Priateľ so mnou nechce tráviť Vianoce

kobylka123
8. dec 2021

Potrebujem počuť váš názor. Som s mojim priateľom už 4 roky a tento rok som zostala úplne sama. Jeden z mojich rodičov zomrel už veľmi dávno a s druhým som musela prerušiť kontakt pretože sa správal násilnícky. Súrodencov nemám. Bývam s mojím priateľom a každé Vianoce trávi čas so svojimi rodičmi a sestrou. A inak tomu nebude ani tento rok. Lenže on nechce aby som trávila Vianoce s ním a jeho rodinou, teda nepovie to priamo ale keď som o tom náhodou hovorila že by som išla k nim cítil sa nepríjemne a bolo mi jasné že nechce aby som išla k nim, pretože im nechce povedať že pochádzam z nestabilnej rodiny a viac menej nemám nikoho. Vyzerá to teda tak že budem v našom spoločnom byte na Vianoce sama. Čo si o tom myslíte? Čo by ste robili na mojom mieste. Vďaka za každý koment.

sense
8. dec 2021

@kobylka123 z vážila by som vzťah, či ten chlap ozaj za to stoji

mima1
8. dec 2021

Opytaj sa priamo ci mozes ist s nim na vianoce k rodicom jeho aby si sa vedela zariadit. Nech povie ano nie. Nechod okolo horucej kase a necakaj. Ak povie nie zavolaj inej rodine kamoskam atd. Mozno sa niekto najde. Ak nie zostala by som teda v byte a potom by som sa rozhodla co dalej lebo s takym chlpom zostavat asi nic moc

kate211
8. dec 2021

@kobylka123 Posli ho k certu, velmi rychlo a razne. K comu ti je chlap, ktory sa boji postavit za svoju partnerku? Ach jaj, mat doma takeho, jak fajne by som si zgustla na jeho vychadzove.

suzitok
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jarmila2010
8. dec 2021

to,ze ta neberie,ako sucast jeho rodiny,nie je dobry signal,ze mu na tebe zalezi a ma ta rad...suhlasim s vyssie napisanym,ze radsej sa vratit z kratsej cesty...

mima1
8. dec 2021

*chlpom-chlapom 😂

zuzanaokasova
8. dec 2021

@kobylka123 povedala by som mu, ako sa cítim. Nikto predsa nechce byť na Vianoce sám...predpokladám, že po 4r plánujete spoločnú budúcnosť je načase aby ta zobral do rodiny...Keď sa bude vykrúcat, tak mu navrhni spoločný večer...ak odmietne, treba porozmýšľať co ti niekto tak sebecký stojí za ďalšie roky života...krásne sviatky prajem...a držím päste, aby si nezostala sama na Vianoce....

ivkazba
8. dec 2021

Toto akože vážne? Sorry, ale ty máš byť pre partnera dôležitá natoľko, aby chcel Vianoce tráviť práve s tebou. Veď s tebou bude mať novú rodinu. Po 4 rokoch vzťahu? Opýtala by som sa ho na rovinu, či strávime Vianoce spolu. Ak nie, tak nech si pred odchodom k rodičom zoberie všetky veci a môže tam zostať aj po zbytok roka. Prosím, nebuď taká slabá, aby si žila so sebcom.

suzitok
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mabenn
8. dec 2021

po mesačnej známosti sme s priateľom strávili prvé Vianoce spolu...

ewka9
8. dec 2021

Ja len že už by nebol mojim priateľom 🤷

kobylka123
autor
8. dec 2021

@suzitok On je na to viac menej zvyknutý, že som sama. Rodinu nemám a priateľov len zopár, nie som zrovna extrovert. 😀

kobylka123
autor
8. dec 2021

Vďaka baby fakt ste veľmi zlaté až ma to prekvapilo, cítim z vás veľkú silu. 🙂

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kobylka123
autor
8. dec 2021

@suzitok Asi nie 😅

komplikovana
8. dec 2021

To by ta fakt nechal samu doma na Vianoce? Tazko tomu uverit, ale ak by sa tak stalo, treba vazne porozmyslat ci ostat v takom vztahu. Akoze sa hanbi za teba, ze ta tam neberie? Malo by to byt automaticke, ze tam ides s nim bez opytania sa.

evaachesa
8. dec 2021

S takým priateľom by som už dávno nebola. Tak 3 roky dozadu 😏

ibrunova
8. dec 2021

Práve na Vianoce nemá byť nikto sám, nerozumiem jeho správaniu. Po minulé roky ste ako sviatkovali?

marca12
8. dec 2021

@kobylka123 takeho priatela by som poslala kade lahsie a myslim to uplne vazne

karhu
8. dec 2021

toto nie je priatel, to je spolubyvajuci s ktorym mavas sex..
si si ista, ze ti to staci?

simca06022011
8. dec 2021

@kobylka123 Nehnevaj sa, poviem ti to na rovinu aj ked asi mat tazke obdobie. Ak chlap po 4rokoch vztahu, ta ma problem zobrat so sebou k rodine, na Vianoce. Alebo proste tie vianoce stravit s tebou a rodicov ist "pozriet" na chvilu s tebou. Tak nieco tam nehra... zamysli sa, ci si takto vztah predstavujes. Ja som s mojim RANDILA pol roka a na Vianoce som bola uz u nich, ani sme spolu nezili.
Normalne mu povedz, ze na vianoce budes s nim, kedze nikoho ineho nemas, ak s tym ma problem nech sa vyjadri. AK sa vyjadri, ze smola ja idem za mamickou a ty si doma sama, tak ho posli do teplych krajin. Musi to byt bezcitny clovek, ktory ta ma na neveim co...

