vyplati z predaja domu uver a tiez mu nic neostane. uplne zbytocne ste si to skomplikovali, mohli ste si platit vlastny uver spolu a mat vlastne. nerozumiem, ze rodicia s tymto suhlasili alebo to bol nebodaj ich napad.
Mladosť , nerozvaznosť. Budeš mať ťažký život aj tvoji rodičia.
ja sa len opytam - si si ista, ze tu hypoteku splaca? trvala by som na tom, aby ti ukazal vypis z uctu, co najskor. K ostatnemu sa ani nejdem viac vyjadrovat radsej, len ze cele zle.
To je tak, keď si deti, bez peňazí, bez strechy nad hlavou idú robiť deti. Takže toto sú len následky tvojich životných rozhodnutí.
Ženy ja neviem ako sa mám k nemu správať.. snažím sa snim o Tom v kľude rozprávať ale s ním sa nedá hneď vyletí a nestojí mi to zato dostať po papuli pred deťmi..on je hrozna povaha . Ale aj teraz v novembri som mu prízvukovala že idú Vianoce nech si vyrovná debet a nech sa už doňho nedostáva lebo ja z tej Materskej Vianoce neutiahnem. A hádajte čo? Zas je vraj v debete a vyhovára sa na mini nákupy kde platí najviac 20€ a sú pár krát so mesiaca. Neviem ako podľa mňa človek keď chce tak sa to dá ale on asi ani nechce.
Pýtate sa prečo sme bývanie vyriešili takto. No lebo do žiadneho prenájmu by nás nevzali máme staforda a nikde nás nechceli so psom chodili sme pol roka po prehliadkach a nenašli sme nič už dá blížil pôrod. Tak sme chceli že dom ale nikde nechceli dať priateľovi úver mali sme aj finančnú poradkyňu. Nakoniec nám mama obehala banky a vybavila. Pomáhali nám hľadať dom ale neúspešne nevykrili by sme to všade bolo treba prerábať a NATO by už neostalo tak nám naši pomohli takto ale dom je tak veľký že každý má svoje súkromie každý má to svoje. Nemáme žiadny problém medzí sebou len tejto finančný. Neviem či mu to niekto nahovoril alebo niečo ale je zaťatý.
Aj teraz napríklad opíšem situáciu. Je nedoplatok za plyn 450€ . Môj otec povedal že už nedá ani cent. Čo úplne chápem. Takže mama dáva polovicu a keďže môjho drahého nehlo a dal iba dole hlavu a začal zo seba robiť chudáka čo je v debete tak druhú polovicu dávam ja. Smutné je že nemu je to ale jedno. Je mu jedno že idú Vianoce že máme deti a ja peniaze ktoré mám pre deti dám na nedoplatok lebo on je negramotný asi alebo čo.
Jeho rodinu o pomoc poprosiť nemôžem pretože sa s nimi nebavíme su to idioti. A idiota aj vychovali škoda že človeka spoznas až keď sním začneš reálny život.
Ja len neviem už ako na neho. Ani po dobrom ani po zlom to nejde. Neznasam sa zato aká som hlúpa a naivná že doteraz sim mu to všetko zrala.
že nemala mladá rozum, no dobre. Ale rodičia sa dali do tohoto navliecť? Pol domu vlastnia s cudzím chlapom, otcom vnúčat?
@0silvia0 absolutne nepochopitelne...
@0silvia0 no ich mi je najviac ľúto ale všetko im to vrátim keď budem môcť. Chceli pomôcť hlavne mne a malému no...
autorka, požiadaj svojho chlapa, nech nerobí drobné nákupy, rob nákupy ty, nech ti dá peniaze. Nemáte taký príjem, aby sme mohli rozhadzovať. Nefajčí? Lebo fajčiar prefajčí v pohode mesačne aj 100 euro.
Asi jediné riešenie je odsťahovať sa odtiaľ a tlačiť na predaj. Ale nebude to ľahké. Lebo sa s ním nedá komunikovať , je agresívny a nevie ani finančne hospodáriť. To ti celú rodinu akurát zničí.
Keď s ním nevieš narobiť poriadky ty tak nech to spraví otec, mladý je očividne v nejakých sračkách, určite gembluje alebo stávkuje. Onedlho bude mať na krku exekúcie, to ešte len bude mať nervičky. Ak nejde dohovorom tak to čo najskôr riešte s právnikom, nech poradí nejaké možnosti ako toto ošetriť kým je ešte čas. Aby ste nezostali všetci vďaka takémuto pakovi dakde pod mostom. Máš vlastne istotu že spláca tú hypotéku?
