icon

Priateľ so mnou nechce tráviť Vianoce

kobylka123
8. dec 2021

Potrebujem počuť váš názor. Som s mojim priateľom už 4 roky a tento rok som zostala úplne sama. Jeden z mojich rodičov zomrel už veľmi dávno a s druhým som musela prerušiť kontakt pretože sa správal násilnícky. Súrodencov nemám. Bývam s mojím priateľom a každé Vianoce trávi čas so svojimi rodičmi a sestrou. A inak tomu nebude ani tento rok. Lenže on nechce aby som trávila Vianoce s ním a jeho rodinou, teda nepovie to priamo ale keď som o tom náhodou hovorila že by som išla k nim cítil sa nepríjemne a bolo mi jasné že nechce aby som išla k nim, pretože im nechce povedať že pochádzam z nestabilnej rodiny a viac menej nemám nikoho. Vyzerá to teda tak že budem v našom spoločnom byte na Vianoce sama. Čo si o tom myslíte? Čo by ste robili na mojom mieste. Vďaka za každý koment.

kobylka123
autor
9. dec 2021

No.. myslím že máte pravdu 🙊

kobylka123
autor
9. dec 2021

@hruska91 😂😂

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
danieladeley
9. dec 2021

@kobylka123 ale chod, takymto sposobom mu davas nielen prilezitost, ze ta ponizuje kvoli tvojej rodine, ale sa aj sama ponizujes, ak to dovolis. Jeho rodine snad staci vysvetlit, ze jeden rodic nezije a s druhym nemas dobre vztahy, nic ine vysvetlovat nemusis. Spravne to chapem, ze to bude tvoje prve stretnutie s nimi? Lebo ak, snad nebudes s nimi rozpytvavat tvoje rodinne pomery, je milion inych tem, tejto sa da s prehladom vyhnut. V kazdom pripade by som sla s priatelom, ale nic to nemeni na tom, ze po vianociach by som mu aj tak zamavala zbohom.

kobylka123
autor
9. dec 2021

@cocolino234 No vidíš máš šťastie že neni. 🙂

jaskolka
9. dec 2021

@kobylka123
chlap, ktorý po 4 rokoch nemá "gule" predstaviť priateľku rodine a zároveň ty sa bojíš, že ho bdu ohovárať, tak toto je o ničom chlap a vzťah bez perspektívy.
Čin dlhšie budete to ťahať, tým horšie to bude. A úprimne, to je až.smiesna predstava pre mňa, že "mam vážny dlhoročný vzťah" ale sviatky pnn trávi so svojou rodinou,ktorá vôbec nepozná jeho priateľku.
Čiže inak povedané, ty Nie si jeho rodina. A podla toho, čo a ako píšeš,ani Nebudeš. A myslím, že to bude pre teba lepšie. Načo ti je chlap, ktorý sa za teba hanbí?

kobylka123
autor
Autor odpoveď zmazal
bosorka2302
9. dec 2021

@kobylka123 bude ale vzdy bude trpiet vo bztahu lebo jej potreby partner nebude brat do uvahy. Ty rafsej budrs sama na sviatky len aby si mala vztah? Aj ked s takym sebcom?

gretuska77
9. dec 2021

@kobylka123 a ja mám pocit, že Ťa možno straší, lebo on sám má problém s tvojím zázemím. Je normálne mať strach, ale ako ho prekonáš, ak nie tak, že to zoberieš ako výzvu? Čo najhoršie sa môže stať, nebude dobre, si dospelá a svojprávne, zbalíš a odídeš o skúsenosť bohatšia. Poplačeš si a povie si, že si v pohode žila bez nich doteraz a môžeš aj po týchto Vianociach. Dôležitý je postoj tvojho partnera, aspoň si overíš, či o teba stojí a zastane si Ťa.
Ak by si aj zostala tento rok sama, to isté Ťa čaká o rok?

kobylka123
autor
9. dec 2021

@gretuska77 Máš pravdu.

kobylka123
autor
9. dec 2021

Baby fakt vďaka, pomohli ste mi. 🙂

danieladeley
9. dec 2021

a kto povedal, ze to aj tak naozaj bude, ze ta jeho rodina odsudi? to povedal len on, mozno budes mat nakoniec pekne vianoce. Po vianociach by som sa s nim rozisla a ako dovod uviedla, ze sa mi nepaci jeho rodina :D

bosorka2302
9. dec 2021

No zalezi aj odkial je mlady..ak z oravy tak to bude hladat daku katolicku z kompletnej rodiny. Oravci celkovo na zazemi baziruju a veeeelmi pocuvaju rodicov..horna orava obcas mam pocit ze akoby mala stredovek. Tam to co povedia rodicia je posvatne malokto sa vzprieci

jaskolka
9. dec 2021

@kobylka123 tak neviem, ako súvisí to s tebou. Ale všeobecne môže tam byt riziko, že tým, že si malo váži a cení samu seba, tak sa na ňu budu lepiť také "divne typy" keďže môže mať sklon z túžby po vztahu(len aby som mala niekoho) aj trpieť veci, ktoré do normálneho vzťahu nepatria (urážky, vyhrazky, manipulácia, až týranie v rôznej forme)
Nie je to samozrejme pravidlo, ale napríklad tu na MK je veľa žien, ktoré skutočne zjavne majú sebe vedomie pod bodom mrazu a trpia od chlapa také veci, za aké by som ja dávno ho povesila do prievanj

lylyjana
9. dec 2021

@kobylka123 To JA by som sa hanbila za neho, ze co je to za cloveka, co jednak nechce predstavit svoju priatelku a jednak ta chce nechat samu na Vianoce. Mimochodom, to jeho rodicia nevedia s kym on 4 roky chodi?! to vyzera na velmi slubnu buducnost toto... od takeho ruky prec

danieladeley
9. dec 2021

@bosorka2302 joooooj, to je uz su ake predsudky toto?? to je ako keby bol z vychodu a povedal, ze chce len partnerku, ktora vie pit :D to uz je aka somrina toto.