rora
8. dec 2021

Nie si nejaky menejcenny a poskodeny "kus" len preto, ze mas tazsi osud.... to skor on sa moze hanbit, rodinu ma funkcnu a kompletnu a takto odsudzuje druheho/vlastne svojho partnera??? Zvazila by som dalsie pokracovanie vztahu.... lebo toto je ozaj velmi zly pristup z jeho strany

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anonym0001
8. dec 2021

@kobylka123 Ak nechce teraz, nebude chciet ani o rok atd. Naco taky chlap? Uz ta odpisal.

kulumulu123
8. dec 2021

@kobylka123 ostala by som v našom byte sama a využila cas na to tému pekne zabalím veci a by ho po návšteve u maminky cakali pred dverami.... Načo ti je chlap ktorému nestojí ani ta to aby ste spolu trávili Vianoce???

jahodka11
8. dec 2021

uprimne? pises,ze pochadzas z nestabilnej rodiny a tvoj priatel sa chova presne tak isto,aby raz bola aj ta vasa rodina nestabilna... hladaj dalej, je kopec super chlapov 🙂

hopsadobrandejsa
8. dec 2021

Ja sa pripajam k dievcatam. Ak je clovek sam, slobodny tak travit vianoce osamote nie je nevyhnutne nestandardne ci zvlastne......Toto plati hlavne pre ludi ktori su pracovne v zahranici a pocas sviatkov nemozu byt doma s rodinou.

Ak mas partnera 4 roky a ty budes travit vianoce sama zatial co on bude v kruhu rodiny, myslim, ze by si mala zvazit ci ten vztah ma buducnost.

Obvykle byvaju mladi na vianoce vo svojom a kazdy druhy rok travia vianoce u rodicov. Minimalne sa kazdy rok chodi k rodicom / svokrovcom na vianocne posedenie ak pary planuju travit vianoce u seba.

Mna zaraza nielen postoj tvojho priatela, ale aj jeho rodiny. Moji rodicia by sa velmi cudovali ak by som dosiel na vianoce bez priatelky nezavisle od toho ci by sa jednalo o vianocne posedenie alebo stedrovecernu veceru.

Ak sme par tak ideme spolu ako k mojim rodicom tak aj k partnerkinym.

Sorry, ako fakt neviem co ti mam na to povedat. Je zjavne, ze ani tvojho priatela ani jeho rodinu to netrapi.

Ak by moja svagrina nedosla k rodicom na vianoce na navstevu, ihned by jej volali ci sa na nich hneva alebo z akeho dovodu odmieta prist aspon na vianocne posedenie.

Ak by kamosku nechal priatel osamote na vianoce tak ja by som ju urcite zavolal na kus reci pri flaske vina. Nie kvoli zajacim umyslom, ale kvoli tomu, ze to cloveku urcite dobre padne.

U nas to ale vzdy bolo trocha ine. My razime teoriu "the more the merrier ".

amelie22
8. dec 2021

@kobylka123 ani ja by som nechcela byť na Vianoce len sama s mojím manželom, bolo by mi bez mojej rodiny smutno, ale určite určite by som nikoho nenechala sama! Po 4 rokoch by už jeho rodina mala vedieť kto si, on by ťa mal samozrejme zavolať k nim na Vianoce úplne automaticky keď vie že inak budeš sama, a už aj jeho rodina by ta mala pozvať ak sú normálni a empatický.
Určite sa s ním treba na rovinu porozprávať a ak sa mu to nepáči, tak zvážiť rozchod lebo to nie je normálne. Vo vzťahu predsa nezáleží z akej rodiny si, rodinu si človek nevyberá...

janinah
8. dec 2021

Ty možno si z nestabilnej rodiny ako to on nazval,ale on je z rodiny necitlivých egoistov.By ma hanba fackovala nepozvať k nám synovu frajerku,s ktorou býva a sú spolu 4 roky a jemu dovoliť,aby ona ostala sama na Vianoce,ty kokos,to by som vychovala riadneho debilka...myslím,že tam budú aj iné problémy ako ten,že sa na teba ide zvysoka vybodnúť cez Vianoce...

miadi
8. dec 2021

Problem je v tebe . Ked pochopis ze ty za to nemozes z akej si rodiny a ze koli tomu nie si menejcenna .. ze to nie je ziadna hanba ani tvoja vina či nedostatok Proste osud ktory si si nevybrala.. Ked sa prestanes vnimat koli tomu zle. Tak si takeho partnera co by Ta za toto odsudzoval nenajdes. Jeho chovanie nie je ok. Keby bol normalny milujuci partner o to viac by ho zaujimalo ako ti moze vianoce sprijemnit. Aj Keby jeho rodicia mali Neviem ako zmyslanie tak by bol Radsej stebou na vianoce ako u nich bez teba. Hladaj takeho co stebou bude aj na sviatky co budes prenho prvorada. Este duplom ked nemas inu rodinu. Radsej by som bola sama ako s takymto co sa za mna hanbi?! Ja som z rozvedenej rodiny otec bol alkac a v zivote som sa koli tomu necitila nieco menej a Keby mi Niekto dal pocitit ze prenho som menej tak by bol raz dva minulost. Ako ste travili predosle vianoce ?
Ty si Musis viac vazit samu seba a rodinu si vytvorit s partnerom pri ktorom sa nikdy nebudes citit sama a uz vobec nie na Vianoce .