@beronsche pochopila som to tak že peniaze sú jediný problém a že agresívne trieska vecami len keď sa bavia o peniazoch. To by jasne ukazovalo že má veľkú problém, ktorý nevie riešiť a treba mu pomôcť. Ak by ju udrel, je to samozrejme o inom.
Vy tam máte evidentne viac problémov a tebe vadí, že nedáva prachy? 😀
ok, takze zda sa, ze ste to riesili vsetci spolu, co uz robte iba takto, kedze na teba dviha ruku. A otec tvoj teda nech trva na tom, aby skladal mlady ucty - v obchde odlozit, doma ukazat a to robte vsetci, aby nemal pocit kontroly jeho osoby, proste kontrolujete vydavky. Toto je fakt blba situacia, lebo naozaj nemusi hypo splacat, a zase vas tymto moze dobre drzat v sachu. Na druhej strane, ak sa dostanete do exekucie, mozno sa vam vyriesi problem, daju vam dom do drazby a vyplatia vam spat penizae a ty mozes ostat byvat s rodicmi a on nech si ide po svojom.
Ked mu povies, ze ti ma dat celu vyplatu, a ze ty si beries na starost splacanie uveru? Tiez agresivny? Rodicia pracuju? Ja byt tym tatkom, tak mladeho cely den sledujem. Chodi domov z roboty, ci sa niekde zatatari?
Inak mna tiez najviac zatazuju male nakupy, lebo to clovek ma pocit ze dal iba 15 eur, 20 eur, a fakt na konci mesiaca v keli tolko eur... mozno je agresivny preto, lebo sa citi krivo obvineny. 900 ma cisteho? 400 da uver, ostava 500?
@maialeo áno vadí pretože trpia moji rodičia na úkor neho mi musia pomáhať o to viac. Takže toto je asi taký najväčší ďalší problém je on samotný aké to tu neriešim
@lilitela áno už sme to viackrát riešili všetci spolu - žiadna zmena
Z práce chodí rovno domov nikde naozaj nechodí nemá ani čas pretože je veľa roboty okolo domu
Keby mu toto poviem tak duplovane by bol agresívny pretože by mal pocit že z neho robím už úplného debila.. úver platí má trvalý príkaz takže tam sa nebojím
Áno 900 čisté ostáva 500 300 mu vraj strhne za ten debet každý mesiac čomu nerozumieme pretože on do obchodu chodí iba v sobotu na malý nákup. Veľký nákup si robím sama drogéria potraviny veci pre detí. A ešte chodí keď ho pošlem po práci ale aj to iba jednu dve veci dokúpiť. Takže pochybujem že mu to urobí 300€ mesačne
No podla toho jak pises, nema bohvie ake vydavky, takze mu isto ostava viac. Je to hlupe, ze sa o vas nestara a je prakticky len prizivnikom. Ako po pravde, neviem, ci by som ho v tom dome trpela a zvlast ked pises, ze je este aj agresivny
@slovakboy takého blbca, čo nedokáže ani finančne sa postarať o rodinu, a ešte si dovolí ruku zdvihnúť na ženu, by som s palicou stlkla, nie ze "sladkým hlasom pri objatí mu sepkala, že zlatíčko, láska, potrebujem peniaze pre aj tvoje deti".
Anciasa, to co je debil, že to nevie?Toto skutočne treba dakomu hovoriť? Veď to je až hanba, že treba mužovi pripomínať co je jeho povinnosť!
Práve preto sú mnohí " chlapi" celý život iba chlapčekmi lebo s nimi ženy takto za obchádzajú, tutuli mutuli, len aby chudáčik nebol tlačený, ublizeny, a neurazil sa.!
No poriadnu palicu by na veľa z nich bolo treba, aby prebrali do reality a zodpovedne sa postavili k tomu ze majú ženu a urobili deti!
300 euro mú strha za debet? Vie on vôbec čo sa mu strha? malý nákup v sobotu je mesačne max 100 euro. On vlastne vôbec neživí svoju rodinu, absolútne...

@beronsche Oni neprepísali na neho polovicu domu (to znie ako keby to dostal darom) - nie sú zobrati, čiže žiadne BSM. Ona na rodičovskej bez príjmu. ON BRAL HYPO a aj ju spláca. Čiže žiaľ, takto sa dostal k polovici domu. A odtiaľ ho nikto nedostane, ak nebude sám chcieť. Dokonca aj keby oni odišli a tlačili na predaj domu, ma ako spoluvlastník predkupne právo. Dostali sa do zlej situácie. Niečo podobné ma rodina našej susedy, kde zať terorizuje manželku aj svokrovcov v dome, ktorého je spoluvlastník (a tí sú aj zobrati, tak manzelstvo nemanželstvo nerobí až taký rozdiel, ani by autorke témy nedávalo právo byt disponentom jeho účtu)