kobylka123
autor
9. dec 2021

@jaskolka Ináč v tomto máš pravdu. Aj s tým sebavedomím máte pravdu, môj rodič ma celý život ponižoval vyrástla som v tom a považovala som to dlho za samozrejmé a je to boj fakt. Celkovo neviem ako sa sebavedomie získava, to by bola tiež téma na diskusiu, odkiaľ ho beriete. Musím na tom popracovať.

bosorka2302
9. dec 2021

@danieladeley nie su len ppznam dost ludi z oravy
Ale ved samozrejme ze aj na orave sa najdu normalni muzi co maju svoje slovo. Ale aj taki co sa rodicov boja

didi2102
9. dec 2021

@kobylka123 pozri áno sú rodiny aj v tomto storočí ktoré pozeraju cez prsty lebo .... Lebo že má dieťa,nechodí do kostola,chodí do kostola , lebo rodičia sú taki a onaki,ty povieš po dohode s partnerom len to čo chces povedať a nic viac,nemusíš zachádzať do detailov,povieš že napr rodič zomrel, s.druhym napr niesom v kontakte ... Viac nemusíš hovoriť , povieš že to sú také smutné témy a ty sa chces radovať ... Možno ťa príjmu lepšie ako si myslis,za.mna chod urcite
A.niesi prva a ani posledná ktorá sa svokre nebude páčiť 😄 ani ja sa svokrovcom nepacim,,absolvujem pár návštev roku s deťmi,sme spolu 16r,nemá to na mňa vplyv ziaden

kobylka123
autor
9. dec 2021

@didi2102 Toto som potrebovala počuť, vďaka 😅

gabu_lienka
9. dec 2021

@kobylka123 to vazne ste spolu 4 roky a jeho rodicia ta nepoznaju? Nevideli ta? Ich nezaujima, s kym syn zije?

stanulienkat
9. dec 2021

Jemu nie je trapne, ze ta necha samu? Co ma 17 rokov, ze musi byt s mamickou na vianoce? Ked budete mat rodinu, necha vas na vianoce samych a on pojde k mamicke? Uf, toto nie je dospely chlap. Normalne mi je za teba smutno.

danieladeley
9. dec 2021

@kobylka123 tak ma napadlo, jeho rodicia vobec vedia, ze s tebou zije, byva?

didi2102
9. dec 2021

@kobylka123 pozri asi s tebou dotyčný pre niečo je,asi niesi taká hrozna 😄 vieš ako to myslím,máte 4roky vzťah,bývate spolu, hore hlavu ,pekne sa obliecť ,kúpiť neaky darčekový kôš,neake drobnosti darčeky a hor sa ku svokre,aj keď sa budeš cítiť blbo,vždy buď uctiva a snaž sa byť milá , prvé stretnutia sú vždy trápne a plne vyzvedaciek , nie že ostanes sama ! Partnerovi povedz že ho miluješ a ideš s ním ,veď oni sú tvoja budúca rodina

bluka2
9. dec 2021

Na tvojom mieste by som si skúsila na nejakej psychoterapii poriešiť traumy z detstva. Myslím, že ako sa ti v tom bude dariť, to ide ruka v ruke so sebavedomím. A to ide ruka v ruke s tým, na akych mužov sa budeš pozerať ako na potenciálnych partnerov. Verím, že ak sa das na túto cestu, za pár rokov sa budeš čudovať, ako si s týmto mohla byť. Chápeš, takto sa "kvalitný" partner nesprava. Chlap, čo za to stojí si nevyberie partnerku, za ktorú sa hanbí. Sorry.

Akože pozrieť sa tam ísť môžeš. Ale môžeš aj Vianoce stráviť s nejakými inými ľuďmi, čo majú rodiny ďaleko. Ak si v nejakom väčšom meste, tak niekde okolo teba su.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
3petka
9. dec 2021

@kobylka123 akoze nehnevaj sa na mna ale máš len dve možnosti? lebo ta jeho rodina nebude chcieť k sebe prijať z dôvodu že máš takú a takú rodinu. A to akoze ta má len dočasu kým si nájde takú ktorú jeho rodina bude akceptovať hej. Ja byt na tvojom mieste sa zbalím a zariadim si život bez neho tak či tak budeš sama. A je len otázka času kedy sa ta zbaví on, lebo na základe jeho vyjadrení ty v jeho budúcnosti nemáš miesto

didi2102
9. dec 2021

@elizabet173 možno je všetkému navine nevyzrety chlap a prijmu ju lepšie ako si myslí, podľa mňa o nej vôbec nevedia , len chlap ju zatajuje a robí hystériu zatiaľ z ničoho,predpokladám že sú mladši čiže on mentálne ozaj mladší 🤭

maris5
9. dec 2021

@kobylka123 on ta za tie 4 roky este nepredstavil rodicom? Vobec nie je dolezite ako sa k.tomu postabi jejo rodina. Podstatne je ako sa vtedy zachova on. Ci sa ta zastane a vtedy ma vztah zmysel, alebo bude tupo pozerat a vtedy budes bediet, ze je cas sa posunut niekam inam.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal